Dodaj do ulubionych

jestem wszystkim znudzona

16.11.10, 20:11
brak mi jakiejś pasji, czegoś co bym kochała robić, znalazla zainteresowanie, które z przyjemnościa realizuje. Brak mi czegos takiego. Wiekszość kolezanek i kolegów wie czym chce sie zajmować w przyszłości, pogłebiaja swoją wiedzę, a ja nie wiem, nie mam pojęcia kim własciwie chcę być, w czym sie realizować, codziennie zmieniam zdanie i mam az za duzo pomysłów,ektóre rzucam bo w sumie to nie jest dobry pomysł:(. Niedługo skoncze studia i nie wiem co ze mną bedzie dalej.Macie jakies rady? najchetniej wyjechałabym w jakas podroz na pewien czas ale aktualnie nie mam mozliwosci. Co moge w mojej beznadziejnej sytuacji zrobic?
Obserwuj wątek
    • zainteresowany-live Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:14
      Postaraj się o studia doktoranckie. ;)
      • simply_z Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:17
        wyjedz na wolontariat zagraniczny
        poczytaj sobie
        www.peron4.pl/category/podroze/page/2/
        świat jest fascynujący
        • lesny.skrzat Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:29
          dzięki bardzo interesujace ale, po prostu nie moge na razie nigdzie sie wybrac niestety. Zaczełam wcinac gorzka czekolade podobno nastroj poprawia. Niczego mi nie brakuje to mogę napisać tzn świetnego chłopaka mam, super rodziców, przyjaciół ale tego czegos brak.
      • lesny.skrzat Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:18
        własciwie nie jest to zły pomysł gdybym wiedziała z czego zrobic ten doktorat, gdybym czyms sie naprawde interesowała..
        • simply_z Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:23
          ja bym pojechala na twoim miejscu gdzies ,mozesz tez starac sie o doktorat za granica;)
          zalezy od dziedziny ,moge nawet byc dzisiaj dobra wrozka i poslac ci linki.
          wyjazd zmienia wiele ...
          • lesny.skrzat Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:31
            simply_z dziękuje bardzo:) ale teraz jestem jeszcze studentka i trzyma mnie tutaj jednak uczelnia, nie moge od tak wyjechac chociaz bardzo bym chciała, a na wakacje troche musze poczekac
          • zainteresowany-live Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:32
            Żydzi mówią, że zmienić miejsce zamieszkania, znaczy zmienić życie. Ale do tego trzeba być przygotowanym i wiedzieć co się chce robić w życiu. ;)
            > wyjazd zmienia wiele ...
            • simply_z Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:35
              niekoniecznie , wyjazd pomaga nam znalezc odpowiedz na wiele pytań ,przeciez nawet pielgrzymki sa rodzajem drogi duchowej .
              np. droga do Santiago
              • zainteresowany-live Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 21:00
                Niekoniecznie.. ;) Ja "pielgrzymowałem" kilkanaście lat i nie znalazłem żadnego oświecenia. A bardzo się starałem ;))
        • doral2 Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:24
          zrób doktorat z gotowania na gazie i habiltację z prania pieluch
          • lesny.skrzat Re: jestem wszystkim znudzona 16.11.10, 20:32
            na dziecko jeszcze czas:)
    • vandikia Re: jestem wszystkim znudzona 17.11.10, 06:32
      próbuj różnych rzeczy, bo samo myślenie nic Ci nie da :)
      może Cię coś chwyci za serce :)
    • qw994 Re: jestem wszystkim znudzona 17.11.10, 06:37
      Może zacznij brać jakieś narkotyki?
    • nothing.at.all Re: jestem wszystkim znudzona 17.11.10, 08:03
      Probuj rózności, może w końcu znajdziesz swoją pasję. I ciesz się - jesteś zdrowa, masz chłopaka, rodziców, przyjaciół. Czego jeszcze chcesz? No czego, powiedz?
    • rik.a Re: jestem wszystkim znudzona 17.11.10, 09:03
      Piszesz, że jesteś studentką, czyli prawdopodobnie młodą osobą. Uwierz mi, nie każdy rodzi się z pasją, ze świadomością co chce robić w życiu. Znam osoby, które odnalazły radość m.in w tańcu, podróżowaniu, nauce języka ang. dopiero w późniejszym wieku (50+) Spokojnie, nic na siłę. Piszesz, że generalnie jest dobrze, więc po co zmieniać na siłę? Wydaje mi się, że takie rzeczy wychodzą spontanicznie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka