Dodaj do ulubionych

Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni?

11.07.10, 14:36
A kobiety bardziej tolerancyjne?
Obserwuj wątek
    • stary_prawiczek Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 14:42
      Prawdziwy męski facet powinien opowiadać dowcipy o gejach, być twardy, męski,
      mieć zawadiackich kumpli, mieć męskie pasje, powinien słuchać ambitnej lub
      typowo męskiej muzyki, a nie Feela, wyglądać jak kawał chłopa, mieć twarde,
      męski poglądy. Pacyfizm, anty-homofobia to typowo miękkie poglądy, które nie
      pasują do wizerunku napakowanego, wytatuowanego twardziela
      • figgin1 Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 14:46
        O właśnie, trafnie to ująłeś.
        • stary_prawiczek Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 14:50
          Nie wiem czy to wynika z większej ilości testosteronu u facetów czy po prostu
          tak się już przyjęło. Tak naprawdę większości gejów się nie rozpozna.
          Zniewieściałe cioty to po prostu stereotyp, a takie ciotki jak Biedroń byłyby
          zawsze pośmiewiskami, niezależnie od swojej orientacji. Nawet geje mówią o
          takich: przegięte cioty
      • devilyn Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 14:47
        Mówi się zblazowany brutal.

PS> Facet musi byc twardy...nie miętki.
      • kochanic.a.francuza Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 14:58
        No ja wlasnie znam takiego twardziela. Jest totalnym slabeuszem, z
        pempowina mentalna nie odcieta od matki.
        • stary_prawiczek Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 15:07
          Ja się nie kryję z tym, że jestem słabeuszem. Jestem wrażliwym, ciapowatym
          facetem o dobrym sercu. Natomiast przy kumplach zgrywam macho i klepię ich po
          plecach, jak się chwalą swoimi różnymi wybrykami, z zaliczaniem kobiet włącznie
          • jeza_bell Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 15:57
            stary_prawiczek napisał:

przy kumplach zgrywam macho i klepię ich po
            > plecach, jak się chwalą swoimi różnymi wybrykami, z zaliczaniem kobiet włącznie

> Ja się nie kryję z tym, że jestem słabeuszem

No, to aleś Pan zakłamany...
            Jak to się nie kryjesz? Właśnie to robisz przeca :)
            • stary_prawiczek Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 15:59
              Nie kryję się w tym momencie, w internecie. Natomiast w realu po prostu lubię
              dobrze wypaść. Zawsze mi imponowali silni, twardzi faceci i chciałem być jak oni
              • jeza_bell Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 17:12
                stary_prawiczek napisał:

> Nie kryję się w tym momencie, w internecie.

No tak, ale internet jest anonimowy, więc siłą rzeczy skrywasz się za nickiem ;) czego w żadnym wypadku nie wytykam, nawet rozumiem, aczkolwiek jest to pewnego rodzaju hipokryzja.
                Wszyscy z resztą wiedzą, że każda kobieta na tym forum jest piękna, zgrabna, zaradna i ma branie ;D
                • stary_prawiczek Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 17:31
                  Wiesz w realu po prostu lubię robić dobre wrażenie ;)
      • corgan1 Re: Bo macho nie powinien kochać gejów 11.07.10, 17:14
        > Prawdziwy męski facet powinien opowiadać dowcipy o gejach,

ale nie antybabskie

> być twardy, męski,

ale bez przesady, tak żeby jego kobieta to mogła znieść

> mieć zawadiackich kumpli,

o ile jego kobieta ich akceptuje i pozwala mu się z nimi spotykać.

> mieć męskie pasje,

które nie mogą kolidować z czasem spędzonym ze swoją kobietą i jej pasjami o ile
        je ma

> powinien słuchać ambitnej lub typowo męskiej muzyki, a nie Feela,

ale głównie takiej która podoba się jego kobiecie lub co najwyżej ją stoleruje

> wyglądać jak kawał chłopa,

w każdym razie jeśli nie wygląda jak kawał chłopa co nie wszystkim się udaje nie
        powinien poprawiać sztucznie męskiej urody np. chodząc do kosmetyczki, poddając
        się operacjom plastycznym czy w najlepszym wypadku zacząć chodzić na siłownie

> mieć twarde, męski poglądy

i w żadnym wypadku mizoginiczne czy antyfeministyczne lub takie które kolidują z
        poglądami jego kobiety
    • figgin1 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 14:43
      Bo mężczyźni bardziej boją się o swoją "męskość" Wydaje im się, ze są bardziej
      męscy jeśli będą zwalczać tzw pedalswo.
      • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 14:51
        Coś w tym jest
    • rzeka.chaosu Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 14:49
      Bo w tym wypadku granica pomiędzy tolerancja a akceptacją jest bardzo cienka i z boku może nie być dostrzegalna.
    • zeberdee24 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 14:56
      Mężczyźni gejów tolerują, raczej nie widać zbyt wielu facetów którzy ciskaliby w
      gejów kamieniami. Natomiast gej jest postrzegany jako mężczyzna pozbawiony
      męskich cech(taki wizerunek gejów budują media, a większość ludzi nie zna
      żadnego homoseksualisty osobiście). A mężczyzna pozbawiony męskich cech jest
      raczej lekceważony i niespecjalnie akceptowany.
      • rosa_de_vratislavia Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:27
        zeberdee24 napisał:

> Mężczyźni gejów tolerują, raczej nie widać zbyt wielu facetów
        którzy ciskaliby w gejów kamieniami.
        Mowienie,że coś jest "pedalskie" (koszula, sandały, fryzura), albo
        ktoś jest "spedalony" (bo coś tam robi typu piłowanie paznokci) też
        jest formą nietolerancji. Wykluczanie ze swojego towarzystwa tylko z
        powodu orientacji - także.

> większość ludzi nie zna
        > żadnego homoseksualisty osobiście

Większość zna kilkoro, tylko nie wiedzą,że mają do czynieniaz gejem
        czy lesbijką, bo te osoby się do tego nie przyznają. Milczą o swoim
        życiu osobistym, na imprezy nie przychodzą z partnerami - boją się
        łatki "pedała", którego należy wyrzucić choćby z pracy (vide casus
        nauczycielki angielskiego - lesbijki lub nauczycieli
        homoseksualistów, zmuszanych do zwalniania się).
    • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:04
      W dodatku czesto starzy kawalerowie sa posadzani o homoseksualizm.
      No jak taki fajny facet i nie ma jeszcze babki? Co gorsza wybredni
      kawalerowie czasem sami, jeszcze nie bedac podejrzani, juz sie
      tlumacza, ze oni jeszcze to i tamto musza zrobic dlatego panny nie
      maja. Jakas paranoja, homofobia uderza w heteroseksualnych facetow
      bo staja sie obiektem podejrzn.
      • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:26
        No właśnie, we mnie też to czasem uderzało, a ja miałem ochotę powiedzieć już: a
        co w tym dziwnego, że dziewczyny nie mam? za brzydki jestem.
        No, ale nie chciałem wyjść na desperata, więc się powstrzymałem
        • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:39
          Na twoim miejscu odpowiadalabym, ze mam caly haremik gejow ukryty w
          altance na dzialce i sie swietnie bawila z tego.
          • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:51
            Wiesz mnie takie żarty po prostu krępują lekko. Jestem wyluzowany ogólnie, ale
            boję się że moje prawictwo może kiedyś szerzej wyjść na jaw
            • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:55
              To co z ciebie za dusza towzrzystwa?
              • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:01
                Przez większość czasu nią jestem. Poza tym uważam, że seks to osobista sprawa,
                intymna i o tym się nie powinno publicznie rozmawiać. Ja np. mam poczucie smaku
                i nie wypytuję koleżanek o ich doświadczenia seksualne
                • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:15
                  "Ja np. mam poczucie smaku
                  i nie wypytuję koleżanek o ich doświadczenia seksualne"

To bardzo madrze ale to udawana madrosc bos am przeciez pisal, ze
                  masz fiola na punkcie przebytych doswiadczen kolezanek. Lepiej w
                  towarzystwie opowiedz co nam tutaj opowiedziales(prawictwo mozesz
                  ukryc), ze moisz sie jakie i ile one mialy stosunkow. Nie oklamuj
                  kolezanek, zes taki kulturalny.
                  Zreszta masz jakas fobie, ale lepsza twoja niz homofobia, bo jak na
                  razie nie zauwazylam u ciebie zacietrzewienia. Wez jedna z tych
                  kolezanek na romantyczny zachod slonca na plazy i wszystko w
                  goracym piasku dobrze ci pojdzie.
                  • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:25
                    Jestem kulturalny, a że po prostu mam obsesję na punkcie seksu to nie ma z tym
                    nic wspólnego
                    • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:38
                      Brzydko tutaj na kobiety jazgotales, to terz kulturalnego nie
                      udawaj, ja wszystko pamietam.
                      • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:42
                        Jak brzydko? Po prostu pisałem, że pewnie bym do kobiety z pewną przeszłością
                        nie pasował i to było tyle
                        • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:45
                          Wtedy to ci wulgarniej wyszlo.
                          • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:47
                            Może mnie poniosło. W każdym razie większych uprzedzeń nie mam
                            • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 17:19
                              No to bierz ktoras i na piaseczek. Starasz sie w pracy? Szybko ktos
                              to doceni. Nie slyszales, ze facet ma byc tylko ciut ladniejszy od
                              diabla? A moze starsza sobie wez z dzieckiem. Takie juz wiedza co
                              jest najwazniejsze w zwiazku.
                              • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 17:22
                                Kobieta z dzieckiem? To nie dla mnie
                                A w pracy się staram, ale taka prawda że co to kobietę obchodzi. Facet ma być
                                seksualnie pociągający
                                • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 17:47
                                  "Facet ma być
                                  seksualnie pociągający"
                                  Goo..no prawda. Idz na starsze roczniki naszej klasy i zobacz jacy
                                  niereprezentatywni panowie maja kobiety, niektorzy nawet super-
                                  laski. Pracujesz, zarabiasz, dajesz odczuc, ze jest ona centrum
                                  swiata dla ciebie, bronisz jej slowem czy czynem, interesujesz sie
                                  jej uczuciowoscia i jestes juz seksowny. Tak to dziala. Wiekszosc
                                  kobiet chrzani tak o seksie dla rownowago bo dawniej nam nie
                                  pozwolono nawet myslec o takich przyjemnosciach. Czujemy sie
                                  upodmiotowione rozprawiajac o waszych penisach tak jak niegdys
                                  oceniano nasze biusty, nogi i na tej podstawie klasyfikowano. Tez
                                  chcemy miec nad czyms kontrole. W rzeczywistosci samica szuka
                                  samca, ktory ja ochroni, proste jak drut. A ze tam se poswintuszy?
                                  To lepiej bo znaczy, ze otwarta a nie kloda.

• stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 17:50
                                    Ja bym nawet swojej kobiety nie umiał obronić, a jakby ktoś ją skomentował na
                                    ulicy to bym pewnie siedział cicho by w pysk nie dostać :D
                                  • zeberdee24 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 18:30
                                    Hehe - zerkam tak na moje roczniki naszej-klasy i widzę to tak:

- fajne kobiety mają wysocy bruneci, absolwenci prywatnej uczelni zwykle
                                    pracujący w jakimś magazynie
                                    - przeciętni i niezbyt atrakcyjni fizycznie niezależnie od tego co sobą
                                    reprezentują mają kobiety albo brzydkie a zazwyczaj w ogóle:)
                                    I to samo widzę między znajomymi - przystojny facet ma wokół siebie tłum i babki
                                    widzą w nim same zalety(nawet jak jest pospolitym kretynem):) Nie mąć chłopakowi
                                    w głowie:D
                                    • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 18:37
                                      To kobiety wolą przystojniaka z magazynu niż przeciętnego adwokata? :P
                                      • zeberdee24 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 18:38
                                        Exactly :)
                                        • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 19:36
                                          I myślisz, że te laski nie odejdą z czasem do tłustych prezesów z wąsami? Całe
                                          życie będą się męczyć z jakimś biedakiem, skoro są atrakcyjne?
                                          • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 09:47
                                            W sprawach kobiet nie sluchaj innego faceta. Skad Zberezniak 24 ma
                                            wiedziec co to jest "przystojnosc" dla kobiety?
                                            • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 09:54
                                              Kochanico a dlaczego uważasz, że dla mnie najlepsza byłaby kobieta z dzieckiem?
                                              • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 10:36
                                                Bo taka bedzie ci wdzieczna za opieke spoleczno-ekonomiczna i
                                                odwzajemni sie opieka emocjonalna, ktorej potrzebujesz. Mloda cizia
                                                jest nastawiona glownie na siebie i strzeka fochy jak nie jestes
                                                ksieciem. A z Twoja niesmialoscia, ksieciem raczej nie bedziesz.
                                                Doswiadczona zyciem kobieta jest wrazliwsza i bardziej wyrozumiala
                                                dla ludzkich ulomnosci, takich jak chorobliwa niesmialosc. Choc i
                                                tu trzeba sie bacznie przygladac.
                                                • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 10:43
                                                  To ja mam być "jeleniem" co jej zapewni opiekę finansową?
                                                  • gobi05 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 11:53
                                                    > To ja mam być "jeleniem" co jej zapewni opiekę finansową?

Nożeszszsz kuźźwa jak chcesz być utrzymankiem i tanga tańczyć
                                                    nie umiesz, to sobie szukaj sponsorki na portalach S-M. Ona będzie
                                                    S, ty będziesz M i może nawet nauczysz się z tego czerpać przyjemność.
                                                  • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 13:39
                                                    Moze to niezbyt romantyczne, ale zwiazki polegaja na wymianie.
                                                    Kazdy daje to, co ma najlepszego i co najlepiej potrafi.
                                                    A Ty nie chcesz dac tego co mozesz? A sam tez niczego nie chcesz? A
                                                    moze milosci chcesz? To ja ci ja daje, fajnie? Cieszysz sie? Czy
                                                    troche za malo?
                                                  • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 14:32
                                                    Chodzi mi o prawdziwy partnerski związek, chcę być prawdziwym, pociągającym
                                                    partnerem dla swojej kobiety. Chcę żeby ona we mnie widziała prawdziwego,
                                                    atrakcyjnego dla siebie mężczyznę, miłość swojego życia
                                                • zeberdee24 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 15:19
                                                  kochanic.a.francuza napisała:

> Bo taka bedzie ci wdzieczna za opieke spoleczno-ekonomiczna i
                                                  > odwzajemni sie opieka emocjonalna, ktorej potrzebujesz. Mloda cizia
                                                  > jest nastawiona glownie na siebie i strzeka fochy jak nie jestes
                                                  > ksieciem. A z Twoja niesmialoscia, ksieciem raczej nie bedziesz.
                                                  > Doswiadczona zyciem kobieta jest wrazliwsza i bardziej wyrozumiala
                                                  > dla ludzkich ulomnosci, takich jak chorobliwa niesmialosc. Choc i
                                                  > tu trzeba sie bacznie przygladac.

Aleś to sobie wykombinowała:) Kobieta facetowi ma zaoferować jakieś emocjonalne
                                                  pierdoły(bliżej nieokreślone) ale już od faceta domaga się opieki i to najlepiej
                                                  w gotówce:D To nie jest partnerstwo tylko k.ur.es.two.
                                                  • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 15:31
                                                    Zgadzam się, dla mnie to nie jest prawdziwe partnerstwo
                              • stary_prawiczek W ogóle taka życiowa się wydajesz Kochanico 11.07.10, 17:32
                                Taka konkretna, nie komplikująca sobie życia tylko idąca prosto do przodu
    • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:16
      Kobiety sa bardziej tolerancyjne, wrazliwsze. Mezczyzni madrzejsi.
      • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:19
        A na czym ta madrasc polega jesli chodzi o homoseksuallizm?
        • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:22
          Na punktowaniu i obronie przed nachalna propaganda.
          • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:36
            Kiedys nachalna propaganda socjalistyczna bylo postulowanie praw
            wyborczych takze dla niearystokracji. Kombinerki, zalapalbys sie na
            godnego posiadania glosu w wyborach?
            • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:48
              Ja moj glos chetnie oddalbym (jakby mial on i tka jekiekolwiek znaczenie), gdybym mial pewnosc, ze beda glosowac kompetentni ludzie, a nie religijni fanatycy, nieznajacy sie na polityce mezcyzni i kobiety oraz roznego rodzaju przestepcy, menele, ludzie ograniczeni umyslowo.
              • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:58
                Niezrozumieles: kto by ci dal dawniej prawo glosu? Zanim
                wprowadzono powszechne wybory prawo do glosu miala tylko
                arystokracja. Propaganda bylo dazenie do praw wyborczych dla
                wszystkich. Tak samo dzisiaj prawo homoseksualistow do tolerancji
                sa jakas propaganda, ktorzy "madrzy" mezczyzni odrzujacaja.
                • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:07
                  >kto by ci dal dawniej prawo glosu?

Jak zapewne zauwazyles jestem gotow oddac poswiecic swoj glos.

>Tak samo dzisiaj prawo homoseksualistow do tolerancji
                  > sa jakas propaganda, ktorzy "madrzy" mezczyzni odrzujacaja.

Prawo homoseksualistow do tolerancji. Ciekawe, kto ich nie toleruje i w jaki sposob?
                  • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:10
                    No przeciez ty ich nie tolerujesz. Dla mnie to jasne po twoich
                    wpisach.
                    • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:22
                      To jest wlasnie powod, dla ktorego nie lubie ludzi, ktorzy bronia wszystkiego co kontrowersyjne. Wystarczy nie zgadzac sie z Waszym zdaniem i juz okrzykniecie kogos mianem nietolerancyjnego lub tez przyczepicie mu latke "rasista".
                      Proponuje wrocic do mojej odpowiedzi na post Figgin i spojrzec w jakich sytuacjach homoseksualisci mi nie odpowiadaja.
                      Moglbym z kolesiami isc do pubu i pic wode, grac w pile czy tez malowac witraze na szkle, ale moja tolerancja skonczylaby sie w momencie, gdyby mi powiedzial, ze geje powinni miec prawo adopcji.
                      Tak samo wygladaloby, gdyby osoba hetero/homo oglosila, ze nalezy wpuszczac do Polski muzulmanow, bo to wspaniali, otwarci i tolerancyjni ludzie lub tez sugerowal, ze z kibolami nalezy rozmawiac, a nie wysylac na nich oddzialy prewencji, mimo ze wczesniej rozwalili pol miasta.
                      Rozumiesz juz?
                      • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:44
                        Tak rozumiem wszystko z wyjatkiem zabraniania prawa do adopcji. Nie
                        jestem specjalistka, ale skoro nie ma przeciwwskazan natury
                        psychologicznej, spolecznej, to czemu nie. Widziales jak wyglada
                        choroba sieroca? Ja widzialam, idz popatrz i pomysl czy nie lepiej
                        zeby to dziecko bylo kochane przez dwoch facetow o udokomentowanej
                        zdolnosci do rodzicielstwa, zamiast tym swoim malym lebkiem walic w
                        sciane? No daj jakis rzeczowy argument przeciw adopcji.
                        • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:57
                          Co to znaczy "udokumentowana zdolnosc do rodzicielstwa"?

Slownik jezyka polskiego:

- rodzicielstwo «bycie rodzicami»

- rodzic
                          1. «jedno z rodziców, ojciec lub matka»
                          2. daw. «ojciec»

Nie sadze zeby dwoch panow zastapilo dziecku matke. Widzisz roznice pomiedzy kobieta, a mezczyzna? Myslisz, ze wychowanie przez dwoch ojcow pozwoli dziecku na przyswojenie odpowiednich wzorcow? Ja nie sadze zeby mogli oni zastapic tego wszystkiego co znaczy dla dziecka posiadanie matki.

Moglbym napisac o pedofili idacej w parze z homoseksualizmem, ale byloby to naduzycie, bo przeciez nie kazdy gej jest pedofilem, tak jak nie kazde dziecko ma chorobe sieroca.
                          • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 17:54
                            "tak jak nie kazde dziecko ma chorobe sieroca."
                            Te w domu dziecka maja w 95-ciu procentach.

Czyli lepiej zeby dziecko nie mialo ani ojca ani matki i bilo
                            glowka w sciane, niz zeby mialo chociaz dwoch ojcow?
                            Albo lepiej zeby zylo jakos tam w burdelu u mamy, gwalcone przez
                            ojca? Nie widzisz tego na codzien, nie razi cie to. Natomiast para
                            dwoch facetow w parku z dzieckiem juz cie mierzi?

Zdanie o pedofilii tendencyjne. Rownie dobrze mozna zwiazki hetero
                            laczyc z kazirodztwem. Bez sensu, prawda?

• princessjobaggy Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 11:20
                              > "tak jak nie kazde dziecko ma chorobe sieroca."
                              > Te w domu dziecka maja w 95-ciu procentach.

Kochanica, to jest raczej chybiony przyklad, poniewaz 95% dzieci w
                              domach dziecka, nie ma uregulowanej sytuacji prawnej i adoptowane
                              byc nie moga.
                              • gobi05 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 12:02
                                Nie zajmowałem się problemami homoseksualistów, ale z tego co wiem,
                                to chodziło nie o adopcje z domu dziecka, tylko dziecka po nagle zmarłym
                                partnerze. Tzn. facet miał dziecko z kobietą, ale to on się nim zajmował;
                                miał też partnera. Potem nagle i niespodziewanie zginął w wypadku,
                                a partner (były oczywiście) miałby przejąć prawa rodzicielskie.
                                Pozycja naturalnej matki jest tu sprowadzana do zera.
                              • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 18:44
                                poniewaz 95% dzieci w
                                > domach dziecka, nie ma uregulowanej sytuacji prawnej i adoptowane
                                > byc nie moga.
                                Wiem, ale to kwestia prawna, a my tu o dopuszczalnosci lub
                                niedopuszczalnosci adopcji przez homoseksualistow rozmawiamy.
                                • princessjobaggy Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 14.07.10, 10:44
                                  > Wiem, ale to kwestia prawna, a my tu o dopuszczalnosci lub
                                  > niedopuszczalnosci adopcji przez homoseksualistow rozmawiamy.

Nie musisz mi tlumaczyc o czym sie tu rozmawia. Podpierasz sie
                                  argumentami, ktore w praktyce nie mialyby racji bytu. Nie podawaj
                                  przykladu adopcji dzieci z domow dziecka przez kogokolwiek, bo to
                                  przyklad chybiony. Nawet przy zalozeniu, ze homoseksualisci mogliby
                                  adoptowac.
                          • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 19:41
                            > Nie sadze zeby dwoch panow zastapilo dziecku matke. Widzisz roznice pomiedzy ko
                            > bieta, a mezczyzna? Myslisz, ze wychowanie przez dwoch ojcow pozwoli dziecku na
                            > przyswojenie odpowiednich wzorcow? Ja nie sadze zeby mogli oni zastapic tego w
                            > szystkiego co znaczy dla dziecka posiadanie matki.

Niedlugo bedzie wiadomo jak taka rodzina wplywa na rozwoj dziecka, bo -czy nam
                            sie to podoba czy nie- takie rodziny sa i na pewno beda badane przez psychologow
                            i socjologow. Homoseksualisci obu plci nie musza adoptowac dzieci, bo moga miec
                            wlasne.
                            Co do adopcji dzieci niespokrewnionych z zadnym rodzicem z pary homo, to ja tez
                            mam watpliwosci i nie chodzi tu o role matki, tylko wzorce kobiety i mezczyzny
                            dla dziecka. Jestem ciekawa wnioskow z badan nad tym problemem.
                            Jesli chodzi o adopcje, to w Polsce jest ogromny problem, bo ludzie czekaja
                            wiele lat na "przydzial" dziecka i chyba nie moze adoptowac dziecka osoba samotna.
                    • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:24
                      To jest wlasnie powod, dla ktorego nie lubie ludzi, ktorzy bronia wszystkiego co kontrowersyjne. Wystarczy nie zgadzac sie z Waszym zdaniem i juz okrzykniecie kogos mianem nietolerancyjnego lub tez przyczepicie mu latke "rasista".
                      Proponuje wrocic do mojej odpowiedzi na post Figgin i spojrzec w jakich sytuacjach homoseksualisci mi nie odpowiadaja.
                      Moglbym z kolesiami isc do pubu i pic wode, grac w pile czy tez malowac witraze na szkle, ale moja tolerancja skonczylaby sie w momencie, gdyby mi powiedzial, ze geje powinni miec prawo adopcji.
                      Tak samo wygladaloby, gdyby osoba hetero/homo oglosila, ze nalezy wpuszczac do Polski muzulmanow, bo to wspaniali, otwarci i tolerancyjni ludzie lub tez sugerowal, ze z kibolami nalezy rozmawiac, a nie wysylac na nich oddzialy prewencji, mimo ze wczesniej rozwalili pol miasta.
                      Rozumiesz juz?
        • figgin1 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:23
          Na tym, ze kombinerki sobie myśli, może i jestem żałosnym prawiczkiem, ale
          przynajmniej jestem hetero.
          • stary_prawiczek Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:28
            Ja już bym wolał chyba, żeby o mnie myśleli: nie ma dziewczyny, bo może gej albo
            aseksualny, niż żeby: nie ma dziewczyny, bo pewnie za brzydki jest i u żadnej
            nie miał szansy
            • menk.a Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:32
              stary_prawiczek napisał:

> Ja już bym wolał chyba, żeby o mnie myśleli: nie ma dziewczyny, bo może gej alb
              > o
              > aseksualny, niż żeby: nie ma dziewczyny, bo pewnie za brzydki jest i u żadnej
              > nie miał szansy

Bądź miły chociażby dla tutejszych chłopaków i od razu cię posądzą, o co tylko
              chcesz.:P
              • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:44
                Menka pana Jozia mam zablokowanego, prosze Ci o nie cytowanie jego wypowiedzi. :)
                • menk.a Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:04
                  Dobrze. Zresztą rzadko mi się zdarza coś mu odpisać.;)
          • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:33
            Dla mnie nie ma roznicy pomiedzy zalosnym prawiczkiem homo, a zalosnym prawiczkiem hetero.
            Moze to zle okreslenie, ale w dupie mam to co robia geje, dopoki nie gwalca mojej prywatnosci i wrazliwosci. Takze nie toleruje gwalcenia moich oczu wyuzdanymi kostiumami, wulgarnymi haslami czy tez pomyslami w stylu: malzenstwa miedzy partnerami homoseksualnymi czy tez adopcja przez nich dzieci.
            • figgin1 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:45
              Ale ty jakoś nie masz oporu przed gwalceniem forum opisami swojej żałosnej osoby?
              • kombinerki_pinocheta Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:51
                Proponuje Ci skorzystac z funkcji blokuj nieprzyjaciol.

Niestety nie ma takiej funkcji w stosunku do niektorych pomyslow "swiatlych" lewicowcow.
            • princessjobaggy Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 11:28
              > Takze nie toleruje gwalcenia moich oczu wyuzdanym
              > i kostiumami, wulgarnymi haslami czy tez pomyslami w stylu:
              malzenstwa miedzy partnerami homoseksualnymi czy tez adopcja przez
              nich dzieci.

Kombinerki, nie za bardzo rozumiem dlaczego zawieranie malzenstw
              homoseksualnych stoi wedlug Ciebie w jednym rzadku z wyuzdanymi
              kostiumami czy wulgarnymi haslami. Mnie tam wsio ryba kto z kim slub
              bierze.
            • aardwolf Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 11:30
              A ktoś taki jak "żałosny prawiczek homo" istnieje?
              Raczej ktoś taki zostałby szybko poderwany więc przestałby być prawiczkiem.
      • posh_emka Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:45
        "Mezczyzni madrzejsi."
        Buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale tylko po szkodzie.
    • venettina Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:34
      Coz, gej jest blizszy kobiecie. To taki niby-facet, ktory ja rozumie
      (np. sam musi sie bardzo starac o wyglad, zeby sie... podobac
      facetom), zwykle jest znacznie wrazliwszy i subtelniejszy niz typowy
      facet, itp., zatem latwiej o tolernacje kogos... ponikad bliskiego.

Zas dla prawdziwych facetow gej jest niemal podczlowiekiem, bo jako
      niekobieta nie tylko nie pociaga, ale w dodatku swoim zachowaniem
      wrecz uwlacza meskosci, osmiesza facetow. Wszak mezczyzni odczuwaja
      wielka dume z tego ze sa facetami. Poza tym gej jest tez
      zagrozeniem - facet na samo wyobrazenie czyjegos penisa w SWOJEJ
      pewnej czesci ciala dostaje odruchu wymiotnego (tymczasem
      meski "prawdziwy" facet jest bardzo pociagajacy dla geja, wrecz
      marzenie). W efekcie 100% hetero brzydza sie gejami, trudno tu o
      tolerancje.
      • sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:51
        venettina napisała:
        (tymczasem
        > meski "prawdziwy" facet jest bardzo pociagajacy dla geja, wrecz
        > marzenie).

Mam kolegę geja i zawsze twierdził,że w życiu żaden facet hetero go nie pociągał.
        • venettina Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:55
          Widocznie Twoj znajomy tak ma.
          • sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 18:34
            A na jakiej podstawie Ty twierdzisz, kto pociąga gejów?
            • venettina Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 16:03
              Wiekszosc facetow jakich znam, to geje; pracuje takze glownie z
              gejami.
              • sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 18:00
                W takim razie wierzę:)
    • s.p.7 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:47
      Kochanizca w jakism tam watku chials chyba podyskutowac o swoich pogladach ze
      mna poniewaz cos tam cos tam jzu nie pamietam, wiec dam ci mala szanse

Przede wszystkim w słowie "homofobia" jest juz manipulacja i kłamstwo.
      Bo zwyczajnie poglady kogos na dana sprawe juz wartosciuje mianem czegos
      niewlasciwego a wlasciwie choroby, jakiegos oszołoma mającego jakas fobie
      zupelnie neiuzasadnioną biologicznąwrecz ajak ktos kto boi sie pająków.

Czyli jest to slowo ktore wyraznei wyklucza jakakolwiek polemikie i samo w sobie
      narzuca juz cos co jest nieprawdą wartosciujac tu neimalze czlowieka.

Rownie dobrze mozna by zadac pytanie DLACZEGO MĘZCZZNI NIE POPIERAJĄ WYNATURZEŃ.

dlaczego męzczyn nei popieraja wynaturzen?
      Jak widział bym na ulicy psa posuwajacego inengo psa to bym sie zdziwił. Cos tu
      raczej nei halo. Wiec jest tu jakas naturalna koncepcja normalnosci i zdrowych
      zachowan istot zywych w ogole.

Ale pytanie sugeruje kolejna rzecz która nie ma nic do czynienia z
      rzeczywistoscią stawiajac wyrazistosc opini kobiet na rowni z opinia męzczyzn.
      To tak jak bys zadała pytanie: Dlaczego to kobiety głwonie popieraja obowiazkowe
      badania ginekologiczne.
      Zwyzajnie kobiety sie tym interesuja bardziej a mezczyni w ogole eni maja zdana
      na ten temat czesto wiec wysnuwanie jaiejs proporcji odnosnie stosunku do tematu
      nie powinno meic miejsca poniewaz temat prawie nie interesuje zupelnie ejdnej ze
      stron.

To tez tak jak by zadac pytanie:
      Dlaczego Myszko-miki-fobami sa głownie dzieci? Zapytał by producent bajek
      Disneya zmartwiony niska ogladalnoscią obrazajacy wręcz potencjalnych odbiorców
      jego bajek.
      A co męczyn obchodzi myszka miki? Nei obchodzi dlatego pytanie samo w sobei ejst
      stronnicze poniewaz zwyczajnei jedna stron jest tematem bardiej zainteresowania
      niz druga.

Co geje obchodzą kobiety? Niewiele ich obchozdą tak naprawde... kobieta mysli
      wasko z reguly i egoistycznie odnosząc wszystko i porownujac do sytuacji
      zwiazanej z "JA", czyli co mi geje przeszkadzaja? nic. NAtomiast mężćzyzna
      czesciej mysli szerzej, w kontekscie spolecznym i kulturowym. Mzoe zdawac sobie
      sprawe z tego jak funkcjonowalo by dane spoleczenstwo z pewnymi zmianami
      kulturowymi i obyczajowymi, stara sie myslec o zbirowosci w jasnych zasadach
      dbajac o jego prawidlowe funkcjonowanie, gejostwo jest zagrozeniem dal tej
      normalnosci samo w sobie będące czescią nienaturalnosci i nienormalnosci
      biologicznej, jakkolwiek kazdy ma prawo do wlasnych upodoban seksualnych
      zaprzeczyc temu eni mozemy.

czyli odpowiedz jest tak ze mysl iszerzej w kontekscie spolecznym

Kolejna rzecz to odniesienia estetyczne czy idywidualne.

Męzczyna gej nei bedzie sie w ogole interesował kobietą.
      NAtomiast męzczyna patrzy wobec innych męzczyn jasno: wróg przyjaciel.
      Nei wyobraza on sobie ze jego przyjacielem moze byc ktos kto pakuje innemu
      facetowi swojego penisa w odbyt, który normalnei sluzy do wydalania kału.
      Napawa go to obrzydzeniem. tak jak inne abberacje seksualne jak np zoofilia mogą
      odpychac pewnyh lduzi mimo ze oni caly cas maja prawo byc zoofilami.
      Czyli chodzi tu o szacunek jaki ktos ma do czlowieka...
      jego kultura seksualna ma na to wplyw.

Pedofilia konczy sie czeęsto spolecznymi linczami.
      Nei ejst to tylko gust seksualny czy preferencja, to pwoazne spaczenie.
      Moglibysmy zadac pytanie w podobnym tonie do autorki:
      DLACZEGO PEDOFILOFOBAMI SĄ GŁÓWNIE KOBIETY I HETEROSEKSUALNI...
      totalny bezsen ale ten bezsens w tym watku jest prowadzony.

PZOatym geje po prostu ą obiektem zaruó i wysmiewania.
      O ile męczyna heteroseksualny swobodnie moze zartowac sobie o aktach
      homoseksualnych to sama osoba będąca gejem sprawia ze jest on jak by z innej
      kategori ludzi.

Czego nei mozna powiedziec o lezbijkach, którą przecietny meczyna potraktuje
      jako kobietę z ciekawym hobby.

Natomiat gdyby zadac pytanie dotyczacego czego co ma bezposrednie odbicie na
      zyciu kobiety: to sytuacja bylaby jednoznaczna.
      Kobieta ma emcojonalny stosunek do tego co ją bzposrednio dotyczy podczas gdy
      mzoe ignorwac rzeczy o istotnym znaczeniu spolecznym, którt to kontekst jak by
      jej nie obchodzi bo eni dotyczy jej bezposrednio.

Pozatym geje tworza nie tylko inna grupe seksualna ale tez osobną zamkniętą
      kulturę. Do ktoej zaden nei gej- z raci swoje jseksualnosci wstepu nei ma.
      Wiec... to jak by samo w sobie odpycha poniewaz odpychaja grupyc hermetyczne a
      nie otwarte.

Niemniej wiele otwartych mezczyn normalnei pracuje i wspolpracuje z gejami,
      niemniej maja podobny poglad do ich seksualnosci.
      Poniewaz jesli w pracy czy jako kolega jest postawiona wyrazna granica -
      czlowiek interesuje nas z punktu widzenia tego co oferuje w pracy czy jak
      wydolny jest a nie z kim i jak sypia.
      Tego wymaga profesjonalizm

Natomiast tolerankcja w tym wypadku oznacza raczej ignorancję, i obojętnosc.
      oraz przyzwolenie

• sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 15:57
        Homofobia dotyczy nie tylko gejów,ale też lesbijek. Nigdy nie słyszałam kobiety
        wypowiadającej się pejoratywnie o lesbijkach, a facetów o gejach- wielokrotnie.
        Kobietę homoseksualizm innej osoby dotyka tak samo jak mężczyznę, czyli wcale (
        bo przecież nikt nie uprawia seksu na ulicy, gej czy lesbijka raczej cię nie
        przeleci siłą).

I uwaga- ignorancja to nie to samo co ignorowanie!
        • s.p.7 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:02
          > I uwaga- ignorancja to nie to samo co ignorowanie!
          jasne te 2 sowa jakos mi sie mieszja ;) ale patrz jak to ldzuei szybo wychwytuja :)

Kobiety i slesbijki sa dla siebei neutralne lub ich stosunek moze byc pozytywny
          Kobieta hetero, nei widzi zagrozenia w lesbijce bo:
          -aspekt spoelczny jej nei obchodzi
          -nie ejst konkurencją dla niej jesli chodzi o męzczyzn i to jest duzy plus
          -jest szansa ze bedzie lepsza przyjaciolką poniewaz moze sie w niej zakochac a
          skesulanei zagrozenia raczej nie czuje bo zgwałcona tez raczej nei zostanie
          • sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:11
            > -aspekt spoelczny jej nei obchodzi
            A dlaczego faceta ma obchodzić aspekt społeczny? Co cię obchodzi, co ktoś w
            łóżku robi,w dodatku nie z tobą? Nikogo w ten sposób nie krzywdzi, taki się
            urodził, to tak jak by piętnować kogoś z powodu okularów.

> -nie ejst konkurencją dla niej jesli chodzi o męzczyzn i to jest duzy plus

Facet hetero też nie jest konkurencją dla geja, inny target. Po raz kolejny
            podam przykład mojego kolegi geja- zawsze mi mówił,że gejów nie kręcą faceci hetero.

> -jest szansa ze bedzie lepsza przyjaciolką poniewaz moze sie w niej zakochac a
            > skesulanei zagrozenia raczej nie czuje bo zgwałcona tez raczej nei zostanie

Fakt, zakochanie się w przyjaciółce umacnia przyjaźń jak cholera:/ naprawdę
            uważasz,że faceci homo tylko czekają na to,żeby zgwałcić jakiegoś kumpla hetero?
            No proszę cię:)

"Kiedy Puchacz i Kicia wyruszyli w rejs życia|W zgrabnej łódce
            groszkowozielonej|Wzięli z sobą parówki,duży zapas gotówki|I słój miodu z
            nalepką The Honey". (Edward Lear)
            • s.p.7 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:23
              > A dlaczego faceta ma obchodzić aspekt społeczny? Co cię obchodzi, co ktoś w
              > łóżku robi,w dodatku nie z tobą? Nikogo w ten sposób nie krzywdzi, taki się
              > urodził, to tak jak by piętnować kogoś z powodu okularów.

Męzcyzna wbrew temu co sie lansuje egoistą nie jest z reguły. Większosc ma silny
              instynkt stadny i instynkt krwi. Rodzi to jakas miłosc do spolecznosci z kóra
              sie utorzsamia. Co w we spolczesnej kulturze np zamienia sie w miłsoc do druzyny
              pikkarskiej wsrod męzczyn z dolnych wart spolecznych oraz w rózne skapliowane
              dzialani prospoleczne z religia i fizlofizoa wlacznie jesli chodzi o formwaonei
              spolecznesntwa i jego zarzadzenie u męczyn nazwijmy to mądrych.
              Z tego punktu widzenia geje tworza osobną grupe kóra traktuja jako swego rodzaju
              wrzód spoleczny.

> Facet hetero też nie jest konkurencją dla geja, inny target. Po raz kolejny
              > podam przykład mojego kolegi geja- zawsze mi mówił,że gejów nie kręcą faceci he
              > tero.

moze i nieejst ale sam fakt ze on mozepatrzec na mnie z punktu widzenia
              sekusalnego rodzi niechec i agresje.
              Meczyni wiedza jak patrza na kobiety: patrza łapczywie, chcieli by dotykac ich
              piersi, całowac sje, glaskac, pozerac itp
              w momencie kiedy uswiadomia sobie ze inny meczyna moze tak na nich patrzec
              czuej sie niemal molestowany za pomoca spojrzenia co budzi agresję.

> Fakt, zakochanie się w przyjaciółce umacnia przyjaźń jak cholera:/ naprawdę
              > uważasz,że faceci homo tylko czekają na to,żeby zgwałcić jakiegoś kumpla hetero
              > ?
              > No proszę cię:)

hehe nie wiem, ale kidys mialem marzenie zeby zrobic z lesbijki kobietę
              heteroseksualna ;)
              jakos nie mialem mozlwiosci sprawdzic swoich umiejetnsoci jeszcze :)
              ale sadze ze w sprzyjajacych warunkach by mi sie udalo :)
              • sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 18:30
                > jakos nie mialem mozlwiosci sprawdzic swoich umiejetnsoci jeszcze :)
                > ale sadze ze w sprzyjajacych warunkach by mi sie udalo :)

Co za bzdury:) Może kolor oczu też zmienisz i wzrost:)Nie raz czytałam
                wypowiedzi lesbijek, które niezmiernie denerwuje zdanie:"Bo jeszcze nikt cię
                porządnie nie przeleciał".Ile razy ty musiałbyś się przespać z facetem, żeby
                stać się gejem?
                • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 19:59
                  Mezczyzni latwo sie przestawiaja, ale dotyczy to gl. mlodego wieku. W
                  starozytnej Sparcie chyba wszyscy mezczyzni byli homo, a wynikalo to ze sposobu
                  wychowywania dorastajacych chlopcow.
                  Moze wlasnie dlatego mezczyzni czuja wieksze zagrozenie ze strony
                  homoseksualistow niz kobiety.
              • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 19:53
                Męzcyzna wbrew temu co sie lansuje egoistą nie jest z reguły. Większosc ma
                silny instynkt stadny i instynkt krwi.

Pewnie kobiety to lansuja. Jak rowniez to, ze to kobiety lepiej wspoldzialaja w
                grupie.

Meczyni wiedza jak patrza na kobiety: patrza łapczywie, chcieli by dotykac
                ich piersi, całowac sje, glaskac, pozerac itp
                w momencie kiedy uswiadomia sobie ze inny meczyna moze tak na nich patrzec czuej
                sie niemal molestowany za pomoca spojrzenia co budzi agresję.

POZERAC???
                A jakie kobiety powinny byc agresywne! Powinny wam pourywac to i owo za to
                pozeranie!
          • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 17:07
            Czy Ty masz jakis papier stwierdzajacy, ze jestes znawca kobiet?

> jest szansa ze bedzie lepsza przyjaciolką poniewaz moze sie w niej zakochac a
            > skesulanei zagrozenia raczej nie czuje bo zgwałcona tez raczej nei zostanie

Mylisz sie, ja mialam raz takie doswiadczenie (aczkolwiek pewnosci nie mam, bo
            nie sprawdzalam) i unikalam tej dziewczyny. Takie przyjaznie mnie nie interesuja.
            Moze wyjasnij co to jest aspekt spoleczny.
          • papapapa.poker.face Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 15:16
            > > I uwaga- ignorancja to nie to samo co ignorowanie!
            > jasne te 2 sowa jakos mi sie mieszja ;) ale patrz jak to ldzuei szybo
            wychwytuj
            > a :)

ojaniemoge! :) nie wierze w to co widze :D
      • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:08
        "Kochanizca w jakism tam watku chials chyba podyskutowac o swoich
        pogladach ze
        mna poniewaz cos tam cos tam jzu nie pamietam, wiec dam ci mala
        szanse "

Nie schlebiaj sobie. Wcale nie chcialam dyskutowac, bo z tobie
        podobnymi to nie ma sensu. Udowadnialam tylko slabosc twoich
        wywodow, z mysla o kolejnych czytajacych.
        Ten twoj wpis jest rowniez malo dla mnie stymulujacy, wiec nie
        pofatyguje sie podejmowac "dyskusji".
      • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:42
        s.p.7 napisał:
        dlaczego męzczyn nei popieraja wynaturzen?
        Jak widział bym na ulicy psa posuwajacego inengo psa to bym sie zdziwił. Cos tu
        raczej nei halo. Wiec jest tu jakas naturalna koncepcja normalnosci i zdrowych
        zachowan istot zywych w ogole.

Niewiele wiesz o zwierzetach. Takie zachowanie jest wsrod nich powszechne.
        Wroble niedorostki tworza stada-bandy, w ktorych sie wzajemnie gwalca, a mlode
        samce ssakow probuja kryc inne samce. Sama to obserwowalam u koziorozcow.

Ale pytanie sugeruje kolejna rzecz która nie ma nic do czynienia z
        rzeczywistoscią stawiajac wyrazistosc opini kobiet na rowni z opinia męzczyzn.
        To tak jak bys zadała pytanie: Dlaczego to kobiety głwonie popieraja obowiazkowe
        badania ginekologiczne.

A coz to za przyklad? Badania gin. dotycza TYLKO kobiet, homoseksualizm dotyczy
        obu plci. Poza tym nic by nie szkodzilo, zeby partner interesowal sie sprawami
        zwiazanymi ze zdrowiem najblizszej osoby.

Nei wyobraza on sobie ze jego przyjacielem moze byc ktos kto pakuje innemu
        facetowi swojego penisa w odbyt, który normalnei sluzy do wydalania kału. Napawa
        go to obrzydzeniem.

Jednak pakowanie kobiecie wielu mezczyznom jakos nie przeszkadza, wrecz o tym
        marza. Jak to wytlumaczysz?
        Nie wkladaj do jednego worka homoseksualizmu i zoofilii, bo to ostatnie jest
        dewiacja. Gej nikomu nie robi krzywdy, zadaje sie z takim samym jak on.

"DLACZEGO PEDOFILOFOBAMI SĄ GŁÓWNIE KOBIETY I HETEROSEKSUALNI..."

Masz jakies dane swiadczace o tym?

Kobieta ma emcojonalny stosunek do tego co ją bzposrednio dotyczy podczas gdy
        mzoe ignorwac rzeczy o istotnym znaczeniu spolecznym, którt to kontekst jak by
        jej nie obchodzi bo eni dotyczy jej bezposrednio.

No tak, bo Wy widzicie szerzej i nie jestescie egocentrykami. Za to bardzo
        czesto jestescie antyfemistami, co wlasnie udowodniles swoja wypowiedzia.

Pozatym geje tworza nie tylko inna grupe seksualna ale tez osobną zamkniętą
        kulturę.

Bzdura, do pubu dla gejow mozesz pojsc i jesli nie bedziesz podrywal
        kelnerki-lesbijki to nikt Ci zlego slowa nie powie. Oni trzymaja sie oddzielnie
        dlatego, ze nie sa akceptowani, na kazdym kroku daje im sie odczuc, ze sa inni.
    • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:00
      Slyszalam teorie psychologiczna mowiaca, ze homofobia moze swiadczyc o ukrytych
      (nawet nieuswiadomionych) sklonnosciach homoseksualnych. Takiej osobie
      homoseksualista zagraza.
      Dalej juz moj wywod: poniewaz mezczyzni sa bardziej sklonni do wszelkich
      "innosci" pod wzgledem seksualnym, wiec homoseksualizm jawny badz ukryty tez u
      nich jest czestszy niz u kobiet -> wiecej wsrod nich homofobow.
      • corgan1 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 17:17
        > Slyszalam teorie psychologiczna mowiaca, ze homofobia moze
        > swiadczyc o ukrytych (nawet nieuswiadomionych) sklonnosciach
        > homoseksualnych.

Skoro nie cierpię piłki nożnej to znaczy że jestem ukrytym kibolem/piłkarzem i w
        głębi duszy chciałbym pobiegać w krótkich gatkach na boisku za skórzanym flakiem?

coś nie trzyma się kupy ta teoria

> Takiej osobie homoseksualista zagraza.

zastanawiam się teraz na ile zagrażąją mi piłkarze :))
        • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 19:42
          Wiesz, ze nie wszystkie teorie da sie transponowac?
    • hotally Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 16:28
      a co macie co homofobow?
      Mi sie nie podoba machanie na ulicy pedalskimi dupami w skorzanych stringach i
      BOJĘ SIĘ, ze to zjawisko bedzie sie poglebiac i żądać coraz wiecej praw i
      przywilejów.
      • ricemice Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 13:56
        Moze powiesz coś szerzej? jaki prawa tak cie przerażają?
        Takie ze np jeden bedzie mogl dziedziczyc po drugim mieszkanie czy majatek który
        wspolnie budowali przez np 20 lat zwiazku?
        A może o ten przywilej bezpiecznego spacerowania na ulicy i trzymania się za
        rękę z miłością swego życia?
        Nie no faktycznie ZGROZA
    • corgan1 bo kobiety są lesbofobkami 11.07.10, 17:10
      Kobieca homofobia przybiera inną formę a na imię jej lesbofobia. Gejów na ogół
      lubią, lesby - wręcz przeciwnie.

Dopóki geje są takimi psiapsiółkami na imprezę to wszystko jest w porządku.

Homofobia wśród bab ujawnia się w 2 wypadkach:
      - kiedy gej usiłuje poderwać jej faceta/męża/brata itp.
      - kiedy gej zadeklaruje że chce mieć dzieci i zacznie szukać macicy do
      wynajęcia, wtedy baby ostrzą pazury i zjeżają się pod hasłem "zabraniam" albo
      "nie wolno Ci".
      • rosa_de_vratislavia ..bzdura... 11.07.10, 17:28
        To nie odpowiedź na pytanie.Przecież faceci nie są homofobami tylko
        dlatego,że kobiety (ponoć) są "lesbofobkami".
        Nota bene - kobiety w ogóle czesciej akceptują związki homosekualne
        u obu płci niż mężczyzni.
      • sundry Re: bo kobiety są lesbofobkami 11.07.10, 18:41
        Nie znam żadnej lesbijki, ale nie widzę powodu,dla którego miałabym jej nie
        lubić. Siłą mnie przecież do łóżka nie zaciągnie.
    • fiigo-fago krypto-geje? 11.07.10, 17:41
      Częsta przyczyna homofobi to:
      „Homoseksualizm egodystoniczny (inne nazwy: homofobia
      egodystoniczna, homofobia zinternalizowana, homoseksualizm odrzucany
      przez ego, zinternalizowany stygmat seksualny) to stan, w którym
      jednostka wykazuje silne postawy antyspołeczne względem osób
      homoseksualnych przy obecności własnego, tłumionego homoseksualizmu;
      zaburzenie to dotyczy więc wyłącznie homoseksualistów.”

Ponieważ dla kobiet pociąg do mężczyzn nie jest czymś
      nieakceptowanym przez siebie, jak to ma miejsce wśród krypto-gejów,
      więc kobiety są bardziej tolerancyjne. Dodatkowo kobiety akceptują
      zazwyczaj też u siebie skłonności biseksualne (nawet jeśli nie
      jawnie) więc lesbijki też tolerują. Znów mężczyźni nie obawiają się
      własnego prawdziwego ja w stosunku do lesbijek, więc też je
      akceptują.
      Podsumowując – jeśli mężczyzna ma ukryte skłonności homoseksualne to
      boi się tego i nienawidzi gejów. ;)
      • zeberdee24 Re: krypto-geje? 11.07.10, 18:12
        Silna postawa antyspołeczna to zdecydowanie coś więcej niż pospolite lekceważące
        mówienie o gejach per 'pedały' czy określanie różnych rzeczy czy zachowań mianem
        pedalskich, a z takimi przejawami homofobii mamy zazwyczaj doczynienia w życiu
        codziennym. Ludzie aktywnie i mocno zaangażowani w zwalczanie homoseksualizmu
        rzeczywiście mogą mieć jakieś problemy z akceptowaniem własnych skłonności, ale
        przeważająca większość uprawia 'kanapową homofobię' w której autentycznej
        nienawiści raczej trudno się doszukać.
      • aardwolf Re: krypto-geje? 12.07.10, 11:09
        > Podsumowując – jeśli mężczyzna ma ukryte skłonności homoseksualne to
        > boi się tego i nienawidzi gejów. ;)

Nawet jeśli założyć prawdziwość tej tezy to nie wynika z niej bynajmniej teza
        odwrotna, że ktoś kto jest homofobem ma ukryte skłonności homoseksualne.
        • fiigo-fago Re: krypto-geje? 12.07.10, 14:15
          Owszem nie wynika, bo też mogą być inne przyczyny homofobii.
    • biala_pantera Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 19:24
      ja znam same kobiety homofoby lacznie ze mna.
    • masher Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 19:30
      tolerancyjne? moze rozwin znaczenie tego slowa bo mam jakies dziwne wrazenie ze
      ludziom myli sie tolerancja z akceptacja, przyzwoleniem i innymi slowami.

i wybacz, wy to nawet miedzy soba nie jestescie tolerancyjne lol
    • soulshunter Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 20:03
      a moze po protstu mamy bardziej rozwiniety zmysl estetyczny?
      • nstemi Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 22:18
        Faceci? Błagam, nie żartuj :-)))
        • zeberdee24 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 22:26
          No niestety ale większość pięknych rzeczy na świecie została zaprojektowana
          przez mężczyzn:) Od biżuterii, przez ubrania po budynki i całe miasta:)
          • nstemi Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 22:44
            No ubrania, to akurat w większości geje...
            Z resztą zgadzam się bez walki :-)))

zeberdee24 napisał:

> No niestety ale większość pięknych rzeczy na świecie została zaprojektowana
            > przez mężczyzn:) Od biżuterii, przez ubrania po budynki i całe miasta:)
            • soulshunter Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 00:00
              nie wspominajac o samochodach ktore rowniez zaprojektowali faceci. Bombe atomowa niestety rowniez, ale za to jakiego pieknego grzyba robi jak pierdyknie.
          • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 13:49
            > No niestety ale większość pięknych rzeczy na świecie została
            zaprojektowana
            > przez mężczyzn:) Od biżuterii, przez ubrania po budynki i całe
            miasta:)
            Ja bym lepsze projektowala, gdybym w ciazy nie chodzila i brudnej
            roboty w domu nie robila.
            Naukowcem tez bym byla swietnym, gdyby mnie mama w domu do
            pieczenia ciasteczek nie przyuczala i gdyby ktos mnie opieral,
            kurowal, karmil, sprzatal. No, po prostu gdybym miala zone.
            • zeberdee24 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 15:08
              Pytanie brzmi tylko dlaczego to kobiety nie mają dominującej pozycji i nie
              doprowadziły do stanu w którym mężczyźni je opierają, pieką ciasteczka i
              sprzątają ?
              • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 18:03
                Poniewaz maja inne geny. Proste jak drut.
              • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 18:50
                "kobiety nie mają dominującej pozycji"

Bo czlowiek to zwierze, a w swiecie zwierzat dominuje silniejszy
                fizycznie.
                Jakies 50 lat wzglednego rownouprawnienia w niewielkiem odsetku
                ludzkiej populacji nie wymaze dzikiej przeszlosci.
                • zeberdee24 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 20:04
                  A to ciekawe co mówisz. Ja znam całkiem sporo zwierząt silniejszych fizycznie od
                  ludzi, które jednak od kilku tysięcy lat nie stanowią żadnego zagrożenia,
                  człowiek więc chyba nie bardzo jest zwierzęciem mimo że jak zwierzę wygląda.
                  Wydaje mi się też że już od bardzo dawna(na pewno więcej niż 50 lat) władzę
                  wśród ludzi zdobywa się nieco inaczej niż za pomocą walki na maczugi w systemie
                  pucharowym.
    • eastern-strix jest pewna teoria... 11.07.10, 20:58
      ...ktora mowi, ze w spoleczenstwach, w ktorych seks kojarzy sie z czyms
      brudnym, mezczyzni boja sie penetracji i nienawidza mezczyzn, ktorzy sie
      na takowa godza (chociaz to niepawda,ze wiekszosc gejow uprawia taki
      wlasnie seks).

W jezyku polskim, angielskim i wikszosci innych jezykow swiata slowo
      p****yc/f**k ma dwa znaczenia: uprawiac seks oraz byc ofiara, niedojda,
      miec problemy itp.

Poniewaz to spoleczenstwo ksztaltuje jezyk, mozna sie latwo domyslic, ze
      pozycja kobiety w seksie nie jest godna pozazdroszczenia. Dac sie wy*****c
      to nic co mogloby dodac splendoru.

Ale np. w jezyku norweskim nie ma takiej konotacji - a norweskie
      spoleczenstwo nalezy do najbardziej otwartych na swiecie.

Jeszcze taka ciekawostka: 'motherf****r' wcale nie znaczy 'matkoj***a'. To
      bledne tlumaczenie i jego w Polsce popularnosc odzwierciedla nasza polska
      obsesje na punkcie tego typu freudowskich 'smaczkow'. To slowo oznacza
      najwiekszego 'f***er', czyli najwiekszego niedojde. 'Mother' jest uzywane
      w jez. anielskim powszechnie, aby wskazac,ze cos jest najwieksze,
      najwazniejsze itp.

Mam nadzieje, ze ten ktorki wywod cos Pani wyjasni :)

A propos, tak, jestem jezykoznawczynia :)
      • kochanic.a.francuza Re: jest pewna teoria... 12.07.10, 12:37
        Swietna teoria, dziekuje za post:)
        Bardzo mnie to interesuje, o czym pani pisze, nie tylko w
        odniesieniu do seksu, tolerancji, ale takze w odniesieniu do
        sposobow postrzegania swiata. Sa one podobno zdeterminowane
        jeszykiem. Obecnie, na codzien, uzywam jezyka spoza naszej strefy
        kulturowej. Inaczej czuje i co tu duzo mowic lepiej sie czuje w tym
        obcym jezyku. Mam na mysli: nie lepiej wladam, bo wladam lepiej
        oczywiscie polskim. W tym obcym jezyku jestem stabilniejsza
        emocjonalnie.
        To sie chyba nazywa strukturalizm, jakis tam? Moze poda Pani
        jakies linki do tresciwych stron?
        Dziekuje:)
        • eastern-strix Re: jest pewna teoria... 13.07.10, 11:40
          prosze sobie poczytac o teorii kognitywnej. moze sie wydac troche
          skomplikowane na poczatek, ale naprawde warto. na przyklad, pewni
          kognitywisci twierdza, ze kazda czesc mowy jest obarczona
          znaczeniem, ilosc samoglosek i spolglosek takze ma konotacje
          znaczeniowe. no bo na przyklad 'roza' brzmi ladniej niz 'kapusta',
          a 'lesbijka' ladniej niz 'pedal' - na poziomie czysto brzmieniowym.
          Mysli Pani, ze roza jest roza, bo ladnie pachnie? Pewnie gdyby
          nazywala sie kapusta, pachnialaby podobnie, ale to ludzie nazwali
          ja 'ladniej'.

Takie niuanse mozna sledzic jedynie w obrebie jednego jezyka,
          poniewaz kazde spoleczenstwo ma inna wersje tego, co brzmi ladnie i
          nieladnie.Konotacje znaczeniowe mozna sledzic w obrebie kilku
          jezykow.

Podobnie jest ze slowami 'impotencja' i 'ozieblosc'. Impotencja
          oznacza brak mocy, a wiec konotuje fakt, ze emzczyzna jest w seksie
          sila sprawcza, ma wladze. Ozieblosc sprowadza sie do braku reakcji
          (kobiety) na akcje inicjowane przez mezczyzne. Jak w tym tak
          pogrzebac, to sie okaze, ze wszystko ma znaczenie.

Co do relacji miedzy spoleczenstwem a jezykiem, to jest dwustronna.
          Tzn najpierw spoleczenstwo ksztaltuje jezyk, wybiera to, co 'sie
          podoba' (jest uzyteczne) a odrzuca rzeczy, ktorych za potrzebne nie
          uwaza (na przyklad stopniowy zanik liczby podwojnej). Ale tez,
          dzieci wychowywane w okreslonej kulturze mowia okreslonym jezykiem i
          w ten sposob przyswajaja sobie okreslona wizje swiata.

Dlatego czesc kobiet woli teraz nazywac pochwe wagina, ku zgrozie
          ginekologow. Osobiscie uwazam,ze to dobry pomysl. Pochwa to
          substytut kieszeni, etui, poszewki, czyli czegos, co sie uzywa.
          Nazywanie organow intymnych kobiety w ten sposob sugeruje
          ich 'uzywalnosc' .Natomiast wagina jest specificznym i ladnie
          brzmiacym okresleniem na to, przez co wiekszosc kobiet w naszym
          spoleczenstwie definiuje swoja kobiecosc.

Prosze wybaczyc, ze sie wymazdrzam, ale wlasnie pisze na ten temat
          artykul :)

Zamiast linkow podam Pani kilka nazwisk: Lacan, Bordieu (Pierre),
          Foucault, Chomsky. Jest tez taka ksiazka, Jezykoznawstwo kognitywne,
          wybor tekstwo, red. Kubinski (chyba!)

Pozdrawiam
          • mumia_ramzesa Re: jest pewna teoria... 13.07.10, 14:37
            Dzieki za wymadrzanie sie. Bardzo ciekawa wypowiedz.
            A propos tego podejscia to ja mam obserwacje, ze slowa "wagina" uzywa sie tez
            czesto w jez. polskim na okreslenie zewn. narzadow plciowych kobiety, czyli
            sromu. Taka niejednoznacznosc okreslenia nie jest dobra, aczkolwiek "srom" nie
            nalezy do ladnych slow, a w dodatku wiele osob go nie zna (na jakims forum
            widzialam wypowiedzi, ze kobiety u ginekologa nazywaja te czesc "cipka" :-D).
          • kochanic.a.francuza Re: jest pewna teoria... 13.07.10, 19:07
            Nie, skad, nie wymadrza sie Pani! Arcyciekawe informacje:)
            Dziekuje za nazwiska.
            Bede uzywac slowa wagina. Ostatnio uczac jezyka polskiego
            obcokrajowca (w jezyku ktorgo nie ma rodzajow meskiego, zenskiego i
            nijakiego)zapytano mnie dlaczego kon jest rodzaju meskiego,
            przeciez sie go dosiada, jak kobiete:) No i poszlo dalej: biust-r.
            meski, kwiat - r.meski.
            Czy to nie ciekawe?
            Ale tez,
            > dzieci wychowywane w okreslonej kulturze mowia okreslonym
            jezykiem i
            > w ten sposob przyswajaja sobie okreslona wizje swiata.

O wlasnie o to mi chodzilo, czuje, ze mam inna wizje swiata mowiac
            obcym jezykiem, a inna mowiac polskim. W polskim jezyku jestem
            sceptyczna, rozemocjonowana, duzo negatywnych emocji. W obcym:
            stabilana emocjonalnie, ufna. Dziwne.
            • eastern-strix Re: jest pewna teoria... 08.09.10, 15:15
              rodzaj gramatyczny nie ma wiele wspolnego z rodzajem rzeczywistym. poeta i atleta to gramatycznie rodzaj zenski, chociaz nawet polonisci mylnie kwalifikuja go do rodzaju meskiego.

chodzi jedynie o typ odmiany przez przypadki. :)

poeta odmienia sie jak kobieta albo szafa

co do nieszczesnego sromu, to daje on wiele do myslenia o tym, jak postrzega sie seksualnosc kobiety w naszym kregu kulturowym. srom, sromotny, sromotnikowy to wyrazenia oznaczajace smierc, nieszczescie, niebezpieczenstwo.
        • mumia_ramzesa Re: jest pewna teoria... 13.07.10, 14:45
          Co to znaczy "stabilniejsza emocjonalnie"?
          • kochanic.a.francuza Re: jest pewna teoria... 13.07.10, 19:12
            Brak hustawki nastrojow.
    • korcz81 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 22:38
      A dlaczego praktycznie całą cywilizację naukowo-techniczną stworzyli mężczyźni?
      A dlaczego to mężczyźni głównie działają w polityce?
      A dlatego, że mamy większe poczucie wspólnoty niż kobiety. Rzecz znamienna-kobiety w grupie mówią do siebie po imieniu, faceci prawie nigdy nie używają imion- zwracają się do siebie ksywami. Ma to podkreślić przynależność do danej grupy.
      Na Zachodzie też istnieje wśród facetów homofobia, tylko jest hamowana przez poprawność polityczną.
      • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 22:50
        Czy to jest watek o wyzszosci mezczyzn nad kobietami?

> Rzecz znamienna-kobi
        > ety w grupie mówią do siebie po imieniu, faceci prawie nigdy nie używają imion-
        > zwracają się do siebie ksywami. Ma to podkreślić przynależność do danej grupy

Zawracanie gitary! Jak ktos ma ksywke to wszyscy jej uzywaja: i mezczyzni i kobiety.
        • korcz81 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 23:09
          Dupary a nie gitary.
          Wszyscy znajomi płci męskiej mają ksywy, u kobiet rzadko się zdarza.
          • sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 14:42
            No patrz,a u mnie nie wszyscy mają ksywy, a na studiach żaden nie
            miał, mówili do siebie po nazwisku.
      • zeberdee24 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 23:05
        Wydaje mi się że kobiety nie są w stanie wychwycić ani zrozumieć jakichkolwiek
        subtelności męskiego funkcjonowania w grupie.
        • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 12:38
          Moze cos wiecej?
      • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 10:00
        "A dlaczego praktycznie całą cywilizację naukowo-techniczną
        stworzyli mężczyźni?
        A dlaczego to mężczyźni głównie działają w polityce?"

Dzentelmen takich argumentow ponizej pasa nie uzywa. Dlaczego nie
        uzywa? Bo dzentelmen jest inteligentny, mysli i zdaje sobie sprawe,
        ze niczego nie dokonalby w ciazy co roku, z bobasem przy sutkach,
        bez wyksztalcenia, w ponizeniu, bity i maltretowany psychicznie. A
        taka byla dola przecietnej kobiety europejskiej (pomijam
        arystokracje), jeszcze calkiem nie dawno. A i dzis w Turcji np.
        taki zywot kobiety wioda.(poczytaj artykol w "wysokich obcasach)

Faceci szafujacy tymi argumentami o meskich osiagnieciach w sferze
        publicznej sa smieszni. Kobieta musialby by najpierw w sferze
        publicznej zaistniec, by mozna bylo osiagniecia porownywac.
        • korcz81 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 11:07
          Nie bój się- wiele w nauce nie osiągniecie. W przypadku społeczeństwa inteligencja to rozkład normalny, ale im wyższy iloraz inteligencji tym mniej kobiet a więcej mężczyzn w grupie i na odwrót.
          • menk.a Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 11:12
            korcz81 napisał:

> Nie bój się- wiele w nauce nie osiągniecie. W przypadku społeczeństwa inteligen
            > cja to rozkład normalny, ale im wyższy iloraz inteligencji tym mniej kobiet a w
            > ięcej mężczyzn w grupie i na odwrót.

Nie zapominajmy o debilach. Wśród debili dominują panowie.;)
            • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 11:25
              Menia, wyreczylas mnie. Podle klamie ten korcz piszac, "i na
              odwrot".
          • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 11:40
            "Nie bój się- wiele w nauce nie osiągniecie."
            Osiagniemy. Wystarczy, ze srednai zycia i postepy medycymu wydluza
            zycie na tak dlugo okres, ze dzialalnosc zawodowa kobiet bedzi
            mozliwa takze po odchowaniu dzieci.
            Po drugie inteligencja jest wrodzona tylko w ok 50%, na pozostale
            50% skladaja sie m.in. czynniki spoleczne, wsrod nich krotka
            historia powszechnej skolaryzacji kobiet, niezmieniona od pokolen
            mentalnosc i stereotypy. To nie wiesz, ze w takich USA, jak
            niezamozna rodzina ma corke i syna to na studia wysyla sie tylko
            syna bo "corka wyjdzie za maz". W polsce jeszcze 15 lat temu
            podobny tekst uslyszalam: "Po co ci studia, urodzisz dzieci i nic z
            tego"
            • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 11:44
              A na egzaminach na medycyne jeszcze do 1989 stosowanu numerus
              clausus
              w stosunku do kobiet, bo lepiej wychodzily na egzaminach
              wstepnych. Ich wieksza ilosc zachwialaby proporcjami.
              • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 12:02
                U mnie na roku panowie mieli przywilej wyboru specjalizacji niezaleznie od ich
                osiagniec w nauce, dziewczyny na bardziej oblegane kierunki byly przyjmowane na
                podstawie sredniej ocen (bo pan bylo wiecej).
                Obecnie wsrod mlodych osob z wyzszym wyksztalceniem dominuja kobiety, panowie
                czesto koncza edukacje na poziomie wykszt. sredniego i to sie nasililo po
                zniesieniu obowiazkowej sluzby wojskowej (wielu moich kolegow poszlo na studia,
                zeby nie isc do wojska).
                • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 13:58
                  Aczy to juz po tym 89-tym, czy przed?
            • korcz81 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 12:40
              Nie bój się, nie osiągniecie. Zbyt duża różnica w górnych przedziałach ilorazu IQ-szczególnie wśród tzw. "geniuszy".
              A po drugie zmartwię Cię- sieci neuronowe, sztuczna inteligencja za kilkadziesiąt lat będą na takim poziomie, iż czynnik ludzi w rozwoju cywilizacji będzie miał coraz mniejsze znaczenie.
              Więc adios- wasz wkład poza rodzeniem mężczyzn, w to co osiągnie ludzkość w sumie będzie nijaki.
              • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 13:54
                "sieci neuronowe, sztuczna inteligencja za kilkadziesiąt lat będą
                na takim poziomie, iż czynnik ludzi w rozwoju cywilizacji będzie
                miał coraz mniejsze znaczenie."

Mam nadzieje, ze ta sztuczna inteligencja pomoze nam plodzic
                wlasnie tylko dzieci geniuszy. Moglabym wtedy rodzic co rok.
                Zalapiesz sie?
              • sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 14:45
                Sam fakt posiadania penisa z nikogo geniusza nie czyni. I nie
                przypisuj sobie jakichś wspaniałych dokonań, pisząc "osiągniemy".
            • morrison9 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 17:25
              > Po drugie inteligencja jest wrodzona tylko w ok 50%, na pozostale
              > 50% skladaja sie m.in. czynniki spoleczne,
              Absolutna racja.
              Tylko, ze czynniki społeczne niekoniecznie oznaczają przymus.
              Kobiety mają znacznie większą możliwość poprawy wojego statusu materialno społecznego poprzez związek z odpowiednio ustawionym mężczyzną. Mężczyznie osiągnąć coś podobnego jest nieporównywalnie trudniej.
              A co rodzenia dzieci: kobiety rodzą bo chcą. Chcą bardziej niż męzczyzni. Więc moim zdaniem zawsze będą bardziej skutkami obciążone (mam na myśli szersza skalę a nie pojedyncze przypadki)
              • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 19:15
                "kobiety rodzą bo chcą."

Nie chca, tylko je instyknt zmusza. Bez niego kto by chcial
                charowac za darmo? A rodzenie i opieka nad dzieckiemm to taka praca
                wlasnie.
              • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 19:24
                Kobiety mają znacznie większą możliwość poprawy wojego statusu
                materialno społe
                > cznego poprzez związek z odpowiednio ustawionym mężczyzną.

Nie rozmawiamy o szansach na podniesienie statusu spoleczno-
                ekonomicznego. Rozmawiamy o szansach na zaistnie kobiet w sferze
                publiczne i szansach na osiaganiesukcesow.
                Podniesienie statusu wcale nie oznacza, ze kobiecie wzrosnie IQ i
                je wykorzysta.
                • morrison9 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 14.07.10, 09:25
                  > Nie rozmawiamy o szansach na podniesienie statusu spoleczno-
                  > ekonomicznego. Rozmawiamy o szansach na zaistnie kobiet w sferze
                  > publiczne i szansach na osiaganiesukcesow.
                  > Podniesienie statusu wcale nie oznacza, ze kobiecie wzrosnie IQ i
                  > je wykorzysta.
                  Jedno wiąże się z drugim.
                  Szanse na zaistnienie w sferze publicznej i szanse na osiągnięcie sukcesu przez kobietę mogą rosnąć ale niekoniecznie musi się to przekładać na realne sukcesy.
                  Przecież nie da się realnie zmusić kobiety do aktywności na pewnych polach jeśli tej aktywności wykazać nie chce.
                  Tzn. chcieć może i chce ale w konkretnych sytuacjach podejmuje z nieprzymuszonej woli decyzje, które w efekcie prowadzą ją w innym kierunku.

Natomiast co do chęci rodzenia dzieci i instynktu: Tak, oczywiście. To instynkt. Pisząc o chęci rodzenia użyłem skrótu myślowego. Chodzi ogólnie o chęć posiadania, wychowywania itd. Nie o sam poród oczywiście :-)
                  Kobiety mogą deklarować chęć pogodzenia kariery z posiadaniem dzieci ale wg. mnie zawsze dla ogółu kobiet chęć posiadania dzieci, wychowywania i poświęcania im czasu będzie większa niż dla ogółu mężczyzn.
                  Podkreślam, ze chodzi mi o ogół więc nie zmienią tego argumenty typu "a ja znam takie pary w których on chce mieć więcej dzieci a ona nie"

Chęć wynika z instynktu ale w większości przypadków posiadanie dziecka wiąże się ze świadomą decyzją. Także w przypadku ew. "wpadki" są różne wyjścia.
    • piekna.i.wyrafinowana Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 11.07.10, 22:54
      najbardziej zagorzałymi przeciwnikami doktryny czy tez postawy sa ci którzy mają wahania, lub byli blisko... kryptogeje czy jakos tak..
      • kochanic.a.francuza Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 09:51
        O kuzwa, sasiad jest gejem! Wujek i maz kolezanki tez! Ale sprawa
        sie rypla. Bidne chlopaki i ich zony:) Wlasciwie to tak
        podejrzewalam, bo slyszalam, ze ten sasiad, wujek i maz kolezanki
        nie spelniaja obowiazkow lozkowych, teraz wiem dlaczego ;)
    • gobi05 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 12:16
      Homofobię wymyślili homoseksualiści kiedy zaczęli domagać się nienależnych im
      praw: do małżeństwa, do opieki do dzieci po partnerze seksualnym, do uznania
      zboczenia za normę.
      Niestety pół procenta populacji nie można uznać za normę.
      Niestety małżeństwo to nie jest spółka, którą można by zmieniać przepisami.
      Wyobraźcie sobie, że ktoś przeprowadzi ustawę nakazującą
      seks małżeński tylko w pozycji "na jeźdźca". Prawo nie może ingerować aż tak
      daleko.
      Wyobraźmy sobie teraz, że homoskesualiści zawierają małżeństwo,
      a jeden z nich jest naturalnym ojcem dziecka, zaś drugi z nich
      ubiega się o opiekę nad dzieckiem i ją dostaje. Potem kolejny
      rozwód i kolejna zmiana rodzica... Dziecko ma matkę, któremu
      ją odebrano, ma też trzeciego ojca i zmianom nie widać końca.
      To chore!

> A kobiety bardziej tolerancyjne?
      Czy rzeczywiście są bardziej tolerancyjne? Czy po prostu nie wiedzą,
      o co homosiom chodzi?
      • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 12:46
        Nawet trudno z Toba dyskutowac, bo do kazdego zdania trzeba by napisac komentarz.

> Niestety małżeństwo to nie jest spółka, którą można by zmieniać przepisami.

Tego zdania nie rozumiem. Przeciez akt zawarcia malzenstwa jest aktem prawnym,
        wiec podlega przepisom.
        Kto okresla, jakie prawa sa "nalezne" a jakie "nienalezne"? Ty, a moze posel Jurek?

> Wyobraźmy sobie teraz, że homoskesualiści zawierają małżeństwo,
        > a jeden z nich jest naturalnym ojcem dziecka, zaś drugi z nich
        > ubiega się o opiekę nad dzieckiem i ją dostaje. Potem kolejny
        > rozwód i kolejna zmiana rodzica... Dziecko ma matkę, któremu
        > ją odebrano, ma też trzeciego ojca i zmianom nie widać końca.

A w malzenstwach heteroseksualnych nie ma rozwodow? Matce nie odbiera sie
        dziecka, szczegolnie w Polsce, nawet jesli matka mniej nadaje sie do roli
        rodzica niz ojciec. Opieke nad dzieckiem dostaje ojciec wtedy, gdy matka sie nie
        ubiega o nia, badz wrecz zrzeka sie praw rodzicielskich.
        Jeszcze podstawowa sprawa: homoseksualizm nie jest zboczeniem tylko
        orientacja seksualna, to dwie kompletnie rozne rzeczy!
        • gobi05 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 21:18
          > > Niestety małżeństwo to nie jest spółka, którą można by zmieniać
          > przepisami.
          >
          > Tego zdania nie rozumiem. Przeciez akt zawarcia malzenstwa jest
          > aktem prawnym, wiec podlega przepisom.

Państwo za pomocą dostępnych narzędzi, a więc prawa, wspiera pożądane aktywności
          ludzi: nakłada cła, przyznaje na określone
          cele ulgi w podatkach, nakłada podatek "bykowy" albo przyznaje
          dodatki rodzinne. Państwo jednak nie zmienia definicji słów.
          Małżeństwo było związkiem kobiety i mężczyzny sto lat temu,
          i jest nim nadal.

> > rozwód i kolejna zmiana rodzica... Dziecko ma matkę, któremu
          > > ją odebrano, ma też trzeciego ojca i zmianom nie widać końca.
          >
          > A w malzenstwach heteroseksualnych nie ma rozwodow?

Są rozwody, ale jeśli chodzi o opiekę, to bierze się pod uwagę więzy
          krwi, a nie "partnerstwo" z rodzicami. Brani są pod uwagę naturalni
          rodzice, dziadkowie, ciotki i wujkowie może nawet, ale nie chwilowi
          partnerzy seksualni.

> Jeszcze podstawowa sprawa: homoseksualizm nie jest zboczeniem tylko
          > orientacja seksualna, to dwie kompletnie rozne rzeczy!

No widzisz, państwo nie może zmieniać znaczenia słów, ale intensywna
          propaganda może. Różne są upodobania seksualne, z czego jedno,
          upodobanie do płci przeciwnej, jest normą. Pozostałe są normalne
          inaczej.

A skoro już o podatku bykowym wspomniałem, to go w Polsce nie ma.
          Nie ma też prawnej dyskryminacji osób, które deklarują się jako
          homoseksualiści. Tak więc, o co oni walczą? O przywileje.
          • morrison9 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 17:29
            A co to jest zboczenie?
            Pytam poważnie.
            Tylko nie chcę, żebyś mnie odsyłał do słownika, tylko spróbował podać definicję, którą uznajesz za słuszną, spójną i którą da się konsekwentnie stosować.
          • mumia_ramzesa Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 17:59
            > Małżeństwo było związkiem kobiety i mężczyzny sto lat temu,
            > i jest nim nadal.

W Polsce tak, ale jest to zwyczajowe. Jaki kodeks reguluje te sprawy? Ostatnio
            niektorzy nasi politycy usiluja wpisac ten przepis do konstytucji. Zeby to
            zrobic nalezy ustalic definicje kobiety i mezczyzny. Ciekawe jak by to zrobiono.

> Są rozwody, ale jeśli chodzi o opiekę, to bierze się pod uwagę więzy
            > krwi, a nie "partnerstwo" z rodzicami. Brani są pod uwagę naturalni
            > rodzice

Totez tu jedno z rodzicow bedzie naturalne. Tak samo jak w malzenstwie, w ktorym
            wychowuja sie dzieci z poprzedniego zwiazku. Wspolmalzonek moze przysposobic
            takie dzieci ale moze tez tego nie robic. Nie ma natomiast przepisow prawa,
            ktore by pozwolily odebrac dziecko naturalnemu rodzicowi tylko dlatego, ze jest
            homoseksualny.

> Różne są upodobania seksualne, z czego jedno,
            > upodobanie do płci przeciwnej, jest normą. Pozostałe są normalne
            > inaczej.

Nadal nie rozumiesz podstawowej rzeczy: homoseksualizm nie jest upodobaniem (jak
            piszesz), nie jest tez zboczeniem czy choroba (jak twierdza inni). Jest zapisany
            w genach i takie jego traktowanie to nie jest wynik propagandy tylko FAKT
            NAUKOWY, a z faktami sie nie dyskutuje.

Homoseksualisci nie walcza o przywileje, tylko o rownosc.
            Domagaja sie, aby spoleczenstwo przyjelo do wiadomosci, ze nie jest to ich
            wymysl, moda, zboczenie, upodobanie, czy jak to jeszcze sie nazywa. Chca nie byc
            traktowani gorzej niz inni tylko z powodu orientacji seksualnej, tak jak kobiety
            nie chca byc traktowane gorzej z powodu swojej plci (ale moze prawa wyborcze
            kobiet tez sa dla Ciebie przywilejem).
            Wyobraz sobie, ze urodziles sie jako homoseksualny mezczyzna. Co bys zrobil?
            • gobi05 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 18:31
              > > Małżeństwo było związkiem kobiety i mężczyzny sto lat temu,
              > > i jest nim nadal.
              > W Polsce tak, ale jest to zwyczajowe. Jaki kodeks reguluje te sprawy?

Jaki kodeks? Może słownik? Nie weźmiesz ślubu z komputerem, z kozą,
              ani z drugim mężczyzną. Są śluby zakonne, ale oni nie mówią o małżeństwie,
              tylko przynależności do zakonu. Chcesz mieć cztery żony? W niektórych
              krajach to możliwe, ale nie wiem jak tam oni sobie ślubują.
              Czy tam małżeństwo zawiera mężczyzna i jego trzy żony, z tą czwartą?
              Czy jednak kobieta i mężczyzna?

> > Są rozwody, ale jeśli chodzi o opiekę, to bierze się pod uwagę
              > > więzy krwi, a nie "partnerstwo" z rodzicami. Brani są pod uwagę
              > > naturalni rodzice
              >
              > Totez tu jedno z rodzicow bedzie naturalne. Tak samo jak
              > w malzenstwie, w ktorym wychowuja sie dzieci z poprzedniego
              > zwiazku. Wspolmalzonek moze przysposobic

Imię ojca - Stanisław, imię matki - Stefan.

> Nie ma natomiast przepisow prawa, ktore by pozwolily odebrac
              > dziecko naturalnemu rodzicowi tylko dlatego, ze jest
              > homoseksualny.
              A kto mówi o odbieraniu? Mówi się o adopcji dziecka po partnerze.

> > upodobanie do płci przeciwnej, jest normą. Pozostałe są normalne
              > > inaczej.
              > w genach i takie jego traktowanie to nie jest wynik propagandy tylko FAKT
              > NAUKOWY, a z faktami sie nie dyskutuje.

Zespół Wolfa-Hirschhorna też jest zapisany w genach.
              pl.wikipedia.org/wiki/Choroby_genetyczne

> Homoseksualisci nie walcza o przywileje, tylko o rownosc.
              > Domagaja sie, aby spoleczenstwo przyjelo do wiadomosci, ze nie jest
              > to ich wymysl, moda, zboczenie, upodobanie, czy jak to jeszcze
              > sie nazywa. Chca nie byc traktowani gorzej niz inni tylko
              > z powodu orientacji seksualnej
              Nie są traktowani gorzej niż inni. W każdym razie nie przez prawo.
              W Polsce nie ma dyskryminacji homoseksualistów. Wszyscy są równi
              wobec prawa.
              • morrison9 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 14.07.10, 09:46
                > W Polsce nie ma dyskryminacji homoseksualistów. Wszyscy są równi
                > wobec prawa.
                Ha ha ha. Dowcip roku.
                I nie chodzi mi tu o homoseksualistów tylko o ogólne zasady.
                Dostaniesz odprawę 50 000 od państwa polskiego jeśli zechcesz dobrowolnie odejśc z pracy?
                Pewnie nie.
                A są tacy, którzy dostaną.

A co do homoseksualistów: Niektóre z ich postulatów to domaganie się przywilejów takich jakie mają już niektórzy (np wspólne opodatkowanie) a inne postulaty (np prawo do uzyskania informacji o zdrowiu partnera w szpitalu) to żaden przywilej tylko prawo wyboru.
                Równie dobrze przywilejem mogłoby być prawo do zachowania tajemnicy w sprawie swojego stanu zdrowia.
                Osoba heteroseksualna ma jakiś wybór.
                Może "wskazać" osobę uprawnioną do pozyskiwania takich danych. Wskazać nie w ramach odrębnego aktu tylko "w pakiecie" - poprzez małżeństwo.
                Osoba homoseksualna - nie ma takiej możliwości.

To co?
                Dowiem się jaka jest Twoja definicja zboczenia?
                Ew. jaka jest Twoja definicja "normalności" bo chyba do takiego pojęcia się odwoływałeś.

• sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 14:48
        Uznanie za normę a przyznanie równych praw to dwie różne rzeczy. Jak
        homoseksualiści mieliby przyznane jakieś prawa, to heteroseksualizm
        nie stałby się nagle nienormalny.
        • gobi05 Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 21:25
          > Uznanie za normę a przyznanie równych praw to dwie różne rzeczy. Jak
          > homoseksualiści mieliby przyznane jakieś prawa

Jak dla mnie, to można nawet zalegalizować związki X kobiet
          z Y mężczyznami, na równych prawach z małżeństwem. Tylko niech
          słowo małżeństwo pozostanie związkiem kobiety i mężczyzny.
          Niech ten nowy twór nazywa się combogamia albo kombofamia albo
          polihomia - cokolwiek, byle nie małżeństwo.
          • sundry Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 13.07.10, 18:03
            Jako,że wymaga to zmiany konstytucji, to chyba nie nastąpi zbyt prędko. A mnie
            na miejscu geja nazwa akurat najmniej by obchodziła, ważne jakie miałabym prawa.
    • artfilms Re: Dlaczego homofobami sa glownie mezczyzni? 12.07.10, 16:26
      To banalne pytanie; instynkt i zachowania pierwotne.....facet
      myśliwy, selekcjoner....kobieta- macierzyństwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka