Dodaj do ulubionych

Problem z przyjaciółką ;((((

15.02.10, 21:05
Chodzi o to ,że ,,moja przyjaciółka "jest wobec mnie chamska.Bierze moje
rzeczy prawie bez pytania,okłamuje mnie i nie obchodzi ją to co się ze mną
dzieje.Na przerwach zachowuje się tak jak by taka Agata była jej
przyjaciółką.Co mam robić.? Wiem pewnie napiszecie ,,skończ tą przyjaźn" itd.
,ale ja chce być jej przyjaciółką tylko żeby ona zachowywała się jak
przyjaciółka. Pomóżcie !
Obserwuj wątek
    • elen Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 15.02.10, 21:21
      1. 'przyjaciółka', która bierze rzeczy bez pytania cię o zgodę, to zwykła
      złodziejka.
      2. 'przyjaciółka', która cię okłamuje, jest zwykłą nie wartą zaufania
      kłamczynią.
      3. 'przyjaciółka', którą nic nie obchodzisz jest zwykłą egoistką.

zastanów się czy chcesz przyjaźnić ze zakłamaną i egoistyczną złodziejką?
      ludzi się nie zmieniają kochana, zmienia się tylko nasze podejście i spojrzenie
      na nich.
      zerwij tą znajomość, bo przyjaźń to z pewnością to nie jest. przynajmniej nie z
      jej strony.
      a do takich spraw trzeba co najmniej dwóch osób.
      bycie w pojedynkę nie jest miłe. ale bycie z taką osobą jest jeszcze gorsze niż
      ci się może teraz wydawać.

3maj się
      • bouche2 Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 15.02.10, 21:30
        tak, kłamczynią : D haha

ja wciąż nie rozumiem, dlaczego teraz nazywa się ludzi praktycznie obcych
        przyjaciółmi. no, bo ja bym tak nie mogła.
        weź ją olej.
    • vanell. Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 15.02.10, 21:36
      po pierwsze, zastanów się poważnie czy chcesz się przyjaźnić z taką osobą?

lepiej ty zakończ tą 'przyjaźń' i to szybko, zanim ona poleci do tej
      całej agatki, wystawiając cię.
    • natka41 Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 15.02.10, 21:37
      słuchaj, moim zdaniem nie powinnnaś zerwać tej znajomości i poszukać nowej kumpeli.
      bo ... {tylko się nie śmiej } uważam że w przyjażni jest tak jak w związku, obaj partnerzy powinni zbudować swoją częś mostu żeby się spodkać po środku . jeśli ją kochasz { po przyjacielsku } to tak łatwo nie odpuszczaj, porozmawiaj z nią i wytłumacz jak się czujesz , mozesz sie nawet rozplakać.

paaa ;*
    • olusi1a Re: Też miałam problemy z przyjaciółką! 15.02.10, 21:38
      Też miałam problemy z przyjaciółką i wiesz co ? Zakończyłam tą przyjaźń! To czasami
      jedyne wyjście! Uwież mi ! Jeśli ona taka jest to oznacza że nie jest twoją przyjaciółką!
      Przyjaciółki się tak nie zachowują! Przemyś to i postaw plusy i minusy przyjaźni z nią ! Jeśli
      naprawde nie chcesz kończyć tego to pogadaj z nią!
      • aneta.s97 Re: Też miałam problemy z przyjaciółką! 15.02.10, 21:59
        Skończ tą przyjaźń, to jest najlepsze wyjście. Ja na twoim miejscu nie
        chciałabym się przyjaźnić z egoistycznym, okłamującym cię kłamcą. Inne wyjścia: zamień
        się z nią miejscami (ignoruj ją, okłamuj, pożyczaj rzeczy bez pytania) wtedy zobaczy jak
        to jest i zapyta cię: ,,dlaczego tak jesteś", odpowiedz jej, że zachowujesz się tak, jak ona.
        Może to pomoże.
        • louise_ . 15.02.10, 22:35
          po co się z nią będziesz przyjaźnić, skoro cię okłamuje ? daruj se i zakończ tą
          przyjaźń.
    • akira Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 16.02.10, 08:51
      Trudna sytuacja. Ale na prawdę nie dawaj sobą pomiatać! A jeśli nadal chcesz się z nią przyjaźnić, to musisz coś zrobić. Zacznij być oziębła, traktuj z góry. Jeśli jej na tobie zależy to albo z tobą porozmawia, albo jakkolwiek zareaguje. Musisz sprawdzić czy nie kumpluje się z tobą dla własnego zysku. Właśnie dla tych rzeczy, które bez pytania zabiera.
      Cóż... Jeśli tak jest to nie warto się nią przejmować. Wiem, że może ci być ciężko, ale to wszystko stanie się błędnym kołem. Ona będzie pewna, że jej na wszystko pozwolisz dlatego będzie źle cię traktować. Ty nie będziesz chciała jej stracić więc nic nie zrobisz. I tak w kółko. Byłam w podobnej sytuacji. Postawiłam się jej i wtedy wszystko zaczęło się zmieniać. Ona była zła, zaczęła mnie obgadywać... Zależało jej tylko na mojej prostownicy i kredce do oczów. I nasza przyjaźń się rozpadła... Lepiej być samym i wolnym niż czuć się jak piepr**ona służąca.
    • zetka Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 16.02.10, 08:59
      Gdybym była na twoim miejscu porozmawiałabym z tą dziewczyną, ale spokojnie,
      ważne, żebyś jej nie atakowała, musisz zapytać dlaczego tak się zachowuje i nie
      karz jej wybierać między tobą a Agatą, może wy obie jesteście dla niej bardzo
      ważne, powiedz jej, że jest ci przykro, że nie zwraca na ciebie uwagi to na
      pewno będzie lepsze niż dajmy na to np. wykrzyczenie jej pretensji
      • mileycyrusxd Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 16.02.10, 09:05
        Widzę,że wiele dziewczyn stara ci sie pomóc. I one faktycznie mają racje.. Niby
        powinnas zerwac ta przyjazn ale jesli ci zalezy to porozmawiaj z nia.. jesli to
        nie pomoze..no to ja juz sama nie wiem.. potraktują ją jej własną bronią.. Albo
        nie odzywaj sie do niej.. jesli mimo tego nie zwroci uwagi powiedz jej
        ,łagodnie.. ze nie zachowuje sie jak przyjaciolka.. wiec nie bedziecie
        przyjaciolkami.. crying
    • magkow13 Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 16.02.10, 23:41
      też tak miałamsad
      najlepiej z nią porozmawiaj
      wiem że nie chcesz kończyć tą przyjaźń
      ale ona nie jest prawdziwa jeśli twoja friend nie bierze cię na poważnie
      pomyśl nad tym
      mam nadzieje że pomogłam;**
    • pluskotka13 Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 16.02.10, 23:50
      wiem, że ciężko ci przestać się z nią bo zależy ci. więc pogadaj może z nią ? to
      będzie najlepsze wyjście. powiedz jej co ci przeszkadza jeśli zmieni
      postępowanie to ok a jeśli nie tzn, że kochasz ją ale to nie jest prawdziwa
      przyjaźń. angry
      • sylwek11 Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 21.02.10, 20:08
        Dzięki ;** Przemyślę to co napisałyście i po feriach zacznę działać xD

• amatorka_ Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 21.02.10, 20:16
          Skoro Cię okłamuje i jest wobec Ciebie chamska, to po pierwsze nie jest to twoja
          przyjaciółka, a po drugie nie zasługuje ona na Twoją uwagę. Byłam też w podobnej
          sytuacji, ale ja po prostu przestałam się tym przejmować, chociaż nie było to
          łatwe, bo również zależało mi na mojej przyjaciółce, ale później raptownie ta
          koleżanka, z którą się "przyjaźniła", robiąc mi przykrość nagle jej się znudziła
          i znów się chciała przyjaźnić ze mną. Ach, jaki te nastolatki mają rozchwiany
          charakter.
    • xprincess Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 21.02.10, 20:21
      Porozmawiaj z nią.. Zapytaj , czy chce być dalej twoją przyjaciółką . Jeżeli
      odpowie że tak , to spróbujcie wszystko naprawić - zorganizujcie jakiś fajny
      wypad , wspólną nockę , pogadajcie , poszalejcie . Jeżeli odpowie , że nie , to
      niestety nic z tym nie zrobisz . sad
    • czekoladka_x3 Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 21.02.10, 20:28
      ... moim zdaniem jak nie chcesz stracić swojej najlepszej przyjaciółki to
      porozmawiaj z nią szczerze i powiedz jej prosto w oczy, że nie podoba ci się to
      co ona robi
      ...uważam, że szczera rozmowa to najlepsze rozwiązanie smile
      • patka_ ........ 22.02.10, 11:44
        pomyśl .
        nie wiem czy dla niej ty jesteś jej najlepszą przyjaciółką , skoro ciebie
        okłamuje .. i zachowuje się do ciebie ogólnie chamsko . Ja na twoim miejscu
        skończyłabym tą przyjaźń . nie ma co ratować . zacząć od nowa też się nie da .
        co ja pisze ?! indifferent miałam pomóc a ja coś pisze .. jak psycholog. uncertain
    • linkaa Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 22.02.10, 12:50
      hm pogadaj z nią szczerze. powiedz że zależy ci na tej przyjaźni i wgl.
      a poza tym pomyśl: czy to naprawde jest przyjaciołka skoro tak sie zachowuje?
      • sylwek11 Re: xprincess 23.02.10, 16:53
        xprincess napisał(a):

> Porozmawiaj z nią.. Zapytaj , czy chce być dalej twoją przyjaciółką . Jeżeli
        > odpowie że tak , to spróbujcie wszystko naprawić - zorganizujcie jakiś fajny
        > wypad , wspólną nockę , pogadajcie , poszalejcie . Jeżeli odpowie , że nie , to
        > niestety nic z tym nie zrobisz . sad

-------------------------------------------------------------
        Byłam dzisiaj u niej z dwoma koleżankami. nawet fajnie było .xddd

• miley_cliqua Re: Problem z przyjaciółką ;(((( 23.02.10, 21:11
      jak dla mnie tonie jest przy
      jaciółka i na miano ku mpeli sie nie nadaje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka