Dodaj do ulubionych

Co Was łączy?

11.01.11, 22:33
Czyli co Was łączy z Panami, obok których lubicie się budzić (małże, partnerzy, Romea, Alvara, kochankowie czy co tam mamy pod ręką :)). Co Was łączy nieuczuciowo, nieemocjonalnie? Muzyka, te same ukochane filmy, kolor różowy, żagle, narty, łowienie, gotowanie, szachy?
Lepiej z umiarem łączyć pasje, jak najmniej, czy wsjo razem?
Taki wątek lżejszy, na dobry wieczór :)
Obserwuj wątek
    • hotally Re: Co Was łączy? 11.01.11, 22:36
      połączyło Nas spotkanie na Mistrzostwach Świata i tak już zostało :)
      plus kilka innych pasji...
    • 2szarozielone Re: Co Was łączy? 11.01.11, 22:50
      Sposób myslenia, światopogląd, seks, poczucie humoru, ciekawość świata.
      Różnią niemal wszystkie szczegóły ;)
    • bijatyka Re: Co Was łączy? 11.01.11, 22:51
      Imo lepiej z umiarem łączyć pasje, bo się jedno w drugie (partnerzy) zbyt bardzo zazębia.

Oboje jesteśmy domownikami, Romeo bardziej lubi podróżować - ja mniej. Chodzimy swoimi ścieżkami po domu, w ciszy. Oboje lubimy samochody, wycieczki po sklepach "mediowych". Oboje lubimy przemeblowania, nowe pomysły dla domu, unowocześnienia, gotowanie. Muzyka w zasadzie też podobna, ale książki już nie. On skowronek, ja sowa. Jedno na pewno mamy wspólne - uwielbienie lenistwa.
    • kiira_korpi Re: Co Was łączy? 11.01.11, 22:53
      Co mnie łączy z MMŻetem? Hmmm, chyba tak naprawdę styl życia, podobne priorytety, potrzeby, sposób spędzania wolnego czasu.
      Poza tym tak naprawdę wcale się tak bardzo nie różnimy charakterologicznie i osobowościowo, a z biegiem lat jakby tych podobieństw było więcej;). Oboje jesteśmy hedonistami, z zamiłowaniem do ładnych rzeczy (tu ja bardziej), ale jednocześnie obdarzeni dość silnym poczuciem obowiązku. Oboje straszne pieszczochy i wrażliwce, a jednocześnie jak trza silni tak, że zniosą wszystko.
      Jeżeli chodzi o oglądane filmy, seriale, sposób spędzania wakacji, to też dość podobnie, no może z lekkimi różnicami, ale zawsze potrafimy się dogadać.
      Ja naprawdę wierzę, że nikt nie potrafiłby mnie kochać i rozumieć bardziej.
    • piataziuta Re: Co Was łączy? 11.01.11, 23:01
      poczucie abstrakcji
      muzyczna pasja
      i większość poglądów
    • lusseiana Re: Co Was łączy? 11.01.11, 23:03
      Motocykle :) One nas połączyły i do dziś są jedną z najwspólniejszych pasji...
      • josef_to_ja Ostra babka z Ciebie musi być ;) 12.01.11, 21:05
        Przy takich jak Ty dostaję kompleksów, ja nawet Seicento bym nie potrafił jeździć :(
    • balbina_alexandra ino konto! :D (n/txt) 11.01.11, 23:23

• sumire Re: Co Was łączy? 11.01.11, 23:31
      nieuczuciowo i nieemocjonalnie - muzyka na pewno. góry. narty (chociaż u niego w formie ekstremalnej, ja to se raczej zjeżdżam, więc to taka wspólno-osobna pasja). podróże. wino.
      dodam przy tym, że jestem przeciwniczką 'wsjo razem', zamęczyłabym się. mimo to parę wspólnych zamiłowań to dobry grunt :) od początku było o czym gadać.
    • siwa.krowa.oddzialowa Re: kolor różowy 11.01.11, 23:35
      Uporczywe nudności ;->
      • ritsuko Re: kolor różowy 11.01.11, 23:54
        W sensie córka bydzie? To gratulacje :]
        • siwa.krowa.oddzialowa Re: córka bydzie? 13.01.11, 20:43
          Najwyżej cielątko ;)
    • justysialek Re: Co Was łączy? 11.01.11, 23:39
      W kolejności przypadkowej: światopogląd, upodobania muzyczne i filmowe, podobne poczucie humoru, podobne priorytety, upodobania kulinarne, sposoby spędzania wolnego czasu, ...wspólny adres, dziecko i kredyt ;)

Myślę, że nie należy wszystkiego robić razem, nawet jeśli mamy identyczne pasje, tych samych znajomych itd. Trzeba mieć swój kawałek świata.
      • kitek_maly Re: Co Was łączy? 12.01.11, 20:02
        Justysialek! Niedobra Ty... :/
        Raz dwa meldować się z potomkiem na 69.
        • justysialek Re: Co Was łączy? 13.01.11, 13:48
          Mówisz i masz :)
    • salma75 Re: Co Was łączy? 12.01.11, 09:17
      Wszystko.
      Lubimy podobne:
      - książki
      - filmy
      - muzykę
      - jedzenie
      - styl ubierania się
      - kolory
      - pogodę
      - samochody
      - ludzi

Mamy podobne zainteresowania:
      - sporty zimowe
      - turystyka górska
      - kajaki
      - kinomania ;)
      - czytanie książek
      - muzyka klasyczna

Wiele, wiele nas łączy...
    • izabellaz1 Wspólna kochanka? ;) n/t 12.01.11, 09:25

• salma75 Re: Co Was łączy? 12.01.11, 09:25
      Ej no, zapomniałam o najważniejszym - mamy takie samo mega wysokie libido :D.
    • generation_p Re: Co Was łączy? 12.01.11, 11:19
      Podobne charaktery, podobne poczucie humoru i od zawsze możliwość bycia przy sobie w stu procentach całkowicie sobą.
    • pompeja Re: Co Was łączy? 12.01.11, 11:27
      Nieuczuciowo i nieemocjonalnie (seks się zalicza do uczuciowych i emocjonalnych - ludzie!) to tylko posiłki - ja gotuję, On zjada. No może jeszcze rozmowy i granie na xboxie - ja rozmawiam, On gra.
      • izabellaz1 Re: Co Was łączy? 12.01.11, 11:34
        pompeja napisała:

> granie na xboxie - ja rozmawiam, On gra.

Nie nie...Ty MÓWISZ, On gra :D
        • pompeja Re: Co Was łączy? 12.01.11, 11:41
          Nie, nie - ja ROZMAWIAM, bo On idealnie udaje, że mnie słucha i wyćwiczył do perfekcji odpowiednie wymawianie "no no" :D
          • izabellaz1 Re: Co Was łączy? 12.01.11, 11:46
            pompeja napisała:

> Nie, nie - ja ROZMAWIAM, bo On idealnie udaje, że mnie słucha i wyćwiczył do pe
            > rfekcji odpowiednie wymawianie "no no" :D

To monolog z czknięciami :P
            • pompeja Re: Co Was łączy? 12.01.11, 11:50
              Nie no pindo jedna! Nie odbieraj mi jedynej łączącej nas czynności nieemocjonalnej i nieuczuciowej (prócz jedzenia :P)!!
              • izabellaz1 Re: Co Was łączy? 12.01.11, 12:06
                pompeja napisała:

> jedynej łączącej nas czynności nieemocjonalnej i nieuczuciowej (prócz jedzenia :P)!!

A jedzenie nie wystarczy? ;D
                • pompeja Re: Co Was łączy? 12.01.11, 12:16
                  Nie, bo ja muszę dużo mówić, a niestety kocury już ode mnie uciekają ;)
      • salma75 Re: Co Was łączy? 12.01.11, 12:10
        pompeja napisała:

> seks się zalicza do uczuciowych i emocjonalnych
        > - ludzie!
        >

Ja pisałam o poziomie libido - z emocjami i uczuciami nie ma on nic wspólnego :D.
        • pompeja Re: Co Was łączy? 12.01.11, 12:17
          Laska - inni napisali seks :P

Z libidem to ja mam też kawałek Jego :P - to też nas łączy, juhuuuu! :D
    • ylfeth Re: Co Was łączy? 12.01.11, 11:37
      film, fotografia, szeroko pojęta aktywność, nie jesteśmy typami kanapowców póki co :) światopogląd, poczucie humoru, a wszyscy mówią, że jesteśmy fizycznie podobni!
    • brms Re: Co Was łączy? 12.01.11, 11:42
      Nasza nowa super mega wypasiona fura, o której marzyliśmy każde z osobna i jak się okazało, że nam się podoba to samo, to nie mogliśmy sobie odmówić ;)
      • dziewczyna_rzeznika Re: Co Was łączy? 12.01.11, 15:10
        Zastanawiam się, zastanawiam i stwierdzam, że połączyła nas pokręcona przeszłość .
    • 0riana Re: Co Was łączy? 12.01.11, 15:22
      Podroze oraz potrzeba radykalnej zmiany miejsca zamieszkania co jakis czas.
      I jeszcze nieskrywana wojownicza niechec wobec chrzescijanstwa.
    • takajatysia Re: Co Was łączy? 12.01.11, 15:36
      Łączą nas wspólne niektóre zainteresowania (i zawód - to cudowne jak ktoś rozumie zawiłe drobiazgi mej pracy), rzeczy do których dążymy (!), to samo poczucie humoru. Mam wrażenie, że tylko on rozumie moje przywiązanie do pewnych detali w życiu (małe natręctwa), z których inni się wyśmiewają. Może dlatego, że on ma podobnie ;)
    • devilyn Re: Co Was łączy? 12.01.11, 20:07
      Bardzo wysoki poziom sprawności intelektualnej wg. Wechslera. :D
    • josef_to_ja A może łączyć ich seks? 12.01.11, 21:03
      ...
    • pendzacy_krolik Re: Co Was łączy? 12.01.11, 21:06
      koń to.
    • josef_to_ja A może podobna przeszłość seksualna? 12.01.11, 21:11
      To przecież główny wyznacznik pasowania do siebie :D
      • lonely.stoner Re: A może podobna przeszłość seksualna? 12.01.11, 23:19
        na pewno nie wspolna muzyka ani gust filmowy, ani ksiazkowy. Zreszta uwazam ze to wcale nie jest potrzebne do tego zeby z kims byc.
        • josef_to_ja Re: A może podobna przeszłość seksualna? 13.01.11, 19:16
          A czemu odpisałaś pod moim postem?
    • ind-ja Re: Co Was łączy? 13.01.11, 01:15
      tyle samo co nas dzieli,wiec rownowaga zachowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka