Dodaj do ulubionych

NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety

08.05.04, 18:32
Wpisujcie wszystkie dziwne czynnosci, mody, diety, style zycia, etc.. jakie w
przeszlosci lub po dzis dzien robia/robily badz byly skazane kobiety.
Posmiejemy sie (albo i nie) i powspominamy. A i odetchniemy, ze jednak
przyszlo nam zyc w XXI wieku ;)
To zaczne:

1. Gorsety, ktore sciskaly talie a wraz z nia, wszystkie wnetrznosci
2. Zelazne majtki, brr...
3. Do dzis praktykowane, czego nie moge zrozumiec: obrzezanie dziewczynek
4. Lata 80-te: wchodzi moda na solarium, czyli smazenie sie na zyczenie
5. Leginsy ! Rety, sama to nosilam jeszcze calkiem niedawno :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Nelka Buty z czubami... IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 18:35
      najlepiej jeszcze podwinietymi do góry. Wygladają jak te z bajek i królach i
      nadwornych błaznach.
      • magdzie Re: Buty z czubami... 08.05.04, 18:48
        nie zgodze sie. uwielbiam buty, ktore krulowaly na nozkach m.in. Sindbada
        • Gość: Nelka Taaa, napisz jeszcze, że są wygodne i piekne n/t IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:09
          • magdzie Re: Taaa, napisz jeszcze, że są wygodne i piekne 08.05.04, 19:19
            ba nie tylko wygodne i piekne. sa zjawiskowe. mialam okazje widziec w jaki
            sposob sa wykonywane, z reguly jest to bardzo ciezka, rzemieslnicza praca.
            ludzie je wykonujacy wkladaja w to serducho i duze.
            • Gość: Nelka A niektóre kobietki obcinają... IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:23
              najmniejsze palce u nóg, by się potem w te zmysłowe buciki zmieścić. Ciekawe,
              co będzie gdy się moda zmieni, albo co gorsza - nie zmieni się jeszcze przez
              pare lat. Co te dziewczyny bedą miały z nogami po n latach chodzania w takich
              butach?
              • magdzie Re: A niektóre kobietki obcinają... 08.05.04, 19:25
                mialam na mysli nie buty, w ktorych katuja sie Chinki czy panie innych
                narodowosci. z reguly te buty sa robione na zamowienie, do teatrow albo dla
                osob indywidualnych. sa bardzo wygodne, szyte po uprzednich wzieciu dokladnych
                wymiarow stopy.
                • Gość: Nelka A ja miałam na myśli... IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:30
                  buciki, którymi katuja się amerykanki i europejki. Nie mam pojecia jak się toto
                  robi, przypuszczam, że jak każde inne buty.
              • Gość: Jaśmina Re: A niektóre kobietki obcinają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 23:56
                >Co te dziewczyny bedą miały z nogami po n latach chodzania w takich
                butach?<

Teraz latem nosi się sandały, starsze panie również noszą. Wtedy widać straszne
                czasem deformacje palców spowodowane latami wbijania ich w buciki z noskiem.
                Przy czym w przeciwieństwie do mody obecnej ideałem była mała stópka - buty nie
                miały luzu w palcach.
                Widziałam np. babkę u której duży palec u obu stóp był na stałe skrzyżowany z
                sąsiednim palcem :-{{{
        • Gość: Dagmara Re: Buty z czubami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 19:24
          magdzie napisała:

> nie zgodze sie. uwielbiam buty, ktore krulowaly na nozkach m.in. Sindbada

O rany, co robiły???????????? KrUlowały??? Na nóżkach? Hehe
          • magdzie Re: Buty z czubami... 08.05.04, 19:28
            oj, tego sie juz nie czepie, bo jedna z forumowiczek zarzucila mi brak dystansu
            do wlasnej osoby. nie mam problemow z ortografia. tutaj akurat niezreczny blad.
            czy ty chcialas mnie nauczyc ortografii??? hm...moze i tak, kazdy ma jakas
            misje, a ty starasz sie wykonac swoja.

swoja droga, nudne to zajecie. poza tym na twoim miejscu zajelabym sie czyms
            ciekawszym. chyba, ze lubisz takie didaskalia wklejac co jakis czas do czyjegos
            postu:) pozdrawiam:)
            • Gość: Dagmara Re: Buty z czubami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 19:31
              No to złośliwie pokontynuuję swoją misję. To nie są didaskalia tylko
              komentarze. Pozdrawiam :)
              • magdzie Re: Buty z czubami... 08.05.04, 19:32
                powinnam byla napisac 'didaskalia', wtedy nie byloby problemu. mam racje?
                • magdzie Re: Buty z czubami... 08.05.04, 19:32
                  ;)
                • Gość: Dagmara Re: Buty z czubami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 19:34
                  Nie chodzi o pisownię, tylko o sens słów. Didaskalia są objaśnieniami autora
                  odnoszącymi się do sposobu wystawienia sztuki (chodzi o gatunek literacki zwany
                  dramatem).
                  • magdzie Re: Buty z czubami... 08.05.04, 19:36
                    dzizyz. didaskalia to tez tzw. przypisy, niekoniecznie w utworach literackich.
                    a o czyms takim jak metafora slyszalas? napisalam 'didaskalia' w przenosni.
                    zdarza sie.....
                    • Gość: Dagamara Re: Buty z czubami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 19:42
                      magdzie napisała:

> dzizyz. didaskalia to tez tzw. przypisy, niekoniecznie w utworach literackich.

Tylko i wyłącznie w dramacie. Metafora też musi być udana. Już mnie nudzi ten
                      temat, pozdrawiam.
                      • magdzie Re: Buty z czubami... 08.05.04, 19:43
                        ja tez.
                        • cardamon Re: Buty z czubami... 12.05.04, 23:10
                          Golenie wlosów na rekach. Tym bardziej, ze sa one malo widoczne a wrecz maja
                          swój urok.
      • balbinia Re: Buty z Chin i dlugie szyje 08.05.04, 18:49
        To dopisze jeszcze mode na male stopy. Nie wiem czy byly to Chiny, czy tez
        Japonia, ale swego czasu mlode dziewczyny zakladaly drewniane ciezkie drewniaki
        i nie zdejmowaly ich, tak aby stopa nie mogla urosnac.

Jeszcze cos:

Dlugie szyje, niestety praktykowane do dzis.

www.fotogruppe-ffm.de/home/Maria/homepage/thailand/Thaifrauen1.JPG
        Dziewczynki nosza metalowe obrecze, tak aby w doroslym wieku osiagnac efekt
        zyrafiej szyi. Praktykowane jako atrakcja dla turystow. Za odwiedzenie takiej
        wioski w Tajlandii, gdzie zyja kobiety z obreczami na szyi, turysci z calego
        swiata placa pieniadze. To cos w rodzaju Zoo, tyle ze z udzialem ludzi. W obu
        wymienionych przypadkach deformacje ciala gwarantowane. :(
        • alfika dlugie szyje ;))) 13.05.04, 11:49
          to nie jest dla radości turystów
          kobieta nosi te obręcze, by podobać sie mężczyźnie dłuuugą szyją
          i przy okazji - by rozeszły się kręgi szyjne (co jakis czas dokłada się
          kolejne, dodatkowe obręcze)
          dochodzi w pewnym momencie do tego, że szyja robi się bardzo słaba i bez nich
          juz nie jest w stanie utrzymać się w pionie

kobietę karze się śmiercią za niewierność przez zdjęcie tych obręczy
          po prostu
    • kobieta_po_przejsciach Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 18:35
      przepraszam, na czym polega obrzezanie dziewczynek?
      • Gość: Nelka Najczęściej na wyskrobaniu łechtaczki n/t IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 18:37
      • balbinia Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 18:41
        kobieta_po_przejsciach napisała:

> przepraszam, na czym polega obrzezanie dziewczynek?

Naprawde nie wiesz czy sie nabijasz ?

"Obrzezanie jest aktem rytualnym, którego podłożem było najprawdopodobniej
        radykalne postępowanie dla zachowania higieny intymnych części ciała - jako
        miejsc najbardziej narażonych na zakażenie w wyniku zalegania w nich brudu.
        Jednak równocześnie z oczyszczaniem fizycznym, tak samo ważną rolę odgrywało
        oczyszczanie duchowe, czyli osłabienie popędu płciowego, który w wielu
        kulturach również uważany jest za "nieczysty".
        U kobiet, w odróżnieniu od obrzezania mężczyzn, akt ten jest zazwyczaj znacznie
        bardziej drastyczny, bolesny, oraz często dający efekt zachowania higieny wręcz
        odwrotny od zamierzonego. Polegać może na usunięciu różnych fragmentów zespołu
        sromowego, aż do całkowitego usunięcia wszelkich części ciała znajdujących się
        na zewnątrz od wejścia do pochwy, łącznie z amputacją łechtaczki i zaszyciem,
        co najmniej częściowym, samego wejścia do pochwy.

Obrzezanie mężczyzn nie rodzi większych sprzeciwów, przede wszystkim dlatego,
        że jest aktem pozbawionym okrucieństwa, a wykonywane jest metodami
        sprawiającymi mało bólu i z użyciem odpowiednich narzędzi. Najczęściej jest to
        odcięcie części napletka. Jednak zabieg z okaleczaniem żołędzi jest do dziś
        obecny nawet u Żydów i Arabów - w obu przypadkach nawet w tych częściach
        społeczeństw, które uchodzą za najbardziej cywilizowane. Jednak nawet
        najpoważniejsze w skutkach obrzezanie mężczyzny nie powoduje istotnych zmian w
        budowie jego ciała i nie narusza żadnych żywotnych funkcji.

U kobiet jest niestety inaczej, a ich obrzezanie jest uznawane przez wiele
        środowisk i organizacji za pogwałcenie praw człowieka) - jest bardziej
        drastyczne, a w niektórych kulturach jest nawet wręcz specjalnie aktem mającym
        sprawić ból, co ponoć ma dawać dodatkowy efekt "oczyszczający". Jednak nawet
        najbardziej cywilizowane akty obrzezania kobiet, jak odcięcie ostrym narzędziem
        łechtaczki przez specjalistę, budzi protesty wielu osób na całym świecie jako
        akt nieuzasadnionego niczym okaleczenia człowieka z istotnej części jego ciała.
        Stanowi bowiem akt upodmiotowienia kobiety w stosunku do mężczyzny, którego
        celem ma być obniżenie jej libido. Rytualne usuwanie łechtaczek metodą zabiegów
        quasi-chirurgicznych jest stosowane nawet w społecznościach Arabów
        zamieszkujących USA. W kulturach ludów mniej rozwiniętych obrzezanie kobiet
        jest znacznie bardziej okrutne. Może polegać nawet na stosowaniu wrzątku oraz
        wyskrobywaniu fragmentów ciała zamiast ich odcinania. Obyczajom tego typu
        towarzyszy równie okrutny obyczaj defloracji kobiety za pomocą penisa lub noża,
        defloracji otworu, który przedtem został specjalnie zwężony poprzez zaszycie. "

• kobieta_po_przejsciach Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 18:43
          dziekuje za odp. nie wiedzialam.
        • tralalumpek sorry.. 08.05.04, 19:06
          tak glupiego tlumaczenia co to jest obrzezanie kobiet to jeszcze nie slyszalam
          • Gość: Nelka Balbina nie tłumaczyła, tylko cytowała n/t IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:11
            • tralalumpek Re: Balbina nie tłumaczyła, tylko cytowała n/t 08.05.04, 19:12
              cytowanie glupot bez wlaczonej opcji myslenia co sie tlumaczy jest glupota
              • Gość: Nelka Gdzi w tym cytacie wyczytałaś coś głupiego? IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:19
                Prawda, nieco przydługi i wychodzacy poza pytanie, ale głupi???
          • balbinia Re: sorry.. 08.05.04, 19:29
            tralalumpek napisała:

> tak glupiego tlumaczenia co to jest obrzezanie kobiet to jeszcze nie slyszalam
            >
            >

To wklej albo napisz lepsze :p
            • tralalumpek Re: sorry.. 08.05.04, 19:38
              balbinia napisała:

... >
              > >
              >
              > To wklej albo napisz lepsze :p

znasz niemiecki a zetem nie sprawi ci trudnosci przeczytanie tego prostego
              tekstu, tylko jako przyklad

...Die Beschneidung, insbesondere die Infibulation soll garantieren, daß die
              Frau vor der Ehe Jungfrau und in der Ehe treu bleibt. Nur dann kann der Mann
              sicher sein, daß sie auch bestimmt seine Kinder („seine Söhne”) zur Welt
              bringt.
              Die Sexualität der Frau wird durch die Beschneidung unterdrückt. Die Frau wird
              zum Objekt des Mannes, dazu da, seine Triebe
              zu befriedigen und seine Kinder zu gebären ..."
              • Gość: Nelka Ale ja nie znam. IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:43
                Na polskim forum po polsku proszę. Prywatnie możecie sobie nawet po chińsku
                pisać. W Unii od kilku dni zaledwie jesteśmy, a Ty juz chcesz z polskiego
                języka rezygnowac?
                • tralalumpek Re: Ale ja nie znam. 08.05.04, 19:46
                  Gość portalu: Nelka napisał(a):

> Na polskim forum po polsku proszę. Prywatnie możecie sobie nawet po chińsku
                  > pisać. W Unii od kilku dni zaledwie jesteśmy, a Ty juz chcesz z polskiego
                  > języka rezygnowac?

nie krzycz dziewcze, nie masz obowiazku czytac wszystkich postow a moja
                  odpowiedz jest skierowana do autorki watku, zwracam sie rowniez we wpisie do
                  niej a nie do ciebie

co do j obcych na polskim forumo to pozwol ze nie bede z toba dyskutowac, bo
                  musialabym zaczac od tych typowych polskich nickow ....
                  • Gość: Nelka Jesteś na forum publicznym. IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:57
                    A na forum publicznym obowiazuja pewne zasady. Nie muszę czytać, ale mogę i
                    chcę bez wzgledu na to, do którego z użytkowników kierowana jest wypowiedź. Mam
                    prawo domagać się by na forum polskim pisano po polsku.

P.S. Możesz mi wyjaśnić, dlaczego starasz się mnie obrazić? Masz jakis cel w
                    tym, by wprowadzić niemiłą atmosferę wokół swej osoby i popsuć komuś humor
                    choćby na krótką chwilę?
                • betty-bt Nie klocta sie, kobiety :-) Tlumaczenie 08.05.04, 20:05

Zabieg ma przedewszystkim gwarantowac infibulacje. Dokonuje sie na malych
                  dziewczynkach. Rozcina sie wargi sromowe tak, a by gojac sie zrosly sie ze
                  soba. Sprawia to ogromny bol, nawet podczas oddawania moczu.
                  Dopiero maz moze rozciac kobiecie blizne, zeby dokonac konsupcji poslubnej.
                  To paskudna sprawa jest :( Po kazdym stosunku wargi zrastaja sie i przy
                  kolejnym rozrywaja.

Znalazlam fachowe wyjasnienie

wiem.onet.pl/wiem/0104b0.html
    • magdzie Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 18:47
      1. kurtki, w ktorych barki kobiet byly 3 razy wieksze ( lata 80-te?)
      2. staniki stozkowe ( m.in. madonna w swojej srebrnej kreacji)
      3. gąszcz brwi ( czarnych)
      4. przesyt panterek, tygrysek, zeberek, zyrafek etc. ( tkaniny- co teraz
      podtrzymuje Pani Skrzynecka)
      5. moze mi sie cos jeszcze przypomni
      • magdzie Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 18:52
        5'. papieros w rekach kobiety prawie w kazdym amerykanskim filmie, takze
        nieszczesne lata 80-te.
        • magdzie Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 18:55
          6. o nie! przypomnialo mi sie cos gorszego, lata arystokratycznej Polski, m.in.
          wtedy gdy ludzie bali sie, ze woda moze zle wplywac na zdrowie czlowieka i
          zaniechano czestych kapieli. na salach balowych panowal okropny smrod, panie
          staraly sie to zamaskowac perfumami. poza tym w kazdym rogu takiej sali byl
          kacik, gdzie kazdy z gosci sciagal frak i spodnie albo podnosil suknie i
          oddawal stolca lub mocz...az mnie na wymioty wzielo...
    • Gość: Lena Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety IP: 80.48.96.* 08.05.04, 18:47
      Dla mnie najdziwniejsze jest siedzenie w domu i czekanie aż znajdzie się
      kandydat do ręki. Takie dawne, bez mozliwości podjecia pracy i decydowania o
      sobie. Obracanie sie wyłącznie wśród szmat, gałganków i falbanek. Pozwolenie na
      traktowanie jak gorszego /głupszego/ gatunku.
    • triss_merigold6 Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 18:55
      Najdziwniejsze: - monotonia rozmów i brak zainteresowania światem pozadomowym i
      pozapartnerskim w wielu kobiet. Niewiele chce i jest w stanie rozmawiać o
      polityce czy kwestiach światopoglądowych nie posługując się przykładem własnym
      bądź rodziny.
      - powszechne "zmienianie się" po wejściu w mniej lub bardziej stały związek:
      damie zmieniają się poglądy, gust, zachowania i zaczyna postrzegać świat przez
      pryzmat "MY" a nie "Ja" tj. traci osobowość jeśli kiedykolwiek ją miała.
      • balbinia Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 19:03
        To lecimy dalej ;)

- silikonowy biust !!! Stracilam nadzieje, ze to kiedys wyjdzie z mody, chocby
        nie wiem jak bardzo kobiety uwazaly sie za niezalezne i pogodzone ze soba :/
        - malpie nasladowanie narzucanych trendow mody czy stylow zachowan, prozaiczny
        przyklad: do niedawna torebki nosilysmy na ramieniu, teraz niczym teczke aktowa
        w dloni (bynajmniej taki trend obserwuje u siebie w miescie) czy tez dziwnym
        sposobem, pare lat temu te same kobiety na imprezach tanczyly w calkiem inny
        sposob niz dzis, a ja naiwna myslalam, ze taniec to zywiol, ekspresja, zabawa i
        ze nie jest obciazony wiekszymi wplywami z zewnatrz :))
        • triss_merigold6 Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 19:06
          W życiu nie nosiłam torebki w dłoni. Siaty owszem. Serio kobiety noszą torebki
          w dłoni bo to modne?
          • magdzie Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 19:07
            torebki na bankietach, przez niektore zwane bankietowkami, sa noszone w dloni.
            niewielkie rozmiarem, czasami bez paska. mi to nie przeszkadza.
            • Gość: Lena Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety IP: 80.48.96.* 08.05.04, 19:25
              Takie bez paska to są tzw. "kopertówki" /nie mylić z łapówką/. Nieprawda, że
              dzisiaj nosi się torebki w rękach a kiedyś się ich nie nosiło. W ręce nosiło
              się torebkę na krótkim pasku, na sztywnej "rączce" i kopertówkę. To co nosi się
              dzisiaj w ręcej na którkich paskach jest w pewnien sposób modą retro. Jestem
              właścicielką ogromnej kolecji torebek po mojej babci, ciotkach i mamie,
              niektóre to cuda.
              • magdzie Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 19:30
                we Wroclawiu nazywane sa czesto 'bankietowkami'
              • Gość: Nelka Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:39
                Przypomniały mi się dawne mufki (nie pamietm jak się to pisze). Wyobraźcie
                sobie kobitkę (w długaśnej kiecce z 10 halkami), z rękami w takim ocieplaczu,
                która nagle sie potyka i upada...
                • Gość: Lena Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety IP: 80.48.96.* 08.05.04, 20:03
                  Potyka się i upada? Niemożliwe. Dama nigdy by się nie potknęła i nie
                  upadła !!! :))))))
                • Gość: Jaśmina Re: mufka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 23:43
                  >Wyobraźcie sobie kobitkę (w długaśnej kiecce z 10 halkami), z rękami w takim
                  ocieplaczu, która nagle sie potyka i upada...<

Damy nie chodziły ulicą tylko jeździły w saniach, a jeśli już musiały przejść
                  kawałeczek to dostojnie i bez pośpiechu.

Natomiast powszechne były upadki ze schodów (przyczyna: zaplątanie w suknię).
          • balbinia Re: NAJDZIWNIEJSZE rzeczy jakie robia kobiety 08.05.04, 19:34
            triss_merigold6 napisała:

> W życiu nie nosiłam torebki w dłoni. Siaty owszem. Serio kobiety noszą
            torebki
            > w dłoni bo to modne?

Serio :) Bynajmniej zaobserwowalam to na ulicach mego miasta (niemcy) Ja to
            nazywam hoolywodzkie polaczenie: duze ciemne okulary + torebka w dloni :) Nie
            mam nic przeciwko, tylko pomyslalam, ze ciekawe zjawisko, biorac pod uwage tak
            prozaiczna czynnosc. Czy niebawem bedziemy nosic plecaki na piersiach albo
            torebki na kolkach ciagnac za soba, bo bedzie taka moda ? :)
    • Gość: Klara Operacje plastyczne(nt) IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 08.05.04, 18:59
      • Gość: Nelka Zalezy jakie IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:08
        Głupotą jest powiększanie biustu o normalnym rozmiarze, ale już likwidowanie
        skutków poparzeń, czy innych deformacji ciała, jest jak najbardziej uzasadnione.
        • Gość: Klara Chyba można sie domyśliś o jakie mi chodzi(nt) IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 08.05.04, 19:21
          • Gość: Nelka Można, ale wyjaśnienie nikomu nie zaszkodzi n/t IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:25
            • Gość: Klara Nie zaszkodzi.:))) (nt) IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 08.05.04, 19:29
        • balbinia Re: Zalezy jakie 08.05.04, 19:39
          Gość portalu: Nelka napisał(a):

> Głupotą jest powiększanie biustu o normalnym rozmiarze, ale już likwidowanie
          > skutków poparzeń, czy innych deformacji ciała, jest jak najbardziej
          uzasadnione
          > .

Mysle, ze dziedzina chirurgii plastycznej bedzie kwitla i juz nie zniknie z
          naszego zycia. Za parenascie lat operacje plastyczne beda tak zwyczajne jak
          dzis wizyta u dentysty.
          • Gość: Nelka Nie neguję rozwoju medycyny. IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:49
            Nie mam tez nic przeciwko operacjom plastycznym, ale pod warunkiem jesli mają
            one powazne uzasadnienie (różne deformacje, blizny itd). Piszac o głupocie mam
            na myśli robienie z siebie potworka na życzenie niczym Michael Jackson.
    • Gość: Nelka Masowe opalanie się na murzyna... IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 19:16
      w czasach gdy lekarze trąbią o zagrożeniu rakiem skóry, spedzanie wielu godzin
      na słońcu, w solarium i porównywanie, która kobitka bardziej "spalona".
      • kokieteryjna DEPILACJA ! 08.05.04, 19:43
        Woskiem ! Spróbujcie tak wydepilowac faceta. Ucieknie albo pobije :o)

Moda na pieprzyk Cindy Crawford. Znam cala mase kobiet, ktore dorysowywaly
        sobie pieprzyk nad ustami. A teraz usuwaja laserem wszelkie pieprzyki, ehh
    • rusty.lady diety ;) 08.05.04, 19:42
      oczywiście mam na myśli wszystkie cudowne kuracje typu kopenhaska, atkins,
      cambridge itp. generalnie - znęcanie się nad własnym ciałem.
      • kokieteryjna Picie octu by schudnac 08.05.04, 19:53
        W akademiku kiedys pare dziewczyn pilo codziennie troche octu. Podobno byla
        taka moda. Fuj....
        • Gość: Nelka Dziurawienie róznych części ciała. IP: *.pl / 193.24.200.* 08.05.04, 20:02
          Uszy jeszcze ujdą, ale język, czy wargi sromowe to lekkie przegięcie. To samo
          się tyczy tatuażu w widocznym miejscu, by się go po paru latach pozbywać.
          • Gość: szparka Re: Dziurawienie róznych części ciała. IP: *.sympatico.ca 08.05.04, 20:21
            wargi sromowe to pestka, widzialam rzad w lechtaczce
            a do tego stringi ktore musza sie wcinac w szparke i szpare dzieki ktorym widac
            jak na dloni obwisle posladki.
        • betty-bt Re: Picie octu by schudnac 08.05.04, 23:22
          Moja kolezanka pije ocet jablkowy.
          A jedna mam taka znajoma, co autentycznie wszystko octem polewa. Twierdzi, ze
          tak lubi. Doslownie wszystko, dania obiadowe, jajecznice, na knapke z serem tez
          pokropi, na budyn... Ble!
          • anahella Re: Picie octu by schudnac 13.05.04, 00:30
            betty-bt napisała:

> Moja kolezanka pije ocet jablkowy.
            > A jedna mam taka znajoma, co autentycznie wszystko octem polewa.

Wierze ze lubi:) Ja tez lubie wszystko co kwasne. Nie polewam wszystkiego
            octem, ale ze slodyczy najbardziej lubie marynowana papryke:)
    • Gość: fantastka stringi - to jest dopiero dziwactwo niczemu i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 10:55
      nikomu nie sluzące, poza facetami moze...
    • klaryska malowanie sie, nakladanie bizuterii 13.05.04, 11:11
      to kompletnie idiotyczne...jak murzynki z dzungli wciaz rano nakladamy tusz na
      rzesy. Niczym nie roznimy sie tez od prymitywnych plemion obwieszajac sie
      bizuteria w uszach wnosie na brzuchu czy to normalne w 21 wieku.
      • alfika Re: malowanie sie, nakladanie bizuterii 13.05.04, 12:05
        sama zgadnij, czy to normalne, skoro mało która tego nie robi, a życzliwe
        koleżanki co mniej odpornej psychicznie potrafią wmówić, ze niemalowane jest po
        prostu zaniedbane ;)))))))))

a jak kto lubi stringi to co? też nie moze, bo znajdą się życzliwe, które
        twierdzą, ze to dla faceta?
        A jak najwygodniej nago to co? nie można, mimo wszystko, bo życzliwe zareagują
        pierwsze :)))))))))
        a jak już się ubierać NATURALNIE - to tylko tak, zeby czasem w stroju nie było
        czegoś kuszącego, żadnego opięcia, podkreślenia tego co ładne? bo inaczej
        będzie, że dla faceta, conie? :))))))

zawsze było naturalnym uwodzenie ruchem, wyglądem, pięknem nie tylko duchowym -
        a teraz to jest już nienaturalne? :)
        to jak? poznać przyszłego partnera przez internet (albo pocztę :)))))), a potem
        dopiero się pierwszy raz zobaczyć - dopiero jak się oświadczy! (i niestety
        dopiero, jak kobieta wyrazi zgodę, no trudno, niech będzie sprawiedliwie :))))-
        żeby nie było, że fizyczność ma jakąkolwiek rolę w związku dwojga najblizszych
        sobie ludzi?
        :))))))))))

o rany :))))))
        fajny wątek :)
    • tymon99 Re: najdziwniejsze 04.09.13, 15:16
      reaktywowanie wątków martwych od dziewięciu lat.
    • ursyda Re: rzeczy jakie robia kobiety 04.09.13, 16:01
      balbinia napisała:
      5. Leginsy ! Rety, sama to nosilam jeszcze calkiem niedawno :)

I tak nam moda co parę lat wraca.
      • fiigo-fago Re: rzeczy jakie robia kobiety 04.09.13, 17:10
        Moda jest głupia, imo. Zgrabne kobiety w leginsach wyglądają bosko! ;)
        • ursyda Re: rzeczy jakie robia kobiety 04.09.13, 18:36
          Zgrabne kobiety we wszystkim wyglądają dobrze.
    • ipsetta dziwne zachowanie 04.09.13, 22:28
      moje dziwne zachowanie jako kobiety - często zmieniam osobiste filiżanki i kubeczki.

• wez_sie hehe 05.09.13, 09:01
      hehe
      smieszne
      w dwutysiecznymczwartym mialem 5 latek i jeszcze nie umialem pisac
      • wez_sie Re: hehe 05.09.13, 10:26
        ale umialem czytac
        pamietam ten watek
        • ditta12 Re: hehe 18.10.13, 18:38
          he,heto dziwne :D
    • aardwolf_ge najdziewniejsze rzeczy jakie robia kobiety 18.10.13, 18:57
      Jak dla mnie bardzo dziwna jest liczba kobiet kompletnie nie dbających o antykoncepcję.
      Nie chodzi mi tu o dziewczyny które są od kilku lat w związku i miałyby ewentualnie ochotę na dziecko, ale o takie które znają faceta od trzech dni albo nawet od 2 godzin i nie mają problemu z seksem bez żadnych zabezpieczeń.
      I nie są to bynajmniej jakieś "blachary" ale studentki i doktorantki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka