Dodaj do ulubionych

Sernik wiedeński

IP: *.winckworths.co.uk / 135.196.101.* 18 lat temu
Jeszcze go nie robilam ale napewno srobuje , nareszcie znalazla osobe ktora
potrafi ze szczegolami podac co , gdzie i jak robic, bo dotychczasowe
przepisy ciagle maja jakies luki.
Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      do sera dobrze jest dodać ugotowanego, zimnego ziemniaka można go zmielić razem
      z serem.Sernik jest wtedy pulchny i nie opada tak bardzo.A tak naprawde to
      przekonałam się że o wspaniałości sernika decyduje przede wszystkim jakość sera
    • Gość: Groch Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      No to pochwal się i podaj przepis....narobiłaś smaka i co? Szybciutko
      podawaj :)))
      • kasiulek_mysiulek Re: Sernik wiedeński 18 lat temu
        Do Grocha: kliknij na "Przeczytaj komentowany artykół" a ukaże się ten przepis.
        • Gość: Groch Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
          Dzięki, roztrzepaniec jestem.......... :)))
    • Gość: ola Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      Jakbym czytała swój przepis.Sernik według tego przepisu jest naprawdę
      FANTASTYCZNY!
    • Gość: andzrejppo009 Re: Sernik wiedeński IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 18 lat temu
      Ble,,w zyciu nie jadłem badziej ohydnego serinka
      • Gość: Kaja Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
        Nie jadles bo nie potrafiles go zrobic. Wlasnie dzisiaj zrobilam w/g podanego
        przepisu i jest pyszny. Puszysty i smaczny. Jestem wybredna jezeli chodzi o
        sernik, ale zadna piekarnia nie powstydzilaby sie tego
        wypieku.Doskonaly^przepis. Polecam wszystkim. Rozpuscilam rowniez maslo i nie
        popsulo niczego. Dziekuje za swietny przepis.
    • Gość: Bronia Re: Sernik wiedeński IP: *.miasto.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 18 lat temu
      Witam serdecznie. Pani Lidio, przepis faktycznie wygląda interesująco. Proszę
      tylko napisać ile tego mleka dolewany do masy, bo w pierwszej części nic Pani o
      mleku nie wspomina.
      Pozdrawiam
      • aneta111 Re: Sernik wiedeński 18 lat temu
        czesc własnie dzisiaj zamierzam wypróbować ten przepis.pózniej sie odezwie czy mi wyszedł
        bo moje zdolnosci kulinarne są na 2z dużym ----------------.
        • aneta111 Re: Sernik wiedeński 18 lat temu
          niestety nie upichce bo dzisiaj nie ma sera w moim sklepie. ale na niedzielę napewno zrobię.
        • Gość: Robertus Re: Sernik wiedeński IP: *.stk.vectranet.pl 15 lat temu
          Robiłem ten sernik po raz pierwszy w życiu ale wyszła mi strasznie
          wodnista masa,dodałem więc trzy łyżki mąki,nie aiem czy coś z tego
          wyjdzie?Podejrzewam że ser nie był odpowiedni,(kupiony w wiadereczku
          1kg.)
    • Gość: mirella Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      Po przeczytaniu tego przepisu ,jestem w szoku , ponieważ to jest przepis mojej
      babci sprzed 20 lat o ile nie więcej,dodam że babcia już nie żyje , a mi nigdy
      ten sernik nie wychodził tak jak jej .
      Myślę że sekret tkwi w ucieraniu w makutrze , ja robię to mikserem .
      Proszę powiedz czy ciasta ucierane w makutrze faktycznie wychodzą lepsze .
      Pozarawiam .
      • Gość: onata Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        Ucierane w malakserze a ucierane w makutrze to jak niebo a ziemia. Tylko jeden
        warunek- ucierać trzeba z sercem i przemawiać do serniczka jak do kwiatów to
        działa wypróbowane przez moją babcię mamę i przeze mnie
      • Gość: misiu Re: Sernik wiedeński IP: *.eranet.pl 15 lat temu
        Babuni sernik najlepszy bo pewnie cos czasem wpadło niechcacy do makutry, cos osobistego, dlatego taki dobry, ale ja robie senik the best(tak wszyscy smakosze mówią)zrobiłem zdjecia, chetnie wyslę, rozpływa sie w ustach i brzuszek szybko rosnie, chetnie przesle przepis i sposób zrobienia(roter150@gmail.com), bo czasem moze sie zwazyc.pozdrowionka
    • Gość: kaś Re: Sernik wiedeński IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 18 lat temu
      najbardziej mnie przeraża ręczne ucieranie w makutrze! własciwie to mnie
      skutecznie odstrasza, bo dla sernika trzeba kupowac nowy, ogromny przedmiot,
      który i tak się nie zmieści do moejjej kuchni...
    • Gość: Jola Re: Sernik wiedeński IP: *.chello.pl 18 lat temu
      To nie jest sernik wiedeński.
      Wiedeński jest jak puszek,a nie serowa klucha.
      Niestety nie znalazłam nigdzie przepisu na taki puszysty,jaki zdarza się kupić
      w dobrych cukierniach.Taki wiedeński nie opada,a rozpływa się w ustach.
      • Gość: Antoni Re: Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
        Tylko należy pamiętać, jakimi sztuczkami robi się "pyszne i piękne" ciasto. To
        jest jak porównanie szynki przygotowanej w domu i kupionej w markecie po np.
        13zł. Z 1 kg mięsa wychodzi 1,80 kg "pięknej, soczystej" "szyneczki". Życzę
        smacznego.
      • grazynkajohn Re: Sernik wiedeński 18 lat temu
        Zgadzam się,przede wszystkim przygotowując sernik wiedeński nie należy
        rozpuszczać masła,trzeba je ucierać w makutrze z cukrem,a gdy już masło będzie
        puszyste dodaje się po jednym żółtku ,stopniowo ,cały czas ucierając.Zasada
        jest prosta,aby uzyskać efekt puszystego,rozpływającego się w ustach sernika
        wszystko robimy ręcznie,używamy tylko masła,świeżego twarogu(nie mielonego,bo
        te zawsze są z dodatkiem mleka,a czasami wody)jajka muszą być też świeże,więc
        nie z hipermarketów.A jeżeli chodzi o puszystość ciast nawet z dobrych
        cukierni,to Cię rozczaruję oni używają zawsze sztucznych spulchniaczy wiem to
        od cukiernika,który zaczynał u Biklego,a teraz pracuje w Paryżu w hotelu *****
        Nawiasem zdradził nam wiele"kruczków"mniej lub bardziej etycznych.Nie chwalę
        się,ale moją kuchnią jest zachwycony,gościmy Go co 2-3 lata.Reasumując
        wspaniałe efekty uzyskuje się tylko ręczną robotą i świeżymi doskonałymi
        produktami(np.ciasto nie będzie doskonałe,gdy zamiast masła użyjemy margaryny,a
        zrazy nie będą pyszne,gdy zrobimy je z wołowiny z kością).
        • Gość: KM Re: Sernik wiedeński IP: *.ip.netia.com.pl 11 lat temu
          To sobie rób wszystko ręcznie. Ja tymczasem zrobię wszystko szybko mikserem, zjem mniej pulchne ciasto i pójdę na spacer ...
      • Gość: pol Ty nawet nie wiesz jak wygląda sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      • Gość: kucharka Re: Sernik wiedeński IP: *.promax.media.pl 16 lat temu
        weź się do roboty i zrób sernik wg tego przepisu to więcej nie będziesz pisać
        bzdur typu "serowa klucha".Tylko taka pierdoła i nierób jak ty piecze serowe kluchy.
    • Gość: mamaania Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      a ja uwazam ze najlepiej jak sie te jajka samemu zniesie........
      nie przesadzajmy........ . ja dzis juz upieklam sernika wg ww przepisu i teraz juz pieke nastepnego, bo tamtego juz pozarla rodzinka. wyszedl przepyszny choc jajka byly z tesco a krecony byl mikserem..... zycze powodzenia i smacznego
      acha, pieke sernika pierwszy raz w zyciu, no teraz drugi
      wesolych swiat i smacznego sernika
    • Gość: moni Re: Sernik wiedeński IP: 88.134.1.* 17 lat temu
      o ile wiem to wanilii sie nie kroi, a rozcina wzdluz i zeskrobuje wnetrze ze
      srodka, sa tam bardzo malutkie ziarenka...., ale moze sie myle
      • Gość: kucharka Re: Sernik wiedeński IP: *.promax.media.pl 16 lat temu
        mylisz się, można i tak.
    • Gość: kaśka Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      upiekłam ten sernik wczoraj i co zjeść się nieda zrobiłam tak jak napisane okropieństwo niepolecam nikomu kto liczy się z pieniędzmi ja go wywaliłam masła się nierozpuszcza jeszcze cała kostka niewiem czy 1/2 niejest zadużo samo masło wyszło lepiej poszukajcie jakiegoś sprawdzonego przepisu u znajomych pozdrawiam
    • Gość: Anita Re: Sernik wiedeński IP: 80.48.73.* 17 lat temu
      pyszny sernik. napewno wypróbuje!
    • Gość: serek Re: Sernik wiedeński IP: *.gazownia.szczecin.pl 17 lat temu
      sernik wiedeńskiz budyniem...???
    • Gość: kasia Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      próbowałam piec wiele serników ale ten przepis jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: skry Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Swietnie doskonale przepis podany nawet dla laika zrozumialy , Biegnę lecę
      już piekę ........... jest palce lizać mniam mniam
      • teletombola1 Re: Sernik wiedeński 17 lat temu
        Ja mam swój sprawdzony przepis na sernik. Robiłam bardzo wiele serników i moim
        zdaniem tajemnica pulchnego sernika polega na jajkach-musi ich być dużo. Sernika
        nie da się oszukać jakimś oszczędnym przepisem. Sernik lubi jaja. Serio! Nie
        przeczę, że ten przepis jest zły, napewno go wypróbuję. Pieczenie ciast to mój
        konik.
    • Gość: Agg Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Jak pięknie pachnie nie mogę się doczekać kiedy spróbuje. Wreszcie jakiś
      dokładny opis, aż do przesady lol.
    • Gość: nina Sernik wiedeński IP: *.dyn.iinet.net.au 17 lat temu
      Skorzystalam z przepisu i wyszedl pyszny, puszysty sernik. Wg mnie bardzo wazne
      jest dobre ubicie piany i uzyskanie puszystej masy serowej. Nie nalezy sie
      spieszyc! Pieklam dluzej bo godzine. Jeszcze jedna uwaga, dobrze jest opruszyc
      bakalie lyzka maki przed dodaniem do masy serowej bo wowczs nie osiadaja na
      dnie ciasta.
      Definitywnie polecam.
    • Gość: Ania Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Sernik dobry tylko moim zdaniem za słodki. Półtorej szklanki cukru wystarczy.
      • Gość: jaga Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
        witam,dołańczam się do dyskusji na temat pieczenia sernika,na 1 kg sera daję
        zawsze jedną szklankę cukru i to w zupełnosci wystarcza.
        • Gość: keyne a co to znaczy "dołańczam" ?? ;/ IP: *.acn.waw.pl 15 lat temu
          wiem, czepiam się...
    • m-oni Re: Sernik wiedeński 17 lat temu
      Sernik wiedeński to sama tradycja.Ja robie wdg bardzo starego przepisu,bez
      zadnych ziemniaków....brrrrrryyyy....fu bez ulepszaczy bez oszczędzania na
      czymkolwiek.Jest jak puch.Nie za słodki lekko wilgotny.
      Wykonuje tez te serniki dla rodziny i znajomych na swieta.
      Co roku mam wiecej zamówień.Przepis jest bardzo stary i bardzo sprawdzony.
      Ja uwielbiam wiedeński przekładany ucieranymi płatkami rózy.
      • m-oni Re: Sernik wiedeński 17 lat temu
        dodam jeszcze ,że sernik wiedeński wysoko wyrasta,ten na zdjeciu z opisu i
        wygladu tradycyjnego wiedeńskiego raczej nie przypomina
      • bogda35 Re: Sernik wiedeński 16 lat temu
        podaj ten stary przepis- to okrutne zrobic nam smak i obiecuję że go nikomu nie
        podam!!!
      • roksana250 Re: Sernik wiedeński 13 lat temu
        Witam Panią .Czy mogłaby Pani zdradzić swój przepis na udany i pyszny sernik .
        Serdecznie pozdrawiam.
    • Gość: stępka Sernik wiedeński IP: *.hel.org.pl 17 lat temu
      hej! no dobra podejmę próbę zrobienia sernika trzymajcie kciuki -to mój
      pierwszy raz:D juz nie mogę sie doczekać-oby wyszedł:)
      • melisa-bb Re: Sernik wiedeński 17 lat temu
        Ja również pieke ten sernik od lat. Wysoki wychodzi w mniejszej formie.Skórke
        pomarańczowa robie sama , ma wtedy wspaniały aromat.
    • Gość: alicja Sernik wiedeński IP: *.winn.cable.ntl.com 17 lat temu
      przepis jest doskonaly. Moje propozycje: 1.mozna dno tortownicy wylozyc
      herbatnikami i na to wylac ciast, 2. wierzch ciasta posypuje platkami
      migdalowymi.Pozdrawiam serdecznie
      • meg303 Re: Sernik wiedeński 17 lat temu
        Dziś upiekłam:)MISTRZOSTWO SWIATA!muszę schować,bo rodzina zje do Swiat...
    • Gość: ania Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu
      PYCHOTKA.Naprawdę wspaniały, przepyszny i bardzo delikatny sernik. Dodałm skórkę
      otartą z cytryny.
    • Gość: darkjasiek Sernik wiedeński - dla kazdego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Jestem facetem, mam 17 lat i bez problemu sobe poradziłem :)
      niech ktos teraz powie ze nie umiem kucharzyć ;)
    • Gość: anna Re: Sernik wiedeński IP: *.such.nat.hnet.pl 17 lat temu
      a ja zrobiłam boski sernik wg przepisu z sera na sernik dr Oetkera. Takie dwa
      pojemniczki jak od dużych śmietan połączone niebieskim kartonikiem. Wyszło mi
      8cm wysokie i tak mięciutkie i wilgotne że mrrr. Ser do sernika nie może być
      suchy ot co!
      • Gość: Urszula Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
        a skąd wziąć przepis na ten sernik .Powiedzcie, bo od niedawna mam internet i
        dopiero się uczę go obsługiwać.Skąd brać jeszcze inne ciekawe strony?

        • Gość: Bass Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
          Hej a co ze spodem i wierzchem ciasta???sam sie zrobi...?przecież masa serowa
          jest z reguły w środku w sernikach..a wierzch i spód?jak zrobić? a i czy moge
          właczyć termoobieg?
          • Gość: Ula Do Urszul Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
            Urszula przeczytaj-komentowany artykuł ,to jest przepis
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka