Gość: N IP: *.winckworths.co.uk / 135.196.101.* 18 lat temu Jeszcze go nie robilam ale napewno srobuje , nareszcie znalazla osobe ktora potrafi ze szczegolami podac co , gdzie i jak robic, bo dotychczasowe przepisy ciagle maja jakies luki. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu do sera dobrze jest dodać ugotowanego, zimnego ziemniaka można go zmielić razem z serem.Sernik jest wtedy pulchny i nie opada tak bardzo.A tak naprawde to przekonałam się że o wspaniałości sernika decyduje przede wszystkim jakość sera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groch Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu No to pochwal się i podaj przepis....narobiłaś smaka i co? Szybciutko podawaj :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Sernik wiedeński 18 lat temu Do Grocha: kliknij na "Przeczytaj komentowany artykół" a ukaże się ten przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groch Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Dzięki, roztrzepaniec jestem.......... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Jakbym czytała swój przepis.Sernik według tego przepisu jest naprawdę FANTASTYCZNY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzrejppo009 Re: Sernik wiedeński IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 18 lat temu Ble,,w zyciu nie jadłem badziej ohydnego serinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Nie jadles bo nie potrafiles go zrobic. Wlasnie dzisiaj zrobilam w/g podanego przepisu i jest pyszny. Puszysty i smaczny. Jestem wybredna jezeli chodzi o sernik, ale zadna piekarnia nie powstydzilaby sie tego wypieku.Doskonaly^przepis. Polecam wszystkim. Rozpuscilam rowniez maslo i nie popsulo niczego. Dziekuje za swietny przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronia Re: Sernik wiedeński IP: *.miasto.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 18 lat temu Witam serdecznie. Pani Lidio, przepis faktycznie wygląda interesująco. Proszę tylko napisać ile tego mleka dolewany do masy, bo w pierwszej części nic Pani o mleku nie wspomina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta111 Re: Sernik wiedeński 18 lat temu czesc własnie dzisiaj zamierzam wypróbować ten przepis.pózniej sie odezwie czy mi wyszedł bo moje zdolnosci kulinarne są na 2z dużym ----------------. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta111 Re: Sernik wiedeński 18 lat temu niestety nie upichce bo dzisiaj nie ma sera w moim sklepie. ale na niedzielę napewno zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robertus Re: Sernik wiedeński IP: *.stk.vectranet.pl 15 lat temu Robiłem ten sernik po raz pierwszy w życiu ale wyszła mi strasznie wodnista masa,dodałem więc trzy łyżki mąki,nie aiem czy coś z tego wyjdzie?Podejrzewam że ser nie był odpowiedni,(kupiony w wiadereczku 1kg.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirella Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Po przeczytaniu tego przepisu ,jestem w szoku , ponieważ to jest przepis mojej babci sprzed 20 lat o ile nie więcej,dodam że babcia już nie żyje , a mi nigdy ten sernik nie wychodził tak jak jej . Myślę że sekret tkwi w ucieraniu w makutrze , ja robię to mikserem . Proszę powiedz czy ciasta ucierane w makutrze faktycznie wychodzą lepsze . Pozarawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onata Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Ucierane w malakserze a ucierane w makutrze to jak niebo a ziemia. Tylko jeden warunek- ucierać trzeba z sercem i przemawiać do serniczka jak do kwiatów to działa wypróbowane przez moją babcię mamę i przeze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Sernik wiedeński IP: *.eranet.pl 15 lat temu Babuni sernik najlepszy bo pewnie cos czasem wpadło niechcacy do makutry, cos osobistego, dlatego taki dobry, ale ja robie senik the best(tak wszyscy smakosze mówią)zrobiłem zdjecia, chetnie wyslę, rozpływa sie w ustach i brzuszek szybko rosnie, chetnie przesle przepis i sposób zrobienia(roter150@gmail.com), bo czasem moze sie zwazyc.pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: Sernik wiedeński IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 18 lat temu najbardziej mnie przeraża ręczne ucieranie w makutrze! własciwie to mnie skutecznie odstrasza, bo dla sernika trzeba kupowac nowy, ogromny przedmiot, który i tak się nie zmieści do moejjej kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Sernik wiedeński IP: *.chello.pl 18 lat temu To nie jest sernik wiedeński. Wiedeński jest jak puszek,a nie serowa klucha. Niestety nie znalazłam nigdzie przepisu na taki puszysty,jaki zdarza się kupić w dobrych cukierniach.Taki wiedeński nie opada,a rozpływa się w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Tylko należy pamiętać, jakimi sztuczkami robi się "pyszne i piękne" ciasto. To jest jak porównanie szynki przygotowanej w domu i kupionej w markecie po np. 13zł. Z 1 kg mięsa wychodzi 1,80 kg "pięknej, soczystej" "szyneczki". Życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynkajohn Re: Sernik wiedeński 18 lat temu Zgadzam się,przede wszystkim przygotowując sernik wiedeński nie należy rozpuszczać masła,trzeba je ucierać w makutrze z cukrem,a gdy już masło będzie puszyste dodaje się po jednym żółtku ,stopniowo ,cały czas ucierając.Zasada jest prosta,aby uzyskać efekt puszystego,rozpływającego się w ustach sernika wszystko robimy ręcznie,używamy tylko masła,świeżego twarogu(nie mielonego,bo te zawsze są z dodatkiem mleka,a czasami wody)jajka muszą być też świeże,więc nie z hipermarketów.A jeżeli chodzi o puszystość ciast nawet z dobrych cukierni,to Cię rozczaruję oni używają zawsze sztucznych spulchniaczy wiem to od cukiernika,który zaczynał u Biklego,a teraz pracuje w Paryżu w hotelu ***** Nawiasem zdradził nam wiele"kruczków"mniej lub bardziej etycznych.Nie chwalę się,ale moją kuchnią jest zachwycony,gościmy Go co 2-3 lata.Reasumując wspaniałe efekty uzyskuje się tylko ręczną robotą i świeżymi doskonałymi produktami(np.ciasto nie będzie doskonałe,gdy zamiast masła użyjemy margaryny,a zrazy nie będą pyszne,gdy zrobimy je z wołowiny z kością). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: Sernik wiedeński IP: *.ip.netia.com.pl 11 lat temu To sobie rób wszystko ręcznie. Ja tymczasem zrobię wszystko szybko mikserem, zjem mniej pulchne ciasto i pójdę na spacer ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Ty nawet nie wiesz jak wygląda sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka Re: Sernik wiedeński IP: *.promax.media.pl 16 lat temu weź się do roboty i zrób sernik wg tego przepisu to więcej nie będziesz pisać bzdur typu "serowa klucha".Tylko taka pierdoła i nierób jak ty piecze serowe kluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaania Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu a ja uwazam ze najlepiej jak sie te jajka samemu zniesie........ nie przesadzajmy........ . ja dzis juz upieklam sernika wg ww przepisu i teraz juz pieke nastepnego, bo tamtego juz pozarla rodzinka. wyszedl przepyszny choc jajka byly z tesco a krecony byl mikserem..... zycze powodzenia i smacznego acha, pieke sernika pierwszy raz w zyciu, no teraz drugi wesolych swiat i smacznego sernika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Sernik wiedeński IP: 88.134.1.* 17 lat temu o ile wiem to wanilii sie nie kroi, a rozcina wzdluz i zeskrobuje wnetrze ze srodka, sa tam bardzo malutkie ziarenka...., ale moze sie myle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharka Re: Sernik wiedeński IP: *.promax.media.pl 16 lat temu mylisz się, można i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu upiekłam ten sernik wczoraj i co zjeść się nieda zrobiłam tak jak napisane okropieństwo niepolecam nikomu kto liczy się z pieniędzmi ja go wywaliłam masła się nierozpuszcza jeszcze cała kostka niewiem czy 1/2 niejest zadużo samo masło wyszło lepiej poszukajcie jakiegoś sprawdzonego przepisu u znajomych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Sernik wiedeński IP: 80.48.73.* 17 lat temu pyszny sernik. napewno wypróbuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serek Re: Sernik wiedeński IP: *.gazownia.szczecin.pl 17 lat temu sernik wiedeńskiz budyniem...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu próbowałam piec wiele serników ale ten przepis jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skry Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Swietnie doskonale przepis podany nawet dla laika zrozumialy , Biegnę lecę już piekę ........... jest palce lizać mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
teletombola1 Re: Sernik wiedeński 17 lat temu Ja mam swój sprawdzony przepis na sernik. Robiłam bardzo wiele serników i moim zdaniem tajemnica pulchnego sernika polega na jajkach-musi ich być dużo. Sernika nie da się oszukać jakimś oszczędnym przepisem. Sernik lubi jaja. Serio! Nie przeczę, że ten przepis jest zły, napewno go wypróbuję. Pieczenie ciast to mój konik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agg Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Jak pięknie pachnie nie mogę się doczekać kiedy spróbuje. Wreszcie jakiś dokładny opis, aż do przesady lol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Sernik wiedeński IP: *.dyn.iinet.net.au 17 lat temu Skorzystalam z przepisu i wyszedl pyszny, puszysty sernik. Wg mnie bardzo wazne jest dobre ubicie piany i uzyskanie puszystej masy serowej. Nie nalezy sie spieszyc! Pieklam dluzej bo godzine. Jeszcze jedna uwaga, dobrze jest opruszyc bakalie lyzka maki przed dodaniem do masy serowej bo wowczs nie osiadaja na dnie ciasta. Definitywnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Sernik dobry tylko moim zdaniem za słodki. Półtorej szklanki cukru wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu witam,dołańczam się do dyskusji na temat pieczenia sernika,na 1 kg sera daję zawsze jedną szklankę cukru i to w zupełnosci wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keyne a co to znaczy "dołańczam" ?? ;/ IP: *.acn.waw.pl 15 lat temu wiem, czepiam się... Odpowiedz Link Zgłoś
m-oni Re: Sernik wiedeński 17 lat temu Sernik wiedeński to sama tradycja.Ja robie wdg bardzo starego przepisu,bez zadnych ziemniaków....brrrrrryyyy....fu bez ulepszaczy bez oszczędzania na czymkolwiek.Jest jak puch.Nie za słodki lekko wilgotny. Wykonuje tez te serniki dla rodziny i znajomych na swieta. Co roku mam wiecej zamówień.Przepis jest bardzo stary i bardzo sprawdzony. Ja uwielbiam wiedeński przekładany ucieranymi płatkami rózy. Odpowiedz Link Zgłoś
m-oni Re: Sernik wiedeński 17 lat temu dodam jeszcze ,że sernik wiedeński wysoko wyrasta,ten na zdjeciu z opisu i wygladu tradycyjnego wiedeńskiego raczej nie przypomina Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Sernik wiedeński 16 lat temu podaj ten stary przepis- to okrutne zrobic nam smak i obiecuję że go nikomu nie podam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roksana250 Re: Sernik wiedeński 13 lat temu Witam Panią .Czy mogłaby Pani zdradzić swój przepis na udany i pyszny sernik . Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stępka Sernik wiedeński IP: *.hel.org.pl 17 lat temu hej! no dobra podejmę próbę zrobienia sernika trzymajcie kciuki -to mój pierwszy raz:D juz nie mogę sie doczekać-oby wyszedł:) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Sernik wiedeński 17 lat temu Ja również pieke ten sernik od lat. Wysoki wychodzi w mniejszej formie.Skórke pomarańczowa robie sama , ma wtedy wspaniały aromat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Sernik wiedeński IP: *.winn.cable.ntl.com 17 lat temu przepis jest doskonaly. Moje propozycje: 1.mozna dno tortownicy wylozyc herbatnikami i na to wylac ciast, 2. wierzch ciasta posypuje platkami migdalowymi.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Re: Sernik wiedeński 17 lat temu Dziś upiekłam:)MISTRZOSTWO SWIATA!muszę schować,bo rodzina zje do Swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu PYCHOTKA.Naprawdę wspaniały, przepyszny i bardzo delikatny sernik. Dodałm skórkę otartą z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkjasiek Sernik wiedeński - dla kazdego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu Jestem facetem, mam 17 lat i bez problemu sobe poradziłem :) niech ktos teraz powie ze nie umiem kucharzyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Sernik wiedeński IP: *.such.nat.hnet.pl 17 lat temu a ja zrobiłam boski sernik wg przepisu z sera na sernik dr Oetkera. Takie dwa pojemniczki jak od dużych śmietan połączone niebieskim kartonikiem. Wyszło mi 8cm wysokie i tak mięciutkie i wilgotne że mrrr. Ser do sernika nie może być suchy ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu a skąd wziąć przepis na ten sernik .Powiedzcie, bo od niedawna mam internet i dopiero się uczę go obsługiwać.Skąd brać jeszcze inne ciekawe strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bass Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Hej a co ze spodem i wierzchem ciasta???sam sie zrobi...?przecież masa serowa jest z reguły w środku w sernikach..a wierzch i spód?jak zrobić? a i czy moge właczyć termoobieg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Do Urszul Re: Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Urszula przeczytaj-komentowany artykuł ,to jest przepis Odpowiedz Link Zgłoś