Dodaj do ulubionych

Walczę z PMS !

11.11.10, 17:36
Oczywiście nie mogłam zbyt długo spać. Pobuda o 7:00 (btw córka mojej kuzynki drze jej się co rano do ucha: „kogutka” ! – co za zwierzę !). Dobrze, że Romeo zaczął pracę na zewnątrz, bo już by chłop był zeżarty. Sprzątanie ze szczególnym uwzględnieniem kuchni, gotowanie. Jakaż musiała być moja desperacja, skoro zaraz potem zaczęłam segregować wyciągi bankowe z ostatnich 5 lat (!!!). Potem pranie. No ale co dalej ? Chyba zaproszę siebie na rozmowę wyjaśniającą do kibla. Tak nie może być ! Wzięłam łyk koniaku.

Niech świadectwem mojego świra będzie, że myślę o pójściu jutro do pracy mimo, że nie muszę.

A jak Wy sobie radzicie bez pożarcia najbliższych oraz wszystkiego, co się rusza ? I czy też tak miałyście, że hiper-pms pojawił się dopiero po urodzeniu dziecka ?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:40
      nigdy nie miałam pms, ani przed pierwszym dzieckiem ani po drugim porodzie, więc nie wiem o co kaman ;)
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:44
        Serdeczne wyrazy zazdrości zasyła bijatyka z rodziną.
        • grave_digger Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:53
          za to mogę przed okresem jeść i jeść od czego tyję ;) więc jest remis.
          • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:57
            wolałabym jeść grzanki niż ostrzyć kły na otoczenie.
    • leonardadikarpia Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:42
      Jesssuuuu-też tak mam i kompletnie sobie z tym nie radzę;-/ Dziś postawiłam na rilax z drineczkiem w dłoni.A nóż widelec mnie odwściekli(?)
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:44
        Też nie mogę się doczekać, aż młody pójdzie spać. Myślisz, że dwa głębokie starczą ?
        • leonardadikarpia Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:50
          jesteśmy ustawieni na 20;-) (w innym wątku;-))
          • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:51
            Pamiętam, ale jakoś długo tak do 20:00. Dziecko się jeszcze kręci.
            • leonardadikarpia Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:54
              No dobra-wydało się;-) Zaczęłam bez Was;-)
              Muuusiałam, bo inaczej ktos z otoczenia zaliczyłby zgon
              • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:56
                Mordo Ty moja !
    • rzeka.chaosu Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:43
      Biorę lapka i idę do jakiejś knajpy albo parku, podłączam się do sieci, pije kawę, jak w knajpie są książki to podczytuje, oglądam, kupuję ciacho, spotykam znajomych, luzuję. :D

Najlepiej jest jak wyjdę z domu. ;)
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:45
        Na wsi mieszkam. U nas w lesie nie ma WIFI.
        • doral2 Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:48
          to weź łopatę i wykop parę dołków pod drzewka owocowe.
          albo iglaste.

albo wpadnij do mnie zgrabić liście :)
          • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:51
            Ty mi o liściach nic nie mów !!! Odkurzacz na plecy waży 5 kg. Taka odkurzarka na kółkach stoi 3 kafle. Jutro wezmę je kosiarką. Jak się rozpędzę, to do Ciebie wpadnę !
            • doral2 Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:52
              oo, dzięki :)
              odwdzięczę się lampeczką śliwowicy :)
              • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:58
                Oby tylko sucho było, bo rozpiep.rzę kosiarkę. Ze złości znaczysie.
                • leonardadikarpia Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:01
                  lada dzień pierzyna ze śniegu będzie, ja tam bym poczekała , az mnie się odechce i śnieg przysypie;-) A kosiara do konserwacji i byle do wiosny;-)
                  • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:02
                    Ja już mam zakonserwowaną kosiarę na zimę, ale muszę jej zrobić pobudkę, bo te liście doprowadzą mnie do szału. Grabienia mam dosyć.
                    • leonardadikarpia Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:04
                      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Grozi-nam-atak-zimy-sprawdz-pogode-na-dlugi-weekend,wid,12841036,wiadomosc.html nie chcę być gołosłowna;-)
                      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:05
                        No i dobra. Będę kuwa kosić śnieg !
        • rzeka.chaosu Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:51
          Wiesz ja to do centruma jadę, 20 min i jestem. :D No chyba, że u chłopa siedzę to mam park Krasińskich pod nosem. :D

Ale może do lasa na spacer chadzaj, :D:D:D odstresować siem. :D
          • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:54
            Mokro i ciemno jest. Jakbym mieszkała nad morzem to bym se te no kaczki na wodę puszczała. Koleżanki drinka polecają. Dobre koleżanki.
            • rzeka.chaosu Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:56
              Hmm też bym w czymś jęzor pomoczyła, ale chyba tylko wino mam własne, tzn u mnie.
              • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:58
                Stacje benzynowe są czynne.
                • piataziuta Re: Walczę z PMS ! 12.11.10, 21:38
                  Szzz kuźwa i mnie pić się zachciało o czytania tych waszych wpisów...
              • leonardadikarpia Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:59
                u mnie dziś wypasu także nie ma;-/ % z pepsówką mam jedynie do zaproponowania u kupę żarcia;-)
    • hermina1984 Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:44
      ja mam i przed urodzeniem :D
      aż strach pomyśleć co będzie po :/
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 17:48
        Ja nie miałam przed urodzeniem nic-a-nic. A teraz wychodzi ze mnie niezrównoważone monstrum.
    • six_a Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:07
      jabłko se chrupnij;)
      i nie jedz czekolady, bo od cukru dostaje się adehade;)
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:11
        Po tym, co napisałaś powinnaś się już rozpędzać jak Scooby Do. Ja na twoim miejscu tak bym zrobiła. No dobra - uśmieszek :)
        • six_a Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:15
          :)))
    • erillzw Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:11
      Czekolada, drinkiem, albo snem jesli moge.
      Na ogol uprzedzam jak sie zaczyna ( trwa u mnie okolo tygodnia).
      Poza tym roznie bywa przeze mnie przechodzony. CZasem jestem snieta, zniechecona, zwieszam sie, nic mi sie nie chce; a czasem sie wyjatkowo szybko irytujuje, wk.wiam i jak mi cos nie dziala to mam ochote wywalic to za okno a konczy sie najszybciej tym, ze obijam sobie dlonie na biurku (to ono znosi najwiecej mojej frustracji) :P

I czasem nie mam PMSa w ogole a czasem mam jakis hardcore..
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:21
        Biurko mam szklane. Boję się w nie walić. Ja jestem zirytowana caaaały dzień. Nie mam przerw. No nosi mnie normalnie. Chyba zjem szklankę !
    • ind-ja Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:12
      warrrrcze,zdzieram teflon z paletni i jeszcze glosniej warrrcze.Moja psiapsiolka ma w zwyczaju szorowac fuge miedzy kafelkami szczoteczka do zebow(przeznaczona tylko i wylacznie do tego celu)
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:22
        O ! to z fugami dobre, dobre ! Jak mię nie przejdzie do jutra to tak zrobię.
    • pompeja Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:27
      Ja w krytycznych stanach płaczę - o czym się przekonałaś :D

Dziś nie mam peemesa, ale stres jest - psiapsióły mojej konkubent poszedł na czołówkę z tirem. Siedziałam przy nim 3h w szpitalu. Sikaliśmy ze śmiechu, bo musiał oddać mocz do kaczki (nasz bliski znajomy ma ksywkę Kaczka), a ja nie miałam zamiaru wyjść z sali ;) Zastanawialiśmy się też, w jaki sposób ma zrobić tam bobka :D
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 18:34
        Dobrze, że mogliście się pośmiać ! Czołówka z tirem - oł ! To może ja sobie pomyślę, że inni mają gorzej i mi się polepszy ? Choć przyznam, że jestem po 1 kieliszku i już mam rzadsze myśli :D
        • pompeja Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 20:09
          Wbił się pod kabinę tira. Marudził mi, że wczoraj nowe zimówki założył, a jak się zderzył, to mu koła pod budę zawinęło. Cud miód, że sam wylazł z tej miazgi. Kierowca tira, nie wiedząc, że on żyje, płakał nad nim, że go zabił. Nie ma co, cholery nie bierze ;)

Jutro też idę pooglądać z nim piguły :D
          • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 20:14
            Pozdrów połamańca. Szczęście miał, nie ma co !
    • chersona Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 19:46
      PMS to nie przelewki. Dowiedziono, że większość morderstw popełnionych przez kobiety, została popełniona właśnie w tym okresie.
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 19:50
        Wyniosłam siekierę do garażu. Spluwy i jasieczka do uduszeniea jeszcze nie.
        • chersona Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 19:54
          Chwalą Ci się Twoje starania.
          Ja natomiast staram się jak mogę stronić wtedy od ludzi, a od kiedy mam koty, od istot żywych.
          • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 20:13
            Niestety nie uda mi się od nich stronić. Wciąż się ktoś koło mnie kręci. Dziecko z jakimś dziwnym stworem ze star wars, jego ojciec z jakimiś papierami.
            Kupię sobie kapsułę i wystrzelę się w kosmos !
      • leonardadikarpia Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 20:27
        chersona napisała:

> PMS to nie przelewki. Dowiedziono, że większość morderstw popełnionych przez ko
        > biety, została popełniona właśnie w tym okresie.

Nie wiem, czy nie dołaczę do tej większości(?) Mam pod ręką kogoś kogo mam jeszcze odpartą ochote ZABIĆ
    • gr.een Re: Co to jest PMS ?! 11.11.10, 19:48
      • bijatyka Re: Co to jest PMS ?! 11.11.10, 19:51
        No Ciebie green to chyba na prawdę walnę ! ;)
        • gr.een Re: Co to jest PMS ?! 11.11.10, 20:09
          no nijak ten skrót mi się nie rozwija :)
          • bijatyka Re: Co to jest PMS ?! 11.11.10, 20:15
            Jaki skrót ?
            • gr.een Re: Co to jest PMS ?! 11.11.10, 20:24
              dobra, sprawdziłam, a nie mogłaś od razu napisać, że o to pms ci chodzi ?
              :)
              • bijatyka Re: Co to jest PMS ?! 11.11.10, 20:25
                Dobijasz mnie jeszcze bardziej :D
    • virtual_woman Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 20:21
      Nigdy nie miałam 'dzikiego' PMSa :) Mój jest płaczący raczej :)) Objawia się tym, że wzruszam się byle czym ;) Np. słuchając życzeń przez radio, potrafię sie rozbeczeć gdy usłyszę jak bardzo ten kocha tą czy tamtą :D
      • bijatyka Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 20:31
        Ja takie coś miałam bezpośrednio po urodzeniu bachoraszka. Nie mogłam na przykład też oglądać żadnych horrorów, niczego z krwią. Obecnie w trakcie mojego PMS widok krwi jest pożądany. Najlepiej na mojej ofierze ! :D
        • virtual_woman Re: Walczę z PMS ! 11.11.10, 20:36
          Kurde, tylko ja dawno temu rodziłam :)
          Może ketchupem kogoś wymaż ? a niech ma za swoje ! ;)
    • gr.een a niech cię :) 12.11.10, 20:01

to całe pms w natłoku przegapiłam
      • bijatyka Re: a niech cię :) 12.11.10, 20:09
        :D
        • profesor.pimko Re: a niech cię :) 12.11.10, 22:59
          A jak Wy sobie radzicie bez pożarcia najbliższych oraz wszystkiego, co się rusza ?

Jemy chrupiace jablka razem z ogryzkami ;) :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka