Gość: . IP: *.proxy.aol.com 20.03.04, 15:40 napisano ksiazke o mnie? Jakie to bylo dziwne przeczytac ten felieton.Nawet romans z Murzynem sie zgadza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Ona IP: *.um.wlocl.pl 22.03.04, 09:33 Piękny tekst na temat pewnie pięknej książki. Warto idąc z tłumem rozejrzeć się po poboczach, którymi idą ludzie świadomie wybierający tę drogę. Czasami mijani z obojętnością albo pogardą, bo poruszają się w innym rytmie. Warto dać im prawo do własnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgorzata Re: Ona IP: 172.20.6.* 22.03.04, 11:12 Ona jestem byc moze ja , ona jestes byc moze Ty . Czas uplynie a my uwiklani w problemy nierozwiazywalne . Pogodzic sie z losem ... pogodzilam sie i co z tego . Bol pozostaje i odzywa sie ciagle znowu . Ja tesknie za miloscia , nie tylko ja i tym bardziej tesknimy im mniej doswiadczamy- lismy ..i tym trudniej z ubiegajacym czasem myslec ze bedzie miala miejsce . Pozostaje odrobinka cynizmu , dystansu do siebie i lek przed pozbawieniem sie zludzen , choc czuje ze moze latwiej byloby zyc . Dlaczego tak trudno sobie powiedziec trudno , nie kazdemu stoji zapisane ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Ona IP: *.pf.com.pl 23.03.04, 17:13 Z ogromnym zainteresowaniem przeczytałam tekst p. Dunin , czuję że mogłabym się "stopić" z bohaterką ale tak jak Małgorzata boję się pogodzić ze światem i stanąć twarzą w twarz z rzeczywistością bez kurtym, które otoczenie nazywa indywidualnością i silną osobowością czasem geniuszem czy wysoką inteligencją. Ta książka myślę, może stać się przebojem na półkach księgarskich - dlaczego ? Bo w Polsce mamy mnóstwo ludzi - szczególnie kobiet, z SYNDROMEM DDA - Dorosłe Dziecko Alkoholików, i choć w domach często dzieci nabywają go ze względu na panoszący się wokół ów ww to i tam gdzie problemu alkoholowego nie ma i nie było dzieci cierpią psychicznie przez niedojrzałość lub okrucieństwo psychiczne rodziców. Nie przeczytam tej książki. Nie kupię jej. Boję się prawdy. pozdrawiam . Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisha Re: Ona IP: *.slp.vectranet.pl / 10.12.235.* 08.05.04, 13:04 Trzecią osobę zastąpię pierwszą, choć nie będzie to pełne utożsamienie.Ja ponoć jestem uparta i zbyt- w opinii rodziców i partnera- cenię niezależność, zarówno myślową, jak i zachowania.Właśnie próbuję zerwać związek , w którym jestem od ośmiu lat.Próbuję po raz tzreci... Odpowiedz Link Zgłoś