Dodaj do ulubionych

Słabość do starszych kobiet

28.09.11, 23:53
Czy potraficie wyjaśnić czemu niektórzy mężczyźni preferują starsze babki?
Mam 27 lat, poznałam niedawno interesującego rówieśnika. Nie powiem, bardzo mi się spodobał, przystojny chłopak, wykształcony, zaradny życiowo, inteligentny, dowcipny. Bardzo się zdziwiłam gdy dowiedziałam się, że (niestety) jest związany z 12 lat starszą kobietą! I planują ślub, mieszkają razem. Znajoma poinformowała mnie też, że wcześniej miał 9 lat starszą partnerkę, rozwódkę z dzieckiem.
Kurczę, nie rozumiem tego. Taki facet mógłby przebierać w młodych laskach, studenciarach, a leci na jakieś panie w średnim wieku. O co może chodzić? Nie piszcie, że o dojrzałość czy życiową mądrość bo to nie jest tylko kwestia wieku. Mnóstwo jest ogarniętych, mądrych i ambitnych młodych dziewczyn.
Znacie takie przypadki? Potraficie to wyjaśnić?? Pozostaje tylko nadzieja, że jak sama będę grubo po 30 to też poznam fajnego, sprężystego dwudziestaka.
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 01:08
      Może od 20-tek woli 30-tki, bo większy owoc i dojrzalsze pestki ?
    • qw994 Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 06:59
      Znacie.
      No cóż, widocznie jesteś dla niego mniej atrakcyjna od jego partnerki. Po prostu. Nie wszystko, co młodsze, oznacza lepsze.
    • mona_mayfair Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 07:18
      A to trzeba jakos wyjaśniać? Mam takiego kolegę, mówi że po prostu go takie panie pociągaja i już. Bez żadnej ideologii.
      • jael53 Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 07:31
        To jest jakiś obowiązek tłumaczenia się z (jakiegokolwiek) gustu? Karalne to nie jest; tak samo jak gust do wiotkich/biuściastych blondynek, okularników, siłaczy albo irlandzkiej poezji. Chociaż można też lubić brunetki a la Brunhilda (ta od Wagnera), "Kojaków" i portugalską prozę. Co wola i ochota.
    • sisi40 Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 07:42
      Juz go lubie:D
    • ursyda Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 08:14
      gazela-i-zajac napisała:

Mnóstwo jest ogarniętych, mądrych i ambitnych młodych dziewczyn. Znacie takie przypadki?

Nie.
      • best.yjka Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 17:01
        Óla na ciebie zawsze można liczyć :D
    • soulshunter Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 08:29
      > Mnóstwo jest ogarniętych, mądrych i ambitnych młodych dziewczyn.
      Oraz jest mnostwo ogarnietych, madrych i ambitnych "starszych kobiet", ktorym do piet nie dorastaja te mlodsze. Savy?
      > Pozostaje tylko nadzieja, że jak sama będę grubo po 30 to też poznam fajnego, sprężystego dwudziestaka.

twoja nadzieja jest tak samo prawdopodobna jak wygrana totolotka.
      • varia1 Re: Słabość do starszych kobiet 30.09.11, 14:07
        Like it!
    • maly.jasio Nadzieja jest wprawdzie matka glupich 29.09.11, 08:32
      gazela-i-zajac napisała:

Pozostaje tylko nadzieja, że jak sama będę grubo po 30 to też poznam fajnego, sprężystego dwudziestaka.

Nadzieja jest wprawdzie matka glupich, ale pomaga zyc, wiec trzymamy kciuki.
      • dziewczyna_rzeznika Re: Nadzieja jest wprawdzie matka glupich 29.09.11, 09:52
        Wszak każda matka dzieci swoje kocha :P
    • grassant Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 09:44
      Czy potraficie wyjaśnić czemu niektórzy mężczyźni preferują starsze babki?

nekrofile chodzą po świecie.
    • moonogamistka Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 10:03
      Mnostwo takich.
      • simply_z Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 10:07
        raczej to kobiety wola starszych .chociaz dla mnie maz starszy o 25 lat to jakas geriatria zaawansowana.
        • moonogamistka Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 10:13
          Od 30 roku zycia wole mlodszych ;-)
          • chersona Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 10:21
            też wolę. ale tylko fizycznie. i też się zgodzę, że fizycznie te młodziaki często lecą na starsze. a różnica sięga czasem i 20 lat.
    • paco_lopez Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 10:15
      może koleś rzeczywiście wyprzedza swą epokę. ja teraz tez twierdzę, że kobieta około czterdziestki to dopiero super kobieta, ale kiedy byłem w wieku tamtego zawodnika nie miałem takiego wgklądu. troche dziewnie to wygląda tzn wiadomo, ze jest część kobiet którym maży się młode ciacho i potrafia takiego mniej dośwadczonego ładnie okręcić wokół siebie nmówiąc mu wprost to co on chciałby usłyszeć, a ten zorientował się, ze od rówieśnic trudno o dobre słowo, miły usmiech czy jakąkolwiek aprobatę bezinteresownie. ja tam widze wiele młodych lasek - jak twierdzisz ogarniętych, które zadzierają nosa i brodę , lansują się na półdziwki i myslą że ktoś będzie frajera robił z siebie stając na głowie żeby zdobyć ich młode ciała i potężne umysły.
      • ursyda Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 11:43
        Z tymi potężnymi umysłami to pojechałeś;)
        • klaun.szyderca Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 09:15
          Gorzej jak zamiast potężnego umysłu jest potężne ciało, a mimo to nosa zadzierają
      • yanoosh111 Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 09:17
        Zgadzam się z przedmówcą. Dodałbym jeszcze atrakcyjność mniej porysowanego beretu kobiety dojrzałej, wyraźne komunikaty co do potrzeb ... no i fakt, że jest zwykle poobcierana gdzie trzeba i jak trzeba...
        ...no i jest o czym pogadać nad ranem ;-)

---------------------------------
        "Try walking in my shoes"
    • yoko0202 Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 10:54
      różnica wieku jakieś 10 lat to nie jest taka znowu różnica, to raz (odkąd panu bogu pomagają fryzjerzy, kosmetyczki i instruktorzy fitness, dobrze wyglądać można naprawdę dłuuuuugo)
      zasadnicza sprawa to chyba jest taka, że zależnie od preferencji życiowych faceta, czasami po prostu przy dobrze wyglądającą dajmy na to 40-letniej rozwódce [nie już będzie nawet z dorastającym dzieckiem], która jest samodzielna, niezależna, ustawiona, a i obiad domowy ugotuje prawie codziennie a nie raz od wielkiego dzwonu, bez kręcenia nosem upierze, posprząta i nie wisi na facecie non-stop, ma swoje życie i zainteresowania i do tego ogólnie rozumie, że jak się ma faceta to należy się nim po prostu zająć - to taka młoda ambitna absolwentka, oczekująca wiecznych dowodów miłości i fundowania romantycznych kolacji 10 razy w miesiącu, weekendów na słowacji i wakacji co najmniej na maderze - szanse ma marne (że o łóżku nie wspomnę).
      • etiene8912 Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 11:17
        Oczywiście, że tak - sam mam 22 lata i wolę kobiety minimum 5 lat starsze. Po co użerać się z jakąś gó...arą - skoro można spotykać się z kobietą, która jest samodzielna, pracuje, rozumie to, że jestem człowiekiem - mam swoje humory, nie zawsze mnie stać na wakacje za granicą itd :)
      • sid-sid Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 16:50
        > która jest samodzielna, niezależna, ustawiona, a i obiad domowy ugotuje prawie codziennie a nie raz
        > od wielkiego dzwonu, bez kręcenia nosem upierze, posprząta i nie wisi na facecie non-stop, ma swoje
        > życie i zainteresowania i do tego ogólnie rozumie, że jak się ma faceta to należy się nim po prostu zająć

Niezależna, a jednocześnie obsługująca, czyli robot wielozadaniowy, który nie sprawia problemów i nie zawraca tyłka. Rzeczywiście bosko.
        • wiarusik Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 16:55
          a po co ma zawracać? podstawą udanego związku jest nie wku...wianie drugiej połówki.
          • sid-sid Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 18:57
            No to piszę - niech nie zawraca tyłka. I jest zawsze uśmiechnięta, a z problemami do terapeuty, nie do faceta, bo ten ma być zadowolony. I niech się ta idealna partnerka bez makijażu nie pokazuje, bo może panu humor zepsuć.
            • htoft Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 12:44
              Nie rozumiem: facet ma być terapeutą?
              • bzyk_origo Kobieta jak wino... 06.10.11, 14:55
                Dojrzala kobieta jest czesto jak dobre wino: te starsze czesciej smaczniejsze, a tak w ogolnosci to starsze kobitki sa pogodniejsze, mniej zaciete czesto sa kobietami z wlasnym sukcesem no i kochaja sie lepiej...
              • sid-sid Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 18:40
                htoft napisał:

> Nie rozumiem

Fakt.
    • meid Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 10:59
      Taki facet mógłby przebierać w młodych laskach, stud
      > enciarach, a leci na jakieś panie w średnim wieku. O co może chodzić? Nie piszc
      > ie, że o dojrzałość czy życiową mądrość bo to nie jest tylko kwestia wieku. Mnó
      > stwo jest ogarniętych, mądrych i ambitnych młodych dziewczyn.

haha wliczas siebie w to "mnostwo" ? mysle ze on jest madrzejszy od ciebie, "madra i ambitna dziewczyno"

ps pomijajac ze jestes trollem:)
    • forumeo Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 16:36
      > Czy potraficie wyjaśnić czemu niektórzy mężczyźni preferują starsze babki?

To dość częste zjawisko, ale przejściowe, występujące u mężczyzn niedojrzałych emocjonalnie.
      Ustępuje samoczynnie około trzydziestki.
      Zjawisko ogólnie niegroźnie, pod warunkiem że w tym czasie nie weźmie ślubu...

> Mam 27 lat, poznałam niedawno interesującego rówieśnika. Nie powiem, bardzo mi
      > się spodobał, przystojny chłopak, wykształcony, zaradny życiowo, inteligentny,
      > dowcipny. Bardzo się zdziwiłam gdy dowiedziałam się, że (niestety) jest związan
      > y z 12 lat starszą kobietą! I planują ślub, mieszkają razem.

Może i jest inteligenty, ale jeszcze nierozsądny - skoro nie dociera do niego że w wieku 38 lat będzie miał 50 letnią żonę - a wówczas starsze od niego już mu się nie będą podobały.
      • klaun.szyderca Re: Słabość do starszych kobiet 07.10.11, 09:27
        > > Czy potraficie wyjaśnić czemu niektórzy mężczyźni preferują starsze babki
        > ?
        >
        > To dość częste zjawisko, ale przejściowe, występujące u mężczyzn niedojrzałych
        > emocjonalnie.
        > Ustępuje samoczynnie około trzydziestki.
        > Zjawisko ogólnie niegroźnie, pod warunkiem że w tym czasie nie weźmie ślubu...

Otóż to. Wydaje mi się, że dopóki chłopak chce sobie pobzykać, to niech się bawi ile wlezie, olać twarde na rzecz dojrzałych kabaczków. Ale facet musi to traktować jako zabawę, czysty hedonizm, bo już planowanie ślubu to lekką patologią dla mnie trąci.
      • mowie_prawde zgadzam się. Kobiety marzą o wiecznej urodzie. 07.10.11, 09:53
    • wiarusik Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 16:42
      sam obracam się w kręgu studentek i muszę ci powiedzieć że...to pedofilia. naprawdę, mówi się że samice są bardziej dojrzałe intelektualnie niż ich rówieśnicy, ale szczerze w to wątpię. dla faceta 27 lat, dziewczyna 19-24 to yebadełko i nic poza. natomiast 30+ to już inna gadka.
    • sid-sid Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 16:44
      > Czy potraficie wyjaśnić czemu niektórzy mężczyźni preferują starsze babki?

A dlaczego niektórzy lubią młodsze?
      No to powody takie same, tylko odwrotnie.

> Mnóstwo jest ogarniętych, mądrych i ambitnych młodych dziewczyn.

Pewnie siebie też do takich zaliczasz?:P
    • mahadeva Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 16:53
      hmmm a nie zakladasz, ze jak bedziesz grubo po 30stce, to bedziesz w powaznym zwiazku?????
    • takajatysia Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 18:20
      to po prostu taki fetysz u niektórych.
      Albo wcale nie fetysz, ale akurat napotykają świetną kobietę, więc po co im inne (choćby i młodsze).
    • anaisanais96 Re: Słabość do starszych kobiet 29.09.11, 18:40
      Widać ze masz obsesję młodości. I to kobieta pisze takie bzdury
    • brak.polskich.liter Re: Słabość do starszych kobiet 30.09.11, 13:59
      gazela-i-zajac napisała:

> Znacie takie przypadki? Potraficie to wyjaśnić??

Postaram sie zwiezle: dla wielu mlodych panow mlody wiek jest rownie facynujacy, niezwykly i godny pozadania, jak powietrze, ktorym oddychaja. On po prostu JEST. Sami sa mlodzi, ich znajomi, kolezanki i kumple rowniez, wiec trudno, zeby mlodosc (sama w sobie, w oderwaniu od innych cech) byl dla nich jakims fetyszem.

Obsesja wieku to domena zakompleksionych niuniek i piernikow z kryzysem wieku sredniego.

> Pozostaje tylko nadzieja, że jak sama będę grubo po 30 to też poznam fajnego, sprężystego > dwudziestaka.

Ale to nie dziala z automatu (tj. wiek 30+ = branie wsrod panow mlodszych i atrakcyjnych). Trzeba jeszcze byc atrakcyjna (nie tylko fizycznie), ogarnieta zyciowo i przytomna. Nie dla kazdego psa fajna kielbasa.
    • m-kow Z cyklu... 30.09.11, 14:03
      Z cyklu "Ja taka zajebista, on taki książę z bajki a woli stare baby".
      Może dlatego, że są dorosłe po prostu, mimo że tego akurat mamy nie pisać, nie wiadomo zresztą czemu....

-
      "Statek coraz bardziej przecieka, pasażerowie jeszcze nie wiedzą, ale pierwszy oficer wie i po cichu ubiera kamizelkę ratunkową. Żeby pasażerowie nie zauważyli nalewającej się wody, to przelewa ją z sali balowej do maszynowni (czyli środki z OFE do ZUSu)." K. Rybiński
    • khadroman Re: Słabość do starszych kobiet 30.09.11, 14:04
      ta, ty jesteś młoda :) chyba żartujesz, idź lepiej na dyskoteke
      Roman
    • varia1 Re: Słabość do starszych kobiet 30.09.11, 14:13
      - bo mimo wszystko po 30 można jeszcze długo dobrze wyglądać
      - bo nie mają wścieku macicy, zazwyczaj są już matkami i mają jako tako ogarnięte podstawowe sprawy życiowe
      - bo są lepsze w łóżku
      - bo nie robią fochów
      - bo mają jakoś tam ustawione priorytety życiowe

odpytałam na tę okoliczność mojego partnera, młodszego, a jakże !
    • aside11whisper Re: Słabość do starszych kobiet 30.09.11, 14:16
      Generalnie w poprzenich wypowiedziach jest odpowiedz. O niedojrzalosci i dogadzaniu. Wszystko dobrze, jak sie kotluje do 40. Potem tzw. antykwariat, czyli ona antyk, a on wariat.
      A potem on (i nie tylko on) szuka mlodszej itd. i tak to sie toczy.
      • zigzac1 Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 13:11
        Wypraszam sobie. Jestem starsza od swojego męża 8 lat. Jesteśmy bardzo udanym związkiem, już wieloletnim, mamy dziecko. Owszem, temat różnicy wieku pojawiał się kiedyś w naszych rozmowach, ale szybko nam przeszło. Nie ma to żadnego znaczenia. I tyle.
        • aside11whisper Re: Słabość do starszych kobiet 06.10.11, 22:37
          Jesli wolno spytac, a po ile macie lat ?
    • kryptopatolog ależ wyjaśnienie jest bardzo proste. 06.10.11, 13:21
      powodów jest kilka, przedstawiam je od najpopularniejszego.

1. łatwy seks. to jest to słynne powtarzane przez zakompleksionych/leniwych/głupich facecików "ona wie czego chce". a zwykle, po przejściach, chce już właściwie tylko seksu. lub też, związana z kimś (mężem) chce seksualnej przygody. czyli też tylko seks. głupich facetów do takich ciągnie jak muchy do lepu.

2. nowa mamusia. ach, to też mój ulubiony powód. czasem chłopaczek niedopieszczony, a czasem pieszczony aż za bardzo przez mamusię. tak czy inaczej, w pewnym wieku wie już, że z mamą tego nie wolno robić. a więc szuka takiej, która mu ją przypomina. kryterium wieku jest chyba najważniejsze...

3. trauma. klasyk. zawiódł się na małolacie, to będzie szukał starszej.

tak czy inaczej, mężczyźni wiążący się ze starszymi kobietami to jednostki słabe i/lub zakompleksione. oczywiście nie wykluczam, że dwoje fajnych ludzi na siebie trafia, tak się składa że ona jest starsza no i cóż poradzić, spróbować warto bo oboje tego chcą. tak, takie sytuacje też się zdarzają. ale jak facet SZUKA starszej, to nie świadczy za dobrze o jego sile, pewności siebie itp. faceci silni chcą mieć młodsze partnerki, by przy nich nie zdziadzieć za szybko, by pokazywać że są nadal młodzi, sprawni, imponować im. a starsza? zawsze będzie się czuć "lepsza" od swojego partnera, czyli będzie miało miejsce to, czego nie ma w przypadku związku starszego faceta i młodszej dziewczyny. a idealna różnica, wiem to z doświadczenia, to kilka(naście lat) nie mniej, nie więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka