Dodaj do ulubionych

Subkultury

20.02.11, 20:27
Należeliście?
Mam z 9 miejscach przekute uszy. Niby nie noszę już kolczyków tak, ale sentyment budzi to ogromny. Macie takie sentymentalne znaki?
Obserwuj wątek
    • zeberdee24 Re: Subkultury 20.02.11, 20:32
      Tak, jestem metalowcem chociaż już nie noszę tych śmiesznych ciuchów i na koncertach bywam raczej sporadycznie, znaków na szczęście nie mam żadnych, aż taki narwany nie byłem żeby robić sobie dziary, a kolczyki u faceta uważałem i uważam za pedalskie.
      • zloty.strzal Re: Subkultury 20.02.11, 20:46
        > Tak, jestem metalowcem

I to cię do tych konstrukcji stalowych popchnęło? :D
        • zeberdee24 Re: Subkultury 20.02.11, 20:55
          Drewno i stal to były najciekawsze przedmioty na studiach(szkoda tylko że tak mało godzin i tak do dupy prowadzone), może kiedyś będę miał okazję w tym pracować:)
    • princessjobaggy Re: Subkultury 20.02.11, 20:44
      Niby tak. Fascynowala mnie kultura hippisowska i kumplowalam sie z punkami.
      Smiac mi sie z tego troche chce, ale takie prawa mlodosci.

Tez mialam wlasnorecznie przeklute ucho i nos.
      W jednym uchu zostalo 5 dziurek, ale kolczyki nosze standardowo, po jednym w kazdym uchu.
    • 0ffka Re: Subkultury 20.02.11, 20:47
      dready & glany
      • tomjani Re: Subkultury 20.02.11, 21:24
        To w jakim wieku je nosiłaś, przy swoich 65 latach? :-DDDD
    • alpepe Re: Subkultury 20.02.11, 20:48
      przekute? Z mieczy na lemiesze, czy jak?
    • hejterzyna kiedys bylem skinem 20.02.11, 20:58
      ale po tym jak wyladowalem w poprawczaku po pobiciu paru punkow skonczylem z tym
      teraz wole luzny styl: dres, klapki, modne okulary
    • eat.clitoristwood Re: Subkultury 20.02.11, 21:04
      Kiedyś po pijanemu wbiłem sobie w ucho sporą agrafkę. A kiedyś, po pijanemu, wypiłem zupę mleczną z wódką.
      To jak, jestem kontrowersyjny i z bogatą przeszłością?
      Aha, kiedyś, po pijanemu, skipowałem sobie papierosa na dłoni.
      Czy to wystarczy na bilet wstępu do bohemy i cyganerii?
      • maitresse.d.un.francais Re: Subkultury 20.02.11, 21:08
        Kiedyś po pijanemu wbiłem sobie w ucho sporą agrafkę. A kiedyś, po pijanemu, wypiłem zupę mleczną z wódką.

ale po temu samemu pijanemu?
        • eat.clitoristwood Re: Subkultury 20.02.11, 21:12
          maitresse.d.un.francais napisała:
          > ale po temu samemu pijanemu?

Nieeeee, miałem bogatsze życie duchowe niż tylko jednorazowe pijaństwo.
          • chersona Re: Subkultury 20.02.11, 22:13
            to ty lubisz sobie golnąć! a ja po pijanemu nic wyjątkowego nie robiłam. jedyne co, to mroźną zimą, o 3 nad ranem, na czworakach i z nosem przy jezdni szukałam rękawiczki, którą cały czas miałam przy sobie.
          • chersona Re: Subkultury 20.02.11, 22:16
            a i jeszcze jeden, ostatni eksces po pijanemu (bo w życiu może ze trzy razy byłam pijana) - kiedy z imprezy przywoził nas tata koleżanki: zasnęłam dosłownie wpół słowa i facet przejechał obok mojego bloku i nieźle przez to drogi nadłożył. wściekły był niemiłosiernie, że rozwozi jakieś zapijaczone siksy i tylko ma przez to ambaras.
    • qw994 Re: Subkultury 20.02.11, 21:20
      Nie, nigdy mnie nie ciągnęło, bo miałam kolegę, dla którego subkultura była rozpaczliwym poszukiwaniem tożsamości i tak to postrzegałam.
    • samiec_alfa Re: Subkultury 20.02.11, 21:21
      ja nalezalem do subkultury epoxowców.
    • rzeka.chaosu Re: Subkultury 20.02.11, 21:34
      Rocka i punka słuchałam, czasami ambitniejszego hip hopu, a o tym co robiłam ze swoim wyglądem wolę milczeć (na czarno nie chodziłam ;P).
    • stephanie.plum Re: Subkultury 20.02.11, 21:37
      nie wiem, jak się nazywała ta subkultura.
      nosiłam naszyjnik z końskich zębów, wyrwanych obcęgami ze znalezionej pod lasem końskiej szczęki, i nanizanych na miedziany drut. mieszkało się w szałasach, pływało na samodzielnie zbudowanych tratwach, zjadało ryby oraz drobne skorupiaki które się schwytało. pisało się pismem runicznym,a mówiło w nieistniejącym języku, którego się trzeba było nauczyć.

niestety, rzucanie czarów i walki na miecze pozostawały w sferze wyobraźni.
      • feel_good_inc Re: Subkultury 21.02.11, 10:25
        stephanie.plum napisała:
        > nie wiem, jak się nazywała ta subkultura.
        > nosiłam naszyjnik z końskich zębów, wyrwanych obcęgami ze znalezionej pod lasem
        > końskiej szczęki, i nanizanych na miedziany drut. mieszkało się w szałasach, p
        > ływało na samodzielnie zbudowanych tratwach, zjadało ryby oraz drobne skorupiak
        > i które się schwytało. pisało się pismem runicznym,a mówiło w nieistniejącym ję
        > zyku, którego się trzeba było nauczyć.
        >
        > niestety, rzucanie czarów i walki na miecze pozostawały w sferze wyobraźni.

Wannabe wikanka? ;)
    • jan_hus_na_stosie Re: Subkultury 20.02.11, 22:02
      nigdy, zawsze byłem indywidualistą ;)
    • berta-live Re: Subkultury 20.02.11, 23:25
      Nie, byłam przeraźliwie nudna. I teraz nie mam nawet czego wspominać.
    • aneta-skarpeta Re: Subkultury 20.02.11, 23:43
      bujalam sie troche z punkowcami, ale najlpeszy przyjaciel był ze starej dobrej szkoly techno

z przewinien to idac do 2 klasy LO wrocilam z wakacji- samodzielnych- z czerwonymi wlosami obicetymi na zapałkę
      piłam wodkę pod czekoladę- tak:P
      na swojej osiemnasce calowalam sie z dziewczyną
      na osiemnasce siostry nie dotrwałam do 21
      kiedys wyjechalam w gory i chcielismy pojechac na slowacje po alkohol, niestety spoznilismy sie na ostatni autobus i nocowalismy u jakies baby i pilismy sliwowice- w 4 osoby- pod 1 banana
      mam nadzieje, ze moj syn tego nie przeczyta....kiedys tam:D
    • eastern-strix Re: Subkultury 21.02.11, 00:10
      Cały czas ubieram się tylko na czarno i noszę ciężkie buty ;) Tak juz mi chyba zostanie, a zaczynałam 18 lat temu :)
    • lisbethsalander Re: Subkultury 21.02.11, 00:25
      trochę tych śladów mam..
    • kkuki Subkultury 21.02.11, 00:40
      Ta, za czasów nastoletnich aspirowałam do bycia pankiem.
      Z 7 lat w glanach przechodziłam, czerwone sznurówki, podwinięte nogawy, kostka obszyta milionem naszywek, ja obwieszona kilogramami koralików, rzemyków, pieszczochów itp atrybutów- wyglądałam jak 7 nieszczęść oczywiście :)
      Teraz został sentyment do starych czasów podlewanych tanim winem agropol i a w uchu kolczyk- tragus- ale akurat ciągoty do kolczyków i tatuażu nie chcą zniknąć :)
    • raohszana Re: Subkultury 21.02.11, 00:44
      Że się zainteresuję - a pił ktoś "Komandosa"? Ponoć nie można należeć do paru subkultur nie pijąc ani razu :D Tak, wiem, że teraz to się zmieni!
      • kkuki Re: Subkultury 21.02.11, 00:50
        Ba! :D
      • qw994 Re: Subkultury 21.02.11, 00:50
        Moi dwaj koledzy tylko "Bieszczady", podobno klasa "Komandosa"... Czy mogą już składać podania do jakiejś subkultury?
        • raohszana Re: Subkultury 21.02.11, 00:53
          To nie tak, że jak pijesz to jesteś w subkulturze - tylko jak w subkulturze, to trzeba pić konkretne napoje :D
          • kkuki Re: Subkultury 21.02.11, 00:58
            i Górski Kryształ i Wiśniowy Sad :D
            • raohszana Re: Subkultury 21.02.11, 00:59
              I wino z torebki foliowej! Ten, no... "Leśny Dzban" :D
          • qw994 Re: Subkultury 21.02.11, 01:01
            > To nie tak, że jak pijesz to jesteś w subkulturze - tylko jak w subkulturze, to
            > trzeba pić konkretne napoje :D

Ahaaaaa.... :)
    • silic Re: Subkultury 21.02.11, 10:49
      Jeśli do przynależności do subkultury potrzebne są dziury w różnych miejscach ciała to ja kiedyś należałem do takiej, w której kluczowe są dziury w dłoniach, stopach i na boku.
    • triismegistos Re: Subkultury 21.02.11, 11:12
      Jestem dzisiaj mniej więcej tak smo subkulturowa co 15 lat temu. Nie noszę wprawdzie tylu kolczyków i fryzurę mam jakby normalniejszą, troszkę mniej alternatywnie się ubieram (przynajmniej do pracy), ale wciąż obraca się podobnych klimatach.
    • n.michal Re: Subkultury 21.02.11, 13:03
      zdjecie w starym ksiazeczkowym moim pierwszym dowodzie z dlugimi wlosami. z ta niewinna buzia i blad wlosami ladna ze mnie laska byla;))
    • nagialeniedokonca Re: Subkultury 21.02.11, 13:31
      zawsze byłem ponad to i nie rozumiałem idei subkultur
    • mumia_ramzesa Re: Subkultury 21.02.11, 16:56
      Tak. Pozostaloscia jest slang wspinaczkowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka