chinachick 25.04.04, 02:06 Mowie powaznie ,bardzo czesto Polacy przyjezdzajacay maja u mnie nocleg i oprowadzam ich po miescie w ktorym mieszkam-Hangzhou. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przes13 Re: Zapraszam do Chin 26.04.04, 16:22 Ja jestem zainteresowany. Opowiedz trochę o sobie, jak tam trafiłaś (czy trafiłeś?), co robisz, czy ci się podoba, jak ci idzie chiński i wogóle. Z chęcią pogadałbym po chińsku ale uczę się dopiero 5 miesięcy i trochę jeszcze za mało umię. 再见 关锐(我的中文名字) Odpowiedz Link
chinachick Re: Zapraszam do Chin 27.04.04, 00:01 Fajne masz imie ,ja niestety nie mam programu do pisania po chinsku wiec nie moge ci odpiwiedziec w znakach. Studiujesz na sinologii czy gdzis indziej . Jestem tam juz od praiwe 2 lat ,wyjechalam na stypendium i zostalam .Co do chinskiego to nie narzekam.Bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link
przes13 Re: Zapraszam do Chin 07.05.04, 17:39 Chińskiego ucze się na Uniwersytecie Łódzki od 6 miesięcy, tak więc nie za wiele na razie umię :) Jeżeli chcesz pisać po chińsku zajrzyj na www.mandarintools.com/ w dziale "chinese software" znajdziesz program dla MS Word do pisania znaków chińskich. W najbliższym czasie chciałbym odwiedzić Chiny. Myślisz, że moge w ciemno polecieć np. do Pekinu i na miejscu zorganizowac sobie jakieś atrakcje, czy lepiej wybrać się na jakąś wycieczkę? 在中国你工作还是学习? 再见 关锐 Odpowiedz Link
chinachick Re: Zapraszam do Chin 10.05.04, 22:27 dzieki za software ale juz niedlugo sobie poradze.Nie musisz z wycieczka zawsze mozesz skorzystac z przewdonika Pascala on jest naprawde dobry ale jak bedziesz w Pekinie to na mur muszisz wykupic jednodniowa wycieczke ,nie pamietam dokladnie ile to kosztuje ,sam tam nie trafisz.Reszta mozesz sobie sam zwiedzac. Acha ,ja tam pracuje i juz tam nie studiuje. Odpowiedz Link
namban UŁ 20.08.04, 12:20 przes13 napisał: > Chińskiego ucze się na Uniwersytecie Łódzki od 6 miesięcy, > To na UŁ jest sinologia?! Czy robią jakieś kursy? pzdr, Odpowiedz Link
cichutko Re: Zapraszam do Chin 04.08.04, 15:58 Czy mozesz podac swoj adres mailowy? Ja bede w chinach przez okolo rok czasu wiec na pewno zajrze:-) buziaki, marta Odpowiedz Link