Dodaj do ulubionych

Wypadający ząb

16.09.10, 10:57
Ostatnio w przeciągu tygodnia mialam 3 razy sen o zębach Pierwszy sen był o tym że wypadł mi ząb W 2-gim snie ząb był wielki i biały z zewnątrz ale jak wypadł to był czarny cały pod koroną Okropne! a dziś śniło mi sie ze mi sie rusza ząb Chwiał się i prawie juz wypadał ale go utrzymywałam na siłę czy to coś znaczy ? Słyszałam ze sen o zabach to nie jest dobry znak ? Jak mam to interpretowac ?
dodam ze 2 razy wypadał mi ząb z górnej szczęki - zęby trzonowe a dzis z dołu dolna lewa jedynka
Obserwuj wątek
    • hermina1984 Re: Wypadający ząb 16.09.10, 11:01
      idź do dentysty ;)
    • alpepe Re: Wypadający ząb 16.09.10, 11:01
      Mnie się śniło zwykle o zębach, jak sama wiedziałam, że muszę iść do dentysty, albo kiedy miałam zapisać córkę do dentysty, albo jeszcze, jak mama mi opowiadała o swoich przygodach u dentysty.

Pocieszyłam?
    • eat.clitoristwood To ząb czasu. 16.09.10, 11:07
      Pomyśl o dodatkowym filarze. ;)
    • ma_dre Re: Wypadający ząb 16.09.10, 11:09
      e, tam! mnie sie cale lata snilo ze mi zeby wypadaja i zadnych tragedii nie bylo. Zeby do dzisiaj mam, zgonow w rodzinie to jakos nie przepowiedzialo... Sen o wypadaniu zebow mozna interpretowac jako lek przed utrata wladzy, lub ogolnie lek o przyszlosc.
    • soulshunter Re: Wypadający ząb 16.09.10, 11:09
      stracić ząb: kłopoty, czasem śmierć bliskiej osoby
      wypadające zęby: nieszczęście, śmierć w rodzinie
      zęby trzonowe : oznaczają drogie przedmioty, symbolizują tajemne nauki
      Zęby górne oznaczają lepszych i znaczniejszych domowników osoby śniącej, dolne zaś gorszych. Usta bowiem uważane są w tym przypadku za dom, a zęby za ludzi w domu. Te po prawej stronie symbolizują mężczyzn, po lewej zaś kobiety. Siekacze oznaczają młodych ludzi, kły ludzi w średnim wieku, zęby trzonowe osoby starsze. Kto śni, że traci któryś z wymienionych zębów straci odpowiednio któregoś z domowników.
      Zęby jednak mogą też oznaczać to, co się posiada. Trzonowe — przedmioty drogie; kły — niezbyt wartościowe; siekacze — meble. I znowu, sen o ich wypadaniu zapowiada jakąś stratę.
      Zęby obrazują też przebieg różnych spraw. Trzonowe są symbolem misteriów i nauk tajemnych; kły tego, o czym wie niewielu; siekacze tego, co jawne. Jeśli więc śnisz, że któryś z tych zębów wypada, odpowiednie sprawy doznają przeszkód.
    • vandikia Re: Wypadający ząb 16.09.10, 11:12
      to nic nie znaczy, w wierzeniach się przyjeło, ze sny o wypadających zebach, to zła wrozba
      doopa tam, pozbylas sie pewnie jakis klopotow wlasnie albo cos, olej, nic nie bedzie
      mnie sie nie raz snily, i pamietam jedynki mi wypadaly i to z krwią i w snie plakalam i normalnie balam sie jak nie wiem, a nic sie w zyciu nie stalo, wrecz przeciwnie bylo tylko lepiej :D pamietam, bo oczywiscie tez się o katastrofach mnie czekajacych naczytalam, a tu sam fart przychodzil hehe
    • princessjobaggy Re: Wypadający ząb 16.09.10, 15:52
      Zgrzytasz w nocy zebami, stad te sny.
    • maitresse.d.un.francais mnie się śnił ojciec dyrektor 16.09.10, 19:59
      a noc później - że byłam księżniczką

do autorki: bardzo się boisz o zęby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka