Dodaj do ulubionych

Taka sytuacja

03.08.11, 17:19
Wczoraj byłam z kolezanką w Urzędzie gdzie załatwiała pewną sprawę.
Podeszła do okienka gdzie siedziały dwie panie.Koleżanka podaje papiery a panie mówią że nie mogą przyjąć papierów bo brakuje jednego dokumentu.
Koleżanka mówi że doniesie przy odbiorze ale panie NIE bo musi byc komplet i do widzenia.
Więc dzwoni kumpela do męża że sprawy nie załatwi.
Mąż jej przyjeżdża po chwili bierze papierzyska i załatwia sprawę w kilka minut.
No i my zdziwione i zarazem złe jak tak można było postąpić, nawet koleżanka chciała wrócić do Urzędu, porozmawiać o danej sytuacji z kierownikiem ale jej mąż jej nie pozwolił bo nie chciał problemów a papierzyska odebrały.
I teraz wniosek panie załatwiają wszystko u panów, a panowie u pań i to chyba na ładne oczy:)
Co Wy na to?
Czy byliście w takiej podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • minasz Re: Taka sytuacja 03.08.11, 17:24
      nic
    • six_a Re: Taka sytuacja 03.08.11, 18:02
      > I teraz wniosek panie załatwiają wszystko u panów, a panowie u pań i to chyba n
      > a ładne oczy:)
      > Co Wy na to?

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRWerQviWynDbHoJDqih5093FQQrMItU2Y6LPMVpzKlCYShYrFPOg
    • juan.martin.del.uotro Re: Taka sytuacja 03.08.11, 18:08
      << ale jej mąż jej nie pozwolił bo nie chciał problemów

oczywiście, że nie chciał problemów, bo dał coś pod stołem.
      • zetka50 Re: Taka sytuacja 03.08.11, 19:07
        juan.martin.del.uotro napisał:

> << ale jej mąż jej nie pozwolił bo nie chciał problemów
        >
        > oczywiście, że nie chciał problemów, bo dał coś pod stołem.

Nie dał ale facet przystojny no i ma gadane, skubany :)
    • alienangel Re: Taka sytuacja 03.08.11, 18:17
      W urzędach czasami są tak niejasne przepisy (a raczej ich egzekwowanie) i "nikt nic nie wie", że to nie dziwota i nie musi być kwestia facet-kobieta. Czasami wystarczy na inną "panią" trafić.
    • katikatja Re: Taka sytuacja 03.08.11, 18:18
      > I teraz wniosek panie załatwiają wszystko u panów, a panowie u pań

Eche, ale tylko ci o tradycyjnych orientacjach pciowych:)
    • kol.3 Re: Taka sytuacja 03.08.11, 18:21
      Zbyt ogólnikowy opis aby się wypowiedzieć, nie wiem o co chodzi.
      Ogólnie - grzeczniejszy klient załatwi więcej. Urzędnicy bywają trudni, ale chamstwo klientów jest niebotyczne.
    • disa Re: Taka sytuacja 03.08.11, 18:31
      ja nie narzekam w Warszawskich urzędach wszystko zawsze załatwiam z dużą pomocą urzędników
      Nawet jak raz złożyłam błąd w dokumencie to Pani przy mnie poprawiła wszystko.

W Rzeszowie było na początku gorzej niby wszyscy mili, ale kłody pod nogi i "nie da się" ;/ musiałam pisma z Wawy nosić .... teraz narzekać nie mogę.
      To chyba kwestia pierwszego wrażenia.
      Ja zawsze jestem miła i to w 95% jest skuteczne.
      w 5% jak urzędnik robi problemy ja robię złośliwie większe na zasadzie nie da się? -poproszę to na piśmie bo ja się z tego muszę wytłumaczyć -też mam biurokracje ;]

• margie Re: Taka sytuacja 03.08.11, 21:29
        jak mozna złozyc bład w dokumencie????
    • mumia_ramzesa Re: Taka sytuacja 03.08.11, 18:34
      Czasami to kwestia plci a czasami odpowiedniego zagadania. Jak sie czlowiek nie obraza, nie zraza, nie denerwuje to okazuje sie, ze sie da zalatwic.
      • gr.eenka Re: Taka sytuacja 03.08.11, 22:56
        fakt, jak taka urzędniczka czuje władzę to może wiele.
        ale , niestety petent też może być wredny, zwłaszcza jak się go potraktuje z góry.
        Taki wredny petent potrafi bardzo długo czytać dokumentację przed podpisaniem, kiedy urzędniczce akurat sę śpieszy by wyjść wcześniej z pracy.
    • azegata Re: Taka sytuacja 03.08.11, 19:19
      w urzędach i innych biurokracjach tak jest, że jak petent wchodzi nabuzowany, jeszcze na dodatek nie w godzinach otwarcia z tzw "mordą" albo za bardzo się unosi to takie coś jest w człowieku że od razu przychodzi ochota zrobić takiemu po złości i się nie da i koniec:D
      • lonely.stoner Re: Taka sytuacja 03.08.11, 19:27
        nie mieszkam w Polsce, nie mam takich problemow.
    • jowita771 Re: Taka sytuacja 03.08.11, 20:16
      Ja załatwiam i u pań i u panów, ale wchodzę z uśmiechem i grzecznie do urzędnika podchodzę. Ale nie, że mam wygląd lichy i durnowaty, żeby swym pojmowaniem sprawy urzędnika nie peszyć ;), zwykła uprzejmość.
      Nawet ostatnio pani poszła mi na rękę i pokazała papiery, których teoretycznie nie powinna była mi pokazywać.
      • zetka50 Re: Taka sytuacja 03.08.11, 20:40
        Też weszłyśmy z uśmiechem na twarzy ale urzędniczki chyba nie miały humoru, poprawił im sie jak zobaczyły przystojnego faceta :)))
        • six_a Re: Taka sytuacja 03.08.11, 20:48
          zetka, weź to jakoś w końcu rozwiń, bo się nudno robi. napisz, że obie jesteście powalającymi nadlaskami, a urzędnica z tej zawiści wam nie chciała załatwić i jeszcze was w kostki pod stołem kopała.
          • zetka50 Re: Taka sytuacja 03.08.11, 20:54
            o tak, tak właśnie było :D
            • six_a Re: Taka sytuacja 03.08.11, 20:56
              a widzisz, od razu lepiej.
    • paco_lopez Re: Taka sytuacja 03.08.11, 20:46
      w podobnej nie byłem , ale faktycznie moja obecnośc w sprawach urzędowych gdzie za counterem siedzi jakaś kobieta zwykle pomaga sprawie.
    • maly.jasio nic 03.08.11, 21:35
      zetka50 napisała:

> I teraz wniosek panie załatwiają wszystko u panów, a panowie u pań i to chyba n
      > a ładne oczy:)
      > Co Wy na to?

nic.
      to sytuacja normalna
      pod kazda szerokoscia geograficzna
      i w kazdym ustroju.
      • astra21 Re: nic 03.08.11, 21:48
        My mamy polecenie służbowe by nie przyjmować kompletow dokumwntów, dlatego że gdyby kazdy klient z 5 tys. klientów miał mi donosić codziennie papier to bym sie zakopała a sprawy osób które przyniosły komplet dokumentów leżały by i czekały do usranej śmierci.
        • six_a Re: nic 03.08.11, 22:29
          > My mamy polecenie służbowe by nie przyjmować kompletow dokumwntów
          pora na obniżkę pensji chiba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka