anwad 29.04.10, 19:30 Gdyby tego nie brakowało politykom i innym ludziom, Polska byłaby silniejszym krajem, szczęśliwszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolcia-olcia Re: Przyzwoitość 29.04.10, 19:38 Gdyby im tego nie brakowało to by nie byli politykami;p Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Przyzwoitość 29.04.10, 19:50 Pewnie, przeciez ci Pis-owcy to jakis koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Przyzwoitość 29.04.10, 19:50 anwad napisała: > Gdyby tego nie brakowało politykom i innym ludziom, Polska byłaby silniejszym k > rajem, szczęśliwszych ludzi. No dobrze. Ale czy tej przyzwoitości brakuje wszystkim, czy tylko, że tak oględnie się wyrażę, Ludziom o Pewnych Poglądach Innych Niż Właściwych?;) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przyzwoitość 29.04.10, 19:51 Tak, to głęboka refleksja ze sztambucha nastolatki, ale czy aż warta nowego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Przyzwoitość 29.04.10, 20:09 Na tym forum może warta?:) Nawiązuję m.in. do dyskusji w wątku o B. Komorowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przyzwoitość 30.04.10, 09:49 anwad napisała: > Nawiązuję m.in. do dyskusji w wątku o B. Komorowskim. Zaskoczyłabyś mnie gdyby nawiązywała do innej osoby :P Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Przyzwoitość 29.04.10, 20:49 FK to nie miejsce na mówienie o przyzwoitości. Tutaj to słowo jest niemile widziane, o ile ktoś je w ogóle rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
masher ciamk ciamk 29.04.10, 21:14 i znow, tu stalo zomo a tam malpa w czerwonym... dziekuje postoje i poczekam na ich troje i zupelnie inne nastroje lol Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: ciamk ciamk 29.04.10, 21:26 stanowczo z tego uroczystego miejsca pragne zaprotestowac przeciwko temu i tamtemu bo tak byc po prostu dalej nie moze i w ogole bedzie tego! :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: ciamk ciamk 29.04.10, 21:28 I niczego nie będzie.:D A przepraszam dlaczego pan Kononowicz w twarzowym sweterku nie kandyduje? Ktos wie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz a ja bym chciał aby nie było polski 29.04.10, 21:29 tylko wspólna europa z rzadem w brukseli :) i wczesniej czy pozniej pewnie tak bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: a ja bym chciał aby nie było polski 29.04.10, 22:08 Wczoraj Buzkowi coś podobnego się powiedziało, niechcący of kors.A mianowicie coś tam zaczął na jakiejś konferencji prasowej mówić o Europie i USA i tak rzekł:Europa jako wspólnota niepodległych państw...o przepraszam panśtwa, to nie tak;)) A Brown też wczoraj miał wpadkę a`la małpa w czerwonym.Po jakimś wyborczym spotkaniu, na którym nadział się na jakąś opnentkę nie 2yłączyli mu mikrofonu i on dzielił się wrażeniami i pretensjami ze współpracownikami, że go zostawili sam na sam z z "tą bigotką". Wywołalo to wielki skandal.A jak ma się bigotka do małpy w czerwonym?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Przyzwoitość 29.04.10, 22:11 Zmieniłabym kolejność: ludziom a dopiero potem politykom, bo ci ostatni to ludzie, których wybieramy i dajemy im tym samym jakieś prawa. Politycy są jedynie odbiciem nas samych. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Przyzwoitość 30.04.10, 07:45 > ludzie, których wybieramy i dajemy im tym samym jakieś prawa. Politycy są > jedynie odbiciem nas samych. Niestety. Czy to przekonanie umiesz uzasadnić? Ja spotkałem ciekawy wywód na temat polskiej ordynacji wyborczej (pozostawionej nam zresztą przez Jaruzelskiego). Poniżej cytat. >>Wszystko (...) zostaje odwrócone o 180 stopni w wyborach proporcjonalnych. Kandydat w takich wyborach występuje przede wszystkim jako przedstawiciel partii, gdyż jej zawdzięcza swą obecność w parlamencie. Jego pierwotna odpowiedzialność dotyczy więc partii i jej partykularnych interesów. Wyborca w wyborach proporcjonalnych spełnia jedynie rolę przedmiotową (...)<< >>Ordynacja z 1993 r. wprowadziła sprzeczną z elementarnymi wymogami demokracji zasadę, że lista krajowa nie jest poddana pod glosowanie. Tak wiec i w pierwszych i w drugich wyborach III RP w Sejmie znalezli sie posłowie, ktorzy nie zostali wybrani w wyborach. Było to sprzeczne z obowiązującą wówczas Małą Konstytucją.<< Źródło - tjkazmierski.salon24.pl/38273,jakiej-ordynacji-wyborczej-potrzebuje-polska Tak nam kształtowano elity polityczne. Elity biznesowe to też ciekawa historia zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Przyzwoitość 30.04.10, 10:02 >>Wszystko (...) zostaje odwrócone o 180 stopni > w wyborach proporcjonalnych. Kandydat w takich wyborach > występuje przede wszystkim jako przedstawiciel partii, > gdyż jej zawdzięcza swą obecność w parlamencie. > Jego pierwotna odpowiedzialność dotyczy więc partii > i jej partykularnych interesów. Wyborca w wyborach > proporcjonalnych spełnia jedynie rolę przedmiotową (...)<< > > >>Ordynacja z 1993 r. wprowadziła sprzeczną z elementarnymi > wymogami demokracji zasadę, że lista krajowa nie jest > poddana pod glosowanie. Tak wiec i w pierwszych i w drugich > wyborach III RP w Sejmie znalezli sie posłowie, > ktorzy nie zostali wybrani w wyborach. Było to sprzeczne > z obowiązującą wówczas Małą Konstytucją.<< > Przepraszam, a kto najbardziej się sprzeciwiał jednomandatowym okręgom wyborczym, tłumacząc to troską o małe partie? Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Przyzwoitość 01.05.10, 07:48 > Przepraszam, a kto najbardziej się sprzeciwiał jednomandatowym okręgom Na pewno nie ja. A kto? Odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Świete słowa Anwad, swiete 30.04.10, 08:53 dlatego moze warto się zastanowic nad wyeliminowaniem wreszcie z polityki takich ludzi, którzy np. kandydujac na prezydenta posługuja sie fotką z wizerunkiem swej tragicznie zmarłej najblizszej rodziny? albo takch, którzy dzień o strasznej katastrofie przychodza do telewisyjnego studia kłocic sie z innymi? Ewentualnie np. takich, którzy kiedys obrobiwszy apteke na potrzeby wałsne i kolegów uzaleznionych nie chcieli za to odpowiadać, a teraz pchaja się na wazne miejsce w Sejmie? Takze takich, którzy nie chca płacic alimentów na swoje dziecko z pierwszego małzeństwa? No bo to wszystko jest nieprzyzwoite, pomysl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Świete słowa Anwad, swiete 30.04.10, 09:51 kora3 napisała: > dlatego moze warto się zastanowic nad wyeliminowaniem wreszcie z > polityki takich ludzi, którzy np. kandydujac na prezydenta posługuja > sie fotką z wizerunkiem swej tragicznie zmarłej najblizszej rodziny? Oooo, widziałaś ten reportaż, w którym pokazywali jak za każdy wpis (zbieranie tych 100 tys.) ludzie dostawali fotkę czarno-białą śp. pary prezydenckiej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 :) 30.04.10, 09:55 nie izabelo, nie widziałam reportazu, tyko to na własne oczy widziałam:) rportaz, jak mi się wydaje hihi powstał później :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: :) 30.04.10, 11:57 tak, całkiem serio - na stoliku z kartami poparcia sa fotki śp. prezydnckiej pary. Czrnobiałe, formatu pocztówkowego, matowe - przedstawiają Lecha i Marie kaczyńskih z bukietem kwiatów, usmiechnietych. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Ano ... 01.05.10, 08:16 wacikowa napisała: > Czyli po trupach do celu:))) a cel najwyraźniej wg niektórych uswieca nie tylko ofiary wypadków, ale i srodki :) Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Świete słowa Anwad, swiete 01.05.10, 07:56 > dlatego moze warto się zastanowic nad wyeliminowaniem Oczywiście, że warto. > No bo to wszystko jest nieprzyzwoite, pomysl o tym. Tak, właśnie przyzwoitość powinna być warunkiem koniecznym dla polityka. Ty zapewne traktujesz Anwad jako wyznawczynię PiS-u. Ja na pewno wyznawcą PiS-u nie jestem. Po prostu jest nieco lepszy niż inne partie w krajobrazie politycznym Polski. W moim przypadku to raczej wybór mniejszego zła, niż stuprocentowe poparcie. PO jest większym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Moze agituj w innym wątku?:) 01.05.10, 08:15 to,ze Anwad jest "wyznawczynią" PiS to twoje a nie moje słowa. :) ja nie identyfikuje się z zadna partią polityczną, gdyz linia zadnej nie odpowiada w całosci moim pogladom. Miałyśmy mówić, zgodnie chyba z wola Anwad, jako załozycielki watku, o przyzwoitosci, w tym konketsci, w polityce. Nie musisz zatem, a nawet nie jest to hmm przyzwoite wg mnie, prowadzic kampanii na rzecz pana JK i PiS. Ja zadnej nie prowadze - stwierdziłam fakty - wg mnie (bo mozesz mieć inne zdanie rzecz jasna) zachowania o jakich napoisałam są nieprzywoite i tyle. Trudno mi zatem uznac polityków je prezentujacych za zachowujących się przyzwoicie. Jesli Ty przyzwoitosc mierzysz miarą przynalzenosci partyjnej i GADKI, ze TRZEBA byc przyzwoitym, która nijak ma się do postepowania tak głoszacych, to Twoja osobista sprawa. ja widze co widzę i tyle. dla mnie sama deklaracja, ze w kims jest samo dobro, nie wystarcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
leptosom Re: Przyzwoitość 01.05.10, 07:54 nwad napisała: > Gdyby tego nie brakowało politykom i innym ludziom, Polska byłaby silniejszym krajem, szczęśliwszych ludzi. gdyby...a tu tyle chamstwa wokół... Odpowiedz Link Zgłoś