tralalumpek 13.03.04, 14:35 mam problem z prezentem dla Babci na jej 90 urodziny moze fk wspomoze mnie pomyslami zwykle jestem bardzo tworcza jezeli chodzi o wybranie tego najbardziej trafionego prezentu a tym razem leze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aguirre_Gniew_Boży Re: ranking prezentow.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 14:41 kino domowe Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 14:45 ))) do filmow dobre do ogladania wiadomosci mniej dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguirre_Gniew_Boży Re: ranking prezentow.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 14:50 fotel bujany,ciepłe kapcie i druty i dużo włóczki żeby robiła swetry wnukom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trala Re: ranking prezentow.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.04, 15:44 Tralalumpek, ty nigdy nie jestes tworcza, nie klam. i ten watek to jakas prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 15:48 Gość portalu: trala napisał(a): > Tralalumpek, ty nigdy nie jestes tworcza, nie klam. > i ten watek to jakas prowokacja. jestem dzis pokojowo nastawiona i nawet takie kiepskie prowakocje jak twoja wybaczam obiecuje ze nie rozgniote dzisiaj zadnej pluskwy, masz zatem szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trala Re: ranking prezentow.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.04, 15:52 tak, a najbardziej tworcza i pokojowo nastawiona bylas, kiiedy jednej z forumowiczek ciezko chorowala bliska osoba... wiec kupuj co chcesz, myslisz ze sie tym ktos przejmie? licz na taka sama wrazliwosc jak twoja over Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 16:03 Gość portalu: trala napisał(a): > tak, a najbardziej tworcza i pokojowo nastawiona bylas, kiiedy jednej z > forumowiczek ciezko chorowala bliska osoba... > wiec kupuj co chcesz, myslisz ze sie tym ktos przejmie? > licz na taka sama wrazliwosc jak twoja > > over a nie ty przypadkiem tym dziewczeciem jestes co miechem po ekranie rzucalo? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 16:29 tralalumpek napisała: > mam problem z prezentem dla Babci na jej 90 urodziny > moze fk wspomoze mnie pomyslami > zwykle jestem bardzo tworcza jezeli chodzi o wybranie tego najbardziej > trafionego prezentu a tym razem leze Piekny wiek 90 lat ale i to wiek wiecznych dolegliwosci fizycznych. Sa rozne urzadzenia do masazu. Takie drewniane waleczki do masowania stop albo cos do wanny - o ile lekarz nie bedzie sie sprzeciwial. Mozna tez inaczej podejsc do sprawy: jezeli babcia ma jakies ladne zdjecie z czasow mlodosci to oddac to zjdecie do powiekszenia i retuszu (o ile wymaga tego ostatniego) i wlozyc to w ramy, ktore beda pasowac do mieszkania babci. Mozna tez zrobic jakis fajny montaz: obecne zdjecie babci plus jej dzieci wnuki itp. Nie mam pojecia czy masz dostep do dobrych drukarek, ale na pewno cos sie znajdzie. Uklony dla Babci. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 18:26 dzieki anahella, to niestety nasza ostatnia babcia jaka nam zostala, babcia od strony meza wprawdzie znam ja juz wiele lat ale te kilkaset kilometrow robi swoje, nie mamy tak czesto kontaktu co innego kupic prezent z okazji odwiedzin lub gwiazdki a co innego na taka okazje dobry pomysl poddalas, przedyskutuje z mezem Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 16:46 Z tego co się orientuję babcie uwielbiają wełniane szale, albo kaszmirowe, ciepłe mięciutkie skarpety i inne temu podobne akcesoria, kremy do rąk, oliwki do kąpieli, bo skóra sucha i podatna na różne podrażnienia, a smarować się już nie chce, jak babcia jest romantyczna i słucha muzyki to polecam płytę z Fado (np.Misia), rajstopy p/żylakowe, Biovital, to tyle co mi się przypomniało, chciałabym mieć Babcię.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 18:32 babcia ma jedna wnuczke i jednego wnuka (mojego meza) szal dostala na ostatnia gwiazdke od wnuczki, skarpety, kremy odpadaja, bizureria jakakolwiek tez, Biovital rowniez (przedyskutowalam z ciocia, nie mozna!) milo ze napisalas, dziekuje za podpowiedzi, sprawa jest jednak bardziej skomplikowana niestety musze szukac dalej duzo czyta wiec moze tu cos wymysle Odpowiedz Link Zgłoś
klowniczka Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 19:13 Jesli babacia we w miare dobrej formie fizycznej i jako-tako religijna, to moze wycieczke zeby zobaczyc Papieza. Mysmy taki prezent zafundowali dziadkowi na 85 urodziny - byl naprawde bardzo szczesliwy chociaz religijny jest umiarkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 19:28 Dzisiaj byłam w Empiku i czytałam tam książkę "Budda i kwiat" zbiór bajek i przypowieści z dalekiego wschodu, twarda okładka, dość duże litery, lektura dla każdego wieku, bardzo refleksyjna, autor Brunel (nie wiem czy pisownia prawidłowa), jak babcia ma poczucie humoru to opowiadania Czechowa są bardzo ciekawe i nigdy się nie nudzą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: ranking prezentow.... IP: 80.48.96.* 13.03.04, 22:22 Może jakiś piękny szlafrok i kapcie do tego, może poduszkę lub koc elektryczny jeśli lubi się grzać, może kołdrę i poduszkę wełnianą /są takie "ekologiczne" i zdrowotne/, może jakąś lampę do naświetlania /np. Zepptera/ jeśli ma dolegliwości które dobrze byłoby naświetlać. Dużo zdrowia i pogody ducha dla Babci :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ranking prezentow.... 13.03.04, 22:42 Lena wspominalam ze mam trudny przypadek... koc elektryczny dostala od nas na gwiazdke, poduszki te polskie welniane/ekologiczne corka jej kupila w zeszlym roku, lampa do naswietalania tez niestety odpada ..i tym sposobem stoje znowu w punkcie wyjscia moze propozycja anahelli ze zdjeciami albo zgwalce jakiegos malarza i zdarzy mi zrobic portret Babci (przespalam czas!) Dziekuje-my za zyczenia dla Babci ))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padre Re: ranking prezentow.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 23:08 wibrator nawet w seniorskim wieku nalezy sie troche przyjemnosci Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x ..faktycznie rozmawiałem z ... 13.03.04, 23:16 ..żoną i przyznała,że niełatwo jest wyszukać coś i gustownego i stosownego do wieku, stanu zdrowia takiej osoby.Propozycja żony- elegancki komplet pościeli, albo jakaś ładna lampa na stolik.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: ranking prezentow.... IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 14.03.04, 23:29 A może roczna prenumerata czasopisma, które Babcia czytuje? Same zalety: pismo regularnie przychodzi i to do skrzynki, a czasmi dla prenumeratorów sa jakieś bonusy (specjalne wydania, broszury, itp). W zeszłym roku zaprenumerowałam mężowi takie hobbystyczne pismo (jeden egzemplach w detalu kosztuje kilkanaście złotych), potem ładnie wypisałam "kupon": prenumerata pisma ... na rok 2003 i włożyłam pod choinkę. Małżonek był bardzo zadowolony. Jakiś ładny drobiazg do domu: sklepy Almi Decor (chyba się to tak pisze) są pełne takich różnych kieliszków, doniczek, wazonów, i.t.p. dobrej jakości i o ciekawym wzornictwie (może pasować do klasycznego wnętrza). Jeżeli Babcia lubi celebrować takie jubileusze, to możecie zorganizować "obchody": wspólne wyjście całą rodziną - jakieś siedzące - typu teatr, kino, koncert, potem uroczysty posiłek, ale nie w domu Babci, żeby nie czuła się zobowiązana stać 3 dni przy kuchni i pichcić (u kogoś z rodziny, w restauracji). Poowdzenia h. PS. Pomysł ze zdjęciem może być rzeczywiście udany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: ranking prezentow.... IP: *.acn.waw.pl 14.03.04, 23:33 Ostatnio czytalem o takim wynalazku co sie wpina w rdzen kregowy: orgazmotron. Jesli babka ma zdrowe kosci i nie rozleci sie podczas instalacji urzadzenia to moze warto sprobowac? Odpowiedz Link Zgłoś