02.09.05, 23:40
co robicie samodzielnie i wreczacie jako prezenty?
Obserwuj wątek
    • sledziowa Re: home made 05.09.05, 14:47
      Ja niestety nie mam takie daru, aczkolwiek moja szwagierka ma do tego doskonały
      dryg i często dostaję od niej takie własnoręczne wymyślne ozdóbki zazwyczaj do
      domu. Np robiła kiedyś wazoniki z butelek i ozdabiała je takimi specjalnymi
      farbkami. Również z butelek robiła takie ozdobne karafi, w których warstwowo
      wsypywała różnorodne rzeczy no kawę, cukier, kaszki, ryże, kolorowe wiórki
      kokosowe itp. Jej propozycje które przypadły mi do gustu to również ozdobiona
      klamerka która służy mi do przytrzymywania karteczek na ktorych notuję np co
      mam kupić
    • lucy215 Re: home made 07.09.05, 09:18
      kolczyki, bransolety, naszyjniki... :p
    • modli Re: home made 30.11.05, 10:35
      W tym roku kuzynce trzynastoletniej kupię zestaw trzech ramek z Ikea (5,99,
      sosna nielakierowana) i obkleję aksamitnym materiałem, doczepię kwiatuszki
      zrobione na szydełku, a w jedną ramkę wsadzę lusterko, żeby wyszedł taki fajny
      komplecik. W ogóle ramki są dobrą bazą pod prezent zrobiony własnoręcznie.
      Można spróbować coś wyrzeźbić, pomalować, przypiąć suszone owoce lub kwiaty,
      posypać brokatem lub nawet jak przy pisankach - narysować świecą jakieś motywy,
      a później to zamalować na jednolity kolor i te wzorki będą fajnie prześwitywać.
      Tak samo można spróbować z grubym zeszytem, obszyć materiałem, obkleić folią
      samoprzylepną, żeby powstał pamiętnik.

Kiedyś szyłam dla siostry pluszową poduszkę z wyszytym wierszem jej ulubionego
      poety.

I jeszcze kończę robić na drutach moherowy szal dla mamy. Jak ktoś ma takie
      zdolności, to proponuję broszki szydełkowe lub właśnie na drytach, teraz są
      bardzo modne. Albo kupić jednokolorową bluzkę i ozdobić w jakiś motym cekinami
      lub koronką.
    • zolzabylojuzzajete Re: home made 30.11.05, 12:03
      Naleweczki, pikle, konfitury i inne przetwory w ręcznie malowanych słojach i
      butelkach.
    • basiao3 Re: home made 06.12.05, 11:03
      A co powiecie o takim zestawie(jestem w trakcie przygotowywania, ale Wasze
      pomysły mnie w kompleksy wprawiły)- kaseta z deklamowanymi (oczywiście przeze
      mnie) wierszami - różnej maści: od Grochowiaka po Brzechwę + szalik??
    • eloteteie Re: home made 18.12.05, 13:31
      Takie prezenty nazywamy "hand-made", a nie "home-made". "Home-made" to coś co
      wytwarza się w domu na własne potrzeby, np. ser, śmietana, etc.
      • dziwozona Re: home made 20.12.05, 11:07
        Przecież i tak wszyscy wiemy o co chodzi :)
    • vesna-matisse Re: home made 18.02.06, 22:32
      zdjęcia (powiększone do rozmiarów plakatu w antyramie);
      obrazki;
      ciasteczka, ciasta;
      pocztówki (jako dodatek);
      malowanie na poszewkach na poduszki (plus kupienie poduchy do środka)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka