Dodaj do ulubionych

Demotywator o aborcji

13.10.10, 08:09
Chyba najlepszy jaki widziałem od wielu tygodni i z dedykacją dla feministek :)

Gdyby aborcja w Polsce była legalna i refundowana przez NFZ to kobietom kazano by czekać na nia w kolejce około roku
Obserwuj wątek
    • szalenstwo.mam.we.krwi Re: Demotywator o aborcji 13.10.10, 08:46
      myślisz ze byłoby aż tyle chętnych do tej aborcji że musiałyby stać w kolejkach? nie sądzę
      • kontestatorbg Re: Demotywator o aborcji 13.10.10, 08:58
        szalenstwo.mam.we.krwi napisała:

> myślisz ze byłoby aż tyle chętnych do tej aborcji że musiałyby stać w kolejkach
        > ? nie sądzę

jesli wierzyć w jedynie słuszne dane organizacji feministycznych to rocznie w Polsce przeprowadza się około 100.000 aborcji. Korek na oddziałach jak nic
      • martishia7 Re: Demotywator o aborcji 13.10.10, 09:38
        Znakomita większość aborcji odbywałaby się w trybie "Dzień dobry, recepta na RU, następna proszę". 5 minut roboty. Co do liczby - mam nadzieję, że kiedyś Women on Web podadzą informacje liczbowe codo tego ile RU jest zamawianych z jakich krajów. Dałoby to jakiś obraz co do liczby aborcji, bo ta metoda powoli wyrasta na najpopularniejszą.
        • cyniczna.303 Re: Demotywator o aborcji 13.10.10, 10:31
          Poczytałam sobie ostatnio trochę o tej RU (w związku z pewnym wątkiem) i wydanie recepty na RU 486 wcale nie trwa tak krótko. Trzeba na pewno sprawdzić, który to tydzień ciąży, bo po 9. tygodniu to RU 486 może się przyczynić do nieprawidłowego rozwoju, ale nie śmierci płodu ;-) A "na oko" chyba mało który lekarz będzie chciał przepisywać tabletki, bo jak to będzie legalne, to też legalnie będzie można pozwać lekarza o zaniedbanie obowiązków.
          • martishia7 Re: Demotywator o aborcji 13.10.10, 10:37
            Nadto trzeba ustalić czy ciąża nie jest pozamaciczna, bo przy pozamacicznej użycie RU grozi pęknięciem jajowodu. Ale zarówno wiek ciąży jak i jej lokalizację lekarz określi jednym rzutem oka na ekran USG.
    • cyniczna.303 Re: Demotywator o aborcji 13.10.10, 10:32
      Dobre dobre :P
    • megi1973 Re: Demotywator o aborcji 13.10.10, 11:05
      a przed rokiem 1993 aborcja była legalna i bezpłatna...
      • mrsnice Re: Demotywator o aborcji 13.10.10, 11:47
        i kolejek nie było

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka