Dodaj do ulubionych

Kurs kosmetyki i wizażu

18.09.10, 15:30
Kurs kosmetyki i wizażu w Centrum Szkolenia i Studio Urody E&E. Na stronie FastDeal.pl jest bardzo fajna oferta która zawiera:

Profesjonalny kurs kosmetyki i wizażu obejmujący zajęcia teoretyczne i praktyczne,
W ramach kursu Centrum Szkolenia i Studio Urody E&E zapewnia praktyki zawodowe,
Po zakończeniu kursu każdy z uczestników otrzymuje dyplom oraz świadectwo Ministerstwa Edukacji Narodowej, uprawniające do wykonywania zawodu.

Wszystko w bardzo atrakcyjnej cenie. Zaoszczędzacie 2 tys.!

Oto link:

www.fastdeal.pl/oferta/kurs_kosmetyki_i_wizazu_w/194
Obserwuj wątek
    • 2agnieszka_k Re: Kurs kosmetyki i wizażu 02.11.10, 14:13
      zaprasam na kursy i szkolenia kosmetyczne w NEW NAILS poza bogatą kursów o tematyce paznokcie , stylizacja paznokci mamy też wiząż, henna brwi i rzęs, przedłużanie i zagęszczanie rzęs, depilacja woskiem, polecam zobacz
      • kubaort Re: Kurs kosmetyki i wizażu 23.02.12, 22:59
        Na początek polecam tani kurs wizażu na DVD:
        www.kursydvd.pl/wizaz-p-46.html
        Oczywiście wiadomo, że w późniejszym czasie będzie on niewystarczający, ale od czegoś warto zacząć, a początkowo wydawanie kilkuset złotych na zwykły kurs to strata pieniędzy.
        • Gość: kastel Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 19.04.12, 07:37
          Szkoliłam się w tym roku w New Nails. Był ro program zawodowy stylizacji paznokcia. Nikt nie wmówi mi tego, że na jakimś kursie dvd można się nauczyć choćby cząstkę tego, tak więc nie dajcie się nabrać. Nauka to ciężka praca!
          • herkson Re: Kurs kosmetyki i wizażu 20.04.12, 07:27
            Nie mogę ;-) To tak jak uczyć się tańca z dvd Cichopek.
            Masakra. Co ciekawe, uczyłam się w tej samej szkole co przedmówczyni i wiem, że z samego dvd to można się nauczyć tyle, że łoooo. Szkoda czasu.
    • Gość: oliwia Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.180.100.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.12, 22:09
      Ja moge polecic ten kierunek w Cosinusie www.cosinus.pl/szkola_policealna/kosmetyka.aspx
      gdzie jak wiadomo nauka jest bezpłatna.
      • Gość: lena Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.jmdi.pl 14.12.12, 21:16
        Mozesz tez wybrać alternatywę np. kurs makijażu czy przedłużania rzęs... To tez na pewno jest coś z czego mozna mieć pieniądze- zawsze znajdzie sie klientka która chciałaby mieć wykonany jeden z dwóch zabiegów.
      • Gość: selenka23 Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: 94.75.85.* 08.08.13, 14:54
        czesc ja rowniez polecam szkole policealna go work, sama skonczylam tam kosmetyke i jestem bardzo zadowolona:)
    • Gość: Styllea Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.play-internet.pl 28.11.12, 02:01
      od lat interesuję się a od lutego br już zajmuję wizażem. Podstawy zdobywałam miedzy innymi na kilkutygodniowym kursie w Select, potem sukcesywnie korzystałam z ofert kursów jednodniowych głównie ze znanymi wizażystami, warto bowiem po opanowaniu podstaw poznać ich podejscie do wizażu, korzystać z ich doświadczeń, poszukiwać inspiracji, i być ciagle głodnym wiedzy. Same kursy to jednak nie wszystko, należy samemu jak najwięcej pracować. Samemu trzeba szukać własnego stylu. A to trwa nawet lata. Osoby które chcą rozpocząć przygodę z wizażem powinny korzystać ze szkoleń profesjonalnych, które organizują szkoły oferujące kursy z tego zakresu, np.wspomniany Select. Tu zajęcia mają charakter typowo warsztatowy, ceniona jest inwencja, uczący cieszą się duzym autorytetem na rynku.
    • 9zaza Re: Kurs kosmetyki i wizażu 23.01.13, 00:40
      A skąd wiesz że konkurencja ma to samo?;) jak zasadziłam sie na przegladanie najrózniejszych ofert na kursy z wizażu to widziałam bardzo rózne programy i różne ceny. Podejrzewam ze kazdy kurs poleca rózne marki kosmtyków, jedne lepsze inne troche gorsze ale o tym nie wszystkie szkoły pisza. Sama analiza kolorystyczna to naprawdę nic takiego, bo mozna zrobic jeden rodzaj makijazu i w tej samej kolorystyce i pasuje wszystkim:) liczy sie ilosc godzin poswieconych na cwiczenia -moim zdaniem oczywiście:) Ja bedac na fryzjerstwie w Europejskiej Szkole Stylizacji w Warszawie miałam godziny przeznaczone na sam wizaż i jestem przekonana ze zeby posiaść sztuke malowania to tak jak w moim zawodzie trzeba pomalowac z kilkaset twarzy zeby czuć sie wizazystą:)
      • Gość: Patrycja Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 21:13
        W sumie to się z Tobą zgadzam, liczy się też szerokość oferty samej szkoły. W moim przypadku bardzo sobie chwalę Europejską Akademię Wizerunku Eurolook
        • Gość: CiociaSabina Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 09:34
          A ja mam może troszkę dziwne pytanie. Dosyć dużo naczytałam się o kursach wizażu. Nie ukrywam, że bardzo zainteresowała mnie, ze względu na możliwość "pracy" ze znanymi osobami oferta jaką oferuje szkoła ze Ząbkowskiej. Powiem otwarcie, że głupio mi troszkę w tej sprawie pisać bezpośrednio do nich. Sama, takimi kursami nie jestem zainteresowana, jednak moja chrześnica ma w tym kierunku uzdolnienia. Niedługo kończy osiemnastkę. Zastanawiam się nad wykupieniem takiego kursu dla niej (uważam, że będzie to praktyczny prezent). I teraz moje wątpliwości. Bo nigdzie nie znalazłam o tym wzmianki. czy takie kursy (szkolenia) są w jakiś sposób ograniczone wiekowo. Tzn. chodzi mi czy jest np wymóg, że na kurs może się zapisać osoba, która ma ukończone 18 lat lub np posiada już w ręce świadectwo maturalne? Czy takiego wymogu nie ma?
          • Gość: Dagmara Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 14:07
            Znam kilka osób, które kończyły tą szkołę i niestety to co można przeczytać na forach internetowych to opinie działu PR szkoły a nie "postronnych osób". Wystarczy szczegółowo przyjrzeć się ofercie na oficjalnej stronie, że by zobaczyć że na kursach wizażu wcale nie ma gwarancji pracy z gwiazdami. Moja koleżanka miała pecha, wydała sporo pieniędzy a nikogo znanego nie poznała :/
            Ja osobiście polecam MUBU Kursy Idąc tam każdy dostaje gwarancje odbycia dwóch profesjonalnych sesji zdjęciowych i planu filmowego, co jest absolutną rewelacją, bo żadna inna szkoła nie ma tego w ofercie. Z tego co wiem można u nich kupić vouchery podarunkowe na kurs. Jeśli chodzi o ukończone 18 lat czy świadectwo maturalne, to w wypadku kursów nie ma takiego wymogu. Polecam Pani wejść na stronę http://mubukursy.pl i zobaczyć jak to wszystko wygląda w praktyce. Myślę, że chrześnica z pewnością ucieszyłaby się, że może zrobić profesjonalne portfolio i film wizażowy.
            Pozdrawiam Serdecznie
            Dagmara
            • Gość: Majka Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 16:58
              Pewnie Eurolook, to działania ich PR, przecież, jak ktoś skończy jakieś szkolenie to o ile nie poleci tego co ty to już nie ma prawa głosu..., ale twój wpis to czysta poezja, a nie czarny PR. Znasz kilka osób z Eurolook i twoja kuzynka ją kończyła i dziwnym trafem nie chodziła tam gdzie ty reklamujesz???? To powstaje pytanie. Czy ta reklamowana przez ciebie szkoła jest "tak renomowana" że nawet kuzynce jej nie poleciłaś, czy prawda jest inna, że reklamujesz szkołę coś tam i słowa o Eurolook to zwykły czarny PR, a faktycznie nie masz pojęcia co tam się dzieje. Obojętnie co jest przyczyną nie świadczy to o tobie dobrze, a równocześnie rzuca cień na tę polecaną przez ciebie szkołę. Osoba, której odpowiadałaś napisała wyraźnie, że się zastanawia i szuka i nie wie tylko jak wygląda z wiekiem... Wystarczyło odpowiedzieć i ewentualnie jak takie masz zadanie polecić "swoją" szkołę, bluzganie bajek na innych raczej ci w tym nie pomaga. Jedynie z czym się zgodzę, to fakt wieku i edukacji, liceum i nic podobnego nie jest wymagane, a wiek też nie ma znaczenia.
              • Gość: Yeti Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.play-internet.pl 23.02.13, 18:27
                Majka dokładnie masz rację, czarny PR i to tak wyraźny, że kilometrami go czuć. Pytanie czy na polecenie "swojej" szkoły czy inicjatywa prywatna. W jednym i drugim przypadku żenada. Osobiście jak czytam coś takiego to w moim przypadku następuje reakcja odwrotna i w żadnym przypadku nie interesuję się reklamowanym "produktem" który jest tworzony na podstawie czarnego PR. Oj Dagmara, wykonałaś piękną krecią robotę....Jeżeli robiłaś to "na polecenie" to po takim wpisie, gdybym ja była Twoim zleceniodawcą to byłby ostatni dzień w jakim dla mnie pracujesz....
                • Gość: Dagmara Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 23:50
                  Na szczęście, nie pracuje w zawodzie związanym z kursami, więc póki co jestem bezpieczna :) Ale tak na poważnie, nie uważam, żeby moja wypowiedź była czarnym PR'em tylko opinią popartą informacjami, które otrzymałam z pierwszej ręki. Opisałam sytuację w odpowiedzi na post Majki, więc nie będę dwa razy spamować. W skrócie, gdybym czytała relacji uczestników jak wygląda kurs, czego można się nauczyć, jakie jest wyposażenie, jak wygląda współpraca z gwiazdami, absolutnie bym się z tym nie kłóciła, bo mnie tam najzwyczajniej w świecie nie było. Ale jak widze kilkanaście czy kilkadziesiąt jedno, dwu zdaniowych haseł idź do xxx (żeby nie robić już żadnego PR'u), tam będziesz współpracować z yyy, a jednocześnie osoba która tam była mówi, że nikogo nie poznała no to dla mnie coś tu jest nie tak. Przyznaje mogłam to inaczej sformułować, część opinii z pewnością pochodzi od osób które tam były, ale większość budzi moje szczere wątpliwości.
                  Pozdrawiam Serdecznie
              • Gość: Dagmara Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 23:38
                Oczywiście, każdy ma prawo polecać kogo chce, ale wypowiedź powinna być poparta rzeczywistą ofertą danej szkoły. Ja dostałam opinie, która opisałam powyżej z pierwszej ręki, od osoby, którą dobrze znam, (choć wniosek że jest moją kuzynką jest zdecydowanie zbyt daleko idący) i jestem przekonana, że jakby pracowała z kimś znanym to by mi się tym pochwaliła, a nie ukrywała ten fakt. Kurs kończyła jakiś czas temu i opinie na forach były jednym z czynników, które wpłynęły na jej wybór, więc według mnie uczciwie jest powiedzieć że nie każdy kto idzie na kurs ma gwarancje pracy ze sławnymi osobami. Czy to jest czarny PR? Czy wypowiadam się źle o szkole? Wydaje mi się że skoro wszyscy płacą tyle samo za kurs to każdy powinien otrzymać takie same świadczenia i proszę wybaczyć, ale dla mnie to trochę dziwne że akurat jedną grupę ominęły praktyki z gwiazdami, a wszyscy inni o nich piszą i wychwalają jako atut szkoły. Jeśli ktoś chce szczerze polecić szkołę to niech napisze kilka słów o tym na jakim kursie był, jak wyglądała współpraca ze znaną osobą, co mu się podobało, co się nie podobało itp. Taka opinia jest dla mnie wiarygodna bo wynika z własnego doświadczenia i pozwala innym zapoznać się z mocnymi i słabymi stronami danej oferty. Po prostu dziwne wydaje mi się, że kilkadziesiąt osób polecających szkołę nie ma nic więcej do powiedzenia niż "polecam szkołę xxx jest najlepsza albo bo tam można pracować ze znanymi osobami". Ja słyszałam, że nie każdy miał taką możliwość, więc nie traktuje tych komentarzy jako wiarygodnych. Ale to oczywiście moje prywatne zdanie :)
                Pozdrawiam Serdecznie
                • Gość: KarolinaN Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 19:48
                  Niestety przeczytałam całość wątków i to co piszesz, że niby jesteś temu przeciwna i ma i też wątpliwości to raczej odnosi się do Twoich wpisów. Mnie akurat to całkowicie nie obchodzi, bo nie jest to moja ścieżka życia, ale bądźmy poważni....tak jak rewelacyjny wpis przeczytałam na niniejszym forum -polecam szkołę x a nie y, ale moją kuzynkę wysłałam do Y i nie jest to czy tamto...., super reklama dla x skoro nawet kuzynki się tam nie wysyła... :-). I ostatnie Dagmara, dlaczego podnosisz argumenty pisane do innej osoby? Rozdwoiłaś się???? Czy piszecie ty i twój klon?
                  • Gość: Kate Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: 46.115.49.* 26.02.13, 08:25
                    Ja chodzę na kurs wizażu z GoWork.pl. Robiłam już u nich kilka kursów i mogę polecić, bo są naprawdę profesjonalnie przygotowana i można się na nich wiele nauczyć
            • eurolook Re: Kurs kosmetyki i wizażu 04.04.13, 14:52
              Akademia Eurolook uprzejmie informuje, że Autor: Gość: Dagmara zamieszczająca wpisy na tym forum nie jest związana z naszą Firmą. Jednocześnie wyjaśniamy, że Eurolook działa na forach jawnie, posługując się przy tym nazwą i logo- na chwilę obecną ma to kształt bliższy „jawnemu raczkowaniu” ale cóż to nasze początki na forach.

Eurolook nie zatrudnia ani nie współpracuje z osobami w celu zamieszczania treści na jakichkolwiek forach w sposób inny niż oficjalny, posiadany kapitał inwestujemy w bardziej racjonalny sposób. Akademia nie popiera również „czarnego PR” dlatego gorąco was wszystkich prosimy o zaprzestanie czynienia sugestii tego typu pod naszym adresem, a jeśli będziecie na tyle uprzejmi, by przekazać nam informację o takich przypadkach,
              z całą pewnością zareagujemy.
            • eurolook Re: Kurs kosmetyki i wizażu 04.04.13, 14:55
              Zależy nam na podkreśleniu, że w naszym zespole pracują przecież ludzie i jeśli w Waszym odczuciu coś nie wyszło fair, dajcie nam znać, naprawdę wszyscy tu staramy się i pracujemy na waszą satysfakcję - a wiem bo widzę to zaangażowanie na co dzień.

Wiedzcie też, że mamy świadomość tego i zdarzają nam się wpadki - to żadna tajemnica, wyciągamy z nich jednak wnioski, a każde zgłoszone do nas zastrzeżenie odnośnie kursów staramy się na bieżąco wyjaśniać. Wszystko zależy od nastawienia i podejścia kursantów.
        • Gość: Kama19 Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.play-internet.pl 21.02.13, 09:14
          Odnośnie "szerokości" zakresu kursów na Ząbkowskiej (nie piszę nazwy, aby nie było, że reklama), to uważam, że jest bardzo szeroki, ta szkoła to przecież nie sam wizaż, to mogę powiedzieć ogólne zakres z makijażu, ale również charakteryzacja, stylistyka ubioru, kreowanie wizerunku, więc w sumie sprawy w pewnym sensie połączone, ale dające duże spektrum możliwości zdobycia zawodu i umiejętności. A co do samych zajęć to też nie mogę o nich złego słowa powiedzieć, ale nie wiem jak jest gdzie indziej, bo w innym miejscu kursów nie robiłam
    • karola.relicka Re: Kurs kosmetyki i wizażu 11.02.13, 20:21
      Nie zgodzę się, że konkurencja ma wszystko to samo. Od roku interesuje się wizażem i chciałam się tym zająć na poważnie, więc długo przeglądałam oferty różnych kursów. Tak się złożyło że ostatnio moja koleżanka skończyła kurs w Mubu kursach i miała w cenie dwie sesje zdjęciowe, plan filmowy (ma swój własny film wizażowy na jakiejś bardzo drogiej kamerze) i praktyki. Nie znalazłam żadnej innej szkoły, która miałaby podobną ofertę. Jak coś podaje linka Kurs Wizażu Pro Ja zapisałam się na marzec i już nie mogę się doczekać :)
      • Gość: Olga Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 17:04
        Zdanie "bardzo drogiej kamerze"....rewelacja, po prostu śmiech na sali. Co się liczy szkolenie, czy to, że dany podmiot kupił "droga" kamerę.... kupił by zrobić odpis od podatku, proste, dziewczyny, nigdy nie robiłam żadnego kursu wizażu i nie zamierzam robić, pracuję w branży nie związanej z tym tematem, jednak bardzo często przeglądam wiele for i czytam, czytam, głównie czytam wasze komentarze i trafia mnie poziom nieraz tych wypowiedzi.... zastanów się, chcesz komuś coś polecić i kamera ma być atutem? Jak to byś miała mi coś polecić to po takim zdaniu bym zrezygnowała...
        • Gość: eluri Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.ghnet.pl 24.02.13, 16:51
          Jeżeli interesujecie się modą i kosmetykami, chcecie się uczyć i związać z tym swoją przyszłość to może was zainteresują kursy z wizażu który przygotuje do zawodu wizażysty czy stylisty, specjalistów którzy w tej chwili są poszukiwani na rynku. Sama skorzystałam z tej oferty i mogę ją polecić każdemu. Kurs ten pobudził moją kreatywność i doskonale przygotował do przyszłej pracy zarówno od strony teoretycznej jak i praktycznej dzięki programowi praktyk. Po zakończeniu kursu zdaje się egzamin, którego zaliczenie daje wam certyfikat respektowany zarówno w Polce jak i całej Europie.
          • Gość: eneli Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.ghnet.pl 24.02.13, 19:12
            Bardzo opłacalny jest kurs kosmetyczny, jeśli ma się jakiś lekki talent do tego i odpowiednio się wyszkoli (a taki kurs to 90% czasu samej profesjonalnej praktyki), to można zacząć na tym bardzo dobrze zarabiać. Wygląd dla pań to bardzo ważna kwestia, coraz częściej korzystają z usług kosmetyczek, poza tym w dzisiejszych czasach każde większe wyjście czy impreza zaczyna się właśnie u pani kosmetyczki.
    • mania-wwa Re: Kurs kosmetyki i wizażu 11.07.13, 12:15
      To ja polecę inną szkołę - Akademię HairXtend :) praktycznie sama teoria - na modelkach, super atmosfera i dziewczyny które szkolą :) Na początku strasznie się bałam cokolwiek zrobić, bo niby tutaj rzucają na głęboką wodę, ale po chwili ręce przestały się trząść i mogłam zabierać się do pracy :) SUPER!
    • mania-wwa Re: Kurs kosmetyki i wizażu 11.07.13, 12:16
      Tego samego dnia deklarowałaś, że BYŁAŚ już w GOWORK pół roku temu! - jak dla mnie nie jest to wiarygodne...

terri_weedon napisał(a):

> Właśnie jestem na etapie poszukiwań jakiegoś dobrego kursu wizażu. Chciałabym u
      > czestniczyć w Warszawie. Słyszałam już nie jedną opinię pozytywną opinię o Gowo
      > rku i chyba się już zdecydowałam :) Pozdrawiam!
    • Gość: Tamara Re: Kurs kosmetyki i wizażu IP: *.free.aero2.net.pl 24.07.14, 14:26
      Zapisałam się już na kurs do szkoły fammakeup.com.pl/ szkołę poleciła mi znajoma, mam nadzieję, że będę zadowolona, po ukończeniu kursu chętnie podzielę się z Wami opiniami. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka