sid-the-sloth
29.01.11, 15:43
Na przykład Piotra (konserwatyzm w wydaniu betonowym), Janka ("baby są głupie, a faceci mądrzy" i obowiązkowy :) po każdym obraźliwym zdaniu) czy Kombiego (kobieta to tyłek i cycki, a tak poza tym to większosć jest puszczalska i leci na kasę).
Wiadomo, że bycie kontrowersyjnym to klucz do sukcesu, a że sensu to mieć nie musi, jest kwestią drugorzędną. Ale tak poza tym - potraficie wytłumaczyć dlaczego ich wątki często cieszą się tak dużą popularnością? Dlaczego wpisujecie się, dyskutujecie?
Bo ja odkryłam, że w realu za bardzo nie mam okazji żeby pokłócić się na tematy, powiedzmy, światopoglądowe. Większość osób z najbliższego otoczenia ma poglądy zbliżone do moich, a nawet jeśli nie, to potrafimy się wykazać wzajemną tolerancja i nie wtrącamy się do cudzych spraw. Co do osób z dalszego otoczenia, to po prostu mam to w d... i olewam. W związku z tym na forum mogę się posprzeczać, jeśli w życiu mi tego brakuje.:) Drugi powód jest taki, że w realu nie mam do czynienia z ludźmi wyznającymi AŻ TAKIE poglądy. Czyli jest to jakaś ciekawostka i egzotyka. Trzeci jest taki, że bywam impulsywna - coś mnie zirytuję, odpiszę, wszystko w ciągu 30 sekund, taka akcja-reakcja.
A jak jest z Wami? Dlaczego dyskutujecie z osobami, których nie lubicie i które w Waszym mniemaniu piszą bzdury, obrażają, są z innego świata? Naprawdę ciekawi mnie to.