uleczka_k 12.11.09, 12:52 Mam prośbę: polećcie jakiś dobry - a najlepiej najlepszy - podręcznik do przygotowania się do CAE. Pisałam na właściwym forum, ale na razie cisza na morzu... z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martishia7 Re: CAE - polećcie podręcznik 12.11.09, 13:02 Standardowo CAE Gold - ale on nie był zbyt trudny, więc może niekoniecznie. Advanced matters - ostrzegam, jest dość trudny. A potem to już tylko trzaskać testy. Są takie fajne serie pełnych zestawów razem z kasetami - google it. A poza tym: Do gramatyki - English Grammar in Use Murphy'ego, na odpowiednim poziomie. Do czytania - przeczytać serię Pottera i wszystko co dla dzieci Gaimana :D Powinno wystarczyć.. Oglądać filmy/seriale z napisami albo nawet bez. Szczególnie komedie romantyczne z pod znaku "Forur weddings and a funeral". Ładnie tam mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
beti555 Re: CAE - polećcie podręcznik 12.11.09, 14:20 Jeśli do samodzielnej nauki to Complete CAE lub Objective CAE. Dobra tez jest Upstream advanced, ale tu trzeba dokupic TB. Testy najlepiej z Cambridge. Do nauki słownictwa Adv Language Practice(M. Vince) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: CAE - polećcie podręcznik 12.11.09, 19:46 www.bookcity.pl/covers/b/7/19167.jpg ja korzystalam z tego ale chodzilam na kurs Odpowiedz Link Zgłoś