Dodaj do ulubionych

jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami?

09.11.10, 14:27
chodzicie na zakupy? jestescie zadowolone z tego co znajdujecie?
ciekawe rzeczy? wysokie ceny? dobre jakosciowo?
cos nowego sie pojawilo w tym roku?

jestem troche zdruzgotana. chodze po sklepach, ale widze rzeczy z ubieglych lat, nieraz takie ktore kilka lat temu zdazylam wyrzucic.
nie potrafie sobie nic kupic. dzieki temu zaoszczedzila mi sie na koncie niezla sumka.
postanowilam w koncu sie ubrac jak czlowiek.
Dodam ze zakupow nie cierpie. Na codzien chodze w dzinsach i rozciaganych swetrach (mam 25lat)

Dlatego mam mala prosbe.
Nie wiem od czego zaczac? Nie wiem co mi pasuje, lubie prostote ala Calvin Klein ale nie chce tak duzo kasy wydawac.
Nie wiem co mi sie tak naprawde podoba. Ciagle kupuje szare swetry.
Poradzcie mi cos, moze jakies ciekawe strony internetowe? Jakies propozycje na jesien?
Bardzo was prosze.

Dodam ze na google jest takie balagan, ze nie wystarczy wpisac "fajne ciuchy krakow" bo to daje zupelnie inne wyniki, same reklamy itp.
Moze znacie jakies fora gdzie mowia o kupowaniu ciuchow na zime?

Dziekuje za wszelkie porady, reklamy sklepow tez moga byc, jesli tylko moderator forum na takie zezwala.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 14:32
      forum Moda
    • zetka50 Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 14:34
      A ja napisałam wątek o Chińskim sklepie i mi go wywalili, a tak chciałam się dowiedzieć czy warto kupować w takowym :/
      chyba napiszę wątek o zabijaniu :D
      • niebieski_kwiatek Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 14:39
        nie widzialam watku o chinskich ciuchach ani zywnosci.

ja akurat typowo chinskich nie lubie, ale dzisiaj to i tak wszystko jest produkowane w azji tylko ze pod inna marka.
        typowo chinskie ciuchy w chinskich sklpeach sa tanie, szczegolnie jesli szukasz szaliki rekawiczki opaski, chustki, takie tam bajery, ale ciuchy to juz nieco nizsza polka
        • zetka50 Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 14:50
          Chodziło mi tylko o ciuchy,bo ostatnio byłam w takim sklepie i nawet są fajne,gatunkowo może nie najlepsze ale moda tak szybko się zmienia więc może warto.
          Kupuję czasami oryginalne i po czasie wywalam bo nie modne :/
    • nothing.at.all Forum Moda! 09.11.10, 14:45
      Na forum Moda się zjamujemy takimi watkami. Ale najpierw użyj proszę wyszukiwarki, bo pewnie coś się znajdzie w podnych tematach:).
      • niebieski_kwiatek Re: Forum Moda! 09.11.10, 14:50
        dziekuje , wyszukiwarka gazety nie znalazla problemu podobnego do mojego, sprobuje na modzie, ale i tak dziekuje z gory za wszelkie sugestie.
        • czarna.koza Re: Forum Moda! 09.11.10, 16:06
          tak z innej beczki, to ja jestem przerazona jakoscia ciuchow w sklepach. Wszystko szybko sie kosmaci, drze, puszcza kolor, niewazne czy to H&M czy Zara. Mam kilka "domowych" bluz jeszcze z dziecinstwa i trzymaja sie swietnie, zadnych dziur, jak nowe, a maja z 10 lat - dzis nie dosc, ze wszystko to szmaty, to jeszcze bardzo drogie.
    • pompeja Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 16:15
      Ja ci mogę polecić odwiedzenie lumpeksów. Ja kocham lumpki. Tam zawsze znajdziesz coś super. Jeśli chcesz mogę ci przesłać kilka fotek upolowanych niedawno perełek. Słownie - spodnie z MEXXa wizytowe, prawie nóweczki za 2,50. Córce kupiłam pełno ciuchów, rybaczki (chyba) nowe z ZARY,, młodemu gruby sweterek stylizowany na męski z GEORGE. Wczoraj dorwałam cudowną sukienkę tunikę z wyciętymi plecami za 2zł. Nie chodzę do butików, bo też kilka razy nadziałam się na drogi bubel, który po praniu się przykładowo rozerwał od zleżenia. W lumpku mam pewność, że ciuch był już używany, prany i to świadczy o jego dobrej jakości, skoro wciąż wygląda jak funkielnówka ;)
      • czarna.koza Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 16:17
        a gdzie ten lumpex? (miasto?)
        • pompeja Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 16:31
          Lumpeksy są dosłownie wszędzie :)
      • zetka50 Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 16:24
        Kupowałam w lumpeksach ale za granicą( Holandia),tam jest pełno takich sklepów i warto kupować. U nas nie kupuję, bo wszystko przebrane, nieciekawe.
        • pompeja Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 16:34
          No to ja jestem zaprzeczeniem twojego stwierdzenia, że nie warto :) Odzież często wygląda jak nowa (możliwe, że jest nowa, zaś producenci nie pozwalają na sprzedaż z papierowymi metkami) lub nosi normalne ślady użytkowania. Musisz tylko dobrze szukać, czasem wymaga to cierpliwości. Ja te perełki znajduję w kilkanaście minut co tydzień w poniedziałek, idę o 8, w domu jestem o 9 szczęśliwa ze zdobyczy heh
          • usunelamkonto Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 16:38
            kazdy ma swoje preferencje i kazdy przeznacza na ciuchy tyle ile moze. ja za spodnie nie daje wiecej jak 70 zl - za tyle chyba w sieciowce nie znajde, chyba ze na wyprzedazy
            a reszta ubran zalezy - kupuje tak by nie przeplacac. dlatego nie zawsze kupuje w sieciowkach, a placenie grubej kasy dla znaczka h&m(itp) jest dla mnie idiotyzmem
    • maitresse.d.un.francais Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 16:51
      chodzicie na zakupy?

tak

jestescie zadowolone z tego co znajdujecie?

nie

ciekawe rzeczy?

nie

wysokie ceny?

tak

dobre jakosciowo?

nie
      cos nowego sie pojawilo w tym roku?

bluzy bawełniane z dodatkiem poliestru, w ogóle dużo sztucznych włókien - tak producenci oszczędzają w kryzysie
      • real.becwal Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 17:30
        bluzy bawełniane z dodatkiem poliestru, w ogóle dużo sztucznych włókien - tak p
        > roducenci oszczędzają w kryzysie

bistor wraca?
        • maitresse.d.un.francais Re: jak tam sytuacja w sklepach z ciuchami? 09.11.10, 17:37
          real.becwal napisał:

> bluzy bawełniane z dodatkiem poliestru, w ogóle dużo sztucznych włókien - tak
          > p
          > > roducenci oszczędzają w kryzysie
          >
          > bistor wraca?

np. 40% poliestru w dżinsach.

W dżinsach ma być DWA PROCENT , i to ELASTANU!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka