Dodaj do ulubionych

Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie

06.02.11, 22:31
Właśnie oglądam dokument o Polkach wypoczywających w Hurgadzie i jestem autentycznie zszokowany, ja wiem, ze część kobiet jest naiwna i głupia mówiąc wprost, ale to jest szczyt. Historie z forum "Faceci z wakacji" na filmie są jeszcze bardziej żenujące.

Aha i okazuje się, że tani komplement działa najlepiej, zapamiętam :)

PS. Żeby nie było tylko o kobieta, to na filmie jest genialna scena z dwoma wieśniakami w klapkach Kubota i skarpetach kupujących podróbkę Rolexa
PS.2 Właśnie jedna z dwóch młodych kobiet iq kłącza perzu bierze ślub z habibkiem :D
Obserwuj wątek
    • six_a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 22:35
      byyyyyyło.
      opuszczasz się juljan:)
      • wicehrabia.julian Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 22:36
        six_a napisała:

> byyyyyyło.
        > opuszczasz się juljan:)

jak było jak dziś jest premiera tego dokumentu, jest zajebisty :)
        • six_a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 22:41
          no byyyyyyyyło:
          forum.gazeta.pl/forum/w,16,121796659,121796659,Pomozcie_mi_zrozumiec_zachowanie_tych_kobiet.html
          • wicehrabia.julian Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 22:45
            six_a napisała:

> no byyyyyyyyło:
            > forum.gazeta.pl/forum/w,16,121796659,121796659,Pomozcie_mi_zrozumiec_zachowanie_tych_kobiet.html

o przepraszam, nie zauważyłem
    • tanebo Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 22:50
      Delikatnie mówiąc to te panie nie są w moim typie. Jeśli głównie takie tam jeżdżą to współczuję Egipcjanom...
      • jamesonwhiskey Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 23:07
        sporo teraz egiptu w TV i sobie wlasnie spojrzalem na miejscowych kolesi ,
        no i w sumie nie wiem czemu te baby sie tak jaraja bo chopaki nie wygladali na przystojniakow
        • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 23:53
          jamesonwhiskey napisał:

> sporo teraz egiptu w TV i sobie wlasnie spojrzalem na miejscowych kolesi ,
          > no i w sumie nie wiem czemu te baby sie tak jaraja bo chopaki nie wygladali na
          > przystojniakow

Słyszałeś, co te laski mówiły? Że ci kolesie potrafią rozmawiać, uwodzić, czarować, coś czego brakuje Polakom. A z tyłu głowy faceta wdrukowane: kasa i wygląd, kasa i wygląd. A Egipcjanie ani piękni, ani przy kasie, a panienki aż piszczą.
          • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 09:49
            mi sie wydaje, ze ten upał tak na nie działa, bo jak Polacy probują te tanie teksty sprzedawac- o oczach jak gwiazdy itd- to są wysmiewani- bo wyswiechtane teksty

:)

co u Polaka nie przejdzie, u Habibi jest zaletą
            • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 09:52
              Owszem. Egzotyka działa na ich korzyść. Poza tym świadomość, że to wakacje, przygoda, coś o ograniczonym terminie ważności. Zupełnie jak przygoda w delegacji.
              • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 09:58
                no własnie- nikt nie widzi, do tego marzenie o wakacyjnym romansie, milosci na plazy itepe

no i weż sie nie zakochaj w ręcznikowym;)

pamietam wrecz awanturę na facieci z egiptu

o boba z hotelu roma- chyba zapamietam go do konca zycia- kobity sie kłociły, bo kazda twierdziała, że to ona z nim jest, a reszta sciemnia

zdjecie podobno prawdziwe- widzialam wczesniej na nie-demotywatorach
                religiapokoju.blox.pl/2009/08/Bob-z-hotelu-Roma-demotywator.html
                • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 10:24
                  Ta nachalność Bobów ręcznikowych mnie odstrasza.:D
          • jamesonwhiskey Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 10:20
            > Słyszałeś, co te laski mówiły? Że ci kolesie potrafią rozmawiać, uwodzić, czaro
            > wać, coś czego brakuje Polakom

te rozmowy to raczej troche naciagane, polegaja wlasnie na takim darling i love ju

• menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 10:23
              jamesonwhiskey napisał:

> > Słyszałeś, co te laski mówiły? Że ci kolesie potrafią rozmawiać, uwodzić,
              > czaro
              > > wać, coś czego brakuje Polakom
              >
              > te rozmowy to raczej troche naciagane, polegaja wlasnie na takim darling i love
              > ju
              >

Tym łatwiej rodacy powinni załapać.;)
              • rozczochrany_jelonek Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:16
                Menko, kochanie, bardzo za Tobą tęsknię, jesteś moim aniołem, jesteś moją królową. Marzę o Twoich oczach i uśmiechu. Chciałbym spędzić przy Tobie każdą chwilę.

działa ? :>
                • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:21
                  Popudruj się trochę, bo ni uja z tego nie będzie.:D

Padłabym gdybym to usłyszała. Ale może trzeba usłyszeć to 150 razy, co? Jelon, zawijaj mankiety.:D
                • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:25
                  Jelonek, przeczytam to jeszcze 149 razy i może się uda. Czekaj w pogotowiu.:DDDDD
                  • rozczochrany_jelonek Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:33
                    Cieszę się Menko z tego, że komplementy moje napełniły Ciebie radością i że dzięki nim piękny uśmiech zagościł na Twojej twarzy. Chciałbym Ciebie w taki sposób uszczęśliwiać każdego dnia, .... budząc pięknymi słowami na powitanie.
                    • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:40
                      Jelon, masz szczęście, że mam uszy na miejscu. W przeciwnym razie śmiałabym się teraz na okrągło.:D:D:D:D
                      • rozczochrany_jelonek Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 13:43
                        faktycznie, działają te habibowe sztuczki :P

przypominasz sobie jakiś taki komplement który mocno posmyrał Twoje ego ? po którym poczułaś że możesz góry przenosić/zmiękły Tobie kolana/itp, rzuć jakimś przykładem :)
                        • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 13:51
                          Jelon, już prawie jestem Twoja.:D:D

Nie przypominam sobie. Może panom rzeczywiście brakuje fantazji, a może ja nie sprawiam wrażenia laleczki łaknącej i wierzącej w takie kiczowate banialuki. Może też nie umiem ich przyjmować i reaguję jak teraz na te Twoje bajki.:P Miło usłyszeć miłe słówka, ale znam skuteczniejsze sposoby na te kolana.;)
                          • rozczochrany_jelonek Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 14:58
                            > Jelon, już prawie jestem Twoja.:D:D

i od razu człowiek czuje się lepiej w ten pochmurny deszczowy dzień, zaraz wyjdzie słońce w sercu :>

Nie chodziło mi o banialuki i bajki - chociaż w tych drugich zawsze znajdzie się jakieś ziarnko prawdy :) , ale o szczere zwykłe słowa, które trafiają do człowieka i wzbudzają w nim bardzo silne emocje.
                            W sumie to dobrze, że jeszcze czegoś takiego nie przeżyłaś, tzn że wszystko przed nami :)
                            • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:09
                              rozczochrany_jelonek napisał:

> > Jelon, już prawie jestem Twoja.:D:D
                              >
                              > i od razu człowiek czuje się lepiej w ten pochmurny deszczowy dzień, zaraz wyjd
                              > zie słońce w sercu :>

> W sumie to dobrze, że jeszcze czegoś takiego nie przeżyłaś, tzn że wszystko prz
                              > ed nami :)
                              >

Jesteś cooooraz bliżej.:D

>
                              > Nie chodziło mi o banialuki i bajki - chociaż w tych drugich zawsze znajdzie si
                              > ę jakieś ziarnko prawdy :) , ale o szczere zwykłe słowa, które trafiają do czło
                              > wieka i wzbudzają w nim bardzo silne emocje.

To takie były, ale uznaję je za wypowiedziane głośno fakty, oczywistości, a nie jakieś komplementy o oczkach i dołeczkach. I dotyczyły mnie, mojego charakteru, osobowości, intelektu. Te sobie cenię.:P
                              • lernakow Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 07:55
                                menk.a napisała:

> I dotyczyły mnie, mojego charakteru, osobowości, intelektu. Te sobie cenię.:P
                                >
                                Cechy Twego charakteru są jak gwiazdy, a intelekt jak księżyc na moim niebie. W nim odbija się słoneczne światło Twej osobowości, rozjaśniając noce na forum. Тaк рaздевaйcя.
                                • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 08:41
                                  lernakow napisał:

> Cechy Twego charakteru są jak gwiazdy, a intelekt jak księżyc na moim niebie. W
                                  > nim odbija się słoneczne światło Twej osobowości, rozjaśniając noce na forum.
                                  > Тaк рaздевaйcя.
                                  >

Kolana mięTkie. :D:D:D::D
                                  • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 09:58
                                    ale oni to bardziej po bandzie jadą- nie znaja tylu madrych słów:D

całą noc myslałem o twoich oczach, nie mogłem spać, chce sie z toba przespać, jestes piekna

kocham cie

nie ma co sie zbytnio wysilac:P
                                    • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 10:20
                                      Piszą prosto, bo cel jasny a i droga do celu jest prosta jak drut.:D
                • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:37
                  jeszcze musi byc cos o oczach peiknych jak ksiezyw w nowiu, albo jak gwiazdy
                  • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:40
                    Nie wiem, co by musiało misie w życiu wydarzyć, jakie zmiany zajść albo jaką musiałbym się stać, by ulec takim ... podrywom. Skarpeta, weź powiedz. Już prędzej z premedytacją iść z kolesiem do łóżka (broń panie nie z żadnym Ahmedem), niż udawać, że to zasługa tych śpiewek.:>
                    • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:48
                      te teksty są straszne

tymbardziej tego nie rozumiem, ze na sekswakacje mozna pojechac w zasadzie wszedzie- i nie trzeba sie żenowac tekstami o "jor ajs lajk star in skaj"

i ta ich nachalnosc- po prostu straszne

predzej bym przeleciala ręcznikowego we Władku- bez kitu
                    • jamesonwhiskey Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:48
                      no wiec wlasnie , chca sie panny dmuchac z bobem recznikowym ich sprawa,
                      tylko po co to pie...nie ze polscy faceci sa beznadziejni a czysciciel basenow po 3 klasach podstawowki to normalnie cud wszechswiata
                      • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:54
                        otoz to

ale mialam kiedys p[rzyjemnosc byc podrywaną przez całkiem przystojnego faceta- niestety spalił sie gdy, po 15 min rozmowy powiedział- wiesz muszę sie przyznać, jak weszlas ( do pubu) zrobiło sie jasniej

:D
                        • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:59
                          On myślał, że to taka wisienka na torcie będzie. :D:D:D

Zaraz zacznę współczuć rodakom. Chcą dotrzeć do babskich majtek i nigdy nie wiedzą czy wejdą na te tanie hasła.:D
                          • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:08

hehehe

moze sekret tkwi w natrętności

ale z drugiej strony- w Pl to przy zbytniej nachalnosci co najwyzej w morde zarobi

i weź tu bądź madry czlowieku
                      • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:00
                        Jameson, chcesz mieć te panienki, musisz klepać farmazony. Nie ma zmiłuj.:D
                        • jamesonwhiskey Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:21
                          osobiscie panienki w stylu tych pustych farbowanych blondi, jedna glupsza od drugiej zbytnio mnie nie interesuja , a i towaru po jakims bezzebnym brudasie to bym kijem nie chcial pukac
                          • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:27
                            Bob ręcznikowy z demotów miał zęby. Co Ty gadasz.:D

Czyli Tobie i lalkom jak z filmu jest nie po drodze. A to oznacza, że dla siebie nie istniejecie, nie jesteście w kręgu zainteresowań. Problemu nie ma.
                            • jamesonwhiskey Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:32
                              dla mnie problemu nie ma , ale dwaj dzentelmeni pokazani w filmie byli bardzo rozgoryczeni postawa rodaczek ,
                              • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:39
                                Dziwisz się rodaczkom? :D
      • 0ffka Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:09
        tanebo napisał:

> Delikatnie mówiąc to te panie nie są w moim typie. Jeśli głównie takie tam jeżd
        > żą to współczuję Egipcjanom...

Heh... chyba lecą na viagrze ;/
      • wypasiona_foczka [...] 09.02.11, 13:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kitek_maly Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 23:14
      Ja bym sobie obejrzała, żeby sprawdzić czy mnie zszokuje, ale nie mam tiwi. :P
      • wicehrabia.julian Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 23:20
        kitek_maly napisała:

> Ja bym sobie obejrzała, żeby sprawdzić czy mnie zszokuje, ale nie mam tiwi. :P

to się da zrobić :)
        • lonely.stoner Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 23:49
          hehe, obejrzalam ten fragment jak ci polscy faceci sie wypowiadaja, dzizas, jedni i drudzy siebie warci. W sumie tym paniom sie nie dziwie ze maja dosc polskich facetow- jesli tylko takich znaja.
          • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 20:38
            Ja sądzę, że panowie i te dwie młode panie z tego filmu, powinni połączyć się w pary, świetnie do siebie pasują.:)
      • mumia_ramzesa Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 13:35
        Jest na YouTube. Tutaj pierwsza czesc: www.youtube.com/watch?v=zyH_bqEejpA
    • grassant Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 06.02.11, 23:55
      wolałem obejrzeć Ruskich w Afganistanie.
      • m-kow Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 02:28
        Trzeba było obejrzeć "Ruskie" w Hurgadzie! Afganistan wysiada.
        • voxave Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 07:43
          sprawa marginalna podobna do tej o panach wyjeżdzajacych do Tajlandii na dziewuszki zabieraja dorobek finansowy życia---panienki ograbiają z ostatniego centa i puszczaja w skarpetach---tysz pysznie
          • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 14:24
            tylko ile osob wyjezdza do tajlandii, a ile do egiptu?
            • princess_yo_yo Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 14:37
              gdyby tajlandia byla w podobnej cenie co egipt to podejrzewam ze liczby seks turystow i turystek by sie wyrownaly, przynajmniej w przedziale wiekowym ktory z seksturystyki korzysta.

reszta to chyba kwestia bariery jezykowej, jak sie dobrze nie zna jezyka to tani komplement w rownie lamanym angielskim pewnie juz nie wydaje sie az tak tani a podryw nie az tak prostacki. i tyle.
    • lernakow Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 07:12
      Widziałem zajawki. I są sztuczne jak wątek trolla, więc i sam dokument potraktowałem adekwatnie - ignorem. Ale może jeszcze się załapię, bo habo lubi powtórki.
    • alkud [ Seksturystyka Polek na Bliskim Wschodzie ] 07.02.11, 08:08
      O "Darling I lowe ju"
      i nie tylko ;)

religiapokoju.blox.pl/2011/02/Darling-I-Lowe-Ju-czyli-Polki-i-kurortowi-Arabowie.html
    • chersona Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 08:38
      to lokalny folklor. miłość z habibi to ostrzejsza forma propozycji wymiany wielbłąda na kobietę. pewnie należy to już do dobrego tonu i jest stałym punktem wycieczek. moi 60-letni znajomi rok temu byli w sharm-el-sheikh. Do niej w obecności męża przystawiał się młody hotelowy chłoptaś. Sadząc po zdjęciu dobrze odżywiony, śniady pulpet. Czy to czasem nie irytujące jechać tam i wiedzieć, że trzeba będzie przebrnąć przez te tandetne zaloty?
      A propos, według mojego faceta habibi leci na starsze panie. Prawda to? Od jakiego wieku mam się spodziewać podrywu?
    • disa Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 09:42
      ohydztwo :( dobrze, że nie mam TV bo mam zapędy rasistowskie i odruch wymiotny na takie akcje

statichg.demotywatory.pl/uploads/201101/1295740729_by_wysol66.jpg
      ale mimo wszystko współczuję laskom które muszą dać brudasom tyłka żeby ktoś je "uwodził" - smutne
    • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:14
      Kolesie z Polski niszcza system.
      Jak mozna tyle kasy wydac, by znalezc sie w takim kiczowatym srodowisku.

"Wiesz, dla mnie to jest w ogole niepojete przez umysl, ze ja moge byc stara."

Blondi w kreconych wlosach wymiata.

Dwie sprawy.
      1. Wakacje, klimat, daleko od domu
      2. Egzotyka, inny kolor skory

Rozmowy o stylu uwodzenia, atrakcyjnosci zewnetrznej (zakladam, ze to cos wiecej niz tylko kolor skory) czy meskosci tych kolesi wylaniaja mi sie same sprzecznosci.

Innosc to jest to co pociaga takie kobiety.

Mam nadzieje, ze w kraju tez sa takie odwazne. Kilka podobnych i na forum sie znajdzie.

Polki heh
      • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:16
        Specjalista od Polek i habisiów wszedł na pokład. Ojjj będzie się działo.:D
        • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:20
          Czesc Menka, kiedy wylatujesz do Egiptu? Zamieszki chyba pokrzyzowaly Ci troche plany.
          • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:24
            Oj misiu, nie denerwuj się. Na razie latam bliżej.:P
            • lernakow Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:28
              menk.a napisała:

> Na razie latam bliżej.:P
              >
              Na Łysicę.
              • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:31
                Tam mieszkam.:P
                • lernakow Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:39
                  Mieszkasz tam, gdzie ja się wychowałem.
                  • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:41
                    Od Twojego dziecięctwa wiele się zmieniło. Jest dużo... bardziej.:P
                    • lernakow Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:44
                      Serio? Wyprowadziłem się na południe gdy miałem jedenaście lat. Moi rówieśnicy kradli już w sklepach lub robili za czujki przy obrabianiu samochodów. To jak bardzo "bardziej" jest po ćwierćwieczu?
                      • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:48
                        No już wszystko ukradzione. Teraz jeżdżą z występami gościnnymi.:D
                        • lernakow Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:51
                          I Balcerowicz wtedy mieszkał na Bródnie. I też teraz jeździ z występami gościnnymi. Ale nie żebym porównywał, tylko tak jakoś wyszło.
                          • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:57
                            Aaaa widziałam swego czasu reportaż Pochanke. Oprowadzał ją po starych kątach i opowiadał, jak to kiedyś mu było.
                            • wredn.a.malpa Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 14:52
                              łomatko, Menka jestes z Brodna!?

Jol Ziomalko!
                              • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:11
                                Si. Od 3 lat .;)
                                • wredn.a.malpa Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:16
                                  Och, to jeszcze nawet dobrze nie zadomowiona!

Ja urodzona i wychowana w zakazanej dzielnicy. I wyjechana obecnie.

Ale zreszta, kiedys to byla zakazana dzielnica. Pobicia, wojny mafii, kilka razy nawet sie wzajemnie wysadzali. Nie to co teraz. Bloki odmalowane, czysto, rzezby i inne atrakcje w parku. :P
                                  • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:19
                                    6 lat na Pradze, 3 na Bródnie i te atrakcje zawsze mnie omijały.:D
                                    • wredn.a.malpa Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:31
                                      Atrakcje byly na brodnie jak bylam w podstawowce - w znamierzchlej przeszlosci. Teraz to spokojna dzielnica - pieski sikaja, ptaszki spiewaja, dzieci biegaja.

A w ktorej czesci brodna? Jesli mozna wiedziec?
                                      • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:33
                                        Krok od trasy, pomiędzy Parkiem a Wysockiego.;)
                                        • wredn.a.malpa Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:39
                                          To najstarsza czesc Brodna zwiazana z osiedlami kolejowymi (oczywiscie nie liczac grodu). :) Kilka startych domow sie jeszcze uchowalo niedaleko cmentarza. Ale wiekszosc zostala zniszczona jak budowali osiedle. Kilka kapliczek przydwozynych mozna znalesc tez.

Tak - jestem patryjota lokalnym. :P
                                          • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:51
                                            Za przewodniczkę możesz służyć.;)
                                            • wredn.a.malpa Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 16:11
                                              No ba :P

Kiedys nawet chodzilam na spotkania "przyjaciol brodna" czy czegos takiego. Wszyscy powyzej 70 lat i ja :P

Bylo fajnie - niezwykle zwawi staruszkowie :P
                                              • fig-ga Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 07:43
                                                Ja tam mieszkałam jakiś czas, niedawno i o małego słonia a mieszkałabym tam znowu. Brr, nie lubię bródna, jedno wielkie blokowisko.
            • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:30
              >nie denerwuj się

Nie schlebiaj sobie.
              • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:34
                Jak nie ja to kto?:>
                • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:35
                  Moze habibi? :)
                  • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 11:37
                    No kurza twarz właśnie nie. Jeszcze jakieś lotne pomysły?:>
        • soulshunter Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:34
          a właśnie, ciekawe co tam u avital84 czy (jakos tak) slychac? Czy jak przystalo na polke patriotke broni wlasna naga piersia swojego habibi?
    • marouder.eu Czytalem na jakims forum, ze Panie.. 07.02.11, 12:06
      ..zdesperowane chucia i pograzone w zalobie ze wzgledu na wewnetrzna sytuacje w Egipcie, odgrazaly sie, ze pojada do Murzynii szukac tamze tymczasowego absztyfikanta:)
      Ciekawe jak po murzynsku brzmi zrozumiale juz w polskim rodzaju damskim slowko "habibi"?:)
      • aneta-skarpeta Re: Czytalem na jakims forum, ze Panie.. 07.02.11, 12:09
        gdyby tylko wakacje w kenii były tansze...

:D:D
      • menk.a Re: Czytalem na jakims forum, ze Panie.. 07.02.11, 12:10
        I co wy wtedy poczniecie?
        • marouder.eu A coz mam "poczynac"?:) 07.02.11, 12:31
          Poki co, mialem szczescie blizej wiazac sie z Paniami o pogladach, hmm, powiedzmy delikatnie, ekskluzywistycznych, niechetnych tym samym przywolywaniu z drzew egzemplarzy egzotycznej fauny:)

I niech tak zostanie:)
    • hotally [...] 07.02.11, 12:24
      • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:28
        Ally, oddychaj i miarkuj język. Ładna, miła, mądra a wyraża się jak koleś spod budki.:>
        • potworski Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:51
          menk.a napisała:

Ładna, miła, mądra

Z całego tego zdania zgadzają się chyba tylko przecinki.
          • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:55
            Nie tylko, potworski, nie tylko. Spójrz mi w oczy: czy ja cię kiedyś okłamałam?
            No dobra. Okłamałam. Ale teraz nie kłamię.:>
            • potworski Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 12:59
              menk.a napisała:

> Nie tylko, potworski, nie tylko. Spójrz mi w oczy: czy ja cię kiedyś okłamałam?
              > No dobra. Okłamałam. Ale teraz nie kłamię.:>

Ok, zatem ujmę to tak=dosyć oszczędnie gospodarujesz prawdą.
              • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 13:10
                Prawda bywa niewygodna dla niektórych. Albo mało wiarygodna na ten przykład. Tak jak teraz.:>
                • potworski Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 13:29
                  menk.a napisała:

> Prawda bywa niewygodna dla niektórych. Albo mało wiarygodna na ten przykład. Ta
                  > k jak teraz.:>

Ja bym dodał do tego, że potrafi być względna=to bardziej adekwatne określenie.
                  • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 13:40
                    Zatem jak mogłaby brzmieć podrasowana, ta względna prawda, moja opinia o Ally, cobyś jej nie podważał?:>
                    • potworski Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 14:01
                      menk.a napisała:

> Zatem jak mogłaby brzmieć podrasowana, ta względna prawda, moja opinia o Ally,
                      > cobyś jej nie podważał?:>

Jeśli ta podrasowana prawda stanie się twoją i moją prawdą czyli nabierze cech uniwersalności to w tym momencie przestanie być względna.
                      • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 14:05
                        Zamień ładna, miła, mądra w stosunku do Ally tak, aby nie straciło na wymowie i było wiarygodne, no.:>
                        • potworski Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 14:12
                          menk.a napisała:

> Zamień ładna, miła, mądra w stosunku do Ally tak, aby nie straciło na wy
                          > mowie i było wiarygodne, no.:>

menk.a podywagowałbym jeszcze z tobą chętnie, ale temat hotally nie wydaje mi się tego wart.
                          • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 14:14
                            I po zabawie.:|
      • marouder.eu Wreczyc im paszporty kongijskie! 07.02.11, 12:56
        Jakas kara musi byc:/
      • soulshunter Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 13:01
        Aluch ma racje, zabrac im paszporty ale jak tylko wyladuja w Egipcie, tak zeby juz nie mogly wrocic.
    • alkud Darling I lowe ju - już na YouTube ############### 07.02.11, 12:44
      Cały wątek tutaj:

www.wykop.pl/link/618091/darling-i-lowe-ju-juz-ktos-wrzucil-na-youtube/
    • princess_yo_yo Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 13:22
      gdzie jest link na you tube bo nie ogladalam i u mnie nie ma hbo i nie moge sie madrze wypowiedziec?
    • mrs.g Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:11
      daj jakis namiar na ten dokument ;-)
      • wredn.a.malpa Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 15:18
        na youtube jest.

Caly. W wyszukiwarke sobie wrzuc Darling aj lowe ju.
    • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 17:44
      Obejrzałam do połowy, ale jak będę miała wenę, to zrobię podejście do całości. Wczoraj wymiękłam, gdy te dwie blondyny koorwowały w pokoju hotelowym.

To nie jest dokument, tylko fabuła stylizowana na dokument, tudzież dokument ze scenariuszem i kreowanymi sytuacjami, tak jak "nie jesteśmy puszczalskie" - chyba tylko tego rodzaju "dokumenty" ma w zwyczaju wypuszczać polskie HBO.
      Jeszcze w miarę wiarygodna była ta starsza babka i jako jedyna nie budziła u mnie negatywnych uczuć, a i powiedziała kilka sensownych rzeczy. Mi.in. na temat roli w społeczeństwie i postrzegania przez społeczeństwo kobiet po 50-tce. Smutne, że żeby poczuć się atrakcyjną kobietą musi korzystać z usług egipskich prostytutek i nie przyjmować do wiadomości, że to jest układ, nie podryw.

A co do samej prostytucji - widocznie kobiety (większość) są inaczej skonstruowane czy nauczone niż faceci, nie wystarcza im seks i cześć, idę sobie. Dlatego ta cała otoczka, "uwodzenie", wyznania miłości, oszukiwanie się i dlatego te relacje wyglądają inaczej, niż gdy facet idzie do burdelu. Chociaż tu dochodzą też inne sprawy - to, że kobiety mniej chętnie niż faceci uprawiają seks bez zobowiązań czy płatny, a oprócz seksu chcą jeszcze iść na randkę, to nie tylko kwestia mniejszej ilości testosteronu, romantyzmu i wychowania, ale także kwestii technicznych, bo niewiele kobiet ma orgazm na zawołanie, chociaż teraz jest trend mówić, że żadna nie ma z tym problemu.:)

Ciekawie byłoby obejrzeć taki prawdziwy dokument na ten temat, albo chociaż coś mniej jadącego po stereotypach - bo np. z takiego forum "faceci z Egiptu" elokwencja nie bije po oczach, ale jednak amatorki egipskich lowelasów to nie tylko dresiary pokroju tych w filmie. I w ogóle można spojrzeć na temat z kilku stron - jedna babka może jechać na podryw, poromansować, zaliczyć i finito, druga będzie chciała się dowartościować i posłuchać "ju ar soł bjutiful", a trzecia "zakocha się" i będzie facetowi kasę wysyłała, a tutaj już bardziej o kwestie psychologiczną i wychowania można by zahaczyć.

Z drugiej strony mamy w filmie też stereotypowych polskich łysych w skarpetkach i klapkach, jak nieźle na innym forum napisano, że może nauczą się, że "darling aj law ju" działa lepiej niż "nas nie dagoniat", wyrwą coś i przestaną marudzić.:)
      • esco_bar Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 20:54
        nie od dzis wiadomo , za wiekszosc Polek "sypie sie" jak domki w Sarajevie
    • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 20:56
      Zaczęłam oglądać. Szokować nie szokuje. Śmieszy póki co.:D
      • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 20:58
        Mnie raczej żenowało.
        • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 20:58
          "W czym oni są lepsi, qr%^$, od nas?'
          • simply_z Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:01
            aj towarzystwo warte siebie;)
            • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:03
              Chyba obejrzę do końca.:)
              • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:07
                To na pewno jest dokument??
                • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:09
                  No właśnie nie, chyba tylko ślepy by nie zauważył.;)
                  • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:17
                    Btw. na egipskim forum piszą, że jedna z tych babek (tylko nie wiem która) to rezydentka czy tam była rezydentka któregoś z biur podróży.
            • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:10
              simply_z napisała:

> aj towarzystwo warte siebie;)

Ojjj tak. Czereśnia na czereśni.

Tym bardziej mnie dziwią joby pod adresem Polek. Zwyczajnie nie rozumiem.
              • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:14
                Ale czego? Że najwięcej o puszczalskich zdzirach mają do powiedzenia panowie na takim poziomie? No proooszę Cię.:)
                • simply_z Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:16
                  przeciez wiekszosc tych dokumentow przedstawia swoisty margines- pamietacie Balladę o erotycznym zabarwieniu?
                  • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:18
                    W tym miejscu nalezy pozdrowic "kolezanke forumowa". Buziaczki Avital.
                  • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:19
                    O tym pisałam, mogliby mniej stereotypowo podejsć do tematu.
                    • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:21
                      Dali (_._)y.Pozdrawiamy szefostwo HBO.:D
                • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:19
                  Nie. Tego, że na podstawie tego fabularnego filmiku mówi się, że jesteśmy puszczalskie. Nie tylko o tych dwóch młotkach w skarpetach popylających po ulicach Hurghady.
                  • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:21
                    Nie. Najlepsze jest to, ze pomijacie 2 najwazniejsze sprawy w calym watku.
                    1. hipokryzje tych kobiet
                    2. stosunek Egipcjan do samych Europejek
                    • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:24
                      Bo to było przerabiane w 2864348 Twoich wątkach.
                      • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:27
                        sid-the-sloth napisała:

> Bo to było przerabiane w 2864348 Twoich wątkach.

Kąbi to specjalista od odgrzewanych kotletów. Pozwól mu.;)
                    • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:26
                      Najlepszejest to, ze to nie jest dokument. Najlepsze jest to, że nawet jeśli jakieś panie jadą sobie poużywać z Egipcjanami, to co? Wolą habibków niż polskie kombinerki lub tych 2 w skarpetach (w sumie nawet się nie dziwię).
                      Jestem w połowie 3 części i zakładając, że te baby mówią prawdę to... ja tam nie widzę ich naiwnosci i wiary w bajki habibi. One doskonale wiedzą, że to gra. Nikt tam nikogo nie wykorzystuje. Grają w grę. Obie strony wiedzą, jaki może być finał tej gry. Przegranymi są te 2 młotki w skarpetkach. Oni nie pobzykają.
                      • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:28
                        > Przegranymi są te 2 młotki w skarpetkach. Oni nie pobzykają.

I o to się rozchodzi!:D
                      • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:33
                        > kombinerki

Widzisz problem z Toba polega na tym, ze postepujesz jak wiekszosc panienek tutaj, ktore zwracaja uwage kazdemu, kto zachowuje sie troche inaczej niz jest to przyjete, czyli TWA, panie ĘĄ w stylu Korpi czy jak ona tam ma, ktora obraza, a pozniej zdziwiona jak ktos postepuje tak jak ona i jeszcze zwraca mu uwage, ze zle postepuje.
                        Piszesz mi maile, w ktorych masz do mnie problem. Ja odpuszczam, a teraz Ty, po raz kolejny nawiazujesz do mojego nicka. Myslalem, ze to dziala tez w druga strone, ale jak chcesz to moge wrocic do poprzedniego stanu, tylko znowu nie pisz do mnie z wiekim zalem.
                        • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:46
                          Uuuu no to teraz się rozpędziłeś.
                  • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:27
                    Bo niektórzy chyba naprawdę myślą, że to dokument, a te dwie dziewczyny traktują jako reprezentację kobiet polskich.:) No a ci faceci to takie misie biedne.:)
                    • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:28
                      I to ich 'w czym my jesteśmy, qr%^$, gorsi?' :D
                      • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:41
                        Doszłam do końca trzeciej części, ci Egipcjanie z plaży mogliby sobie ręce podać z panami w klapkach, z tą różnicą, że jedni bzykają, a drudzy nie.:)
                        • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:48
                          mi to lotto jesli baby lubia arabow.

problem sie pojawia na linii- zakochałam sie w 15 min, on wysyla 50 smsow dziennie wiec musi mu zalezec- a oni traktują je jak szamaty i chcą wyciagnac z nich pieniadze.
                          ale zwrocimy tez uwage jakie kobiety moga sie na to zlapac

nie mowie tego na podstawie filmu tylko forum faceci z egiptu, gdzie 90% kobitek lykala teksty jak zaba błoto i bylo wielkie love i zbieranie kasy na chora mamusie i co miesieczne wakacje
                          • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:51
                            No właśnie, ja też nie do końca łapię AŻ TAKĄ naiwność.
                          • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:54
                            Nawet ślub jedna wzięła..:D
                            • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:56
                              Jeśli te panny są hipokrytkami, to jakie słowo określi te egipskie prostytutki?:>
                              • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:01
                                Czyli panowie, którzy bzykają się za kasę z każdą, jaka się nawinie, walą ściemy, a;e za żonę tylko dziewicę.
                                No i kto w Egipcie kogo zaczepia i podrywa, turystki lowelasów, czy może odwrotnie?:)
                                • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:04
                                  Nie lowelasów. Panie kupują sobie usługi prostytutek. Czy klienta obchodzi, co o nim sądzi prostytutka niezależnie jakiej płci jest?;)
                                  • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:06
                                    Tylko, że tu nie ma tak przejrzystego układu jak w typowej prostytucji.
                                    • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:12
                                      Zmogłam do końca.
                                      Bajka. Przerysowana. Morału się nie dopatrzyłam.
                                      • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:48
                                        Przerysowana i zbyt sztuczna, nawet patrząc z przymrużeniem oka.
                      • princess_yo_yo Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:53
                        a mi sie nawet podobalo, ot taki fabularyzowany dokument, bohaterowie podzielili sie z nami swoimi zludzeniami ktore czynia ich zycie lepszym (bardziej znosnym):
                        pani emerytka: szansa na druga mlodosc i wakacje od rzeczywistosci ktora bardzo skrzeczy, trudno sie nie zgodzic
                        polscy chlopcy: ze sa wspaniali i nie tylko habibi ale i polki nie dorastaja im do piet, cytat menki mowi sam za siebie
                        polskie dziewczyny: ze takiego romasu/ podrywu oczekuja i ogolnie jest pieknie
                        egipscy chlopcy: ze to czym sie trudnia nie jest prostytucja

i pewnie w wiekszosci przypadkow tak to wlasnie wyglada wiec film nie mija sie az tak z rzeczywistocia podejrzewam.
                        • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:59
                          Fakt, reżyserka poznała temat i musiała dużo na forach siedzieć.:)
                          • princess_yo_yo Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:29
                            ale tego typu produkcje nigdy nie beda doglebnie pokazywac tematu/ problemu bo uczestnicy musza sie zgodzic na to w jaki sposob zostali przedstawieni i jak sie prezentuja. nie bedzie sensacji, oto jak czesc ludzi spedza wakacje. taki bardziej reality show niz klasyczny film dokumentalny.

nie wiem czy w pl jest dostepne albo czy jest na you tube ale podobnie wyglada 'my big fat gypsy wedding' ktory ostatnio robi furore na wyspach, niby nic odkrywczego i tak na prawde zadna sensacja ale trudno sie oderwac. ot takie spojrzenie na wyspiarskich cyganow (zupelnie innych niz w pl, tak na marginesie), wiadomo ze rzeczywistosc jest bardziej zlozona i nie tak kolorowa, ot calkiem niezle zrobiona telewizja. polecam
                            • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:46
                              > ale tego typu produkcje nigdy nie beda doglebnie pokazywac tematu/ problemu bo
                              > uczestnicy musza sie zgodzic na to w jaki sposob zostali przedstawieni i jak sie prezentuja.

Tak, o ile zdecydują się pokazać twarze.

> nie bedzie sensacji, oto jak czesc ludzi spedza wakacje. taki bardziej reality show niz klasyczny film dokumentalny.

Fakt, ale mnie brakowało konfrontacji tych naiwnych wyobrażeń z pytaniami reżyserki, raziła mnie sztuczność tych dwóch blondi (najsłabiej zagrane postacie, szczególnie ta z krótszymi włosami). Nawet jak na reality show było za mało reality, już taki Big Brother, chociaż też reżyserowany, wyglądał wiarygodniej. A sensacja to mogła być tylko dla kogoś, kto zupełnie nie zna tematu i nie słyszał o tym. No ale fakt, nie oglądało się tego źle.:)
                              • princess_yo_yo Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:53
                                > Fakt, ale mnie brakowało konfrontacji tych naiwnych wyobrażeń z pytaniami reżys
                                > erki, raziła mnie sztuczność tych dwóch blondi (najsłabiej zagrane postacie, sz
                                > czególnie ta z krótszymi włosami). Nawet jak na reality show było za mało reali
                                > ty, już taki Big Brother, chociaż też reżyserowany, wyglądał wiarygodniej.

tu sie zgadzam, pytania rezyserki na pewno by pomogly, pewnie pomogloby tez gdyby bylo wiecej bohaterow nawet jesli ich wypowiedzi bylyby tylko dodatkiem do glownej 'fabuly'.
    • zloty.strzal Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:45
      Ten dokument to tak nie do końca jest dokumentem, przeczytajcie komentarze.
      • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:52
        Wiemy:)
    • zaklopotana87 Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:47
      Nie wiem czy powtórzę kogoś, ale nie chce mi się czytać wszystkich wpisów. Jedyna refleksja, która przychodzi mi po obejrzeniu tego dokumentu zostanie ocenzurowana :), więc łagodniej: Wstyd mi za wszystkich bohaterów!!! Żal i pogarda. Współczuję ich rodzinom.
    • zaklopotana87 Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 21:53
      Nie no nie mogę! Oni są okropni! Aseksualni, no fuj, po prostu odpychający! Nigdy tego nie zrozumiem.
    • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:04
      Dla zainteresowanych wywiad z reżyserką:
      film.onet.pl/wiadomosci/publikacje/wywiady/darling-i-lowe-ju-czyli-jak-polka-pokochala-egipcj,1,4165880,wiadomosc.html
      • rozczochrany_jelonek Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 23:23
        Helena to jedyna postać w tym filmie która wzbudziła u mnie sympatię, moje wyobrażenie o niej pokrywa się chyba po części z opisem autorki. Dostrzegam dwie twarze tej kobiety, takie rozdarcie wewnętrzne. Pierwsza ma świadomość, że to wszystko jest tylko grą, jakimś złudzeniem, mirażem i druga, ta z niezaspokajaną przez lata potrzebą bycia adorowaną, która wręcz zmusza ją wbrew logice do wiary w piękne frazesy.
        I jeszcze jej "nigdy w życiu nie usłyszałam takich słów" (lub coś w ten deseń). Trzy razy w życiu usłyszałem coś podobnego i za każdym te kobiety rozklejały się i płakały. Najgorsze jest to że one nie przeżyły nawet połowy z tego co Helena a były rozgoryczone życiem tak samo jak ona. Mam wrażenie że gdyby nie było kamer i pani redaktor to Helena płakałaby jak bóbr. To jest po prostu takie bardzo smutne.
        • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 23:30
          ;)
          • rozczochrany_jelonek Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 23:34
            hmm ? chciałaś coś dodać ? :)
            • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 23:35
              Tylko tyle, że podobnie widzę tę panią.
              • rozczochrany_jelonek Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 23:43
                rozumiemy się jak łyse klacze ;)
        • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 18:49
          Mam bardzo podobne odczucia odnośnie Heleny. Też miałam wrażenie takiej dwoistości i tego, że tak do końca nie wierzy w to co mówi (np. skoro pisze 50 smsów, to mu zależy), ale chce uwierzyć. Starsze babki są dla egipskich żigolaków łatwym łupem - pewnie sporo wśród nich jest takich, które, jak to się mówi, poświeciły się dla rodziny i nic z tego nie mają, bo dzieci na swoim, a mąż rzucił dla młodszej lub w najlepszym przypadku nie zauważa żony. Taka kobieta łaknie komplementów, nawet jeśli to kłamstwa, a jeśli padają z ust młodego faceta, to podbudowuje się jeszcze bardziej. Szczerze mówiąc wątpię żeby i młodsze kobiety jeździły na egipski podryw tylko po seks, bo to można mieć u nas, przystojnego faceta też da radę znaleźć (btw. urodowo Arabowie nie biją na głowę Polaków, no chyba, że dla kogoś czarne włosy i ciemna karnacja to +50 do atrakcyjności). No ale tam, jak już napisano, egzotyka, słońce, daleko od domu, komplementy, każda jest miss promenady.
          • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 18:59
            Czyli co? Panie jadą tam leczyć swoje kompleksy? Odbudowywać swoje poczucie kobiecości? Szukać błysku w oku faceta, nawet jeśli to trwa to tylko chwilę i jest udawane? Jadą po to, czego nie dostają od mężczyzn, którymi są otoczone na co dzień.
            Żal słuchać.
            • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:03
              Żal słuchać, tym bardziej, że te kobiety, żeby wzrosło ich poczucie własnej wartości, to mężczyzna musi je w tym utwierdzić, nie maja tego "w sobie".
              • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:12
                Pomijając nawet Egipt... Kobiety nie mają poczucia własnej wartości, są niepewne, przeglądają się tylko w cudzych oczach, zapominając, że mają własne. Tak są wychowywane. Są córkami, siostrami, uczennicami, koleżankami, pracownicami, matkami, żonami,... W całym zgiełku i pędzie nigdy nie odnajdują siebie. Żyją dla innych. Służą innym. Każe się im być z tego dumnymi. I to staje się z czasem ich przekleństwem, bo zostaje zaburzona równowaga: jest miejsce na innych i ich potrzeby, na potrzeby własne kobiet nie ma już miejsca.. Mają poczucie, że muszą myśleć o wszystkich dookoła, prócz o sobie, bo to egoizm, bo się nie godzi, bo wszystkim są coś winne. A kiedy nawet czasem znajdą chwilę czasu, to są zbyt zmęczone, by cokolwiek zrobić coś dla siebie, z myślą o sobie i dla własnej przyjemności. A nawet jeśli wydarzy się taka rzecz, to co czują? Wyrzuty sumienia, dopada je poczucie winy i potem ze zdwojoną siłą próbują zmyć z siebie tę hańbę.
                Dlatego czasem zachowują się irracjonalnie i niemądrze i pakują się w takie przygody, kiedy byle obwieś gwizdnie, a one się cieszą, że facet na nie zwrócił uwagę, wysłał sms i prawił naciągane komplementy.
                • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:19
                  Wszystko prawda. Często te kobiety same tego nie dostrzegają. I to jest niesamowite, bo nawet jeśli nie jest to poświęcanie się dla faceta czy dziecka, to często jest pęd w obowiązki innego typu, byle się nie wyluzować i nie mieć czasu dla siebie.
                  Pamiętam nawet z forum, z jakiejś dyskusji typu kochanka żonatego. Dla większości kobiet relacja nie do zaakceptowania, bo one chciałyby być dla faceta najważniejsze. I jeszcze tłumaczyły to wysokim poczuciem własnej wartości.
    • rzeka.chaosu Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 22:54
      Nie wiedziałam, ze interesuje cie historia życia bezmózgich roślin. :)

Swoją droga jestem ciekawa co w tym dokumencie jest naciągane. Wiadomo, montaż czyni cuda, cos o tym wiem. ;P
      • kitek_maly Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 23:00
        A ja jestem ciekawa co nie jest reżyserowane. ;)

Pewnie generalnie ten reportaż pokazuje pewne zjawisko, jednak nie uwierzę, że dialogi nie są reżyserowane (ta dziewczyna o tym Islamie - że koniecznie dzieci w tej religii a zwłaszcza dziewczynka, te skarpetki do sandałów - przesadzili i to mało wiarygodne). ;)
        • rzeka.chaosu Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 23:04
          Zgadzam się z tobą. ;)
          Z niczego można stworzyć coś. Z tego samego surowego materiału może wyjść i komedia i tragedia.

Założę się, ze pani reżyser co nieco naciągała. ;)
          Poza tym która normalna kobieta tak otwarcie śpiewa do kamery o w sumie intymnych sprawach? ;)
        • aneta-skarpeta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 07.02.11, 23:07
          tak to jest w fabularyzowanych dokumentach

nawet jesli sobie gadaly kiedys o skarpetach to jesli musisz to odegrac to wychodzi koslawo

mi sie podobala historia heleny- w sumie to smutne jak czesto wyglada zycie 50tki
      • martishia7 Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 10:29
        Znam dziewczynę pracującą w turystyce. Między innymi przez część roku jako rezydentka/pilotka w Egipcie. Niewiele jest naciągane ;) Już kilka lat temu opowiadała takie historie, że nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać. Przy czym Polki to raczej towar 2-go sortu. Panowie wolą Rosjanki, Niemki, Holenderki, Brytyjki, bo są zamożniejsze. No i te panie doskonale wiedzą po co tam przyjeżdżają. Polki jeszcze nie weszły w ten schemat jak trzeba i zdarzają się te nieszczęśliwe "wielkie miłości". Kwestia wychowania. Polki są dość dobrze wytresowane, że tak bez miłości to nie wolno, więc dokonują pewnej projekcji żeby się przed samymi sobą usprawiedliwić. Ale wyrosną z tego. Jeszcze kilka takich dokumentów i nauczą się, że to czysty biznes.
        • princess_yo_yo Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 10:42
          Kwestia wychowania. Polki są dość dobrze wytresowane, że ta
          > k bez miłości to nie wolno, więc dokonują pewnej projekcji żeby się przed samym
          > i sobą usprawiedliwić. Ale wyrosną z tego. Jeszcze kilka takich dokumentów i na
          > uczą się, że to czysty biznes.

dobre podsumowanie, chociaz mi sie wydaje ze do zmiany swiadomosci trzeba jednak troche wiecej a to jest wlasnie kwestia wychowania.
          • martishia7 Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 13:50
            Jest jeszcze jeden aspekt, którego nikt specjalnie nie porusza. Jest pewna grupa dziewczyn. Z większych czy mniejszych miast, Ani nie najfajniejsze, anie nie najmądrzejsze/najzamożniejsze w swojej populacji. Po prostu pod żadnym względem naj. Nie mają więc szans na zgarnięcie najfajniejszych samców w populacji. Nad tymi samcami, którzy pozostali stanu wolnego, na odmianę górują pod wieloma względami - bo jednak coś zarabiają, pracują, czasem coś czytają, wiadomości oglądają ze względnym zrozumieniem, a nie piją tanie wino pod gminnym sklepem. Dramatyczna sytuacja, bo mężczyźni do których ewentualnie chciałyby aspirować, to za wysokie progi, zaś ci, którzy są dostępni, to rzeczywiście degradacja. No a chuć jednak żywa. Egipt nie jest seksualną mekką emerytek,tylko urzędniczek niskiego szczebla. Nie dziwi mnie to wcale, znak czasów.
            • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 18:38
              A moim zdaniem nie ma co generalizować, bo pewnie wśród klientek egipskich habibi można znaleźć emerytki, urzędniczki, studentki, tipsiary pokroju dwóch blondyn z filmu, a ponoć nawet kobiety wykształcone i zarabiające powyżej średniej krajowej. I to nie jest kwestia tego, że babki przeciętne nie mogą znaleźć faceta w Polsce, bo w tym wszystkim zupełnie nie o to chodzi, a Polacy nie dzielą się na meneli spod sklepu i supermanów za fajnych dla 90% kobiet.:)
            • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 18:50
              Troche to Twoje tlumaczenie do mnie nie trafia.
              Nie ma tak, ze Polacy dziela sie na super fajnych i bardzo odpychajacych.
              Zreszta o czym my mowimy.
              Spojrz na tych Egipcjan. Nie wygladaja, nie zarabiaja, no chyba, ze na tych kobietach, a do jakie zdanie maja o Europejkach.
              • menk.a Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:14
                Kombinerki, dla muzułmanów każda kobieta, która ma odsłonięte ramiona, uśmiecha się, rozmawia choćby o pogodzie już jest łatwa i puszczalska. Bo zgodnie z Koranem, kobieta musi zakrywać to i tamto, być niewidoczna, posłuszna i zawsze być za mężczyzną. Różnice kulturowe nie do zamazania.
                • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:24
                  Ja gdzieś przeczytałam, że jeśli Arab zagada do Ciebie, a Ty podejmiesz rozmowę, taką o niczym typu "jak ci się podoba na wakacjach w naszym kraju", to owo samo podjecie rozmowy to dla niego sygnał, że chcesz pójść z nim do łóżka.
                  Z resztą sama, będąc w Maroku, byłam często zaczepiana i dopiero doświadczając tego typu sytuacji na własnej skórze, można zrobić naprawdę wielkie oczy.
            • ckm1 Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 09.02.11, 12:28
              >Egipt nie jest seksualną mekką emerytek,tylko urzędniczek nisk
              > iego szczebla.

Ja bym to sformułowała inaczej :) czyli: Egipt nie jest mekką dla kobiet pewnych siebie, dobrze zarabiających i mających poukładane w głowie. Hipotetycznie, jeśli będą chciały sobie zafundować taki romans wakacyjny wybiorą sobie ciekawsze miejsce za dużo większą kasiorę a i wybranek do romansu prezentowałby coś więcej niż podawanie ręczników. Egipt przez to, że jest tani jak barszcz może spełniać marzenia właśnie pań emerytek, urzędniczek, znudzonych mężatek i właśnie takich dziewcząt, które nie mają szans na "wysokie progi" w Polsce ale jeszcze są w fazie złudzeń i iluzji, że mają szanse na pana z wyższej półki tylko pech chciał, że taki się jeszcze nie pojawił i w tym samotnym oczekiwaniu na księcia z bajki romans z ręcznikowym jest takim małym przerywnikiem.
              • martishia7 Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 09.02.11, 12:51
                Ja bym się pod tym podpisała. Przy czym emerytki uważam za niezbyt silnie reprezentowaną grupę, bo jednak nasze emerytki nie są tak bardzo odważne i mobilne, jak niemieckie, brytyjskie. Chociażby z powodu obawy przed barierą językową.
                • ckm1 Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 09.02.11, 13:02
                  Dokładnie! Poza tym w Polsce, emerytki z przyzwoitą emeryturą na tyle żeby bez problemu odłożyć sobie jakąś sumę na egipskie wakacje, nie są jakąś nadmiernie liczną grupą.
                  • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 09.02.11, 17:38
                    Tym bardziej, że umówmy się - takie naprawdę tanie wakacje w Egipcie, poniżej 2000 zł, to chyba tylko, jeśli przemieszczasz się miedzy hotelem a plażą, nie szalejąc za bardzo. Dobry hotel jest droższy, wycieczki fakultatywne kosztują, zwiedzanie kosztuje, jedzenie i picie "na mieście" też. Oczywiście w porównaniu z Ameryką Południową czy Azją to grosze, ale i tak - mało którego emeryta czy emerytkę na to stać.
                    • ckm1 Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 09.02.11, 23:23
                      Czy aby na pewno potrafisz czytać tekst ze zrozumieniem? Zdaje się, że cała obecna dyskusja odnośnie seksturystyki toczy się na temat wycieczek stacjonarnych czyli hotel - plaża, które nie wymagają trafienia szóstki w totolotka nawet przy hotelu pięciogwiazdkowym, to naprawdę nie są drogie imprezy np. najtańsze z Alfa Stars'y to kwota 1300 - 1500 zł na tydzień. Przyznasz, ze to nie jest oszołamiająca suma nawet dla emerytki z prezentowanego "dokumentu". Do tej sumy wpłaconej jeszcze w kraju wystarczy mieć 15 USD na wizę i jesteś na miejscu. W tej cenie szału nie ma, oj nie ma, ale i nikt przy zdrowych zmysłach go się nie spodziewa. Jeżeli nie dajesz napiwków ( typowo 1USD ), nie pijesz wody ( 1 USD dla turysty ) i nie wybierasz się na fakultatywną wycieczkę do Kairu i Gizy ( ok. 50 USD ), to Egipt kosztuje Cię circa 1500 zł. Odkładasz 200 zł miesięcznie i masz aż nadto na upojny tydzień w Hurgadzie, a jak się "zapniesz" to nawet turnusik 2 tygodniowy... To jest naprawdę najtańszy kierunek turystyczny z Polski i zdziwiłabyś się jak wielu turystów ogranicza swój pobyt poza hotelem do wieczornego spaceru po deptaku.
                      Natomiast, tzw. wycieczki objazdowe czyli codziennie inny hotel w innym miejscu, propozycje dodatkowych "fakultatywnych" wycieczek do różnych miejsc itp. to już są imprezy zupełnie innego typu i te faktycznie nie są na kieszeń każdego rodaka.
                      • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 10.02.11, 17:01
                        > Czy aby na pewno potrafisz czytać tekst ze zrozumieniem?

Przyganiał kocioł garnkowi. Ja nigdzie nie neguję, że Egipt jest jednym z tańszych kierunków.
        • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 18:40
          Ciekawe jest to co piszesz, naprawdę tylko Polki dają się nabierać na big love?
          • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 18:46
            A gdzie tam tylko Polki. Rosjanki tez maja takie fora jak Polki, z cyklu "faceci z...".
            Do tego w dokumencie gosc mowil, ze jedna Szwajcarka przeslala "fortune" gosciowi, ktory zbudowal dzieki niej hotel.
            Kiedys ogladalem dokument o czarnych z Jamajki. Ci tez bzykaja Amerykanki czy Europejki. Jeden mowil, ze ma dziewczyne z Francji. Pojedynczy przypadek, ale mysle, ze pelno tego typu milosci.
            • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 18:55
              Chodziło mi o to, czy kobiety innych nacji dają się tak nabierać, czy są tak naiwne, a może takie jak ta Szwajcarka to mniejszość?
              I na tych rosyjskich "facetach z Egiptu" też takie cuda jak u nas? Że zakochał się po 5 minutach, oświadczył po 20, ale babcia mu zachorowała i potrzebuje dolarów?
              • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:01
                > Chodziło mi o to, czy kobiety innych nacji dają się tak nabierać, czy są tak na
                > iwne, a może takie jak ta Szwajcarka to mniejszość?

To pytasz czy kobiety innych nacji czy o skale?
                Ogladalas ten dokument?
                Gosc mowil, ze panienek ma tysiace. ORFI nic nie znaczy, bo to tylko uklad, ktory prowadzi do seksu bez zobowiazan.
                Akcje z chora babcia/mama/rodzina to standard z tego co czytalem na forum "faceci z egiptu".

A to czy Polek jest wiecej niz kobiet innych narodowosci. Oby ich bylo wiecej, bo jezeli tak nie jest to wspolczuje tym kolesiom. Chyba 24h na dobe ze wzwodem chodza, a siusiaka na noc chyba do rumianku wkladaja.
                • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:07
                  Chodzi mi o nastawienie kobiet - przeczytaj, co napisała Martishia o podejściu Polek i kobiet innych nacji.
                  A że kolo mówił, że ma tysiące kobiet - pewnie i ma, aczkolwiek ja bym nie wierzyła święcie w każde słowo i podzieliła każde przez trzy, bo sądzę, że egipscy podrywacze to jeszcze więksi mitomani niż ich polscy koledzy po fachu.:)
                  • kombinerki.pinocheta Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:17
                    Nie chce mi sie wracac do postu Martishi.
                    Wiem tylko, ze dokument byl dobry.
                    Szkoda tej starszej kobiety, ale z drugiej strony nie mozna byc wiecznie mlodym.
                    Najgorsze jest to, ze te babki same siebie oklamuja, a goscie mowia zupelnie przeciwnie do tego co one sadza o tym co tam sie dzieje.
                    Starsza babka mowi o prawdziwych lzach, a gosc zaraz sie smieje z tego i mowi, ze czasami udaje, ale zaraz o tym zapomina i tylko czeka na kase od europejskiej dziwki.
                    Druga zadowolona bo "wziela slub", a to tylko gowniany papierek, dzieki ktoremu on moze ja bzykac bez zobowiazan. A ta juz planuje jakiej wiary beda jej dzieci.

Z drugiej strony troche mi to rozjasnilo jaki typ kobiet sie w to bawi.
                    Chociaz panie kierowniczki tez zapewne sie nie oszczedzaja, a pozniej wracaja i udaja cnotki. Najwazniejsze to na takie nie trafic.
                    • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:26
                      Jak dla mnie, to ci egipscy kolesie wypowiadający się przed kamerą, to były najgorsze postacie z tego filmu. Zaraz za nimi dwie blondi.
                      • tanebo Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:37
                        Jest też druga strona medalu. Przeciętnie zarabiający Egipcjanin nie ma szans na rękę szanującej się egipskiej córki. To kosztuje. Więc jeśli nie pochodzi z bogatej rodziny (tacy nie pracują w hotelach) żeni się gdy ma 50-tkę. Sex uprawia wcześniej jeśli chłopcy mu nie przeszkadzają. Albo jeśli ma okazję poznać chętne europejki.
                        • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:40
                          Co wyjaśnia ich zachowanie, ale go nie usprawiedliwia. Tzn. chodzi mi o ściemy i o to, że oni mają kasę z seksu i udawanie uczuć, a na europejskie kobiety mówią, że dziwki.
                          • tanebo Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:45
                            Coś jednak to wyjaśnia. Nie szanują polek, nazywają je tak jak kobiety uprawiające najstarszy zawód świata. Ale dla nich ideałem są muzułumanki szanujące swoje dziewictwo. To je chcą za żony i matki swoich dzieci. Skoro Europejki odbiegają od tego wzorca to nie zasługują na szacunek. I można nawijać im makaron na uszy.
                            • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 19:47
                              Cóż, klasyczna podwójna moralność, w konserwatywnych obyczajowo społecznościach często to norma.
          • martishia7 Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 21:53
            No oczywiście, że nie tylko. Wydaje mi się, że mają większą podatność, bo czują presję, mniej lub bardziej uświadomioną, żeby swoje nienajlepsze w społecznej ocenie prowadzenie "uzasadnić" wielką miłością. Bo jak z miłości, to ostatecznie grzech mniejszy. Europejki już się pod tym względem (na skalę masową) wyemancypowały wcześniej. Z resztą wydaje mi się, że na domowym podwórku ten mechanizm też działa.
            • sid-the-sloth Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 09.02.11, 17:40
              To raz, a dwa, że część kobiet naprawdę się na to nabiera. Bo uzasadnianie romansu uczuciem to jedno, ale tracenie głowy drugie.
    • izabellaz1 Rejs! 07.02.11, 23:49
      Patrzyłam na tych dwóch kolesi i czułam się jakbym Rejs oglądała :)))
    • nagialeniedokonca Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 13:15
      ja to obejrzałem i się załamałem, bo ot tych lasek byli ci gostkowie

Natychmiast polazłem ogolić się pod pachami, i gniazdo bocianowi porządnie skrócić, aby się ciut bardziej od nich odróżniać.
      Żeby prze zemnie kobity do Egiptu jeździć nie musiały!!
      • nagialeniedokonca Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 13:18
        OD miało być i gorsi przed byli ;)
        ---------------
        Ballare Rzewski con Natasha, a un certo punto dice:
        - Ma a voi collo .....
        - Ho un corpo! - Corrisponde civetteria Natasha.
        • czizass Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 14:24
          No bohaterowie filmu byli naprawdę nieźli. Reżyserka wykonała kawał dobrej roboty. Świetne wykonanie i dobre spojrzenie na otaczającą rzeczywistość. Przecież to, co tam jest pokazane równie dobrze w mniejszej skali mogłoby dziać się w kraju. Pewna część młodych lasek po prostu tak ma. Jak ktoś nie widział to naprawdę polecam, pewnie będzie jeszcze na hbo.
          • mumia_ramzesa Re: Szokujący dokument o Polach w Hurgadzie 08.02.11, 20:02
            > to, co tam jest pokazane równie dobrze w mniejszej skali mogłoby dziać się w kraju.

W kraju w tych celach jezdzi sie do sanatorium.
    • trans.sib [...] 09.02.11, 10:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka