dlug.opis 29.09.11, 10:33 Co jest Waszym zdaniem aktualnie największym obciachem? Moim zdaniem nurkowanie w Egipcie. Jeśli do tego dochodzi umieszczanie zdjęć z nurkowanie na NK, to jest to obciach obciachów i sam obciach. :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simply_z Re: Największe obciachy 29.09.11, 10:42 kiedy twoi przodkowie bujali sie na drzewach ,zaczepiajac dlugimi wlosami o krzaki na ktorych wisialy resztki owocow w Egipcie kwitla cywilizacja ,a po Nilu zeglowal Faraon ze swita;) uwazasz za obciach odwiedzenie kraju o tak starej i niezwyklej cywilizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 29.09.11, 11:35 Moi przodkowie pochodzą z Europy. A faraonowie to debile, którzy kazali poddanym budować duże kupy z kamienia. I teraz na tle tych kup simply_ "laski" się fotografują i dają to FB albo NK. Co to kurna za cywilizacja? Prymitywne rolnictwo i nieekologiczne balsamowanie trupów? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z [...] 29.09.11, 11:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Największe obciachy 29.09.11, 12:31 dlug.opis napisał: > Moi przodkowie pochodzą z Europy..." are you sure?? i don't think so.. Odpowiedz Link Zgłoś
best.yjka Re: Największe obciachy 30.09.11, 00:36 Największy obciach, to obnoszenie się ignorancją. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymoonek Re: Największe obciachy 30.09.11, 14:18 Zakladanie kretynskich watkow i prowadzenie dyskusji na takim poziomie jak ponizej jest permamentnym obiachem. W necie trudno sie bardziej skompromitowac, wychodzi prawda o czlowieczku. Odpowiedz Link Zgłoś
djcargo Re: Największe obciachy 30.09.11, 18:20 Jakie obciachy? - Futerko na klapie od sedesu. - Butelka wina za 1000 zł wypita duszkiem. - Pozłacany zegarek + sztuczne futro - Galowy dres - Ciepłe piwo Odpowiedz Link Zgłoś
wojna71 Re: Największe obciachy 01.10.11, 14:03 Nie zawsze można mieć zimne piwo. Przy gorących kobietach robi się ciepłe. Odpowiedz Link Zgłoś
cura Re: Największe obciachy 30.09.11, 23:01 a może tak obnoszenie się z ignorancją? Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 23:28 cura napisała: > a może tak obnoszenie się z ignorancją? Obnoszenie się z rzekomą wiedzą. Nawet z prawdziwą wiedzą. Po co komu wiedza w dzisiejszych czasach? Wszysko jest w Wikipedii! Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Wakacje w Egipcie to moze i obciach jest 30.09.11, 22:37 ale twoje teksty przebijają to o milion lat świetlnych! Stan twojego umysłu to obciach sam w sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Wakacje w Egipcie to moze i obciach jest 30.09.11, 23:29 Stan umysłu nie może byc z definicji obciachem. Odpowiedz Link Zgłoś
karim1972 Re: Wakacje w Egipcie to moze i obciach jest 01.10.11, 05:01 Dla ciebie zrobimy wyjatek :P Odpowiedz Link Zgłoś
plummen Re: Największe obciachy 01.10.11, 14:20 Nie stać Cię na Egipt i dorabiasz do tego ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 01.10.11, 14:36 plummen napisał: > Nie stać Cię na Egipt i dorabiasz do tego ideologię. Nie ośmieszaj się. Tydzień w Egipcie kosztował ok. 1200zł. Nurkowanie na pożyczonym sprzęcie to taniocha. Teraz po egipskiej ruchawce i rzekomym światowym kryzysie jest nieco drożej. To najtańsze wczasy dla mas. W Polsce jest drożej nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:51 simply_z napisała: > kiedy twoi przodkowie bujali sie na drzewach ,zaczepiajac dlugimi wlosami o krz > aki na ktorych wisialy resztki owocow w Egipcie kwitla cywilizacja ,a po Nilu z > eglowal Faraon ze swita;) No chyba niewielu będzie kwestionować wartości cywilizacji starożytnej w Egipcie, tylko co "wczasy" Polaków obecnie mają z nią wspólnego? Nawet nie mają za bardzo okazji jej oglądać inaczej, niż na plakatach w hotelu na pustyni, wybudowanym na obszarze, gdzie starożytni zapuszczali się chyba tylko przez pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bromborek83 Re: Największe obciachy 01.10.11, 00:14 ??? przecież on nie krytykuje samego odwiedzania Egiptu tylko nurkowanie ??? poza tym obecny Egipt ma się nijak to starożytnego ... przecież to Arabowie... siedzą tam od VII w. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona334 wiekszym obciachem jest Grenlandia 29.09.11, 10:45 zwiedzanie tego lodowiska i mowienie potem, ze to jest cool :) Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: wiekszym obciachem jest Grenlandia 29.09.11, 11:38 Generalnie, to obciachem jest podróżowanie po hotelach all inclusive i jedzenie pizzy na Grenlandii albo w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: wiekszym obciachem jest Grenlandia 29.09.11, 11:43 ojp czy ktos ci kaze podrozowac? wystrzel sie do wietnamu i tam produkuj swoje zale. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka_mi Re: wiekszym obciachem jest Grenlandia 29.09.11, 12:07 Tylko sobie nie nie do Wietnamu :) Wietnam to piekny kraj a do tego nie da się tam wystrzelić, potrzebna jest wiza - dziś składasz a Ambasadzie wniosek, za 2-3 dni odbierasz, nie ma odpuść. sprawdzić cię muszą :) Jak w każdej socjalistycznej republice. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Wietnam 29.09.11, 12:46 Nooo, Wietnam to jest to ! Zwiedzanie tuneli i innych nor z czasów wojny amerykańskiej. Poczuć oddech wietnamskiego szczura na twarzy. Warto jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
deepmusic Re: Wietnam 30.09.11, 11:53 Naprawdę już pora zażyć codzienną porcję leków. Pamiętaj co mówił lekarz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwona334 niekoniecznie 29.09.11, 11:44 dlug.opis napisał: > Generalnie, to obciachem jest podróżowanie po hotelach all inclusive i jedzenie > pizzy na Grenlandii albo w Egipcie. masz cos do nurkowania i ogladania korali w super czystych wodach ? jezeli ktos to lubi, to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: niekoniecznie 29.09.11, 13:04 iwona334 napisała: > masz cos do nurkowania i ogladania korali w super czystych wodach ? > jezeli ktos to lubi, to czemu nie? Lubisz pić mieszankę moczów całego świata? Wszystkie egipskie ścieki płyną do morza. A rafy są rozwalane przez łódki. Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: niekoniecznie 29.09.11, 13:09 dlug.opis napisał: > Lubisz pić mieszankę moczów całego świata? Wszystkie egipskie ścieki płyną do m > orza. > A rafy są rozwalane przez łódki. * O stary, to Ty się lepiej nie interesuj tym, co Ci z kranu leci :] Odpowiedz Link Zgłoś
marrysienka A pani ma jakiś kompleks na temat podróży? 30.09.11, 16:48 To naprawdę nie jest trudne podróżować, proszę pani. Odpowiedz Link Zgłoś
cura Re: niekoniecznie 30.09.11, 23:06 > Lubisz pić mieszankę moczów całego świata? moczu Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: niekoniecznie 30.09.11, 23:19 Czy to na pewno liczba mnoga? Chodzi o te siki internacjonalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Największe obciachy 29.09.11, 10:51 dlug.opis napisał: > Co jest Waszym zdaniem aktualnie największym obciachem? > Moim zdaniem nurkowanie w Egipcie..." a nurkowanie w innym kraju już obciachem nie jest?? ps. a byłeś/aś choć raz w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 29.09.11, 12:30 doral2 napisała: > a nurkowanie w innym kraju już obciachem nie jest?? Jeśli to nurkowanie w grotach, to nie obciach ale brak instynktu samozachowawczego. Bo co może być ciekawego w grocie poza kupami jaskiniowców? > ps. a byłeś/aś choć raz w tym kraju? Nie byłem, nie będę robił takiego obciachu. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Największe obciachy 29.09.11, 13:15 To dobrze, ze nie byles.. jeden robiacy obciach pajac mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
meid Re: Największe obciachy 29.09.11, 11:01 obciachem jest wchodzenie na NK i ogladanie zdjec znajomych z Egiptu. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie malzenstwa ubrane w te same kurtki 29.09.11, 11:08 malzenstwa ubrane w takie same kurtki, to moj #1 nurkowanie w egipcie? jak ktos lubi nurkowac, to czemu nie? poza tym egipt to nie tylko seksturystyka, ale tak ograniczona osoba jak ty moze tego nie wiedziec. cofam to, co napisalem wyzej. numer 1 obciachu to ograniczenie umyslowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 29.09.11, 11:29 wez_sie napisał: > poza tym egipt to nie tylko seksturystyka, ale tak ograniczona osoba jak ty moz > e tego nie wiedziec. > cofam to, co napisalem wyzej. numer 1 obciachu to ograniczenie umyslowe. Uświadom mnie o tej seksturystyce, bo nie wiem o co chodzi? Przecież dziewczyna z rurą w gębie i butelką na plecach jest aseksualna. Nawet rekiny się takiej wystraszą. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 29.09.11, 19:13 Można wyjść na chwilę z morza na numerek...:) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 08:41 wez_sie..... dorastasz, bardzo powoli, ale jednak jeszcze coś z ciebie będzie:D Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 09:28 wessie... o co ci chodzi w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 10:17 nie spodziewałam się po tobie takiej wypowiedzi, respect;) Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 10:36 yhm napisalbym cos, ale wtedy sie obrazisz. Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 10:42 napisz dzisiaj Dzień Chłopaka to ci wybaczę;) Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 11:03 no to chcialem napisac, ze musisz byc ograniczona, skoro cie dziwia niektore (te madrzejsze) moje wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 11:06 każdy jest jakoś czymś organiczony więc dlaczego niby miało mnie to obrazić? mam świadomość swoich deficytów:) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 11:20 ja mam raczej nadmiary niż ubytki niestety;) Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 11:24 :/ czyli nie jestes paniom od wuefu? Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: malzenstwa ubrane w te same kurtki 30.09.11, 22:01 A t-shirty? My często nosimy takie same t-shirty. Jak wysoko na skali obciachu plasuje się coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
gulgul231 obciachem to jest branie ślubu 01.10.11, 01:00 i płodzenie dzieci. cała reszta jest dozwoloną aktywnością dorosłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Największe obciachy 29.09.11, 11:44 proby dowartosciowania sie poprzez porownania ze znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: Największe obciachy 29.09.11, 11:44 W ogóle latanie do Egiptu zrobiło się dla mnie wsiurskie. Nie byłam, ale jak słucham tych opowiadan, to mnie mdli. Kraj faktycznie jest ciekawy. Kiedyś mi się marzyła wycieczka do niego. Ale teraz to już zbyt komercyjne się porobiło. Druga na fali - Tunezja z Turcją... Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 29.09.11, 12:22 ursz-ulka napisała: > W ogóle latanie do Egiptu zrobiło się dla mnie wsiurskie. Nie byłam, ale jak sł > ucham tych opowiadan, to mnie mdli. Kraj faktycznie jest ciekawy. Kiedyś mi się > marzyła wycieczka do niego. Ale teraz to już zbyt komercyjne się porobiło. Słyszałem takie opowiadanie o jeździe na quadach z hotelu all inclusive na dyskotekę, przez piachy. Największą atrakcją był kurz i piasek. Na dyskotece cole serwowali i egipskie disco. Jaja jak berety, mówię Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: Największe obciachy 29.09.11, 19:18 Może jeszcze sprecyzuję - dla mnie te opowieści są słabe. Naprawdę. Obserwowałam i słuchałam ich wiele - no bo któż już tam nie był... I to wysłuchiwanie o tych allach, drinkach przy basenie, "żarciu", śmierdzących wielbłądach, nieciekawych piramidach, ochroniarzach z karabinami - w pewien sposób odziera ten kraj z magii jaką ma w sobie. Raz tylko słyszałam o Egipcie od starszych państwa ciekawą relację, rzeczową i bez tych wszystkich szpanerskich otoczek. Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Największe obciachy 29.09.11, 11:46 Na ten przykład - oglądanie zdjęć innych ludzi i podniecanie się "o, jaki to obciach!" na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka_mi Re: Największe obciachy 29.09.11, 12:13 Obciachem jest nie byc ani w Egipcie, ani w Tunezji ani w Turcji. Prawie wszyscy juz tam byli. Obciachem obciachów jest wyśmiewanie przez tych którzy tych wszystkich którzy tam byli. To jest jak obśmiewanie posiadania samochodu, mieszkania/domu, uprawiania sportu. Obciachem jest wymyslanie obciachów ... Odpowiedz Link Zgłoś
bruthal Re: Największe obciachy 29.09.11, 12:17 córka twierdzi że obciachem jest już samo konto na NK Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Największe obciachy 29.09.11, 23:42 obciachem jest twierdzenie ze posiadanie konta na NK jest obciachem - pogadaj z córką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Największe obciachy 29.09.11, 12:26 Największym obciachem jest nadal głupota, nic się nie zmienia od lat. Jest to szerokie pojęcie, obejmujące m.in. ekscytowanie się cudzym życiem po to, by je wyśmiać i przez to poczuć się lepszym. Dla lepszego zrozumienia: czasem nazywane to jest buractwem. Po drugie: głupotą jest kierowanie się wyborem wczasów trendami a nie własnymi preferencjami. Egipt all inclusive niemodny i obciachowy, modny Tybet z plecakiem, GPS - em i tłustymi włosami. Albo kite w Brazylii. Stereotypy też są głupie i obciachowe. Ale w sumie nie wiem po co to piszę, nie sądzę, by autor wątku był skłonny czytać tak (stosunkowo) długi tekst, dłuższy niż podpisy pod zdjęciami:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Największe obciachy 29.09.11, 12:47 dlug.opis napisał: > Co jest Waszym zdaniem aktualnie największym obciachem? > Moim zdaniem nurkowanie w Egipcie. Jeśli do tego dochodzi umieszczanie zdjęć z > nurkowanie na NK, to jest to obciach obciachów i sam obciach. :)) Pewnie dlatego. że cię nie stac na najmarniejsze HB w Egipcie ( tak to jest w gimnazjum, jak się jeszcze nie pracuje i dostaje od mamusi kieszonkowe na lizaka), nie umiesz pływac i nie masz co na NK umieszczac. Nie martw się, pocwicz na basenie, zacznij rozniosic ulotki - i będziesz mógł umiescic podwodne fotki na swoim profilu. Ewentualnie naucz się używac fotoszopa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 29.09.11, 13:01 To jest strasznie drogie takie nurkowanie w Egipcie. Tylko najbogatszych stać na ten luksus w hotelu all inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Największe obciachy 29.09.11, 13:03 Napisałam o HB :D Nawet z czytaniem masz problem? Nieumiejętnośc czytania ze zrozumieniem - to straszny obciach :P Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 29.09.11, 13:15 dzioucha_z_lasu napisała: > Napisałam o HB :D Nawet z czytaniem masz problem? Nieumiejętnośc czytania ze zr > ozumieniem - to straszny obciach :P Co to jest HB? Spanie u habisia? Bo nie umiem czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Największe obciachy 29.09.11, 13:46 No widzisz, jak ty mało wiesz, a się wypowiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami HB to nie jest HaBiś! :)) 30.09.11, 13:32 dlug.opis napisał: > Co to jest HB? Spanie u habisia? Bo nie umiem czytać ze zrozumieniem. HB = spanie u habisia? Prześliczna interpretacja! :)) HB = Half Board (niem. HP = Halfpension) czyli nocleg ze śniadaniem i obiadokolacją (albo kolacją, zależy od ustaleń). To skrótowiec używany w branży turystycznej. Jeśli przypadkiem usłyszysz w biurze podróży, że "hotel daje fokę w dublu z habe" to znaczy, że hotel daje dla grup jedno bezpłatne miejsce (foka = FOC = free of charge) w pokoju dwuosobowym z w/w niepełnym wyżywieniem. Inne skróty możliwe do napotkania to: FB (niem. FP) czyli Full Board czyli pełne wyżywienie - śniadanie + obiad + kolacja oraz ogólnie znane "All In" czyli "All inclusive" czyli "wszystko wliczone". Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Największe obciachy 29.09.11, 13:05 To napisz od razu, ze Cie nie stac i innym po prostu zazdroscisz... a nie ze obciach robia. Odpowiedz Link Zgłoś
lusseiana Re: Największe obciachy 29.09.11, 12:49 Aktualnie? Namiętne udzielanie się na NK, FB czy tam HWC i podniecanie się dodawanymi zdjęciami, statusami, śledziami, lajkami, czy czym tam jeszcze. Także nie martw się, nie jesteś lepszy od nurkujących w Egipcie. Przy czym turystów-amatorów jestem jeszcze w stanie zrozumieć (od czegoś trzeba zacząć, a podróżowanie to zdecydowanie nie obciach), natomiast z takich portalowych hejterów, to tylko litościwie śmiać mi się chce. W du.pie był, gó.wno widział, a na kreatora mód wszelkich pozuje... To dopiero szczyt obciachu, że ojp. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 29.09.11, 12:57 Och, potrószować jest bosko. Do Buenos... Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Największe obciachy 29.09.11, 13:15 Aktualnie, sama jestes najwiekszym obciachem. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 29.09.11, 13:17 soulshunter napisał: > Aktualnie, sama jestes najwiekszym obciachem. I o to chodzi, żeby przebić diving in Hurghada. Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 13:27 to generalnie obciach, obojętnie w jakim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 13:37 0ion napisał: > to generalnie obciach, obojętnie w jakim kraju. O, mamy votum separatum. A dlaczego nurkowanie jest obciachem? Przecież 99% piszących tu pań uważa, że to wspaniale i pięknie jest nurkować. I bywać w Egipcie. I mieć all inclusive. I wklejać fotki na NK, Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Re: Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 13:46 Nurkowanie to akurat może być. każda aktywnosć fizyczna jest lepsza od zwiedzenia. Chodziło mi o to, że bez faceta dostają małpiego rozumu. Poza tym ogólnie turyści to obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 13:55 0ion napisał: > Poza tym ogólnie turyści to obciach. Przecież każdy polski turysta uważa się za Odysa, Marco Polo albo nawet za Hana Solo. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Re: Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 14:03 Tak, to chyba jakieś durne naśladownictwo albo kompensacja. Laski zamiast w wakacje pomóc rodzicom w gospodarce jeżdżą gdzieś w Andy i dręczą tamtejszych wieśniaków rozmowami o życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 14:08 Najgorsze jest, ze turyści nie zdają sobie sprawy ile krzywdy wyrządzają tym z Andów i innych rajów turystycznych. Dlaczego skazują ich na nędzę i poniżenie w ich własnych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 13:41 Najwiekszy obciach jaki znam to ludzie, ktorzy w dupie byli i gowno widzieli, wypowiadajacy sie na temat tego czego nie znaja. Oczywiscie negatywnie. Ciekawe gdzie oni spedzaja wakacje i ktora linia PKS-u jest dla nich najwieksza atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 14:05 marguy napisała: > Najwiekszy obciach jaki znam to ludzie, ktorzy w dupie byli i gowno widzieli, > wypowiadajacy sie na temat tego czego nie znaja. Oczywiście trzeba podróżować i być na Księżycu i Marsie. Można potem opowiadać przy grilu jak się nurkowało na liptona w Egipcie. PostPRLowskie barany urwały się z łańcuszków i pędzą do wolności w all inclusive. Tymczasem mój idol Immanuel Kant, spędził całe życie w małym kresowym mieście Królewcu. Był na zadupiu i gó... widział. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
0ion Re: Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 14:25 Czytałaś "Krytykę zbrodniczego rozumu"? Nieźle go tam obsmarowano... Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Polka za granicą bez faceta 29.09.11, 14:31 Nie Kanta, ale generalnie filozofię. Dla Gregorio filozofia jest obciachowa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Polka za granicą bez faceta 30.09.11, 00:12 > przy grilu jak się nurkowało na liptona w Egipcie. co to jest nurkowanie na liptona? Odpowiedz Link Zgłoś
hambak_meri Re: Polka za granicą bez faceta 30.09.11, 19:32 heh a jak się nurkuje "na liptona"? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Polka za granicą bez faceta 30.09.11, 19:48 hambak_meri napisała: > heh a jak się nurkuje "na liptona"? ;-) To dla początkujących. Araby ubierają Cię w ten cały sprzęt do nurkowania i na linie spuszczają z łodzi do morza. Jak się topisz, to wyciągają. Wypluwasz wodę, bierzesz kilka oddechów i znów do wody. Takie porównanie do parzenia herbaty w torebce. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Największe obciachy 29.09.11, 14:29 wakacje z opcja all inclusive sa bardzo wygodne :) a za obciach uwazam podniecanie sie zdjeciami z nk i ocenianie tego ze jakies wakacje/wyjazdy sa obciachowe a jakies nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 29.09.11, 14:33 Generalnie wakacje i urlopy są obciachem. Cały rok pracujesz po to aby jechać na 2 tyg. na nurkowanie do Hurghady i oddychać śmierdzącym Nitroxem. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Największe obciachy 29.09.11, 20:57 dlug.opis napisał: > Generalnie wakacje i urlopy są obciachem. Cały rok pracujesz po to aby jechać n > a 2 tyg. na nurkowanie do Hurghady i oddychać śmierdzącym Nitroxem skoro obracasz sie w swiecie gdzie wszyscy twoi znajomi jezdza na wakacje do Egiptu i nie podoba ci sie to- to zrob cos z tym, zmien znajomych. Najwiekszym chyba obciachem to jest zadawac sie z ludzmi ktorymi pogardzamy , bo nie stac na poznanie kogos z kim by bylo milo spedzac czas i mialoby sie o czym pogadac. Trzeba byc naprawde beznadziejnym zeby sie zadawac z ludzmi ktorymi pogardzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Największe obciachy 29.09.11, 19:09 Wpisanie się w takim głupim i żałosnym wątku. Tak, zrobiłam to. Idę się pociąć. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 01.10.11, 20:40 qw994 napisała: > Wpisanie się w takim głupim i żałosnym wątku. > Tak, zrobiłam to. Idę się pociąć. Wątek był reklamowany na stronie głównej portalu, więc jest wyjątkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: Największe obciachy 29.09.11, 19:28 posiadanie nk jest obciachem Odpowiedz Link Zgłoś
sid-sid Re: Największe obciachy 29.09.11, 19:36 Nieuprawianie żadnego sportu i wożenie wszędzie tyłka samochodem. Posiłkowanie się w McDonalds. Ponoć również posiadanie konta na NK. Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 Re: Największe obciachy 29.09.11, 19:42 dlug.opis napisał: > Co jest Waszym zdaniem aktualnie największym obciachem? wyśmiewanie się z ludzi, bo robią coś czego ja nie lubię/nie robię/ nie rozumiem ich zainteresowania tematem itp. reasumując, prezentowanie takiego podejścia jak Twoje jest dla mnie szczytem obciachu. Odpowiedz Link Zgłoś
khadroma Re: Największe obciachy 29.09.11, 20:17 Najwiekszym obciachem jest ogladanie polskich seriali w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
forumeo Re: Największe obciachy 29.09.11, 20:20 > Co jest Waszym zdaniem aktualnie największym obciachem? Jeżdżenie VW Golfem (jest w czołówce wszystkich rankingów najbardziej obciachowych aut). Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 29.09.11, 21:10 forumeo napisał: > Jeżdżenie VW Golfem (jest w czołówce wszystkich rankingów najbardziej obciachow > ych aut). Widziałam dziś takiego na stacji benzynowej. Kosztował pewnie 500 ojro, a synek tankował za 20 (słownie dwadzieścia) złotych. Niezły obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis kondonik na komórkę 29.09.11, 21:17 Wróciła moda na noszenie komórek/tabletów w kaburach przy pasku spodni. To u facetów się widuje. Do tego machanie palcami po dotykowym ekranie- obciach wszechwiesniacki. Odpowiedz Link Zgłoś
gnomowladny Re: kondonik na komórkę 29.09.11, 23:39 Z wielkim zadowoleniem stwierdzam że od momentu kiedy bylem tutaj ostatni raz kretynek komentujących i zakladajacych watki zdecydowanie tutaj przybylo. Odpowiedz Link Zgłoś
gnomowladny Re: kondonik na komórkę 29.09.11, 23:47 Owszem.To zabawne czytać te bzdury, do tego za darmo, normalnie trzeba by kupic jakiegos szmatlawca. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: kondonik na komórkę 29.09.11, 23:49 znaczy ja za darmo to dobre i byle co? Odpowiedz Link Zgłoś
gnomowladny Re: kondonik na komórkę 29.09.11, 23:59 A co ma piernik do wiatraka.Dobrze mi sie ten bełkot czyta, zastanawiam sie tylko i jednoczesnie mam nadzieję że tworzące go laski są jedynie niegroźnymi biurwami - bo w innym przypadku było by to niebezpieczne dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: kondonik na komórkę 30.09.11, 00:01 Tak tylko chciałam się upewnić, mnie tam nie napawa to optymizmem i czytać reż się nie chce wlałabym jednak ciekawsze wątki Odpowiedz Link Zgłoś
gnomowladny Re: kondonik na komórkę 30.09.11, 00:12 Forum jest publiczne więc każdy może sie wpisac.Na kawę idziesz ze znajomą którą lubisz.Tutaj musisz polubic wszystkich ;-) Gdyby czytając niektóre wątki wyrabiać sobie opinię o ogóle jakiejś grupy to należało by popełnić seppuku. Nie należy więc wypowiedzi tutaj brać na powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: kondonik na komórkę 30.09.11, 09:26 wg mnie wyrabianie opinii o ogóle na podstawie jednej wypowiedzi to głupota więc nie robię tego ani na forum ani w życiu :) Wydaje mi się, żę są wątki, któe jak najbardziej można poważnie traktować :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulabamba Re: kondonik na komórkę 01.10.11, 11:00 Największym obciachem jest dlug.opis. Kpisz z wielkich cywilizacji a z pewnością mogę stwierdzić, że nie posiadasz żadnego prawdziwego wykształcenia. Umrzesz nie pozostawiwszy nic wartościowego po sobie, i to jest ogromny obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: kondonik na komórkę 01.10.11, 12:37 ulabamba napisała: > Kpisz z wielkich cywilizacji a z pewności > ą mogę stwierdzić, że nie posiadasz żadnego prawdziwego wykształcenia. Kpię, bo były kretyńskie. Obecna też jest obciachowa. Zwłaszcza demokracja. > Umrzesz > nie pozostawiwszy nic wartościowego po sobie, i to jest ogromny obciach. A co mam wartościowego pozostawić po sobie? Kilogram złota w sztabkach dla dzieci? Tylko debile uważają, że życie ma jakis sens i trzeba coś pozostawić. Piramidę se zbuduj, taka większą niż Hejhopsa. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Największe obciachy 30.09.11, 00:29 Faktycznie wakacje w Egipcie jakoś ostatnio stały się synonimem obciachu. Zapewne dlatego, że są tanie a wszystko co tanie staje się masowe a masówki zazwyczaj są synonimem obciachu. Z tym, że to chyba nie chodzi o sam Egipt, bo nie sądzę, żeby ktoś się wyśmiewał z kogoś kto lubi podróżować i zwiedzać. Obciachowy jest ten kiczowaty luksus dla ubogich, z którym kojarzone są wczasy w egipskich kurortach. Na zasadzie, że delikwent w PL zapieprza niczym niewolnik a w Egipcie struga Carringtona. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Największe obciachy 30.09.11, 09:36 zbyt aktywne "życie" na portalach społecznościowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 10:15 anna_sla napisała: > zbyt aktywne "życie" na portalach społecznościowych. Zbyt aktywne życie w ogóle. Zwłaszcza na urlopie w Egipcie, z darmowym drinkiem przy basenie hotelowym all inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaja Re: Największe obciachy 30.09.11, 20:18 dlug.opis napisał: > Zbyt aktywne życie w ogóle. Zwłaszcza na urlopie w Egipcie, z darmowym drinkiem > przy basenie hotelowym all inclusive -Coś ćię wściekle gryzie,all inclusive doprowadza do pasji.Nawiasem mówiąc Stanisław Lem miał rację w kwestii internetu i idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 20:25 Z racją jak z du.pą, każdy ma swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaja Re: Największe obciachy 30.09.11, 20:43 dlug.opis napisał: > Z racją jak z du.pą, każdy ma swoją. No proszę,Lem górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:07 Cytowanie Lema jest obciachowe. Nie mogłem go strawić. Ględzenie starego pierdziela. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaja Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:29 dlug.opis napisał: > Cytowanie Lema jest obciachowe. Nie mogłem go strawić. Ględzenie starego pierdz > iela. -Wyrazy współczucia.))) Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:34 Obciachowe jest zachwycanie sie starym pierdzielem i udawanie, ze to pisanie miało sens i sie je rozumie. Lem maprawdę nazywał sie Lehm. Odpowiedz Link Zgłoś
asdaa Re: Największe obciachy 01.10.11, 13:49 gdyby wszyscy myśleli tak jak ty, nie byłoby cywilizacji, demokracji, nurkowania, darmowych drinków, Lema...., a ludzkosc tkwiłaby na drzewach radośnie machając ogonami i wyrywając sobie banany... tak więc sam widzisz jaki jesteś obciachowy Odpowiedz Link Zgłoś
dlug.opis Re: Największe obciachy 01.10.11, 14:40 Barany muszą myśleć wg jedynie słusznego, rzekomo poprawnego wzorca. Ja mysle inaczej. Posiadam ten dar i odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie soulhunter i jego pokroju, 30.09.11, 10:18 czyli ludzie chodzacy na codzien w obuwiu trekingowym. tak zwani wieczni turysci w zapoconych podrobach goretexa. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: soulhunter i jego pokroju, 30.09.11, 10:37 no fuj, ale taki wlasnie jest nasz forumowy bawidamek Odpowiedz Link Zgłoś