kameee
23.08.11, 17:14
Mam do Was pytanie. Zakupiłam ostatnio walizkę z 2 zamkami i szyfrem. Na aukcji internetowej napisane było, iż walizka posiada zamek TSA, na którym bardzo mi zależało. Niestety wg mnie walizka takiego nie posiada (ma tylko 2 zwyczajne zamki) ponieważ wiem, że zamki te mają specjalny, charakterystyczny znak (logo w kształcie diamentu) i kod, który jest rozpoznawalny i akceptowany przez urzędników TSA. Próbowałam dogadać się ze sprzedającym, lecz ten zbywa mnie mówiąc iż "kluczyk który jest dołączony do zestawu jest uniwersalny i ochrona lotniska ma te klucze, nie musi być konieczny znaczek z oznaczeniem diamentu by stwierdzić co to za zamek" Czy faktycznie tak jest? Nie chce mi się w to wierzyć. Walizkę muszę zamknąć na klucz, nie ma innej opcji, gdyż jest ona na zawiasy. Jak duże jest prawdopodobieństwo, że zamek zostanie zniszczony? W najbliższym czasie lece do Egiptu, mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie pomysł na otwieranie mojej walizki. Bardziej martwię się jednak wylotem do USA gdzie otwieranie bagażu zdarza się bardzo często.