IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.04, 23:41
Czy ktos z was stosował ISOTREX zel na blizny i wypryski? Jesli tak to prosze napiszcie jakie macie o nim zdanie. Czy wam pomogl?, jak czesto go stosowaliscie? (codziennie) czy robily sie jakies rany na buzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: A. Sharon Przede wszystkim IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 00:11
      pamiętaj, że to jeden z najsilniejszych srodkow uszkadzających zarodek, wiec
      nawet stosowanie miejscowe jest przeciwwskazane w ciazy (jesli wspolzyjesz i
      stosujesz izotretinoiny to powinnaś stosować pewną antykoncepcję). A jesli
      chodzi o jego skutecznośc dermatologiczną to jest to lek uznany i dobry, ale
      glowne wskazanie to leczenie tradzika (nie wiem, jakie blizny masz na mysli).

Pozdrawiam
      as
      • Gość: Aga Re: Przede wszystkim IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.04, 16:57
        czytałam ze ten zel pomaga rowniez na przebarwienia po tradziku i spłaca troche blizny po nim. Pisałas ze przy wspołzyciu i stosowaniu tego typu lekow zaleca sie pewna antykoncepacje. Nie zdziwiloby mnie to jesli chodziloby o leki do stosowania wewnetrznego, ale zel? Czy nawet jezeli chce stosowac zel (zewnetrznie) musze pod tym wzgledem az tak uwazac? biore harmonet od okolo roku ale wlasnie mialam zamiar zrobic sobie przerwe. No i teraz nie wiem co zrobic?
        • Gość: A. Sharon Tak, jak IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 18:55
          wspomnialem wczesniej - na wszystkich ulotkach tretinoin znajdziesz wsrod
          przeciwwskazan "ciaza i karmienie piersią". To nie jakis tam antybiotyk, ale
          jeden z najsilniejszych znanych teratogenow (jak wszystkie te zwiazki -
          izotretinoiny). Dlatego trzeba az tak uważac - jest pewne wchlanianie przez
          skore.

as
    • Gość: ppp Re: ISOTREX IP: *.veranet.pl 10.02.04, 20:35
      ja uzywalam isotrexin prez pewien czas na buzie.. nie powiem.. byly efekty ale
      przerzucilam sie na kremy z kwasami owocowymi - avene cleanacne k. ma blizny i
      przebarwienia bardzo goraco polecam! stosuje od jakis 2 mies i widze znacznnaa
      poprwawe. zreszta mnie nie podraznia i jest delikatny. ale oczywiscie na kazda
      skore moze dzialac inaczej. isotrex czasem stosuje na plecy w celu wysuszenia
      jakis pojedynczych.

• Gość: Aga Re: ISOTREX IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.04, 22:17
        Dziekuje bardzo za wszystkie opinie.
    • paputerek Re: ISOTREX 11.02.04, 08:34
      używam Isotexinu, który jest chyba słabsza formuą Isotrxu i nic na ulotce nie
      napisano o ryzyku uszkodzenia płodu!?!?!!!!???
      • Gość: Aga2 Re: ISOTREX IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 11:10
        Ja tak jak paputerek uzywam Isotrexinu i ani na ulotce nic takiego nie było,
        ani moja dermatolog nic o tym nie wspomniała.
    • paputerek Re: ISOTREX 11.02.04, 15:13
      w Isotrexinie isotretinoiny jest 0,0005g, którą nakładamy na skórę dla
      porównania w Roaccutane jedna tabletka min. ma 10mg. więc wydaje mi się troche
      przesadzone że taka dawka wpływa na płód. W żadnej ulotce i książce z wykazem z
      lekami nie znalazłam takiej informacji, ale P.doktor na "zdrowie kobiety"
      napisała że może wpływac. Pytanie tlko dlaczego takiego ostrzeżenia nie
      umieścili na ulotce gdzie piszą zawsze wszystko i nawet "na zapas"???

Jest np. napisane "Uwaga! podczas kuracji należy bezwzględnie unikać
      nasłonecznienia oraz kontaktu leku ze spojówkami, błoną śluzową nosa i jamy
      ustnej..."
      a nie napisali by, że może uszkadzać płód?????
      • Gość: Martunia19 Re: ISOTREX IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 11.02.04, 16:13
        A ile kosztuje ISOTREX?? Też mam problem z bliznami potrądzikowymi. Stosuję na
        razie Contractubex, jestem nawet zadowolona, ale nie do końca... Chciałabym
        spróbować czegoś nowego.
        • Gość: Aga Re: ISOTREX IP: *.gorzow.mm.pl 11.02.04, 16:27
          Isotrex kosztuje okolo 30 - 35 zl. Narazie jednak z niego zrezygnuje poniewaz odstawiam tabletki anty i nie chce ryzykowac. Poszukam czegos bezpieczniejszego.
        • paputerek Re: ISOTREX 11.02.04, 16:29
          szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie ok40 zł, ale wydaje mi się, że bardziej
          to pomaga na wypryski niż blizny, ale mogę się mylić, ma także działanie
          złuszczające więc może...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka