Dodaj do ulubionych

ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na

31.08.11, 14:08
wieczorne wyjscie?
moze to byc randka zjakims przystojniakiem poznanym w internecie, kawa z psiapisulom, klubing weekendowy albo inne.
Obserwuj wątek
    • timetotime Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:11
      2-3h? Nigdy nie mierzyłam czasu.
      Kąpiel z myciem głowy, czasami depilacja, balsamowanie, suszenie i układanie włosów, prasowanie, makijaż, malowanie paznokci...
      • wez_sie Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:14
        sporo!
    • jan_hus_na_stosie2 Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:11
      porządne forumki nie uprawiają klubingu

• funny_game Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:12
        Masz bana, czy zapomniałeś hasła?
        • jan_hus_na_stosie2 Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:42
          piszę z komputera w pracy i nie pamiętam hasła :)
      • erillzw Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 15:56
        a sa tu takie??????
    • sundry Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:11
      Jak trzeba to i w 10 minut da radę.
      • wez_sie Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:13
        no to niezle, jak same zeby powinno sie myc 3 minuty...
        poza tym mi chodzilo o niewyjatkowe sytuacje, tylko typowe.
      • timetotime Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:14
        Da radę. Na spotkanie z kumpelami jestem gotowa w 15 minut :).
    • funny_game Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:12
      Tie!
      2000 Ci stuknęło!
      • wez_sie Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:14
        mam se isc?
        • funny_game Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:18
          Jeszcze się na to nie przygotowałam.
          Momencik.
          • wez_sie Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:20
            i tak odejde...
            ale wroce z nowym, lepszym nickiem (tym razem kobiecym)
            • funny_game Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:22
              Koniecznie bądź bi, pamiętaj.
              Dobra, już.
              • wez_sie Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:26
                myslalem, ze wolalabys, abym zostal taki jaki jestem :/
            • fajnajozia Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 15:49
              i tak odejde...
              ale wroce z nowym, lepszym nickiem (tym razem kobiecym)

Wariat :D Kompletny świr jesteś ! To a propos tego wpisu i tych pożegnań patetycznych w innym wątku. I tak trzymaj :D Bye !
    • wersja_robocza Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:16
      A ile mamy czasu?
      • wez_sie Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:18
        ile chcesz, ale bez przesady, bo zaraz napiszesz, ze najpierw pojedziesz na tydzien do turcji sie opalic, a pozniej do golebiewskiego do spa...
        • wersja_robocza Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:39
          Czy w Turcji można toples? Bo jak nie to tam nie pojadę.
          • alienka20 Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 18:28
            W Grecji wolno :).
            • wersja_robocza Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 20:11
              Grejt. Bo tam się pakuję.:D
    • po-trafie Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:22
      Cos kolo 2h, choc zdarzalo sie i dluzej i zdecydowanie krocej, nie krocej jednak niz 30minut
    • senseiek wstepne picie.. 31.08.11, 14:39
      A do przygotowania do klubbingu wliczac wstepne picie (co by za duzo nie wydac w knajpie).. ?? :)
      • swiete.jeze Re: wstepne picie.. 31.08.11, 15:32
        :D
    • roszpunka3 Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:47
      Hmm około godziny myślę ;) Zależy jak bardzo 'nie wiem w co się ubrać' danego wieczoru ale generalnie zajmie mi to koło godziny, max półtorej. Prysznic, umycie włosów, wysuszenie, makijaż, balsam, ubrac się, dodatki i takie tam. Ale jak się postaram to i w pół godziny sie wyrobie, albo i nawet w 15 min ;)
    • bokkka Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 14:55
      godzina
    • yoko0202 zależy 31.08.11, 15:43
      czy z myciem włosów czy też nie [jeżeli myte np. wczoraj i nadają się do związania w jakiś kuc] - różnica w czasie, na mycie + stylizację, ok. 40 minut

poza tym:
      prysznic - 15 min.
      ubiór - no tu zależy, jak dobry dzień i myślę trzeźwo to jestem w stanie wybrać coś sensownego w kwadrans
      makeup - kwadrans
      pooglądanie się w lustrze, ponarzekanie, poględzenie, próba zmiany ubioru żeby w rezultacie wyjść w tym, co oryginalnie wybrałam, dobranie butów - kwadrans
      w trakcie szykowania się wypicie lampki wina albo drinka, + wykonanie telefonów do innych kobiet, żeby się dowiedzieć w co się dzisiaj ubierają na wyjście - bywa że i do pół godziny. [ta opcja ma w zasadzie zastosowanie wyłącznie do wyjść grupą na imprezę]

reasumując, gdybym została zaskoczona, że za pół godziny wychodzimy do knajpy i mam być gotowa, to bym umarła ze śmiechu.
      • alanis11 Re: zależy 31.08.11, 15:51
        Robię to samo co przed każdym wyjściem z domu tylko że bardziej starannie wiec wychodzi więcej czasu. Nie preferuje byle jakiego wyglądu na co dzien a na imprezę specjalnego odpicowania i wystrojonia Zawsze muszę wyglądac dobrze ale nigdy sie nie stroję.
      • reniatoja Re: zależy 31.08.11, 19:03
        yoko0202 napisała:

>
        > reasumując, gdybym została zaskoczona, że za pół godziny wychodzimy do knajpy i
        > mam być gotowa, to bym umarła ze śmiechu.
        >
        >

Powaznie zrezygnowalabys z dobrego wyjscia tylko dlatego, ze nie wystarczyloby Ci pol godziny na przygotowanie sie?

Ja bym potrafila sie wyrobic w pol godziny, gydyby spontaniczny sped byl tego wart i to bez dwoch zdan.

A w normalnych warunkach - w zaleznosci od rangi wyjscia, pewnie od pol godziny do dwoch godzin. To wszystko zalezy, czy bylby bezposrednio przed ful peeling i manikiur, czy fryzura po rpsotu umycie plus ukladanie, czy tez brokaty i tona lakieru na jakiegos sylwestra, czy bym miala ciuchy gotowe juz i wyprasowane, czy trzeba by bylo na szybko wyprac jakas bluzke i suszyc suszarka + zelazkiem ;) wszystko wzgledne jest,
        • alanis11 Re: zależy 31.08.11, 19:13
          Dziwi mnie że depilację peelingi robicie przed tego typu wyjściem ?
          Zabiegi takie jak peeling ,depilacja , malowanie paznokci czy pełny manicure to ja bym chyba oszalała gdybym miała robić tuż przed jakimś wyjściem. ja takie rzeczy robie raczej systematycznie i przede wszystkim na spokojnie tj .wieczorem kiedy mam wolny czas , nigdzie się nie spieszę itd
          • alanis11 Re: zależy 31.08.11, 19:31
            Jestem wydepilowana i paznokcie mam wymalowane zawsze nie robie tego z wywieszonym jęzorem bo impreza.
            • reniatoja Re: zależy 31.08.11, 19:36
              Ja nie zawsze jestem idealnie wydepilowana, nie zawsze mam swiezutenko wymalowane paznokcie. Zatem napisalam - to zalezy - gdybym wlasnie nie miala idealnie wymalowanych paznokci i uznalabym, ze trzeba przed wyjsciem to zrobic, (czy tez sie wydepilowac) to bym to zrobila ergo przygotowanie zajeloby mi wiecej czasu niz gdybym akurat stwierdzila, ze nie musze tego robic, bo jest ok. Coz Cie Dziwi?
            • po-trafie Re: zależy 31.08.11, 23:56
              Zadbana jestem zawsze ale w warunkach wyjscia:
              - zawsze moge byc minimalnie gladsza, albo wydepilowana po sama szyje, albo miec brwi swiezsze - jestem blondynka, nie musze depilowac sie codziennie zeby wygladac 'dobrze', ale pomiedzy dobrze a perfekcyjnie jest roznica;
              - paznokcie mam zadbane i pomalowane, ale zazwyczaj 'pracowo' - na wyjscia mam inne kolory, zdarza mi sie tez zmieniac lakier pod katem stroju;
              - zdarza mi sie odczyniac magie peeling + specjalna maseczka + mocne krople do oczu przed wyjsciem jesli chce wygladac na wyspana i swieza jak o poranku w momencie kiedy wyspana nie jestem i od wypoczecia mi daleko;

i tak dalej. Nie traktuj tego, co robi sie przed wyjsciem jako 'bo poza tymi chwilami tego nie robie' a bardziej jako dodatkowe wsparcie dla osiagniecia efektu wypocztej, swiezej, swietlistej twarzy, wlaczenia do planu wyjsciowego wygladu kazdego elementu ciala itp.

Podobnie w dziedzinie stroju - ktos pisal ze sie nie stroi. A ja jednak mam taka czesc szafy i kosmetyczki, ktora nadaje sie jedynie na wieczorne wyjscia. Taki stroj w dzien ani by nie gral ani nie pasowal anie nie robil odpowiedniego wrazenia.
      • wez_sie bleeeeebleeeee 31.08.11, 19:27

• wez_sie Re: bleeeeebleeeee 31.08.11, 19:30
          przestałem czytać po "włosy umyte wczoraj"
          • reniatoja Re: bleeeeebleeeee 31.08.11, 19:41
            Wprawdzie ja myje wlosy zawsze tuz przed wyjsciem, bo we wczorajszych bym miala przetluszczenie, ale ciekawa jestem, jak znosisz obecnosc swoich kolezanek od dragow, bo nie wmowisz mi, ze one myja wlosy. Widuje je czasem i szczerze dziwi mnie wobec tego, ze "wczoraj umyte wlosy" Cie obrzydzily.
            • wez_sie Re: bleeeeebleeeee 31.08.11, 19:50
              tamten rozdział jest juz zamknięty. na gigancie ciężko o higienę, ale tutaj są raczej osoby mające domy i mieszkania. a to co innego.
    • erillzw Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 15:55
      Z myciem głowy i drineczkiem przed taksowką i bez biegu godzine :)
    • sweet_pink Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 16:10
      Od 5 minut (zmiana bluzki i makijaż) do godziny (full serwis z depilacją, relaksacyjną kąpielą i wywalaniem polowy szafy). Jest tez opcja pośrednia pt prysznic i makijaż która zajmuje ok. 20 minut. Wybór opcji zależy od humoru.
      • tomelanka Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 18:36
        sie podpisze
    • asiu_3 Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 17:38
      Jak mi sie nic nie chce to nawet do dwoch godzin... A jak musze sie spiac, to w godzine sie wyrobie - prysznic z glowa i maseczka na wlosy, depilacja, "zabalsamowanie", pelny makijaz i fryzura, wybor stroju i dodatkow. Paznokcie mam pomalowane wczesniej.
    • varia1 Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 17:45
      jakieś 10 minut, prysznic+makijaż
    • lonely.stoner Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 18:10
      zawsze mi sie wydaje ze godzina wystarczy, w praktyce oznacza to zazwyczaj co najmniej godzinne opoznienie :)
    • hotally Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 18:33
      pół godziny :)
    • reniatoja Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 18:53
      W sumie, jesli prawde piszesz w tamtym watku, w ktorym mnie nie pozegnales, to.... jestes w wieku mojej corki! Pewnioe o rok starszy, ale ona tez bedzie zdawac teraz mature. OJP, nie zdawalam sobie sprawy, myslalam, ze jestes doroslym osobnikiem, a tu sie okazuje cos takiego.
      • wez_sie Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 19:14
        to moze zaaranzuj jakieś spotkanie. chętnie bym ja poznał. prześlij mi jej fotke. pisze dojrzałe posty, więc pewnie dlatego myslalas, ze jestem dorosłym facetem. Aaaa i pewnie jestem starszy o 3 lata, bo 2 razu nie zdałem (przez dragi)
        • reniatoja Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 19:38
          A, no to skro jest jak mowisz, to oczywiscie juz Ci sle jej fotki i aranzuje spotkanie. Napisz kiedy i gdzie ci pasuje spotkanie, to jej od razu kupie bilet lotniczy, zeby mi nie wykupili przypadkiem.
          • wez_sie Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 19:48
            Myslalem, ze warto mówić prawdę, ale chyba sie pomylilem. dwa lata wyjęte z życiorysu to nie jest tak wiele. nie przekreslaj mnie... Myslalem, ze jesteś inna
            • reniatoja Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 19:51
              Ok, nie przekreslam Cie, ciesze sie, ze z tego wyszedles i obys nigdy wiecej nie wracal w tamte rewiry. Szczerze teraz. Ale na moja corke na razie nie licz, zdajcie najpierw te matury i dostancie sie na studia, potem pomyslimy (badz tez pomyslicie;) gdzie zamierzasz studiowac?
    • samuela_vimes Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 19:11
      Ja zawsze jestem piękna, nie muszę się szykować nic, a nic. Nawet jak prosto z obory wyjdę to wyglądam i pachnę zachwycająco.
      • josef_to_ja Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 19:18
        To umów się ze mną ;)
        • samuela_vimes Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 19:45
          Taka prosto od krowy?
          • josef_to_ja Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 19:57
            A nawet taka :)
            • samuela_vimes Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 20:14
              To Ci kankę z mlekiem wezmę i trochę masła własnymi stopami ubitego, ale jak się ze mną chcesz umówić, to musisz mi się oświadczyć od razu, bo ja nie mogę się chłopem bez ślubu spotykać tak na kocią łapę.
              • josef_to_ja Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 01.09.11, 22:41
                To ciężko będzie ;)
    • colour_of_magic Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 19:45
      Od czasów liceum mam wypracowany system i potrzebuję zawsze godziny. Nieważne dokąd się wybieram. Z jedzeniem :-)
      • sundry Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 01.09.11, 21:44
        O tak, jedzenie! Głodna nie wyjdę z domu;)
    • jedwabnymajdanek 5 minut 31.08.11, 19:55
      www.youtube.com/watch?v=4do4LJU1dZg
      • mariela1987 Re: 5 minut 31.08.11, 20:17
        10 minut + prysznic
        • elito Re: 5 minut 31.08.11, 20:23
          zalezy ile mam czasu czasem wystarczy 15 minut a czasem to 2 godziny beda za malo
    • anna_sla Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 31.08.11, 23:08
      ha, no właśnie to jest ważne czy to randka czy wyjście z przyjaciółką :D. Na wyjście z przyjaciółką 10 minut, a na randkę do pół godziny :D z czego większość czasu to przebieranie w szafie :P
    • firlefanz 3h? masakra 01.09.11, 21:37
      Ludzie nie szkoda wam życia?

• timetotime Re: 3h? masakra 01.09.11, 21:46
        firlefanz napisała:

> Ludzie nie szkoda wam życia?

Przecież to sama przyjemność :). Zwłaszcza część pierwsza - kąpiel. Pełen relaks :). Pachnący olejek do kąpieli, jakaś maseczka na twarz, muzyka :). Lubię wprowadzić się w dobry nastrój przed większym wyjściem :).
    • sundry Re: ile czasu wam zajmuje przygotowanie sie na 01.09.11, 21:45
      W kwestii tego szykowania, przypomniała mi się fejsbukowa grupa: "Going to a party like Audrey Hepburn and comin' home like Courtney Love";)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka