gola.baba 12.07.10, 19:31 freesakineh.org/ podpiszcie petycję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Uwolnić Sakineh 12.07.10, 23:36 ja tego nie podpiszę,zdradziła męża:P Odpowiedz Link Zgłoś
manekineko Re: Uwolnić Sakineh 12.07.10, 23:51 I się cieszyć będziesz jak ją ukamieniują? Taak, wiem, może żartujesz, ale trochę głupi temat sobie wybrałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Uwolnić Sakineh 12.07.10, 23:57 na świecie dzieje się wiele złych rzeczy,a ta sprawa jest nagłośniona,bo jest to zwykła propagandówka.usa i izrael są z iranem na krawędzi wojny.wiadomo-trza pokazać że w iranie żyją barbarzyńcy,czyli zrobić im zły PR.jeszcze trochę i hipisi będą nawoływać do rozprawy z teheranem:P poza tym zdradziła męża,a była świadoma jakie tam jest prawo.nie podpiszę;) Odpowiedz Link Zgłoś
manekineko Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 00:09 Nie zdradziła, gdyż "utrzymywała stosunki" po śmierci męża. No chyba, że Ty postulujesz, by wdowy były palone raz z zmarłymi mężami jak to było kiedyś w Indiach? A co do piaru czarnego:P... inni nawet nie muszą się starać, by im zrobić. Asztiani w maju 2006 roku została skazana na karę 99 batów za to, że po śmierci swojego męża utrzymywała "niedozwolone stosunki" z dwoma mężczyznami. Z kolei trzy lata później podczas procesu mężczyzny oskarżonego o morderstwo męża Asztiani, sąd ponownie zajął się sprawą cudzołóstwa, którego kobieta miała się dopuścić jeszcze przed śmiercią małżonka. 43-letnia Iranka została skazana na śmierć przez ukamienowanie. Ashtiani konsekwentnie zaprzecza by zdradziła męża. Organizacja Human Right Watch, która włączyła się w obronę kobiety, twierdzi, że wyrok w jej sprawie zapadł nie na podstawie dowodów, a opinii sędziów. Nie byli oni zresztą zgodni, bo dwóch z pięciu sędziów uznało Ashtiani za niewinną. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 00:16 jak widać nie znam sprawy do końca,więc nie będę podpisywał czegoś o czym mam nikłe pojęcie;) mnie interesuje co się dzieje między odrą,bugiem,tatrami i bałtykiem,nie neguję potrzeby używania przemocy do osiągnięcia określonych celów,więc co?nie podpiszę tego i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 00:01 dlaczego akurat ja mam ratowac? Bo znowu jakies cwaniaki chca na tym zbic kase? Codziennie tysiace dzieci umiera z glodu lub jest zarzynanych jak prosieta. Czy ktos napisal jakas petycje w ich obronie? Jakos nie czuje potrzeby bycia dobrym Samarytaninem w tym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 08:22 soulshunter napisał: > Codziennie tysiace dzieci umiera z glodu lub jest zarzynanych jak prosieta. Cz > y ktos napisal jakas petycje w ich obronie? Oprócz Ciebie pewnie nikt.:P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Uwolnić Sakineh 13.07.10, 08:49 Muszę zdobyć ten film Ukamienowanie Sorai M. Podpisałam. Chociaż i tak pewnie tę kobietę powieszą:( Odpowiedz Link Zgłoś