kubusc 08.02.05, 16:01 IKEA jest jak na polski rynek bardzo droga. czy firma planuje obniżenie cen ? jeśli tak to o ile procent? dziekuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eksperci.ikea Re: tańsza ikea 09.02.05, 12:49 Witam. Ceny w IKEA w rzeczywistości są dosyć niskie, atrakcyjne a to z uwagi na to że są one adekwatne do jakości i atrakcyjności naszych produktów. Należy pamiętać o tym, że kosztem obniżania ceny spada również jakość produktu, a firma IKEA wyznacza pewne standardy jakościowe dzięki czemu klienci chętnie wracają gdyż są zadowoleni z zakupionego produktu. Na taki odbiór naszej marki, jako firmy dość drogiej, ma niestety wpływ sytuacja materialna dużej cześci społeczeństwa, i dla niej właśnie co roku IKEA obniża ceny bardzo wielu artykułów tak aby były one bardziej dostępne. W każdym segmencie firma ma bardzo atrakcyjną cenowo ofertę. Około 4 m-ce temu pojawił sie nowy katalog IKEA, bedzie on aktualny do końca sierpnia, a w nim jest wiele ofert z nową niższą ceną. /katalog zawiera tylko niewielką częśc naszej oferty/ Zapraszam do sklepu Dziekuję za list Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: tańsza ikea 18.02.05, 13:34 to akurat nie prawda - ceny są bardzo wysokie w porównaniu do jakości. owszem - można znaleźć rzeczy bardzo dobre lub w atrakcyjnej cenie - ale większość niestety jest droga i niezbyt trwała - szczególnie meble tapicerowane pozostawiają wiele do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
toskaniaa Re: tańsza ikea 20.02.05, 09:59 zgadzam sie.ceny sa za wysokie a tak naprawde ikea powinna byc dla wszystkich a nie tylko tych z grubszymi portfelami.niektore rzeczy produkowane w Polsce za niwielkie pieniadze w ikea kosztuja baaardzo duzo. jakosc wszystkich produktow w ikea jest marna. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurkova Re: tańsza ikea 14.03.05, 11:55 Noo a ja się z wami nie zgodzę - poszukiwałam rogówki ale takiej co to ją rozłożyć można i... przeszukałam całą Łodź, modele owszem znalazłam, fajne takie akurat ale ceny ... 2700 - 3400 zł identyczny mebelek znalazł się w ikea za uwaga 1400 zł - jedyny mankament jest taki, że mają jedynie dwa kolory do wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: tańsza ikea 21.03.05, 09:43 No cóż... jest jeszcze kwestia jakości. Geberalnie kanapy z IKEI rozpadają się w tempie błyskawicznym, poduchy wygniatają, kostrukcja się wygina. Są to opinie wielu osób. Dlatego też wiałam od narożnika za 1500 zł...:) Odpowiedz Link Zgłoś
paradiso29 Re: tańsza ikea 14.03.05, 12:50 jest tansza i drozsza - wszystko zalezy od indywidualnego miernika oraz portfela. Nawet z pustym warto pojsc dla wrazen estetycznych - one są gratis. Można nawet zarobić jakieś koncepcje i pomysły. Więc nie ma co narzekać. Każdy wie, jak wygląda typowy polski sklep meblowy... Odpowiedz Link Zgłoś
puma_ Re: tańsza ikea 16.03.05, 14:18 Ja czekam na oferty specjalne (super pomysł)i na wyprzadaże. Oferty specjalne są bardzo fajne, np. super czwartek, albo oferty weekendowe. Można kupic dobre towary nawet do 50% taniej. Brawo Ikea za te obniżki!!! Odpowiedz Link Zgłoś