Dodaj do ulubionych

problem z chłopakiem

10.05.10, 23:38
witam. Mam problem z chłopakiem, z którym jestem już trochę czasu mianowicie ponad rok. Kocham go i tego jestem pewna, ale zdarzają się sytuacje, których nie da się wytrzymać. On zachowuje się tak jakby mnie nie szanował, stawia mi różne warunki, nawet w błahych sprawach, takich jak ubiór, fryzura itp. Jak nie zrobię tego to będzie tak, jak nie zrobię tamtego to też będzie źle. Cały czas zwraca uwagę na inne kobiety, bo " ta ma to fajne a inna tamto". Często mi mówi, że go nie słucham, a powinnam, bo to on ma zawsze racje. Zdarzało się już, że okropnie do mnie mówił, przeklinał, wyzywał od najgorszych. Powoli mam już tego wszystkiego dość i nie wiem co robić:(
Obserwuj wątek
    • 0ffka Re: problem z chłopakiem 10.05.10, 23:40
      Może to gej ukryty ;D
      • jaaa222 Re: problem z chłopakiem 10.05.10, 23:42
        To zdecydowanie nie ;) tego akurat mogę być pewna ;)
        • pompeja Re: problem z chłopakiem 10.05.10, 23:48
          Ja potwierdzasz swoją pewność?
          • jaaa222 Re: problem z chłopakiem 10.05.10, 23:52
            Po prostu znam go, niestety, ale problem tkwi w czymś innym, a w czym to nie
            wiadomo. Nie powiem sobie, że po prostu taki jest, bo dalsze życie nie będzie
            wyglądało kolorowo. Bez szacunku do drugiej osoby raczej niczego się nie zbuduje...
      • missy-queen Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 11:41
        Dziewczyno, taki skarb, on Cie tresuje na wzorcową kobietę, jeszcze nie
        zmądrzałaś, bo Ci się nie podoba jego zachowanie. Ale jak sama mówisz, on ma
        zawsze racje, i się go słuchaj. Potem urodzisz mu dzieci, będziesz mu usługiwać
        - bo należy mu się - jest wspaniały!
        A, i koniecznie spełniaj jego wszystkie zachcianki i sama namawiaj na
        wprowadzenie innych kobiet dla niego, bo jest wspaniały. Na jego reprymendnę
        schyl czolo, podziękuj i pocałuj w sygnet.
        Pamiętaj, jesteś nikim przy jego wspaniałości.

Halo. Ty tak naprawdę chcesz? Odpowiada Ci bycie popychadłem, tłukiem i szarą myszą?
        Na pewno taka nie jesteś. Nie pozwól tej gnidzie siebie tłamsić, zostaw go
        precz. Są lepsi.
    • ind-ja Re: problem z chłopakiem 10.05.10, 23:55
      odpusc sobie baklazana
      • jaaa222 Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 00:02
        Niestety rozważam taką ewentualność...
        • potworski Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 00:07
          jaaa222 napisała:

> Niestety rozważam taką ewentualność...

Nie pierdol? Poważnie?
          Bo jak na razie napisałaś tylko, że ma cię dupie i równa z ziemią jak kosiarka
          spalinowa, a nic nie wspominałaś, że np przywiązał cię do kredensu i zrzucił z
          wiaduktu.
        • missy-queen Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 11:47
          Rozumiem ,że on Cie urobił wg swego mniemania,, ale skoro pojawiają sie Twoje
          wątpliwości, to nie tłum ich tylko daj im upust. Chcesz być nieszczęśliwa,
          zmarnowana? Chcesz ew dzieci tak unieszczęśliwić?
          Miałam podobną sytuacje w dzieciństwie, przyglądałam się ciągłym docinkom ojca w
          stounku do mamy, nie potrafię o tym zapomnieć, trauma której nic nie wymaże!
          Rzuć tego przygłupa, szanuj się
    • potworski Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 00:04
      Nie lepiej było napisać ten wątek na forum "po lekcjach" albo "głos pokolenia
      MTV, paprykowych chipsów i serków Danone?"
    • ja-27 Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 10:08
      O matko. Nad czym ty się jeszcze zastanawiasz. Wiesz co żeby Cię szanowali inni
      najpierw sama zacznij się szanować.
      • lovecosmetics Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 10:20
        Rzuć bez żalu. Po co Ci koleś, który sprowadza cię do poziomu minus
        piętnaście? Myślisz, że z czasem będzie lepiej? Nie, będzie tylko
        gorzej, bo rutyna nakręci go jeszcze bardziej...
    • nick_ze_hej Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 10:27
      nie wiem co robić:(

Złe pytanie. Spytaj co ty w ogóle jeszcze z nim robisz;)
    • bell82 Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 10:29
      ehhh dziewczyno nie szanujesz sie kompletnie, radze takiego psychola jak
      najszybciej kopnąc w tyłek..poza tym troche mi trolem smierdzi ;] powaznei
      dziewczyny sa takie glupie??/
    • akonita Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 10:34
      ja tez uwazam zebys go rzucila,moj maz rowniez mnie nie szanuje,jest
      podly itp i ciagle tego zaluje,ze wzielam z nim slub a chcialam go
      kopnac w dupe tylko dzieki mojej mamie wyszlam za palanta bo mama z
      pokolenia tego,ze ma byc facet byle jaki byle byl,co prawda mamy
      sliczna i kochana coreczke i to najwieksze moje szczescie
      • alpepe Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 10:47
        tak, mama jest winna, bo ty jesteś muzułmanką i jak cię wydawano za mąż, to
        miałaś dwanaście lata i nie mogłaś o sobie decydować. Śmiechu warte, by dorosła
        kobieta zasłaniała się presją rodziny.
      • figgin1 Re: problem z chłopakiem 12.05.10, 07:50
        Dziewczyno, jesteś głupsza niż ustawa przewiduje! Jak mogłaś się hajtnąć "bo
        mama chciała"? Ok, rozumiem, do ślubu doszło,, byłaś młoda, głupia i podatna na
        wpływy. Uświadomię cię zatem na ważny, zyciowy temat. Istnieją rozwody. Tak więc
        nie jojcz na forach tyko weź życie w swoje ręce! Inaczej za 30 lat założysz
        tutaj wątek "zmarnowałam zycie"
    • malytygrys Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 10:45
      Troche mialam podobnie.Na poczatku bylo kolorowo, ale tylko spedzialismy czas we
      dwoje, wlasciwie mi to nie przeszkadzalo. Dopiero jak zaczely sie studia i
      chcialam z nim wyjsc gdzies to z reguly nie mogl i mi nie pozwalal, albo kazal
      sie meldowac. decydowal w co mam sie ubrac. Coraz czesciej slyszalam ze jestem
      gruba, ze powinnam sie zapisac na aerobik, a jego ex to ma tyle wzrostu co ja, a
      wzdy 10kg mniej. Zabranial mi sie spotykac z kolezankami, a dla mnie rzadko
      kiedy mial czas. Zerwanie bylo najlpesza decyzja w moim zyciu, ale ciezko bylo
      pozniej sie pozbierac. Samoocena lezala na dnie. Na szczescie znalazl sie taki
      ktory we mnie wierzyl i mnie pomogl uwierzyc:)
    • sweet_pink Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 10:57
      Poszukaj i poczytaj w sieci czym jest przemoc psychiczna. Jesteś jej ofiarą.
    • ramka2 Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 11:48
      Jeśli zdarzało się, że okropnie do Ciebie mówił, przeklinał, wyzywał
      od najgorszych to TO SIĘ NIE ZMIENI - NIE LICZ NA TO.
    • real.becwal Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 11:49
      jaaa222 napisała:
      Powoli mam już tego wszystkiego dość i nie wiem co robić:(

popłacz w poduszeczkę.
    • alienka20 Re: problem z chłopakiem 11.05.10, 12:10
      stawia mi różne
      > warunki, nawet w błahych sprawach, takich jak ubiór, fryzura itp. Jak nie zrob
      > ię tego to będzie tak, jak nie zrobię tamtego to też będzie źle
      Mój ma naturę z lekka apodyktyczną, ale jego zapędy co do mojego wizerunku, tzn fryzura, ubiór przycięłam w zarodku. Na pierwszego sylwestra mało mi awantury o to, że założyłam spódnicę nie zrobił. Dobrze robisz, że go nie słuchasz. Deklami od sedesu nie ma co sobie głowy zawracać.
    • oleczka69 Re: problem z chłopakiem 12.05.10, 01:28
      dziewczyno marnujesz sobie tylko czas..!! byłam w takiej samej sytuacji..byliśmy
      razem prawie 4 lata..zero szacunku..przekleństwa, wyzwiska podczas kłótni,
      ciągle coś źle, on wszechwiedzący, zawsze ma racje a nawet powiedzieć, że kocha
      nie potrafił po ludzku.. daj sobie z nim spokój..jeśli lubisz być poniżana to
      Twoja sprawa, ale wiedz, że on się nie zmieni.. ja wiele razy chciałam zmienić
      to i owo.. bez skutku.. na tydzień ok a potem znów to samo.. potraktuj to jako
      przestroge.
    • raohszana Re: problem z chłopakiem 12.05.10, 02:53
      A co Cię przy nim trzyma?
      • anten_ka Re: problem z chłopakiem 12.05.10, 09:01
        Myślę, ze nie jest jeszcze tak źle, przecież Cie nie bije, to dobry chłopak,
        kocha Cię i ty go kochasz. Chce dla Ciebie dobrze dlatego czasami się denerwuje
        i stawia warunki. Daj mu szanse!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka