Dodaj do ulubionych

Uwolnić Sakineh

12.07.10, 19:31
freesakineh.org/ podpiszcie petycję!
Obserwuj wątek
    • autokrata.fetyszysta Podpisawszy - podaj dalej. 12.07.10, 23:27

• wiarusik Re: Uwolnić Sakineh 12.07.10, 23:36
      ja tego nie podpiszę,zdradziła męża:P
      • manekineko Re: Uwolnić Sakineh 12.07.10, 23:51
        I się cieszyć będziesz jak ją ukamieniują? Taak, wiem, może żartujesz, ale trochę głupi temat sobie wybrałeś.
        • manekineko Re: Uwolnić Sakineh 12.07.10, 23:52

*ukamienują
        • wiarusik Re: Uwolnić Sakineh 12.07.10, 23:57
          na świecie dzieje się wiele złych rzeczy,a ta sprawa jest nagłośniona,bo jest to
          zwykła propagandówka.usa i izrael są z iranem na krawędzi wojny.wiadomo-trza
          pokazać że w iranie żyją barbarzyńcy,czyli zrobić im zły PR.jeszcze trochę i
          hipisi będą nawoływać do rozprawy z teheranem:P
          poza tym zdradziła męża,a była świadoma jakie tam jest prawo.nie podpiszę;)
          • manekineko Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 00:09
            Nie zdradziła, gdyż "utrzymywała stosunki" po śmierci męża. No chyba, że Ty postulujesz, by wdowy były palone raz z zmarłymi mężami jak to było kiedyś w Indiach?

A co do piaru czarnego:P... inni nawet nie muszą się starać, by im zrobić.

Asztiani w maju 2006 roku została skazana na karę 99 batów za to, że po śmierci swojego męża utrzymywała "niedozwolone stosunki" z dwoma mężczyznami. Z kolei trzy lata później podczas procesu mężczyzny oskarżonego o morderstwo męża Asztiani, sąd ponownie zajął się sprawą cudzołóstwa, którego kobieta miała się dopuścić jeszcze przed śmiercią małżonka. 43-letnia Iranka została skazana na śmierć przez ukamienowanie.

Ashtiani konsekwentnie zaprzecza by zdradziła męża. Organizacja Human Right Watch, która włączyła się w obronę kobiety, twierdzi, że wyrok w jej sprawie zapadł nie na podstawie dowodów, a opinii sędziów. Nie byli oni zresztą zgodni, bo dwóch z pięciu sędziów uznało Ashtiani za niewinną.

Tekst linka
            • wiarusik Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 00:16
              jak widać nie znam sprawy do końca,więc nie będę podpisywał czegoś o czym mam
              nikłe pojęcie;)
              mnie interesuje co się dzieje między odrą,bugiem,tatrami i bałtykiem,nie neguję
              potrzeby używania przemocy do osiągnięcia określonych celów,więc co?nie podpiszę
              tego i basta.
    • 0ffka Re: Uwolnić Sakineh 12.07.10, 23:41
      Podpisane!
    • soulshunter Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 00:01
      dlaczego akurat ja mam ratowac? Bo znowu jakies cwaniaki chca na tym zbic kase? Codziennie tysiace dzieci umiera z glodu lub jest zarzynanych jak prosieta. Czy ktos napisal jakas petycje w ich obronie? Jakos nie czuje potrzeby bycia dobrym Samarytaninem w tym wypadku.
      • menk.a Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 08:22
        soulshunter napisał:

> Codziennie tysiace dzieci umiera z glodu lub jest zarzynanych jak prosieta. Cz
        > y ktos napisal jakas petycje w ich obronie?

Oprócz Ciebie pewnie nikt.:P
    • menk.a Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 08:49
      Muszę zdobyć ten film
      Ukamienowanie Sorai M.

Podpisałam. Chociaż i tak pewnie tę kobietę powieszą:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka