Dodaj do ulubionych

Farba tablicowa

16.04.15, 00:34
Witam,
Potrzebuje opini nt farb tablicowych. Wlasnie stoję przed wyborem takiej farby myślałam ze to bedzie łatwiejsze a im wiecej czytam w internecie tym mam większy mętlik w głowie:/ czy ktoś moze wypowiedzieć sie nt farb: novodomo - castoramy, primacol, rust oleum, benjamin moore? Jak z wydajnością tych farb? Jak z krycie ile warstw trzeba? Czy sa one czarne czarne - bo o taki kolor mi chodzi. Jak wyglada sprawa zmywania sie tych farb przy częstym użytkowaniu przez dziecko czyli częstym zmywaniu? Czy pozostają na nich ślady kredy? Znalazłam jakis test w internecie ale nie jestem do konca przekonana ze nie jest to test sponsorowany dlatego chciałabym zasięgnąć opinii tych którzy takie farby uzyskują. Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • andrassipio Re: Farba tablicowa 16.04.15, 12:54
      Ja to bym się obawiał pyłu z kredy od pisania.bo pamiętam jeszcze ze szkoły jak te tablice pyliły.
      • sh_ee Re: Farba tablicowa 16.04.15, 12:58
        Akurat to najmniejszy problem w dzisiejszych czasach:) sa kredy niepylace- pewnie ze nie w 100% ale sa.
    • lol66la Re: Farba tablicowa 16.04.15, 13:18
      My mamy farbę przezroczysta, najpierw pomalowaliśmy ścianę, a później na to ta z właściwościami magnetycznymi. Powiem szczerze, że trzeba dość grubo pomalować, zeby można było cokolwiek przyczepić do ściany. Te farby sa straaasznie drogie i mało wydajne.
      • sh_ee Re: Farba tablicowa 16.04.15, 14:17
        Tak tylko ja pytam o farbe tablicowa nie magnetyczna.
        • sh_ee Re: Farba tablicowa 19.04.15, 00:50
          Nikt nie pomoże?:(
          • fat-sja Re: Farba tablicowa 19.04.15, 23:53
            Ja wiem tylko od znajomych, że nie polecają takiej farby do kuchni, bo trudno się czyści. W okolicy kuchenki wręcz powinna być zakazana.
            • sh_ee Re: Farba tablicowa 20.04.15, 00:29
              Trudno czyści tzn? No na scianie za kuchenna to raczej powinien byc jakis panel szklany etc - a ja wlasnie cgce taka farbe do kuchni:p pomiędzy szafkami wiszącym a stojacymi ale za kuchenka panel szklany wlasnie zeby tłuszcz itp nie pryskal...
    • Gość: Maggie Różalska Re: Farba tablicowa IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.15, 21:05
      Fajny temat szczególnie dla dzieci, ale pod warunkiem, że dobrej jakości materiału użyjemy, ale to uwaga w zasadzie przy każdym elemencie aranżacyjnym.
      • ole-k01 Re: Farba tablicowa 13.11.15, 14:12
        i dlatego czasem lepiej brać te farby z wyższej półki cenowej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka