tropicielka 08.01.04, 14:08 Czy ma ktoś jakieś pomysły? Nawróciłam się..oddałam już całe swoje srebro - co dalej?pomocy ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: titiyo Re: Jak pomóc potrzebującym ? IP: *.icpnet.pl 08.01.04, 14:16 Potrzebujacych jest wiele, wystarczy sie rozejrzec dookola, chocby Domy Dziecka, Instytucje dla Matek Samotnych z Dziećmi, Ośrodki dla Bezdomnych. Jesli jednak nagrywasz sie tylko z tej sprawy, to zmień forum. titiyo29@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:02 Gość portalu: titiyo napisał(a): > Potrzebujacych jest wiele, wystarczy sie rozejrzec dookola, chocby Domy > Dziecka, Instytucje dla Matek Samotnych z Dziećmi, Ośrodki dla Bezdomnych. > Jesli jednak nagrywasz sie tylko z tej sprawy, to zmień forum. Wygląda na to, że zmieniła..... > titiyo29@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sklonowana40 Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:02 Mysliesz, ze sie naigrywa??? Jesli tak, to szkoda:-( Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:00 tropicielka napisała: > Czy ma ktoś jakieś pomysły? > Nawróciłam się..oddałam już całe swoje srebro - co dalej?pomocy ! Oddaj się bezdomnemu - on też ma potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:02 niezłe - a jakie wrażenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
sklonowana40 Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:04 Pajdeczko, czasem lepiej nie pierniczyc, jesli ma to byc bez sensu. i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:20 sklonowana40 napisała: > Pajdeczko, czasem lepiej nie pierniczyc, jesli ma to byc bez sensu. i tyle albo pierd...ć od rzeczy, jak nasza tropicielka. od pierd...nia wolę pierniczenie Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:27 OSTRO ! Czuje jak robię się szara ! Odpowiedz Link Zgłoś
sklonowana40 Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:01 Trzeba to robic z glowa, najlepiej systematycznie i w sposob przemyslany. jesli chcesz pomagac ofiarom konkretnego kataklizmu, zglos sie do placowek, ktore taka akcje prowadza. Nie musisz oddawac srebra, mozesz pomoc sortowac dary czy robic paczki. Mozesz tez pomagac niewielkimi darowiznami przekazywanymi na domy dziecka, PCK, szpitale dzieciece, domy starcow i dla niepelnosprawnych. Mysle, ze w potrzebujacych "mozna wybierac", bo jest ich mnostwo. Mozesz przekazac swoja uzywana odziez do PCK, Caritas, schronisk dla bezdomnych lub Monaru,. Mozesz zanosic jakies produkty do kuchni dla bezdomnych, np. brata Alberta Mozesz ofiarwoac swoja pomoc fizyczna, w odroznieniu od materialnej. Mozesz tez pomoc samotnym starszym sasiadom itp.. wystarczy sie rozejrzec i chciec. Wytrop miejsce dla siebie:-) Szacunek z Krak Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:06 Pomagam komu mogę z tym , że to akurat jest wątek o zabarwieniu cynicznym Ale widzę, że są na świecie ludzie poczciwi i dobrzy pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Jak pomóc potrzebującym ? 08.01.04, 15:30 A pierścionek zaręczynowy?? też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepart czester Re: Jak pomóc potrzebującym ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 16:10 woooooooooow co za polot! to mnie zaskoczylas, a juz podejrzewalam cie o totalny brak kreatywnosci tworczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Nie pomagaj potrzebującym ! 08.01.04, 16:31 osoby twego pokroju, gdy już pomogą ( choćby przez pomyłkę...tak niechcący i mimochodem ) potrzebującym mogą mieć niesmak do końca dni swoich. Nie ryzykuj. Odpowiedz Link Zgłoś