Dodaj do ulubionych

Tempa szczała.

12.10.10, 16:04
Pamiętacie mój wątek o prześladowaniu przez sąsiadkę w sprawie pieczenia ciasta z pudełka - to typ "tempej szczały".

Chciałabym się podzielić z wami dzisiejszym wypadem do sklepu. Zgodziłam się na spacer, by nabyć wiedzy o tempości. Poszłyśmy do krawca w celu wymiany guzika metalowego. Pani krawcowa poprosiła nas, byśmy osłoniły oczy, gdyż wycinany guzik może strzelić w każdą stronę. Tak naprawdę wystarczyło się max obrócić. Jednak tempa szczała spieprzyła na koniec sali tworząc popłoch niczym stado galopujących mustangów.

Kolejnej tempej szczały nie było mi dane znać osobiście. Jednak pragnę wam przekazać ogrom radosnej twórczości tej pracownicy meblowego. Otóż znajomy pracował z ów kobieciną. Gdy odwiedziła ich stała klientka i dokonała zakupu dwóch drogich rzeczy, ten polecił swej koleżance naliczenie klientce upustu w wysokości 4%. Zakupione przedmioty na życzenie klientki miały być na osobnych fakturach. Jakież było zdziwienie stałej klientki, profesor chemii, gdy otrzymała od tempej szczały faktury. Entelegentna pracownica meblowego udzieliła 4% rabatu, 2% na jeden zakup, a kolejne 2 na drugi.

Poproszę więcej TEMPYCH SZCZAŁ :D
Obserwuj wątek
    • bijatyka Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:08
      :D Bomba !
      Ja znam jednego tempego, który wysłuchując zapowiedzi na jakiejś centrali telefonicznej kilkakrotnie powtarzał słowo "trzy". Wybierał kilka razy i wciąż mielił "trzy" i "trzy".
      No cóż. Głos na centrali kazał wybrać TONOWO "trzy".
      • pompeja Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:13
        :D Granat!
        • autokrata.fetyszysta Re: Granat! 12.10.10, 23:40
          Odgłos paszczą ;-D
      • grave_digger Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:14
        niektórzy nie potrafią obsługiwać komputerowej myszki - mają problemy, bo im się biurko kończy ;)
      • bijatyka Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:20
        Pewna sekretarka w centrali firmy w Warszawie wybrała dla oddziału firmy w Tarnowskich Górach najbliższy oddział banku: w Tarnowie.
        • grzeszna_marta Re: Tempa szczała. 21.10.10, 14:31
          > Pewna sekretarka w centrali firmy w Warszawie wybrała dla oddziału firmy w Tarn
          > owskich Górach najbliższy oddział banku: w Tarnowie.

Bomba :D padłam :)))))
          • ladyann77 Re: Tempa szczała. 21.10.10, 15:01
            No to medley:

Ja i Przyjaciółka Agata w roli tempych szczał, obie w wieku około 10 - 12 lat, era przedkomórkowa.
            Siedzimy w domu u Agaty. Jej rodziców nie ma, nie wzięli też kluczy do domu. My chcemy wyjść do babci, więc bierzemy jedyny komplet kluczy, a w kuchni na stole zostawiamy kartkę: Klucze są u babci. ;-)

Ja i Przyjaciółka Ola. Dyskusja o filmach. Mówię, że chcę zobaczyć film "Farinelli ostatni kastrat". Ola, po chwili zastanowienia: - Aaaa, słyszałam, to o tym wielkim rodzie kastratów!

Kupuję artykuły biurowe na fakturę. Dyktuję sprzedawczyni adres: ul. Żwirki i Wigury.
            Pani wpisuje: Rzwirki Ifigury.

Kupuję kurtkę na Allegro. Oglądam komentarze Sprzedającego. Zero negatywów, jeden neutralny. Czytam neutrala: Kurtka zgodna z opisem, szybki transport, ale odesłałam, bo kiepsko na mnie leżała.
            • ylunia78 Re: Tempa szczała. 12.01.11, 23:20
              ladyann77 napisała:

>
              > Kupuję kurtkę na Allegro. Oglądam komentarze Sprzedającego. Zero negatywów, jed
              > en neutralny. Czytam neutrala: Kurtka zgodna z opisem, szybki transport, ale
              > odesłałam, bo kiepsko na mnie leżała.

>
              > Bosssskie-oplułam monitor:D
      • twojabogini Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:32
        No błagam, nie rób mi tak, sama jestem w domu i się przez ciebie uduszę.
    • kombinerki.pinocheta Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:14
      facet do mnie
      - to bdzie w dabrowie gorniczej
      ja
      - w ktorej czesci kraju lezy dg

facetka do mnie
      - poprosze nr rej samochodu
      ja
      - musze isc po dowod

wystarczylo z tablic odczytac nr

i tysiace innych przykladow z moja osoba w roli glownej
      • pompeja Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:16
        Tempa szczała na prośbę mężczyzny, by zrobiła mu loda, idzie do zamrażalki i kulkuje waniliowe do pucharka polewając sosem wiśniowym.
    • cafem Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:20
      Wybralam sie ostatnio do cukierni po ciasto.
      Poprosilam o dwie trzecie wystawionego za szyba sporego kawalka.

Ku mojego zdziwieniu dostalam malutki kawaleczek, a pani tempa szczala uparcie usilowala mnie przekonac, ze dwie trzecie to zdecydowanie mniej niz pol!

Ostatecznie kazalam jej zapakowac te druga wieksza porcje, a pani pozegnala mnie z dezaprobata ze JA smiem nie wiedziec, ile to dwie trzecie:D
      • pompeja Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:21
        Ehehehe to był wieloodłamkowy! :D (była już bomba! i granat!)
      • nova34 Re: Tempa szczała. 25.10.10, 21:34
        Tszeba było powiedzieć, że chcesz większom połowe :))
      • sanna.i Re: Tempa szczała. 13.01.11, 22:09
        O, to ja coś w tym stylu. Jestem w pracy, w bufecie. Babeczka przede mną:
        -Poproszę krokiety, tylko pół porcji.
        Sprzedawczyni:
        - Nie może być pół porcji, bo są trzy krokiety.
        - No dobrze, to niech będzie jedna czwarta...
        I wiecie co? Tamta chwilę pomyślała i poszła po tą jedną czwartą do kuchni.....
        • kochanic.a.francuza Re: Tempa szczała. 14.01.11, 17:05
          Leze i kwicze:D
    • pompeja Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:20
      Martynka aka Pasibrzuch pracowała w barze obok salonu komputerowego, w którym powiedzmy "pracowali" koledzy. Co wieczór po pracy udawali się tam, by przepijać swą marną pensję. Któregoś razu jeden z nich zapytał, czy ma ona myszkę, kota czy szczura. Odpowiedziała, że kota. Kolega zapytał więc czy goli kota. Nie zastanawiając się tempa szczała wrzasnęła na cały bar "NIEE!!"
      • ssdd1975 Re: Tempa szczała. 31.12.10, 16:28
        pompeja napisała:
        "Co wieczór po pracy udawali się tam, by przepijać
        > swą marną pensję. Któregoś razu jeden z nich zapytał, czy ma ona myszkę, kota
        > czy szczura. Odpowiedziała, że kota. Kolega zapytał więc czy goli kota. Nie zas
        > tanawiając się tempa szczała wrzasnęła na cały bar "NIEE!!""

pls jako ze chyba jestem tempy ale nie zalapalem tego :) chyba ze chodzi o beaver... :)
        • pompeja Re: Tempa szczała. 03.01.11, 14:09
          Chodziło o zalesienie krocza tejże niewiasty.
          • voxave Re: Tempa szczała. 04.01.11, 00:41
            o matko polko
    • sweet_pink Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:23
      Zazwyczaj jestem ogarnięta, ale miewam czasem "popisy tempości".
      Kiedyś jak mój chłop się umawiał z kumplami na "wudzitsu", to serio myślałam, że się na jakieś sztuki walki chcą zapisać. Innym razem mi wmawiali, że piosenka czarny ciągnik jest o ciągniku do TIR'a, a za kilka dni ze o traktorze i do dziś nie wiem o jakim ciągniku jest ta piosenka. Przez jakiś czas myślałam że jest "drygent", a nie dyrygent. I w tym stylu mam więcej wpadek, ale mam też sklerozę i szybko o nich zapominam :)
      Żadnych innych tempych szczał nie znam na szczęście, bo istniało by ryzyko skumulowania tempości i jeszcze wszechświat by się sam w siebie zapadł.
    • twojabogini Re: Tempa szczała. 12.10.10, 16:38
      Ja, kontrola szwów

Lek - Gdzie panią boli?
      Ja - Z prawej.
      Lekarz maca maca...
      Lek - Tu nic złego się nie dzieje.
      Ja (z przyganą, a może nawet z oburzeniem) - Panie doktorze! Z prawej!

Do końca życia zapamiętam jego spojrzenie. Są też pewne szanse, że zapamiętam, która to prawa, a która lewa...
      • doral2 Re: Tempa szczała. 12.10.10, 17:26
        ale zapamiętasz prawą swoją czy prawą lekarza?? :)
      • real_mayer Re: Tempa szczała. 12.10.10, 20:44
        Jak ostatnio jak mnie kolega dowoził to mowie do niego żeby skręcił w prawo, a ten mi w lewo skręca.. no to ja "w PRAWO!!, W PRAWOOOO!!" a on dalej w lewo to mu krzyczę do ucha "W to drugie prawo!!" <oczywiście pomyliłam prawo z lewo i on skręcał dobrze :)>
        • ylunia78 Re: Tempa szczała. 12.01.11, 23:24
          NO EJJJ?prawie sie udusiłam:D
    • pompeja Re: Tempa szczała. 12.10.10, 17:53
      Tempa szczała złożyła podanie do sklepu odzieżowego. Jej aparycję oceniam na mierną. Pracodawca zamieszczający ogłoszenie miał wymóg, by do podania dodać zdjęcie, co też tempa szczała zrobiła. Od złożenia przez nią tego podania minął już ponad miesiąc. Dziś poszła sprawdzić, czy kogoś wybrali. Owszem, wybrali, ale nie ją. Poprosiła więc o zwrot zdjęcia. Uprzejma pani zaczęła przebierać odrzucone podania. Tempa szczała zaglądała na fotki tych dziewcząt. Powiedziała mi, że były bardzo ładne. Dodała, że ich nie zna i widocznie są z innego miasta. Nasze miasto ma około 70 000 mieszkańców, w tym o kilka tysięcy więcej niż połowa to kobiety. Jaką ona ma pamięć :D A znajomych na NK ma 43 :P
    • papapapa.poker.face Re: Tempa szczała. 12.10.10, 18:00
      Pompa, nie czytasz ksiazek a masz zdolnosci literackie :) kuriozum!
      • pompeja Re: Tempa szczała. 12.10.10, 18:06
        Jestem cudacznym fenomenem? :> (zguglowałam oczywiście)
        • papapapa.poker.face Re: Tempa szczała. 12.10.10, 18:12
          w pozytywnym sensie :)
      • annjen Re: Tempa szczała. 21.10.10, 21:24
        ja też to jakiś czas temu zauważyłam:)
    • jane-bond007 Re: Tempa szczała. 12.10.10, 19:36
      - kelnerka w pizzeri, płace powiedzmy 26.50zł daję 50 zl i proszę aby wydała mi do 30zł na co dziewczyna przynoci mi 3.50zł :)

żałuję że się wtedy nie widziałam :D
      • papapapa.poker.face Re: Tempa szczała. 12.10.10, 19:48
        moze sie zakochala :)
      • bimota Re: Tempa szczała. 01.01.11, 19:08
        Coz.. klient - nasz pan... :P
      • anabel7 dwie tempe szczały :):) 25.01.11, 20:39
        no i powinna wydać 23,50zł a nie 3,50zł i na pewno nie 30zł :)
    • 0riana Re: Tempa szczała. 12.10.10, 20:13
      ja: dzien dobry, poprosze 200g wiorkow kokosowych
      pani: dzien dobry, juz podaje
      (kieruje kroki w strone odpowiedniej polki, po chwili wraca z pustymi rekami)
      pani: ale ja mam tylko opakowania po 100g...
      • alpepe Re: Tempa szczała. 12.10.10, 20:45
        są też opakowania wiórków 200 g, ostra strzało, i możliwe, że ekspedientkę już jakiś klient opieprzył, że podała mu dwa po 100 g, bo chce na nim zarobić.
        • 0riana Re: Tempa szczała. 12.10.10, 21:14
          mhm. bomba.
    • funny_game Re: Tempa szczała. 12.10.10, 20:32
      100 lat temu na meczu Legia-Wodzisław, kumpel do mnie:
      - A w przerwie idziemy na giętą.
      Ja:
      - A co to jest gięta?
      Kumpel:
      - Kiełbasa.
      ja:
      - Skąd takie określenie?
      Kumpel:
      - Z puszki.
      ja (wyobraźnia mi zahulała):
      - Aha, czyli idziemy na niemieckie paróweczki w słoikach, takie w sosie pomidorowym?
      Rechot gawiedzi przysłuchującej się tej wymianie zdań mnie zabił. Ale giętą dostałam za darmo :F

potpizzano
      Wasza Tempa Gienta
      • papapapa.poker.face Re: Tempa szczała. 12.10.10, 21:19
        słodkie! :))
    • bijatyka figgin ! 12.10.10, 20:37
      Objaw się tu i opowiedz o organach ! :D
      • figgin1 Re: figgin ! 13.10.10, 12:50
        Leptycznych?
        • bijatyka Re: figgin ! 13.10.10, 12:55
          No !!!
    • mumia_ramzesa Re: Tempa szczała. 12.10.10, 20:55
      Kupilam bilet elektroniczny na samolot (podroz sluzbowa). Zrobilam wydruk, zanioslam ksiegowej a ona do mnie: "Jak bedzie pani miala normalny bilet to niech pani przyniesie".
      • mumia_ramzesa Re: Tempa szczała. 20.10.10, 17:21
        Tej samej ksiegowej zanioslam kiedys bilet Londyn - Warszawa (takie bilety sa wyceniane w walucie kraju, z ktorego jest wylot). Uslyszalam pytanie: "A co to jest GBP?"
        Baba pracowala w ksiegowosci od wielu lat i na pewno byly rachunki z Wlk. Brytanii.
        Musialam tez tlumaczyc kazdy rachunek, bo przeciez nie wiadomo co to jest np "lunch".
        • bijatyka Re: Tempa szczała. 20.10.10, 18:57
          Myślę, że już jakiś "zamiennik" znalazłabyś dla pani księgowej, gdyby na rachunku było pay tv ?
        • albina.siwa Re: bilet Londyn - Warszawa 31.12.10, 14:26
          Londyn? Nie ma takiego miasta.
          • mumia_ramzesa Re: bilet Londyn - Warszawa 31.12.10, 16:17
            No wlasnie!
            www.youtube.com/watch?v=3Qi3tT2Xulk
    • bijatyka Re: Tempa szczała. 12.10.10, 21:00
      Tempy szczał jechał do Niemiec i spisał sobie adres klienta z faktury. Wbił do nawigacji i nie mógł trafić : 57860 Heidelberg, Postfach 2345.
    • bijatyka Re: Tempa szczała. 12.10.10, 21:51
      Jeszcze jeden tempy mi się przypomniał (paczcie, sami faceci).
      Żona tempego (blondyn) w ciąży, krótko przed rozwiązaniem.
      Koleżka tempego pyta:
      - a co byś zrobił, jak małe się czarne urodzi ?
      Tempy:
      - zrobię badania genetyczne
      • funny_game Re: Tempa szczała. 12.10.10, 22:00
        Ty się, Bijatyka, coś za często w tym wątku udzielasz :F
        ;)
        • bijatyka Re: Tempa szczała. 12.10.10, 23:43
          Ja nie mieszkam w domu wariatów. Serko !
          • bijatyka Re: Tempa szczała. 12.10.10, 23:45
            Aaaa, zajarzyłam. tempa jeste. no.
      • nova34 Re: Tempa szczała. 25.10.10, 21:45
        pszeciesz to był joke
        a ty nie złapałaś
        • bijatyka Re: Tempa szczała. 25.10.10, 21:50
          Nie znasz go, moja droga. Tempy na amen ! Mówi do Niemców powoli po polsku, żeby zrozumieli ! Sorki, ale mam takich znajomych :D
    • pianazludzen Re: Tempa szczała. 13.10.10, 12:25
      Rozmowa:

R: jak jechalismy autobusem z miasta A do B, to podroz trwala 36 godzin, masakra...
      D: 36 godzin? Boze, mam nadzieje ze nie jechaliscie w tym upale, tylko przez noc...
    • iwona334 wstydz sie 13.10.10, 12:54
      takie sprawy zalatwia sie pod drzewkiem i nie pisze o tym publicznie.
    • masher Re: Tempa szczała. 13.10.10, 12:56
      lol bywa, wszak matematyka to taki znienawidzony dzial nauki. z czasem widac czemu i przez kogo lol
    • sweet_pink moj ostatni popis :/ 13.10.10, 14:32
      Jest na youtube taki słynny filmik z forfiterem. Po obejrzeniu ja do chłopa: "na cholerę on mówi o nim czworonóg zamiast zwyczajnie krokodyl"...zanim zostałam uświadomiona, że "forfiter" odnosi się do długości zwierza musiałam odczekać aż chłop skończy płakać i dusić się ze śmiechu.
      • real_mayer Re: moj ostatni popis :/ 13.10.10, 21:45
        o ku..., a ja się zastanawiałam co autor miał na myśli mówiąc forfiter!!! hahahahah ach jak mi to pięknie wyjaśniłaś :D masz w nagrodę
        www.youtube.com/watch?v=1b0uomM9z0g
      • on_a25 Re: moj ostatni popis :/ 01.01.11, 05:29
        "> Jest na youtube taki słynny filmik z forfiterem. "
        sweet_pink, nie obraz sie, ale to zdanie samo w sobie brzmi jak tempa szczala :))) a jakbys wyjasnila 'fajfiter' albo 'ejtfiter' ? :))
    • margie Re: Tempa szczała. 13.10.10, 19:37
      mamy dosc skomplikowane adresy mailowe- imie, nazwisko i jeszzce jeden wyznacznik i dopiero potem @.kolega w biurze do mnie: jaki ty masz adres mailowy?
      -ja: malgorzata kropka a dalej jak wszyscy
      - on: Gosia, a ty masz nazwisko?
    • rzeka.chaosu Re: Tempa szczała. 13.10.10, 19:57
      Ja dziś byłam "tempom szczałom" :P - kupiłam sobie rajstopy i nie wzięłam ich ze sklepu. ;/ O!
    • real_mayer Re: Tempa szczała. 13.10.10, 21:41
      moja siostra dziś ogląda katalog castoramy:
      s: o jakie fajne wałki do robienia wzorków, poszukaj na internecie gdzie można takie kupić
      ja: no... w castoramie
      s: tak? a skąd wiesz?
      • marguyu Re: Tempa szczała. 13.10.10, 23:27
        Ja jestem tempa szczala kierunkowa: nie odrozniam prawej od lewej i dopiero po latach meki koledze z pracy udalo sie mnie nauczyc zeglarskiego babord i tribord (lewa - prawa) i to zapamietalam.
        Takze nie jestem w stanie zapamietac numeru z cyfra siedem. Wszystkie inne znam na pamiec, te z siodemka musze zapisywac.

Wszystkim zamartwiajacym sie swoim temposzczelstwem przypomne, ze nawet slynny Amper ostro sie wykazal. Mial dwa koty: malego i duzego, ktore rozpraszaly go domagajac sie czestym miauczeniem wejscia lub wyjscia z jego biura. No i znalazl sposob: kazal w drzwiach wyciac dwa otwory: duzy dla duzego kota i maly dla malego ;)
    • ind-ja Re: Tempa szczała. 14.10.10, 00:37
      Widzialam na wlasne oczy,jak pani w supermarkecie,wystawiajac surowki,wklada je lyzka do pojemnikow.Celem "sprobowania" oblizuje lyzke i zanurza ja w misce,ochoczo nucac disco-polo.
    • pompeja Tempa szczała ciąg dalszy. 14.10.10, 16:15
      TS: zrób mi zdjęcie na portal randkowy.
      JA: oki, jakie chcesz?
      TS: ale zrób tak, żebym była ładna..
      JA: no to dawaj.

po zdjęciu, wyciągam kartę z aparatu:

TS: co ty robisz? zniszczysz zdjęcie! zostaw to coś małe!!
      JA: spoko, kartę włożę do kompa i zobacz, są zdjęcia, teraz je zmniejszę.
      TS: jak zmniejszysz to nikt na nich nic nie zobaczy!
      JA: zmniejszę rozmiar, żeby można było je dodać.
      TS: jak będą takie malusie to nic nie będzie widać!

zdjęcie wysłane, czeka na akceptację admina portalu, wyłączam więc kompa.

TS: co ty robisz?
      JA: no jak to co, wyłączam kompa.
      TS: jak go wyłączysz to zdjęcie się nie doda, albo doda się kawałek!

(TS - tempa szczała)

Sytuację można wyjaśnić brakiem zaznajomienia z komputerem i internetem. Mimo to tempa szczała!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka