Dodaj do ulubionych

perfumy- prośba o pomoc

12.10.10, 12:28
Odkąd cierpie na migrenę- mniej więcej od 10 lat- nie używam perfum, bo wszelkie mocne zapachy wywołują u mnie atak.
Jednak ostatnio zapragnęłam kupić sobie jakiś nowy, świeży zapach na wyjątkowe okazje. Najgorsze jest to, że, boję się testować zapachy na sobie w sklepie, bo na 100% dostane migreny. Zwłaszcza, że nie wiem czego szukać i pewnie dość duzo czasu musiałabym spędzić w perfumerii. I teraz prośba do Was- czy możecie polecić mi jakies fajne, lekkie, świeże perfumy? Wiem, że to kwestia gustu i współgrania zapachu ze skórą; ale wasze rady pozwolą mi zawęzić krąg poszukiwań; a co za tym idzie czas spędzony w przesyconych zapachami perfumeriach.
Tak więc szukam świeżego, lekkiego zapachu, który pachnie czystością. Nie może byc ciężki, słodki, pudrowy czy mdły.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • nothing.at.all Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 12:42
      Wyszukiwarkę proponuję bo na róznych forach watki były.
      • monia515 Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 12:49
        Szukałam na tym forum i ciężko jest znaleźć cos takiego jak perfumy dla migreników. Jak szukać???
        Może dodam, że bardzo źle na mnie działają Angel, Romance, Helloween, Davidoff cool Wather, Love.

• laracroft82 Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 12:47
      znajdz sobie tutaj na gazecie forum - perfumy - tam siedza prawdziwe maniaczki zapachów, znaja każda nute itd..mysle ze spokojnie Ci doradza
    • eastern-strix Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 12:53
      Poszukaj 'organic'. Byc moze nie beda tak na Ciebie wplywaly, bo sa 100% naturalne i roslinne. Pobuszuj w necie.

Ja mialam migreny od zoltego sera i od stresu i wyobraz sobie,ze mi przeszly! A 15 lat sie meczylam. Tak wiec glowa do gory, moze Tobie tez przejdzie.
      • siostrabronte Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 13:43
        W miarę delikatne są L'eau Kenzo i Cool water Davidoff.
    • princessjobaggy Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 13:49
      > Tak więc szukam świeżego, lekkiego zapachu, który pachnie czystością. Nie może
      > byc ciężki, słodki, pudrowy czy mdły.

Pure White Linen (Estée Lauder)
      • karine19 Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 14:27
        Polecam wyprobowac :Issey Miyake L'Eau d'Issey pour Femme i Light Bleue Dolce & Gabbana, swieze klasyki tolerowane czesto przez osoby z migrena.
    • kookardka Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 14:40
      Donna Karan be delicious
      D&G Light Blue
    • haku.mokuren Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 14:48
      Green Tea Elizabeth Arden, kupiłam ostatnio za 20 złotych(szok!) 30ml wody perfumowanej. Uwielbiam ten zapach, świeży, czysty i co najważniejsze, nie wywołuje u mnie migreny, co poza zapachami Yves Rocher jest nieosiągalne.
      • sid.leniwiec Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 19:35
        Oj, ja dzisiaj powąchałam i nie podobał mi się.
    • sid.leniwiec Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 19:38
      Sprawdź Into the Blue (Escada).
    • grassant Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 19:39
      Polecam Ci te, np.Gerlain Pamplune.
    • yannika Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 20:29
      Yves Rocher - Ming Shu. Lilia wodna, bardzo lekki i delikatny zapach. Możesz też spróbować czegoś z ich serii roślinnych, gruszki albo mandarynki...
      • haku.mokuren Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 21:18
        Gruszkowego już nie robią, ku mojej rozpaczy, bo to był najpiękniejszy zapach świata.
        • yannika Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 21:42
          Jesteś pewna? Ja niedawno w Złotych Tarasach bodaj widziałam...
          • haku.mokuren Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 22:04
            Molestowałam ekspedientkę w Krakowie przez ostatnie pół roku, zarzeka się, że po prostu nie ma. Na allegro wszystkie są tylko nie te. Na ich stronie nie ma. Może jakieś stare zapasy...?
    • agusiah Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 21:31
      A może takie klimaty jak Baby Doll, kwaśnawy, na pewno nie duszący, bardzo energetyczny. Albo In love again YSL, piękny zapach, bardzo go lubię, na pewno nie poddusza. Jeszcze Skin Trussardi - u mnie stapiał się w jedno z zapachem skóry;).
      • pendzacy_krolik Re: perfumy- prośba o pomoc 14.10.10, 13:50
        sprobuj Truth c.Kleina.
    • thelma.3333 Re: perfumy- prośba o pomoc 12.10.10, 22:50
      moze sunflowers elizabeth arden? ( choć maja chyba tylko wodę toaletowa)
      bardzo delikatne i świeże; używam od dawna, moje ulubione :-)
    • six_a Re: perfumy- prośba o pomoc 13.10.10, 10:07
      >lekkiego zapachu, który pachnie czystością
      vizir tak pachnie, czasami się posypuję przed wielkim wyjściem rano z psem, to wiem.

a poważnie, to wody toaletowe bierz, są najbardziej rozcieńczone.
      ck one np. lekki i uniwersalny.
      • monia515 Re: perfumy- prośba o pomoc 13.10.10, 15:13
        Bardzo dziekuję. Przyznam, że nie spodziewałam sie tak dużego odzewu.
        Pozdrawiam serdecznie,
        M.
    • sokoll1 Re: perfumy- prośba o pomoc 14.10.10, 05:01
      Toi zdecydowanie polecam francuskie NOA
      przepiękny zapach!
      moja mama używa
      bo nie znosi intensywnych
      • bambooooocha Re: perfumy- prośba o pomoc 14.11.10, 22:19
        Loud for Her Tommy'ego Hilfigera - róża i paczuli, może to? róża jest świeża i energetyczna, nie wiem jak przyjmiesz paczuli bo to dość głęboki zapach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka