19.11.10, 05:15
Okej, zawsze wiedziałam że jest bucem ale mimo wszystko podziwiałam go jako podróżnika. Ostatnio weszłam przypadkiem na jego stronę i znalazłam żenujące CV:

www.cejrowski.com/zyciorys/
I serio, straciłam resztki szacunku. Koleś jest śmieszny i straszny.
Obserwuj wątek
    • minerallna Re: Cejrowski 19.11.10, 05:42
      Nie kumam o co Ci chodzi.
      Masz lepsze CV? Chętnie poczytam.
      • cafem Re: Cejrowski 19.11.10, 10:24
        > Nie kumam o co Ci chodzi.
        > Masz lepsze CV? Chętnie poczytam.

A Tobie sie owe CV Cejrowskiego podoba?
        Pewien poziom jezyka w CV zobowiazuje. Cejrowski prezentuje poziom kiepskiego czteroklasisty, zmienia formy stylistyczne, pisze chaotycznie. A wymienienie ilus tam wypraw - coz, stary jest, troche swiata za panstwowe pieniadze zobaczyl;)

Ja wyjezdzam tez co najmniej raz do roku. Z ta roznica, ze za swoje zarobione.
        • cafem Re: Cejrowski 19.11.10, 11:02
          owo oczywiscie.
        • tygrysio_misio Re: Cejrowski 19.11.10, 11:46
          poziom jego jezyka wcale nie jest gorszy od powiomu kogokolwiek na tym forum

to nie jest CV do pracy, ale taki zabieg medialno/internetowo/reklamowy

wielu tak robi.. takie szybkie podsumowanie kariery.. ale kiedy w TV czy pismach robia to jedynie sluszni, nikomu to nie przeszkadza

napadanie na niego za wszytsko co robie dobrze czy zle jest zenujace
          • cafem Re: Cejrowski 19.11.10, 11:58
            > poziom jego jezyka wcale nie jest gorszy od powiomu kogokolwiek na tym forum

Oczywiscie, ze jest. Chociazby menka czy wacikowa bija go na glowe zwyklymi postami na forum.
            Zreszta na forum uzywa sie skrotow, zartow i jezyka potocznego. A CV wymaga jezyka profesjonalnego.

> to nie jest CV do pracy, ale taki zabieg medialno/internetowo/reklamowy

CV to CV i powinno spelniac pewne podstawowe wymagania. Na stronie internetowej mozna zamiescic informacje O mnie, nie trzeba CV, szczegolnie tak zalosnego.
        • jack20 Re: Cejrowski 19.11.10, 14:11
          Czy ktos mialby ochote ciebie i twoje wynurzenia z podrozy czytac ? Nie wiemy .
          Cejrowskiego sie czyta .Samouk ..no i co z tego? Moze byc dyskusyjny - ale o to wlasnie chodzi . Zupelnie bez znaczenia jest to czy tobie lub mnie sie podoba .
          • cafem Re: Cejrowski 19.11.10, 14:53
            > Cejrowskiego sie czyta

Kto czyta, ten czyta...
            • jane-bond007 Re: Cejrowski 19.11.10, 19:44
              ja czytam

jak kogoś boli niech nie czyta, o co Wam ludzie w ogóle chodzi? dajcie żyć
      • crises Re: Cejrowski 19.11.10, 11:50
        Jest strasznie nieprofesjonalne - niechlujne, chaotyczne, źle zorganizowane. Są tam rzeczy, które w CV w ogóle znaleźć się nie powinny - ja np. CV z tekstami "Cokolwiek robi - zawsze z pasją" wypieprzam od razu do kosza, bo takie brandzlowanie werbalne dla mnie nie jest warte funta kłaków, a tylko mnie wkurza, że tracę czas na czytanie dupereli.

Jeśli chciał zrobić podsumowanie swoich życiowych dokonań na różnych polach, to można to było zrobić 10 x lepiej. Takie "CV" u dziennikarza (nawet wannabe) to żenua.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Cejrowski 19.11.10, 11:53
          crises napisała:

> Jest strasznie nieprofesjonalne - niechlujne, chaotyczne, źle zorganizowane. Są
          > tam rzeczy, które w CV w ogóle znaleźć się nie powinny - ja np. CV z tekstami
          > "Cokolwiek robi - zawsze z pasją" wypieprzam od razu do kosza, bo takie brandz
          > lowanie werbalne dla mnie nie jest warte funta kłaków, a tylko mnie wkurza, że
          > tracę czas na czytanie dupereli.
          >
          > Jeśli chciał zrobić podsumowanie swoich życiowych dokonań na różnych polach, to
          > można to było zrobić 10 x lepiej. Takie "CV" u dziennikarza (nawet wannabe) to
          > żenua.

Ale to jest celebryta udający dziennikarza...
        • jack20 Re: Cejrowski 19.11.10, 15:37
          Czy cejrowski moze u ciebie pracy szukal ? chamska arogancja malutki czlowieczku
          • cafem Re: Cejrowski 19.11.10, 15:46
            > Czy cejrowski moze u ciebie pracy szukal ? chamska arogancja malutki czlowieczku

Znasz crises osobiscie, ze nazywasz malym czlowieczkiem?

Czy z definicji kazdy, kto sie osmieli skrytykowac tego padalca, jest dla Ciebie nikim?
        • magnusg Re: Cejrowski 19.11.10, 18:41
          Ty jestes fachowcem od kadrowki i cv,a koles od podrozowania i ma twoje gleboko fachowe uwagi pewnie w powazaniu,bo o prace sie raczej nie stara.On by moze tez wysmial twoj opis podrozy.
    • voxave Re: Cejrowski 19.11.10, 05:50
      nie moge pojąć co jest żenującego w tej postaci---nie podzielam jego seksistowskiego stosunku do kobiet--ale jest bardzo ciekawą ,soczystą postacia na naszej mdłej scenie społeczno-kulturalnej--jego programy zawsze oglądam z ciekawością---
    • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 07:42
      Cejrowskiego miło wspominam z czasów, kiedy z Beatą Pawlikowską prowadził w Radio Kolor audycję o muzyce country. Za muzyką country nie przepadam, ale audycji słuchałam dla samych prowadzących. Niesamowite poczucie humoru i błyskotliwość. Nie wiem i nie dochodzę, jakiej orientacji jest Cejrowski, ale czuło się wtedy seks w powietrzu.
      • sroka75 Re: Cejrowski 19.11.10, 12:54
        >ale czuło się wted
        > y seks w powietrzu.
        o ile się nie mylę ww. prowadzący byli kiedyś małżeństwem...ale może to plotki..;)
    • trypel Re: Cejrowski 19.11.10, 07:47
      w d*pie mam jaką opcję polityczną reprezentuje/reprezentował/bedzie reprezentował. Zawsze będę go słuchał, ogladał i czytał z wielką przyjemnoscią.
      Oby więcej tak barwnych postaci w mediach.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Cejrowski 19.11.10, 08:27
      sawadikhaa napisała:

> Okej, zawsze wiedziałam że jest bucem ale mimo wszystko podziwiałam go jako pod
      > różnika. Ostatnio weszłam przypadkiem na jego stronę i znalazłam żenujące CV:

On jest świetnym felietonistą i "opowiadaczem" historii, ale podróżnik to akurat z niego kiepski, bo przy kontaktach z ludźmi z innych kultur cały czas wyłażą jego uprzedzenia i poglądy. Dobrze się go słucha, ale niewiele jest w tym prawdy.
      • cafem Re: Cejrowski 19.11.10, 09:46
        Gad i cham, do tego sam przyznal, ze polowa jego opowiesci jest przekoloryzowana i nie do konca zgodna z prawda.
        • sumire Re: Cejrowski 19.11.10, 10:13
          do tego przyznawał się nawet Kapuściński :) a co gorsza, autorzy przewodników Lonely Planet.
          Cejrowski to nie jest mój ulubiony dziennikarz ani podróżnik, choć przyznaję bez bicia, że książki jego mam i zdarza mi się audycji w Trójce słuchać - ta muzyczka dobrze mi pasuje do sobotnich poranków. gdyby na naszym rynku medialnym było więcej wyrazistych osobowości, mało kto zwracałby uwagę na jego poglądy. niestety kiepsko z nimi.
      • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 10:15
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:
        >
        Dobrze się go słucha, ale niewiele jest w tym praw
        > dy.

A Ty znasz prawdę? Jesteś pewien, że Twoja prawda jest jedyną prawdą?
        >
        • marina.sy Re: Cejrowski 19.11.10, 13:49
          Prawda prawdą, ale faktom nie da się zaprzeczyć.
          Jeżeli ktoś ma choć blade pojęcie o AŁ, to wie, że Cejrowski nie koloryzuje, a kłamie w żywe oczy. W związku z tym nie mam powodu, żeby mu wierzyć kiedy opowiada np. o Afryce. O jego stosunku do "tambylców" i kolonialnych zapędach juz powiedzieli inni.
          Tu link do wpisu nt Cejrowskiego na blogu o AŁ
          tierralatina.blox.pl/2008/04/Cejrowski-klamie.html
          Jeżeli ktoś lubi bajki, może oglądać jego programy.
          • exorbitante Re: Cejrowski 19.11.10, 14:12
            Jeżeli ktoś ma choć blade pojęcie o AŁ, to wie, że Cejrowski nie koloryzuje, a
            > kłamie w żywe oczy.

absolutnie potwierdzam
    • menk.a Re: Cejrowski 19.11.10, 08:47
      Potworny szowinista. Nawet będąc gościem w wioskach plemiona amazońskich, zachowuje się jak konkwistador sprzed 4 wieków, a tubylców traktuje jak zwierzątka. Że też go jeszcze na dzidach nie roznieśli. Podobnie jest wszędzie indziej.
      Dodatkowo homofob i chamidło.
      • eat.clitoristwood Re: Cejrowski 19.11.10, 09:00
        Jeśli konkwistador to współczesny, z protekcjonalnym uśmieszkiem poucza, że oni też mają swoją kulturę, przy czym kpiący cudzysłów, którym oznacza tę kulturę aż wali z ekranu po głowie.
        Murzynów nie nazywa bambusami, jak ktoś na tym forum tylko dlatego, że nie poszłoby to na antenę.
        A w ogóle facet, który pie... farmazony o całowaniu ojca w rękę niech spada na drzewo.
        • strikemaster Re: Cejrowski 19.11.10, 10:10
          > farmazony o całowaniu ojca w rękę niech spada na
          > drzewo.

To akurat jest prawda, widziałem na filmie "Ojciec Chrzestny".
    • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 10:06
      bus, homofob, szowinista, bezczeln cham.
      Tego w owym CV nie ma. No ale byc nie musi- o tym wiedza wszyscy
      • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 10:14
        teletoobis napisał:

> bus, homofob, szowinista, bezczeln cham.

I to Ci w nim przeszkadza??bo mnie nie.
        To są cechy które drażnią mnie "u mnie", staram się z tym walczyć. Ale cóż mnie one mogą obchodzić u innych, tym bardziej jeśli nie mam z nimi bezpośredniego kontaktu??
        Czy nie masz czasami wrażenia, że on pokazuje świat takim jaki on jest na prawdę;
        a Ciebie razi to tylko dlatego, że patrzysz oczami Europejczyka?
        • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 10:23
          Mnie razi jegi chamstwi i bezczelnosc w programach do ktorych niestety jest zapraszany.
          Jesli swiat opiera sie na pogardzie dla homoseksualistow, jawnym propagowaniu nieprawd ( homoseksualizm to choroba i trzeba to leczyc przymusowo), totalnej pogardzie dla kobiet- to masz racje- on propaguje swiat jakim on jest.
          Co do pokazywania wizji swiata egzotycznego- to Halikowi czy Szwarc-Bronikowsiemu moze czyscic buty. Zreszta podobnie jak pseudo podrozniczka Martyna
          • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 10:36
            teletoobis napisał:

> Jesli swiat opiera sie na pogardzie dla homoseksualistow, jawnym propagowaniu n
            > ieprawd ( homoseksualizm to choroba i trzeba to leczyc przymusowo),

No wiesz ja pamiętam jak homo było w kodeksie karny, później, w ramach akcji "Hiacynt" władze ich szantażowały, później tolerowano ich, jeszcze później przyznano pewne prawa, dzisiaj oni je dyktują Boję się, że niedługo wahadło minie ekstremum i zawróci. Tak samo było z masłem i margaryną. Z pięć razy już WIELCY NAUKOWCY zmieniali zdanie co do tego które jest wspaniale a które zabójcze dla organizmu. Tu też tak być może. Dzisiaj wersją obowiązującą jest to co mówisz ,ale to nie musi trwać wiecznie.

> Co do pokazywania wizji swiata egzotycznego- to Halikowi czy Szwarc-Bronikowsie
            > mu moze czyscic buty.

Zdecydowanie wolę Cejrowskiego od mdłych reportaży Halika. Inna sprawa, że dzieli ich, i ich czasy róznica 2 pokoleń. Halik, dzisiaj jest już dla mnie nie do oglądania.

Zreszta podobnie jak pseudo podrozniczka Martyna

A tu akurat zgadzam się w 100%.
            • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 11:05
              Kiedys w kodeksie bylo palenie na stosie, ucinanie lba toporem itp. Za rozne przestepstwa. czyzbys chcial przywrocic Kodeks Hammurabiego?
              reportaze Halika byly i sa do dzis klasyka. Cejrowski nie pokazuje niczego nowego, a juz na pewno nie p[pokazuje tego ciekawiej. No chyba ze za ciekawostke uwazasz powtarzajace sie w co 2 odcinku kutasy zawiniete w lisc. Cejrowski ponoc tez chcial sie tan na wizji pokazac, ale nie mogl w dzungli znalez porzeczki, by uzyc jej liscia
              • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 11:38
                teletoobis napisał:

> Kiedys w kodeksie bylo palenie na stosie, ucinanie lba toporem itp. Za rozne pr
                > zestepstwa. czyzbys chcial przywrocic Kodeks Hammurabiego?

Nie w całości:) chociaż był to najsprawiedliwszy kodeks w historii ludzkości, ale kilka elementarnych zasad sprawiedliwości, jak najbardziej. .
                Chcę tylko poczekać z ostatecznymi wnioskami. Co do istoty zjawiska homo, głos nauki wcale nie jest jednorodny. A nawet gdyby był, to i tak trzeba kilku pokoleń by ogól społeczeństwa przyjął go do wiadomości.
                • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 12:08
                  Czyli, co? Dopoki "nauka" nie rozwiaze dylematu, czy homo jest tez sapiens, nalezy stosowac w ( nomen omen) stosunku do nich deprecjonowanie, dyskryminacje- vide- zakaz pracy jako nauczycielka w szkole?
                  Najsprawiedliwszy kodeks powiadasz? Hmmmm skoro samosad moze byc sprawiedliwy...
                  • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 14:39
                    teletoobis napisał:

> Czyli, co? Dopoki "nauka" nie rozwiaze dylematu, czy homo jest tez sapiens, nal
                    > ezy stosowac w ( nomen omen) stosunku do nich deprecjonowanie, dyskryminacje
                    > - vide- zakaz pracy jako nauczycielka w szkole?

Mario, nie leć ze mną w kulki :)
                    Ja nie jestem jedną z Twoich przemiłych interlokutorek na tym forum:D:D

> Najsprawiedliwszy kodeks powiadasz?

A znasz sprawiedliwszy? Może nasz? Który daje katowi o wiele większe prawa procesowe niż ofierze? Który za zabicie 4 dziewczynek samochodem, skazuje pirata, napier.dolonego jak szpak na 8 lat więzienia, a wyjdzie po 4 ??

Hmmmm skoro samosad moze byc sprawiedliwy..

Oczywiście, że może być sprawiedliwy!! Można mieć tylko wątpliwości czy musi :D:D
                    Może być, może jednak i nie być, ale na pewno w tamtych czasach był logicznym następstwem czynu.
                    > .
                    • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 14:44
                      jeszcze sobie w ulki troche bede lecial, bo jakosi temat mi pasi :)

Nas kodeks jest do dupy, a wlasciwie jego interpretacja i wykonalnosc. Samosad jednak nigdy sprawiedliwy nie bedzie. Bo nie znam takiego, ktory dostalby w leb i mial po tym guza, a w odwecie miast "oko za oko" nie rozpier....lilby winowajcy lba co najmniej siekiera.
                      • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 15:26
                        teletoobis napisał:
                        >
                        > Nas kodeks jest do dupy, a wlasciwie jego interpretacja i wykonalnosc.

No widzisz, a kodeks Hammurabiego ma prawie 4000lat i nadal zachwyca konsekwencją i logoką .

Samosad
                        > jednak nigdy sprawiedliwy nie bedzie. Bo nie znam takiego, ktory dostalby w leb
                        > i mial po tym guza, a w odwecie miast "oko za oko" nie rozpier....lilby winowa
                        > jcy lba co najmniej siekiera.

Ale to już jest zbrodnia za ktorą rodzina zabitego mogła zabić kogoś z klanu zabójcy :)

>
                        • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 15:34
                          No widzisz- kodeks Hammurabego stworzyl wendette. Gdyby byl stosowany do dzis, to wszyscy naokolo by sie z soba napieprzali.

Ty- a jak komus zgwalcono babe- to on mial zgodnie z kodeksem zgwalcic dwalciciela? :)
                          • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 15:44
                            teletoobis napisał:

> No widzisz- kodeks Hammurabego stworzyl wendette. Gdyby byl stosowany do dzis,
                            > to wszyscy naokolo by sie z soba napieprzali.

Albo by sie bali zaczepić kogoś :)

>
                            > Ty- a jak komus zgwalcono babe- to on mial zgodnie z kodeksem zgwalcic dwalcici
                            > ela? :)

Nie, mógł zgwałcić babę gwałciciela, lub jego siostrę, matkę, córkę, jeśli baby nie miał .
                            • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 16:11
                              Nie baliby sie. Historia zna takie przypadki.... Ludziska ze strachu laczyly sie w kasty, szczepy, plemiona no i napierdzielaly sie rowno.
                              najczesciej o babe, religie lub wlasnie dla zemsty.

Tak sie zastanawiam, czy jeslibym w odwecie zgwalcil babe lub siostre delikwenta i ona przezyla przy tym orgazm, czy zemsta bylaby dokonana? Smiem watpic. Nie byloby pierwiastka kary
            • strikemaster Re: Cejrowski 19.11.10, 11:31
              > No wiesz ja pamiętam jak homo było w kodeksie karny

Bywało też, że kobiety nie miały praw wyborczych, albo np. heretycy zasługiwali naśmierć przez spalenie, co z tego wynika?

> dzisiaj oni je dyktują

Jakie oni prawa dyktują?

> Tak samo było z masłem i margaryną.

Całkowity brak związku, ani masło, ani margaryna nie są wrodzone.

> Z pięć razy już WIELCY NA
              > UKOWCY zmieniali zdanie co do tego które jest wspaniale a które zabójcze dla or
              > ganizmu.

A Ty, biedny musiałeś jeść na zmianę raz masło, raz margarynę?

> ganizTu też tak być może. Dzisiaj wersją obowiązującą jest to co mówisz ,al
              > e to nie musi trwać wiecznie.

No. możemy np. powrócić do czasów, gdy na stosach za czary palono, znowu brak związku.
              • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 11:34
                To, że Ty nie widzisz związku to jeszcze nie znaczy , że go nie ma ale. . .

pełen szacun, recenzja mojego posta - błyskotliwa.
        • princess_yo_yo Re: Cejrowski 19.11.10, 10:23
          ciekawe bo ja myslalam ze to swiat oczami cejrowskiego, do czego cejrowski ma pelne prawo oczywiscie, tak samo jak mozna sie ta 'prawda cejrowskiego' podniecac - ot wolnosc przekonan.
          cejrowski podroznik - dziennikarz, byloby to nawet smieszne gdyby nie bylo zalosne.
          • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 10:39
            princess_yo_yo napisała:

> ciekawe bo ja myslalam ze to swiat oczami cejrowskiego, do czego cejrowski ma p
            > elne prawo oczywiscie,

No wlaśnie o to chodzi :)(
            Ty nie masz się "uczyć na Cejrowskim", tylko traktować go jako głos w dyskusji.

tak samo jak mozna sie ta 'prawda cejrowskiego' podnieca
            > c - ot wolnosc przekonan.

Ja się nie podniecam. Po prostu korzystam z okazji by zobaczyś świat w innej konwencji niz pocztówkowo-folderowy.

> cejrowski podroznik - dziennikarz, byloby to nawet smieszne gdyby nie bylo zalo
            > sne.

Nie widzę w tym niczego żałosnego, a i Ty nie przedstawiasz żadnego, za tym, argumentu.
            • princess_yo_yo Re: Cejrowski 19.11.10, 10:51
              jesli jest gdzies w sieci to obejrzyj sobie 'idiot abroad' - tam przynajmniej nikt nie udaje 'podroznika - dziennikarza' i nie medrkuje z pozycji 'cywilizowanego odkrywcy dzikich', to ma byc smieszne.
              programy sa bardzo rozne ale mysl wiadaca ta sama, dla ktogos kto nie chce poznac swiata i ma na tyle waskie horyzonty ze nie chce doswiadczyc innosci prawdziwe podrozowanie jest trudne, chociaz rozumiem ze w przypadku cejrowskiego jest to efekt nie zamierzony.
              • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 11:02
                princess_yo_yo napisała:

> jesli jest gdzies w sieci to obejrzyj sobie 'idiot abroad' - tam przynajmniej n
                > ikt nie udaje 'podroznika - dziennikarza' i nie medrkuje z pozycji 'cywilizowan
                > ego odkrywcy dzikich', to ma byc smieszne.
                > programy sa bardzo rozne ale mysl wiadaca ta sama, dla ktogos kto nie chce pozn
                > ac swiata i ma na tyle waskie horyzonty ze nie chce doswiadczyc innosci prawdzi
                > we podrozowanie jest trudne, chociaz rozumiem ze w przypadku cejrowskiego jest
                > to efekt nie zamierzony.

Twój język jest dla mnie zbyt kwiecisty, niczego nie zrozumiałem, ale i nie proszę o tłumaczenie. Wole już, z dwojga złego, umrzeć w błogiej nieświadomości.
                • cafem Re: Cejrowski 19.11.10, 11:08
                  > Twój język jest dla mnie zbyt kwiecisty, niczego nie zrozumiałem, ale i nie pro
                  > szę o tłumaczenie.

I dlatego dociera do Ciebie Cejrowski.
                  Prostak z prostakiem zawsze sie dogada.
                  • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 11:18
                    cafem napisała:

>
                    > I dlatego dociera do Ciebie Cejrowski.

Kiedyś wielki polski filozof powiedział :"Inteligencję wykładowcy poznaje się nie po tym jak "mądrze" mówi, tylko ilu go zrozumiało".

> Prostak z prostakiem zawsze sie dogada.

A w tym, z kolei, co widzisz złego?? Lepiej z dwoma inteligentami, którzy na każdy temat maja trzy zdania??
                    A poza tym rozumiem, że Ty nazywając mnie prostakiem, masz się za coś zdecydowanie lepszego? Obrażanie kogoś kogo nawet nie znasz, jest bliższe Twojemu etosowi inteligenta, niż wypowiedzi "w temacie" wątku? Przyjąłem do wiadomości.
            • sawadikhaa Re: Cejrowski 20.11.10, 19:05
              > Ja się nie podniecam. Po prostu korzystam z okazji by zobaczyś świat w innej ko
              > nwencji niz pocztówkowo-folderowy.

i co, myslisz, ze znajdziesz to u cejrowskiego?
          • rosa_de_vratislavia "WC do wynajęcia" 19.11.10, 18:46
            A oto, co pan Cejrowski gotów jest dla nas robić. Nawet poprowadzi...rekolekcje. I hulankę w akademiku. I wykład w salce parafialnej. Szkolenie w "poważnej" (?) firmie...
            www.cejrowski.com/wynajem/
            To dopiero jest żenujące...
        • profesor.pimko Re: Cejrowski 19.11.10, 11:40
          piotr_57 napisał:

> Czy nie masz czasami wrażenia, że on pokazuje świat takim jaki on jest na prawdę;
          > a Ciebie razi to tylko dlatego, że patrzysz oczami Europejczyka?

A Cejrowski niby czym patrzy? Dupa europejczyka?
          Nie jeden Cejrowski zwiedzil kawal swiata. Zyjemy w czasach w ktorych podrozowanie nie jest przywilejem nielicznych.
          W przeciwienstwie do Cejrowskiego jezdzilam za swoje i, wierz i lub nie, wiele jego relacji z Ameryki Poludniowej ma sie do rzeczywistosci tak jak cnota pokory do buca Cejrowskiego.
          Cham, wyszczekany prostak, zyciowy cwaniak.
          Lamentable!
          • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 11:48
            Masz prawo do swojego zdania :)
    • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 10:19
      Drażnił mnie kiedyś jako "pierwszy kowboj PRL-u".
      Dzisiaj oglądam z przyjemnością te jego reportaże. Pokazuje inny świat niż możemy oglądać na national georafik. Mniej jest dla mnie istotna rzetelność tych reportaży, ważne że swoją innością zmuszają mnie do myślenia.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Cejrowski 19.11.10, 10:29
        > Dzisiaj oglądam z przyjemnością te jego reportaże. Pokazuje inny świat niż może
        > my oglądać na national georafik. Mniej jest dla mnie istotna rzetelność tych re
        > portaży, ważne że swoją innością zmuszają mnie do myślenia.

O tą część właśnie chodzi. Zachowania, relacje społeczne które opisuje i spostrzeżenia jakie czyni na temat "życia dzikich" są często wręcz fałszywe bo nie tyle są zabarwione ale aż wycieka z nich jego spojrzenie na świat.
        On jest fundamentalistą i jako taki nigdy nie będzie dobrym podróżnikiem bo brakuje mu dziecięcej ciekawości - nie stara się zrozumieć innych, tylko próbuje dopasować ich do swojego światopoglądu.
        • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 10:48
          g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

>
          > O tą część właśnie chodzi. Zachowania, relacje społeczne które opisuje i spostr
          > zeżenia jakie czyni na temat "życia dzikich" są często wręcz fałszywe bo nie ty
          > le są zabarwione ale aż wycieka z nich jego spojrzenie na świat.

Ale tylko studiując różne relacje, z tego samego wydarzenia, możesz sobie wyrobić własny pogląd. Gwarantuję Ci, że historyczne przekazy zarówno z wydarzeń marcowych w Warszawie68r, jak i wydarzeń sierpnia 80r, są identycznie fałszowane przez obydwie strony.
          Dopiero poznając relację obu stron możesz sobie wyrobić WŁASNE zdanie, bo przecież nie "dociec prawdy".

> On jest fundamentalistą i jako taki nigdy nie będzie dobrym podróżnikiem bo bra
          > kuje mu dziecięcej ciekawości - nie stara się zrozumieć innych, tylko próbuje d
          > opasować ich do swojego światopoglądu.

Nie zgadzam się. Fundamentalista też może byś dobrym podróżnikiem. Wszyscy się wychowaliśmy na dziecięcym podejściu np. do Indian północno amerykańskich, na Winetou i Małym Bizonie, ale z prawdą to miało na pewno nie więcej niż reportaże Cejrowskiego. On jest właśnie przeciwwagą dla takiego postrzegania odległych (w czasie i przestrzeni) cywilizacji.
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Cejrowski 19.11.10, 10:59
            > Ale tylko studiując różne relacje, z tego samego wydarzenia, możesz sobie wyrob
            > ić własny pogląd. Gwarantuję Ci, że historyczne przekazy zarówno z wydarzeń mar
            > cowych w Warszawie68r, jak i wydarzeń sierpnia 80r, są identycznie fałszowane p
            > rzez obydwie strony.
            > Dopiero poznając relację obu stron możesz sobie wyrobić WŁASNE zdanie, bo przec
            > ież nie "dociec prawdy".
            >

Co innego wydarzenia natury politycznej, co innego opisywanie życia ludzi żyjących w innych częściach świata

>
            > Nie zgadzam się. Fundamentalista też może byś dobrym podróżnikiem. Wszyscy się
            > wychowaliśmy na dziecięcym podejściu np. do Indian północno amerykańskich, na W
            > inetou i Małym Bizonie, ale z prawdą to miało na pewno nie więcej niż reportaże
            > Cejrowskiego. On jest właśnie przeciwwagą dla takiego postrzegania odległych (
            > w czasie i przestrzeni) cywilizacji.

Czy on jest przeciwwagą? Wątpię, choć lubię oglądać jego programy, wyraźnie widać że z jednej strony kultywuje mit "wolnego dzikiego" człowieka, a z drugiej z upodobaniem opowiada o ich życiu obyczajowym... Taka fiksacja.
            • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 11:08
              g.r.a.f.z.e.r.o napisał:
              > >
              >
              > Co innego wydarzenia natury politycznej, co innego opisywanie życia ludzi żyjąc
              > ych w innych częściach świata

Dlaczego co innego??
              Gdyby on tylko "opisywał", nie mielibyśmy o czym dyskutować, ale on jednocześnie "ocenia", a to już jest ewidentna polityka.
              >
              > >

> Czy on jest przeciwwagą? Wątpię, choć lubię oglądać jego programy, wyraźnie wid
              > ać że z jednej strony kultywuje mit "wolnego dzikiego" człowieka, a z drugiej z
              > upodobaniem opowiada o ich życiu obyczajowym... Taka fiksacja.

To taki sam dobry sposób patrzenia na świat jak każdy inny. Wypracował sobie pewną formułę tych swoich reportaży i jest w tym konsekwentny. Każdy wie czego może się po nim spodziewać, komu nie odpowiada nie musi oglądać.
              I mnie wiele rzeczy u niego drażni, ale też wiele komentarzy uważam za wyśmienite.
              >
              >
      • minasz Re: Cejrowski 19.11.10, 10:29
        hitler pewnie tez cie zmusił do myslenia budujac obozy koncentracyjne
        • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 10:51
          minasz napisał:

> hitler pewnie tez cie zmusił do myslenia budujac obozy koncentracyjne

Rozumiem, że Ciebie nie???
          To teraz odpowiedz mi, który z nas ma większe zadatki, na to by pójść drogą Hitlera. Ja, który mam to przemyślane, czy Ty, którego to do myślenia nie zmusiło? A może Ci którzy za pomocą "rzymskiego pozdrowienia" "zamawiają pięć piw"?
          • minasz Re: Cejrowski 19.11.10, 11:02
            ja wole nie dawac władzy takim kretynom - nie zachwycac sie ich barwnymi osobowosciami
            aby potem miec przemyslenia

niestety wiekszosc mysli inaczej - iluz to polakow uwaza ze nasz kraj trza wziac za mordre
            aby było lepiej hehe
            niestety historia niczego bo jakby tak było swiat były zunifikowany - nie było by ras panstw i tym podobnych nacjonalistycznych bzdur
            • minasz Re: Cejrowski 19.11.10, 11:06
              miało byc historia niczego nie uczy
      • jack20 Re: Cejrowski 19.11.10, 15:41
        I oto wlsnie chodzi, a nie jakosc cv czy inne duperele. Kiedys tez mnie wqrw.. ale jak rzadko kto potrafi swoich przekonan bronic .
        Jego adwersarze tu nie dorastaja mu do piet ..ale sie pienia .Jjedyne co potrafia.
    • minasz od razu widac ze katol 19.11.10, 10:27
      chrzanic frajera
      ale fakt podrózniczo jest niezły
    • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 10:45
      Przynajmniej jest barwną postacią i nie pali się do polityki (pomijając poparcie dla Marka Jurka). Wolę jego sposoby zarobkowania, niż prostackich cwaniaczków, którzy pchają się do samorządów, sejmu i senatu i których znosić musimy.
      Zanim mu zupełnie nie odpie.rdzieli, można z nim wytrzymać.
    • paco_lopez Re: Cejrowski 19.11.10, 11:11
      typowa niespójnośc pana stulejki. a życiorys bez ściemy. jego na to stać. ciebie pewnie nie.
    • salma75 Re: Cejrowski 19.11.10, 11:52
      Nawet nie chce mi się do tego cv zaglądać - nie lubię dziada.
      Zastanawia mnie co Pawlikowska w nim widziała, taka sympatyczna babka...
      A Cejrowski to cham i prostak, homofob obrzydliwy, szowinista. denerwuje mnie jego stosunek do tubylców, wyczuwam w nim pogardę.
      • wojna71 Re: Cejrowski 19.11.10, 12:40
        salma75 napisała:

> Nawet nie chce mi się do tego cv zaglądać - nie lubię dziada.
        > Zastanawia mnie co Pawlikowska w nim widziała, taka sympatyczna babka...
        > A Cejrowski to cham i prostak, homofob obrzydliwy, szowinista. denerwuje mnie j
        > ego stosunek do tubylców, wyczuwam w nim pogardę.

Teraz to jestem pewien, że watek zaczęła kobieta. Jasne a Kopernik był kobietą. A Pawlikowska to nudziara i taka sama szołmenka jak Cejrowski. Więc nic nie powinnaś mieć do niego pretensji.
        • salma75 Re: Cejrowski 19.11.10, 13:11
          wojna71 napisał:

> salma75 napisała:
          >
          > > Nawet nie chce mi się do tego cv zaglądać - nie lubię dziada.
          > > Zastanawia mnie co Pawlikowska w nim widziała, taka sympatyczna babka...
          > > A Cejrowski to cham i prostak, homofob obrzydliwy, szowinista. denerwuje
          > mnie j
          > > ego stosunek do tubylców, wyczuwam w nim pogardę.
          >
          > Teraz to jestem pewien, że watek zaczęła kobieta. Jasne a Kopernik był kobietą.
          > A Pawlikowska to nudziara i taka sama szołmenka jak Cejrowski. Więc nic nie po
          > winnaś mieć do niego pretensji.

Moim zdaniem różni ich pogląd na świat, "opcja polityczna", że się tak wyrażę... I o to mi głównie chodziło.
    • nothing.at.all Re: Cejrowski 19.11.10, 12:07
      Może i ma inne poglądy, bywa chamski, itp. Ale jest barwny. Czasami go lubię:).
      • salma75 Re: Cejrowski 19.11.10, 12:09
        nothing.at.all napisała:

> Może i ma inne poglądy, bywa chamski, itp. Ale jest barwny. Czasami go lubię:).

No właśnie za tą barwność lubi czytać jego książki mój mąż. Mam w domu wszystkie + ostatnią biografia.
        • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 15:01
          ja tez lubie jego programy i ksiazki. A za to ze nie lubi pedalstwa i nie boi sie o tym mowic otwarcie ma u mnie + bo ja tez nie lubie.
          • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 15:08
            moim zdaniem Cejrowski jest kryptogejem. tacy zwykle manifestują przerośniętą, niczym nieuzasadnioną nienawiść do homoseksualistów.
            • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 15:13
              celna uwaga, Trzebaby Pawlikowskiej spytac jak tam "te sprawy" sie mialy miedzy nimi.
              • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 15:21
                Ale że Ty też nie lubisz, to mnie dziwi. Miałam Cię za sensownego faceta.
                Można nie lubić kogoś, bo drętwy, bo nie ma poczucia humoru, upierdliwy, nieuczciwy, prostacki, ale jakie wspólne cechy mają homoseksualiści, żeby ich nie lubić.
                znam paru takich fajnych, że powtarzam czasem, że gdybym nie była z T., to byłabym z gejem.
                • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 15:23
                  powiedzmy ze draznia moje poczucie dobrego smaku i eststyki. Do lesbijek natomiast nie mam zadnych zastrzezen :)
                  • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 15:25
                    bo oni są zwykle bardziej kobiecy od kobiet. niektórzy ślicznie potrafią kręcić tyłeczkiem i są bardzo zadbani.
                    • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 15:27
                      ale jak dwoch takich niemiaszkow sie lizalo na siedzeniu obok kiedy lecialem samolotem 6 lat temu to traume mam do dzisiaj.
                      • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 15:29
                        a wolałbyś, żeby siedziało dwóch obok i się obrzucało wyzwiskami? ja też nie lubię publicznych amorów i umizgów, ale to mi się rozchodzi na wszystkich, niezależnie od orientacji.
                        • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 15:36
                          > a wolałbyś, żeby siedziało dwóch obok i się obrzucało wyzwiskami?
                          Nie widze zwiazku. Sam tez nie raz rzucam mieskiem wiec jestem sklonny puscic to mimo uszu tym bardziej ze w samolotach raczej ciezko o taka sytuacje bo natychmiast zostaje opanowana przez personel pokladowy. Uwierz mi, to co oni robili bylo naprawde skrajnie oblesne i szyja mnie bolala po pewnym czasie. Swoja droga moglem pisac pozew do SAS-u.
                          • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 15:41
                            A dlaczego szyjka bolała? Za bardzo żurawia zapuszczałeś?
                            • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 15:52
                              wlasnie ze nie, od odwracania sie w drega strone
                              • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 15:55
                                to trzeba było siedzieć normalnie. szyja by przynajmniej nie bolała. a nie zobaczyłbyś więcej ponad to, co już i tak oczyma wyobraźni zobaczyłeś.
                                • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 15:58
                                  ale za to widoczki byly ladne i smiglo sie obracalo
            • menk.a Re: Cejrowski 19.11.10, 15:19
              chersona napisała:

> moim zdaniem Cejrowski jest kryptogejem. tacy zwykle manifestują przerośniętą,
              > niczym nieuzasadnioną nienawiść do homoseksualistów.

Znaczy Soul i paru innych forumowiczów to kryptogeje.:>
              • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 15:22
                jeśli z ta nienawiścią do gejów afiszują się tak, jak Cejrowski, to nawet jeśli kryptogejami nie są, to coś z nimi nie tak.
                • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 15:24
                  nie wkladaj w me usta slow ktorych niewypowiedzialem. Napisalem ze ich nie lubie a nie ze nienawidze. To roznica.
                  • chersona Re: Cejrowski 19.11.10, 15:28
                    nic Ci nie wsadzam ani tu, ani gdzie indziej. napisałam do ciebie, że nie lubisz, a w odpowiedzi do menk.i, to nie było to samo.
                  • menk.a Re: Cejrowski 19.11.10, 15:30
                    soulshunter napisał:

> nie wkladaj w me usta slow ktorych niewypowiedzialem. Napisalem ze ich nie lubi
                    > e a nie ze nienawidze. To roznica.

Jasne ze nie powiedziałeś tego. Robi to za Ciebie Cejrowski. Ma u Ciebie nawet za to plusa.;)
                    • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 15:31
                      ja mu nie kazalem, sam to robi :)
          • salma75 Re: Cejrowski 19.11.10, 15:11
            soulshunter napisał:

> ja tez lubie jego programy i ksiazki. A za to ze nie lubi pedalstwa i nie boi s
            > ie o tym mowic otwarcie ma u mnie + bo ja tez nie lubie.

No właśnie mój chłop stara sie oddzielić podróżnicze książki Cejrowskiego, które tak lubi od chorobliwej homofobii tego pana, która po prostu drażni.
    • krwotok.z.nosa Re: Cejrowski 19.11.10, 13:52
      Nie jest z niego żaden kozak podróżniczy. Programy trzymają jako taki poziom, ale nic ponad standard.
      Osobiście nie lubię go.
    • megi1973 Re: Cejrowski 19.11.10, 14:02
      a ja wolę Pawlikowską i Martynę!!! podróżować po świecie będąc facetem-to żaden wyczyn
    • reniatoja Re: Cejrowski 19.11.10, 15:37
      Co wy od tego człowieka chcecie. Owszem, bywa irytujący, ale nie rozumiem, dlaczego akurat to "CV" miało takie decydujące znaczenie i to po nim właśnie straciłaś "resztki" szacumku. Pytanie dodatkowe: co to są resztki szacunku, ile to jest? Dlaczego ktos trzyma resztki? Co trzeba zrobić, żeby stracic większosć szacunku ale jeszcze resztki mieć?

• salma75 Re: Cejrowski 19.11.10, 15:40
        reniatoja napisała:

> Co wy od tego człowieka chcecie. Owszem, bywa irytujący, ale nie rozumiem, dlac
        > zego akurat to "CV" miało takie decydujące znaczenie i to po nim właśnie straci
        > łaś "resztki" szacumku. Pytanie dodatkowe: co to są resztki szacunku, ile to je
        > st? Dlaczego ktos trzyma resztki? Co trzeba zrobić, żeby stracic większosć szac
        > unku ale jeszcze resztki mieć?
        >

No właśnie ja też nie wiem o co cho...
        CV jak CV, niczego nowego nie dowiedziałam się z niego o tym panu.
        A jeśli chodzi o styl, o którym cafem pisała... Widywałam już gorsze wypociny.
        • cafem Re: Cejrowski 19.11.10, 15:49
          > A jeśli chodzi o styl, o którym cafem pisała... Widywałam już gorsze wypociny.

U ludzi, ktorzy zwa sie dziennikarzami/publicystami???
          • salma75 Re: Cejrowski 19.11.10, 15:54
            cafem napisała:

> > A jeśli chodzi o styl, o którym cafem pisała... Widywałam już gorsze wypo
            > ciny.
            >
            > U ludzi, ktorzy zwa sie dziennikarzami/publicystami???

Eee...tam, taki z niego dziennikarz jak z koziej d...y trąba ;).
            Ot, bajarz ;).
            • soulshunter Re: Cejrowski 19.11.10, 16:01
              ale koszulke ma ladna :P
            • cafem Re: Cejrowski 19.11.10, 16:03
              > Eee...tam, taki z niego dziennikarz jak z koziej d...y trąba ;).
              > Ot, bajarz ;).

Salma, no prosze Cie.
              Ja lepsze CV w obcym jezyku napisac potrafie.
              • salma75 Re: Cejrowski 19.11.10, 16:45
                cafem napisała:

> Salma, no prosze Cie.

No jak już tak bardzo prosisz... ;).

> Ja lepsze CV w obcym jezyku napisac potrafie.

Gratulować :).
            • mumia_ramzesa Re: Cejrowski 19.11.10, 23:41
              salma75 napisała:

> Eee...tam, taki z niego dziennikarz jak z koziej d...y trąba ;).
              > Ot, bajarz ;).

Sam sie nazywa komediantem. To CV moze byc po trosze nabijaniem sie z autoreklamowania sie w stylu amerykanskim.
    • daszka26 Re: Cejrowski 19.11.10, 15:47
      Moim zdaniem ten człowiek nie szanuje innych i zwykle zachowuje się po chamsku. Choćby nie wiem do jak elitarnych stowarzyszeń należał, dla mnie zawsze będzie przykładem prostaka.
    • ania.87 Re: Cejrowski 19.11.10, 18:25
      życiorys Edwarda Stachury, złożony przez niego w sekretariacie KUL – u:

Urodziłem się 18 sierpnia 1937 r. w Pont – de – Cheruy (dep. Isere) we Francji. Dzieciństwo miałem spokojne i piękne. Kiedy miałem 7 lat, śniło mi się, że posiadam zdolność lotu. W tym czasie zacząłem uczęszczać do francuskiej szkoły elementarnej i sny zaczęły się zmieniać jak nowe obrazy w fotoplastykonie. Drugą wojnę światową pamiętam tylko ze smaku czekolady, którą obdarowywali nas Amerykanie. Pamiętam jeszcze pająka na suficie naszej piwnicy, w której musieliśmy się ukrywać przez dwa tygodnie. Kiedy miałem 11 lat, rodzice doszli do wniosku, że należy opuścić słodką Francję i powrócić do jeszcze słodszej Polski. Nie rozumiałem jeszcze wtedy słowa: nostalgia. Teraz dopiero rozumiem, ileż smutku się w nim zawiera. Z opowiadań i książek słyszałem dużo o wilkach grasujących w Polsce. Nie widziałem nigdzie wilków, ale nie mogłem się spodziewać, że tak małe będzie moje rozczarowanie. Osiedliliśmy się w ponurym miasteczku, w Aleksandrowie Kuj. Było to kiedyś graniczne miasteczko i słynęło szeroko z przemytu. Tutaj skończyłem szkołę podstawową. Ponieważ wykazywałem wysokie zdolności, oddano mnie do gimnazjum w Ciechocinku, żeby zrobić ze mnie „inżyniera” lub „doktora”. Po trzech latach przeniosłem się do liceum ogólnokształcącego w Gdyni, które ukończyłem i gdzie do tej pory otoczony jestem legendą, jak wyczytałem w tamtejszej szkolnej gazetce. Jeden rok, tzn. 1956, włóczyłem się po Polsce napotykając wszędzie ślady wilków, a nigdy ich samych. Potem zacząłem studiować filologię francuską na KUL-u, gdzie doskonała dobroć kilku osób wzruszyła mnie do głębi. Studia przerwałem przede wszystkim z własnej winy, a może z winy wierności tradycjom moich wielkich „ancetres”.

Według Ciebie Edward Stachura też jest śmieszny i żenujący?
      • piotr_57 Re: Cejrowski 19.11.10, 18:36
        Wprowadź mnie, proszę, jakoś w tok Twojego myślenia, bo nie mogę skumać co ma jedno do drugiego?
        Dla mnie Stachura jest bardziej żałosny niż Cejrowski, ale żadnego związku pomiędzy nimi nie widzę.
      • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 20:57
        Sted byl i zasze pozostawal soba. Zyciorys napisany w jego stylu. Nie kreowal, ani nie krygowal sie w nim.
        I chyba jest wielkim foux pas zestawianie go z kims takim jak ten smieszny homofob paradujacy w kolorowych koszulkach
        • kasha101 Re: Cejrowski 19.11.10, 21:06
          No cóż teletoobiś, chyba zaczne Cię lubić;)

Poziom wrażliwości pana Cejrowskiego - zerowy, o ile o jakimś poziomie można mówić...
          • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 21:15
            Mnie nie mozna lubic. Za to zostaje sie zbanowanym :)
            • kasha101 Re: Cejrowski 19.11.10, 21:22
              Noooo, dlatego mówie, ze dopiero zaczne:)

Mało tu pisze, moga mnie banowac.
              • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 21:27
                Lepiej nie ryzykuj, bo jeszcze zabiora Ci mozliwosc cxzytania :)
        • mumia_ramzesa Re: Cejrowski 19.11.10, 23:46
          teletoobis napisał:
          > ...paradujacy w kolorowych koszulkach

A coz to jest za argument? Kiedys sie oburzyles, ze niektore forumowiczki krytykuja mlodziezowy styl ubierania sie i bycia panow w wieku srednim.
    • leonardadikarpia Re: Cejrowski 19.11.10, 18:41
      Ale to co?Wszystkich trzeba kochać? Inteligentni , wybitni, wyróżniający sie z tłumu ludzie nie zawsze są sympatyczni-bynajmniej nie dla każdego. Zazwyczaj nie czujemy sympatii do osób w towarzystwie których czujemy się zazdrośni o jego dokonania, albo żałośni bo nie jestesmy na ich miejscu;-) i to kompleks;-) Cejrowski jest OK;-)
      • marina.sy Re: Cejrowski 19.11.10, 18:50
        > Inteligentni , wybitni, wyróżniający sie z
        > tłumu ludzie nie zawsze są sympatyczni-bynajmniej nie dla każdego. Zazwyczaj
        > nie czujemy sympatii do osób w towarzystwie których czujemy się zazdrośni o je
        > go dokonania, albo żałośni bo nie jestesmy na ich miejscu;-) i to kompleks;-)
        Być może niektórzy tak mają. Ale te cechy nie opisują Cejrowskiego. Może poza "wyróżniający się".

> Cejrowski jest OK;-)
        Jako bajkopisarz - całkiem możliwe.
        • teletoobis Re: Cejrowski 19.11.10, 20:58
          to on z Dornem bajki pisze?
          Sory, ale Cejrowski nie jest ani inteligentny, ani nawet madry- ot wybryk ewolucji
          • marina.sy Re: Cejrowski 19.11.10, 22:05
            Nie wiem, czy WC byłby zdolny do jakiegokolwiek współdziałania z kimkolwiek, ale póki co bajkopisarstwo uprawia sam.
            > Sory, ale Cejrowski nie jest ani inteligentny, ani nawet madry- ot wybryk ewolu
            > cji
            Przecież napisałam, że z powyższych, to on jedynie jest "wyróżniający się".
          • mumia_ramzesa Re: Cejrowski 19.11.10, 23:51
            > Sory, ale Cejrowski nie jest ani inteligentny, ani nawet madry

Madrosc to cos wiecej niz inteligencja.
            • teletoobis Re: Cejrowski 20.11.10, 19:47
              Sluchaj, po co ty w ogole wlazisz na forum? Po to by wyszukiwac moje wpisy i usilowac udowodnic, ze jestem wielblodem? Ni z gruchy ni z pietruchy sypiesz jakimis wyssanymi z brudnego palca argumentami....

teletoobis napisał:
              ...paradujacy w kolorowych koszulkach

Ty:
              A coz to jest za argument? Kiedys sie oburzyles, ze niektore forumowiczki krytykuja mlodziezowy styl ubierania sie i bycia panow w wieku srednim.

Pokaz mi ten wpis, bo ja jakos sobie nie przypominam. Konfabulujesz po to, by zaistniec?

Ja:
              Sory, ale Cejrowski nie jest ani inteligentny, ani nawet madry

twoja odpowiedz:
              Madrosc to cos wiecej niz inteligencja.

Czy ja twierdzilem cos innego? A moze po prostu nie zrozumialas tego co napisalem ze nie jest ani madry ani inteligentny. Nie zrownowazylem tych pojec, tak jak to durnowato sugerujesz po to, by ... no wlasnie- po co? lecz swoje kompleksy gdzie indzie. A jak chcesz sie umowic na piwo, mozesz to powiedziec wprost, a nie wykonywac konskie zaloty.
              • mumia_ramzesa Re: Cejrowski 20.11.10, 20:06
                > Sluchaj, po co ty w ogole wlazisz na forum? Po to by wyszukiwac moje wpisy

Jasne, tylko po to, zeby Ciebie szpiegowac, czepiac sie i robic Ci kasliwe uwagi. W ogole ja tylko po to zyje!

> Pokaz mi ten wpis, bo ja jakos sobie nie przypominam. Konfabulujesz po to, by zaistniec?

Jak ktos nie ma lepszego sposobu na zaistnienie to radzi sobie jak moze!
                To ten wpis: forum.gazeta.pl/forum/w,16,116969417,116999029,Re_50_letni_chlopcy_.html

Ani inteligentny, ani nawet madry - moim zdaniem to oznacza, ze madry to cos wiecej niz inteligentny. Wystarczylo nie uzyc tutaj slowa "nawet".

> A jak chcesz sie umowic na piwo, mozesz to powiedziec wprost, a nie wykonywac konskie zaloty.

Zlituj sie! Az mnie przepona rozbolala!
                Poza tym przypominam, ze Ty jestes niedysponowany (tak, tak, pamietam!).
                • teletoobis Re: Cejrowski 20.11.10, 20:12
                  mumia_ramzesa napisała:

Jasne, tylko po to, zeby Ciebie szpiegowac, czepiac sie i robic Ci kasliwe uwagi. W ogole ja tylko po to zyje!

Smutne masz zycie

To ten wpis: forum.gazeta.pl/forum/w,16,116969417,116999029,Re_50_letni_chlopcy_.html

ach i to uznajesz za oburzenie. Czy tobie znaczenie slow sie z lekka nie popier....o?

Ani inteligentny, ani nawet madry - moim zdaniem to oznacza, ze madry to
                  cos wiecej niz inteligentny. Wystarczylo nie uzyc tutaj slowa "nawet".

Tak jak podejrzewalem.... niestety nie potrafisz zrozumiec czytanego tekstu

Zlituj sie! Az mnie przepona rozbolala!
                  Poza tym przypominam, ze Ty jestes niedysponowany (tak, tak, pamietam!).

Niedysponowany? Nie przypominam sobie bym mial niedyspozycje w kontekscie picia piwa
                  • mumia_ramzesa Re: Cejrowski 20.11.10, 20:25
                    > Tak jak podejrzewalem.... niestety nie potrafisz zrozumiec czytanego tekstu

Niestety, w dodatku przypominam, ze bys sie ze mna nie dogadal. Komunikacja lezy na calej linii!

> Niedysponowany? Nie przypominam sobie bym mial niedyspozycje w kontekscie picia piwa

Ty pewnie nawet jeszcze nie chodzisz sprawnie, wiec jak pojdziesz na piwo? W lektyce Cie przyniosa?

A w tym watku podwalam sie do Fiigo-fago i Gobi:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,16,118907586,118907586,On_chce_dziecka_a_ja_rozwodu_.html?s=1
                    Nie jestes zazdrosny?
                    • teletoobis Re: Cejrowski 20.11.10, 20:40
                      mumia_ramzesa napisała:

Niestety, w dodatku przypominam, ze bys sie ze mna nie dogadal. Komunikacja lezy na calej linii!

Szczerze? Nawet nie probowalem :)

Ty pewnie nawet jeszcze nie chodzisz sprawnie, wiec jak pojdziesz na piwo? W lektyce Cie przyniosa?

Bez przesady. Do taksowki zawsze wsiade :)

A w tym watku podwalam sie do Fiigo-fago i Gobi:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,16,118907586,118907586,On_chce_dziecka_a_ja_rozwodu_.html?s=1
                      Nie jestes zazdrosny?

Zartujesz? Nie mam tak niskich instynktow. Takie cos jest zupelnie poza mna
                      • mumia_ramzesa Re: Cejrowski 20.11.10, 22:24
                        Ty lepiej lez i sie kuruj. I tak tracisz duzo energii na opedzanie sie od tych modliszek, ktore wala do Ciebie drzwiami i oknami i probuja Cie uwiesc.
                        • teletoobis Re: Cejrowski 20.11.10, 22:28
                          W ogole nie trace energii na zbedne gierki damsko- meskie. Po prostu ich nie uprawiam, bo sa bez sensu
    • kasha101 Re: Cejrowski 19.11.10, 21:29
      Prawde mowiac, zawsze sie dziwilam, jak mozna lubic tak antypatyczna osobe jaka jest Cejrowski. Pamietam go jeszcze z WC Kwadransa czy jakos tak, gdzie zaistnial ze swoimi pogladami, ktore wyglaszal mocno skrzekliwym glosem. Na jego dzwiek do dzisiaj robi mi sie niedobrze i szybko przelaczam na cos innego, wole juz nawet dzwieki disco polo:)
      Ze w ogole ktos mu pozwolil zaistniec w tv? A ze wpuscil do radiowej trojki, jest dla mnie juz w ogole niepojete! Za to ma Trojka u mnie duuuzego minusa:(
      I smutne i straszne, ze sa ludzie, ktorym imidż Cejrowskiego i to ca ma do powiedzenia sie podoba....
      • gnomowladny Słusznie towarzyszko kasha 19.11.10, 21:51
        Miejsca na poglądy inne niż koncesjonowanych celebrytów być nie może. Należy czuwać aby nikt nie popełnił myślozbrodni, bo tylko nasze poglądy są słuszne i tylko nasi celebryci są mądrzy. Zasłużyliście towarzyszko na nagrodę.Talona na trabanta do odebrania w bloku nr 5 w Zatoce Czerwonych Świń.
        • kasha101 Re: Słusznie towarzyszko kasha 19.11.10, 22:10
          Nie twierdze, ze moje poglady sa tylko i wylacznie slusze, nawet nie wiesz jakie one sa, a juz sie pienisz.
          Przeraza mnie jednak, bardziej niz poglady, sposob w jaki sa wyrazane, pogarda dla innosci, rasizm, seksizm, ksenofobia, to o czym juz tutaj pisano.
          Ja toleruje innosc, a co mi tam, wiem swoje. Ale nie akceptuje publicznego ziania jadem, pogardzania kimkolwiek, wysmiewania..
          • gnomowladny Re: Słusznie towarzyszko kasha 19.11.10, 22:20
            Towarzyszka Szymborska byłaby z Was dumna. Otrzymujecie za tą wspaniałą postawę order uśmiechu, zaś na polecenie przyjaciół z Moskwy także zrobimy upgrade tego trabanta na wartburga.I pamiętajcie, że nasz Ojciec Stalin walczył jeszcze mocniej i skuteczniej z rasizmem i uprzedzeniami.
            • sawadikhaa Re: Słusznie towarzyszko kasha 20.11.10, 19:13
              wez sie puknij w czolo.
              • gnomowladny Re: Słusznie towarzyszko kasha 20.11.10, 19:36
                Puknąłem się.Nie pomogło. Czy masz jakies inne porady?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka