Dodaj do ulubionych

nie chce sie tak szybko starzec

02.10.11, 23:45
Mam skonczone 25 lat. Bylo fajnie, gdy dojrzewalam: 160cm i 45 kg. W tej chwili jest o 10 więcej. przleknelabym to, gdyby nie inne fakty.
- kolzeanka z zajec powiedziala mi ze 'z tylu' wygladam jak po liceum, ale z przodu juz nie.. Koleznka ma 19 lat..
-moja twarz po 22:00 robi sie zmeczona, tzn. skora mi sie przetluszcza, zwisa, nabrmziewa
-mam 2 biale wlsoy, tzn. wlosy mi zaczynaja sie bielić
-nie przepsie nocy, to mam zrujnowany tydzien i widac to po mnie jak na dloni
-makijaż juz mnie nie puieksza, ale tuszuje niedokonalosci- czyli w inm wygladam nomalnie/zdorwo
-mam mnostow kurzych lapek pod oczami
-jak sieu smeicham to.. juz nie mgoe spontanicznie, bo troche to karykaturalnie wyglada (robia m isie male oczy, skora sie marszczy jak u hipopotama)
- jestem mnie wydolna, przebiegniecie 10 m wywoluje umnie zadyszke
- zrobilam sie wygodna: wszedzie podejzdzam a wstaie o 8 rano to dla mnie dzien wyjęty z zycia
W LO nigdy ic mi ie takiego nie dzialo. Cofzinne chodzilam na 8, budzac sie o 7..

Nic nadzwyczajnego sie ze mna nie dzieje, ale zaczynam wygladac na sowje lata, a myslslm, ze majac tyle ile teraz mam, wciaz jendak bede wygladala mlodo. Prtznyajmniej jak licealistka.
Obserwuj wątek
    • lonely.stoner Re: nie chce sie tak szybko starzec 02.10.11, 23:50
      na pewno masz 25 lat?? bo opis brzmi jakby pisala kobieta po 50tce.
    • marguy Re: nie chce sie tak szybko starzec 02.10.11, 23:50
      Wroc do liceum.
      Pobiegasz po boisku, stracisz kilogramy, a moze przez przypadek wpadnie tobie do ucha strzepek z lekcji nauki o czlowieku mowiacy o tym, ze 25 lat to wlasnie mlodosc.

ps. dla rozruszania sie wyrzuc na makulature wszystkie babskie, kolorowe czasopisma.
      Jesli musisz czytac prase, kupuj Naszego pszczelarza czy cos w tym stylu. To uspokaja.
    • qw994 Re: nie chce sie tak szybko starzec 02.10.11, 23:50
      Za 10 lat będziesz ofiarą operacji plastycznych, tak to mniej więcej widzę.
    • gyubal_wahazar Re: nie chce sie tak szybko starzec 02.10.11, 23:51
      Chyba nie pomogę, ale Romek zaraz ci doradzi robić masę, bo rzeźbę zdążysz przed sezonem
    • vernot Re: nie chce sie tak szybko starzec 02.10.11, 23:51
      Piwa się napij.
      • qw994 Re: nie chce sie tak szybko starzec 02.10.11, 23:52
        Nie może, bo opuchnie.
        • vernot Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:01
          Wysika i nikt nie zauważy.
    • lacido Re: nie chce sie tak szybko starzec 02.10.11, 23:52
      kurze łapki to chyba w kącikach oczu się robią ;)

dawno nie czytałam takiej samokrytyki ;/
    • lacido Re: nie chce sie tak szybko starzec 02.10.11, 23:53
      A robiłaś sobie badania? Może jakieś cholerstwo Cię dopadło?
    • charles_chaplin Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:06
      Nie powinnam się wypowiadać, bo mi zazwyczaj dają 6-10 lat mniej, niż mam. Może to i geny, bo mama piękna i zwinna jak gazela;-)
      Ale poza tym trzy razy w tygodniu katuję się na siłowni (pomijając, że całe życie jakieś sporty), plus zdrowa dieta, plus brak nałogów. Polecam zdrowy styl życia, to źródło urody i sił witalnych. Oraz oczywiście uśmiech i optymizm.
    • baba_nie_jaga Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:07
      Zamieniasz się w zombie, idź czym prędzej do "ksiendza" niech odprawi egzorcyzmy!
    • praca-dodatkowa-0 Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:09
      Mam dobry przepis
      jak najmniej makijażu bo niszczy on skurę,
      duzo ruchu zwłaszcza rano,
      i słyszłem ze pomagają maseczki ze specjalnego kremiku najlepszy jest swieżutki ...
      • baba_nie_jaga Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:19
        A ten świeżutki kremik to z niby z czego? ;)
        • lacido Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:23
          mnie najbardziej ta skura zaciekawiła :)
          • baba_nie_jaga Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:25
            Może po tym kremie właśnie " skura" się robi ;)
            • salma75 Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:30
              Baba, ja Ci wiadomość wysłałam, odbierzesz?
            • lacido Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:31
              oby nie miało te czegoś wspólnego z kurą ;)
              • marguy Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:33
                raczej z kogucikiem ;)
              • six_a Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:57
                ja się nie dziwię, że kura nie wygląda na sowie lata, zwłaszcza gdy się nie przepsi.
                • lacido Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 20:24
                  toś mi ćwieka zabiła tym zdaniem ;)
        • six_a Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 01:00
          ze świeżego licealisty chiba
    • akle2 Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:54
      Strach pomyśleć, co będzie za dziesięć lat.
      • miau_weglowy Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:57
        no wlasnie, ta zwisajaca skora zwlaszcza :D
        • akle2 Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 11:40
          Chciałam jej dać do zrozumienia, że będzie już tylko gorzej :D
      • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 12:34
        akle2 napisała:

> Strach pomyśleć, co będzie za dziesięć lat.

:(
    • six_a Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 00:56
      dodajmy jeszcze tragiczną niezborność palców na klawiaturze
      a będzie tylko gorzej.
      • marguy Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 01:03
        Dzis 10 metrow robi i ma zadyszke to moze nawet do kompa nie dojdzie.

Moze jakas zrzute na wozek.. he?
    • berta-death Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 01:26
      Może chora jesteś?
      • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 12:35
        berta-death napisała:

> Może chora jesteś?

na co?
        Po 25 urodzinach zaczelam sie tak czuc, a objawy o ktorych napsialam narastaja stpniowo. Rok temu, dwa blo lepiej.
    • disa to się lenistwo nazywa 03.10.11, 10:12
      więcej ruchu na świeżym powietrzu, zdrowe jedzenie (żadne głupie diety, tylko normalne żarcie gotowane w domu).

albo miłość ;] związek odżywia i ludzi zaczynają o siebie dbać
      • czarnyedka Re: to się lenistwo nazywa 03.10.11, 12:38
        Nie jem poza domem.
        dUZO ŚPIĘ, ALE KŁADĘ SIĘ PÓŹNO.
        Nie maluje sie, może raz na ruski meisiac. Zanego pudru, samoplacza. Nic
        Nie chodze na solarium.
        Nie pale
        Nie choruje..
        Chociax jendka choruje-krew czesto idze mi z nosa i mam migreny. No i angine raz nam iesiac. Niestety ta nagina wynika z wczesnijezej oparecji nosa, konkretnie przegrody noseowej..
        co jeszcze..?
    • brak.polskich.liter Przywialo latos 03.10.11, 11:06
      dwudziestoparoletnich staruszek na Forum Kobieta.
      W innym watku pani lat 27 rozpaczajaca nad wlasnym przeterminowaniem w zwiazku z brakiem faceta i rzucajaca tekstami "kiedys, kiedy bylam mloda...", tu z kolei piecdziesiecioletnia 25-latka...

Epidemia?
      Czyz azaliz po prostu Ta Dziesiejsza Mlodziez (TDM) szybko dojrzewa i rownie szybko wybiera sie do piachu?
    • green-chmurka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 11:07
      ja pie... ale masz problem.
    • li_lah parę pytań 03.10.11, 11:36
      moja droga mam parę pytań dość istotnych, wierzę, że mogło się tak stać iz twój wygląd nagle się pogorszył, nie wiem czemu wszyscy się nabijają? sama znam 25 latkę która dziwnie wygląda na twarzy, szaro, sprawia wrazenie zmęczonej, i 34 latkę która wygląda góra na 26 lat!

-o której chodzisz spać codziennie? nieprzespanie jednej nocy rozwala Ci aż cały tydzień? może powinnaś zrobić podstawowe badania?
      -czy farbujesz włosy? jesli tak, to jaki jest kolor naturalny, a jaki ten zrobiony? uwierz mi, to jest istotne.
      - kurze łapki ma moja koleżanka odkąd ją znam, a poznałam gdy miała 20 lat. taka budowa twarzy, rysy, mięśnie, i taka mimika gdy się uśmiecha, zawsze marszczy skórę pod oczami, nic raczej z tym nie zrobi.

jesli dorobiłaś się nadwagi, to ją po prostu zrzuć, zacznij jeżdzić na rowerze, wieczorami biegać więcej niż 10 metrów, najlepiej biegać z 30 minut. bieganie pomaga zrzucić kilogramy najszybciej. gdy się dotlenisz, dotleni się też twój organizm, skóra będzie wyglądać bardziej świeżo. ponadto organizm zmuszony do wysiłku szybciej wydala wszelkie toksyny wraz z potem i moczem.
      kolejna sprawa to jedzenie. regularne posiłki, brak syfów typu gazowane, słodzone napoje, mocno przetworzona żywność (kieruj się zasadą- "czy twoja prababcia rozpoznałaby, że to coś zawinięte w folię, to np: plasterek topionego sera?").

odpowiedz mi na powyższe pytania. :)
      • czarnyedka odpowiedzi 03.10.11, 12:45
        li_lah napisała:

> -o której chodzisz spać codziennie? nieprzespanie jednej nocy rozwala Ci aż cał
        > y tydzień? może powinnaś zrobić podstawowe badania?

Dzięki

Chodzę spac o 1:30, zasypiam kolo 2:30. Wstaje o 12, a czasami muszę wstać o 8:( Weekendy przesypiam normalnie.
        nie farbuje włosów. Mam sowj kolor. Nigdy nie farobwalam. Moze ze 4 razy w zyciu.
        Kurze łapki mialam od zawsze, a teraz po prostu są głębsze. Zauważalne. Widac je przy usmiechu, albo innej mimice twarzy.
        Nadwaga zostala mi po zimie, jak orwniez bardzo zwolniła mi sie, tak od 2 lat, przmeiana materii. u koelzanek tez zauważyłam przytycie, mimo ze zawsze byly chudzinkami.
        Jem w domu. Śniadanie o 12, potem obiad o 16 i jakieś jedzenia ok. 21. Nie jem prawie lsodyczy. Najwięcej jem klusek mącznych rzeczy..
        Mma obrzydzenie do kupowanego jedzenia. Jem proste ksaldniki: platki, zupy, biały ser, spaghetti, bialy chleb, dużo herbaty pije. Kawy nie tkne.
        • sumire Re: odpowiedzi 03.10.11, 13:15
          zacznij chodzić spać przed północą i rzuć białe pieczywo. jeśli jesz o 21, to nic dziwnego, że tyjesz.
          • czarnyedka Re: odpowiedzi 03.10.11, 13:17
            sumire napisała:

> zacznij chodzić spać przed północą i rzuć białe pieczywo. jeśli jesz o 21, to n
            > ic dziwnego, że tyjesz.

spróbuje przed ta północą, ale muszę na początku wstawać tak o 7, bo inaczej nie zasnę przed 00:00.
            Rzuce biale pieczywo, ale nie iwem czy dam rade bez jedzenia o 21..
            • li_lah Re: odpowiedzi 03.10.11, 13:18
              to zapchaj żołądek bananem, jogurtem, albo czyms w tym stylu, a nie pieczywem.
              • jej_torebka Re: odpowiedzi 03.10.11, 17:48
                banan, słodzony jogurt czy białe pieczywo to naprawdę niewielka różnica.

jeżeli już to jogurt naturalny, ok, ale lepiej zjeść kawałek sera. dać sobie trochę więcej białka - to może faktycznie Cię trochę zapchać.

poza tym nie demonizujcie jedzenia po 21. do dziś co chwila 'amerykańscy naukowcy' zmieniają zdanie co do istotności pory spożywanych posiłków i wpływu tego na wagę.
        • li_lah Re: odpowiedzi 03.10.11, 13:16
          dla osoby ktora kladzie się spac o 23 godzina 2 w nocy to faza głębokiego snu, nie wiadomo czy Ty chodząc tak pozno spać w ogole taą fazę snu masz. powinnas chodzic wczesniej spać, to dlatego czujesz się ciągle zmęczona, pomimo, że spisz dlugo (do 12)

o wlosy pytalam, bo czasami zafarbowanie się na nieodpowiedni kolor potrafi tak zeszpecić, postarzyć, wyostrzyć niedoskonałości, że aż trudno w to uwierzyć, póki się na wlasne oczy nie zobaczy..

więcej ruchu, zmuś się do uregulowania swojego snu. kładź się o 23-24 najponziej i staraj się codziennie wstać o 8-9.oo na poczatku bedzie trudno, ale tydzien dwa i powinnas sie przestawic.

badania i tak zrob
          • li_lah Re: odpowiedzi 03.10.11, 13:19
            co istotne, jesli jeszcz w nocy to nie dziw się, że długo nie możesz zasnąć..
        • green-chmurka Re: odpowiedzi 03.10.11, 20:03
          regularny sex, alkohol, party, papierosy utrzymaja cie w dlugiej mlodosci.
    • a_nonima Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 11:56
      Ja mam 10 lat więcej. Włosów siwych nie mam bo jak się pojawiają to zaraz traktuję farbą. Zmarszczki mimiczne są..no i? Iskra w oku jest. Ćwiczę dla dobrej kondycji. Lubię siebie.
      • salma75 Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 12:24
        A_nonima, odbierz pocztę!
      • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 12:47
        a_nonima napisała:

> Ja mam 10 lat więcej. Włosów siwych nie mam bo jak się pojawiają to zaraz trakt
        > uję farbą. Zmarszczki mimiczne są..no i? Iskra w oku jest. Ćwiczę dla dobrej ko
        > ndycji. Lubię siebie.

Tez bym tak chciala, ale chyba mam maly wplyw na to, ze coraz szybciej meczy m isie ksora..
    • yoko0202 no cóż 03.10.11, 12:16
      albo masz strasznie kiepskie geny [z tym nic raczej nie zrobisz], albo musisz trochę bardziej o siebie zadbać po prostu. zresztą jak masz kiepskie geny to tym bardziej musisz o siebie zadbać:)
      (jak ja miałam 25 lat, to bez pokazania dowodu nie mogłam piwa kupić, dzisiaj wyglądam całkiem nieźle natomiast znam 40-ki+, którym w życiu nikt nie dałby więcej niż jakieś 30 lat)

nie wiem, może zacznij przede wszystkim ćwiczyć, ruszać się na codzień, najlepiej na świeżym powietrzu, ale regularnie a nie raz na tydzień, nad kondycją trzeba popracować bo sama z siebie to się nie zrobi.
      kup dobry krem nawilżający + pod oczy (nie musi być wcale drogi, dopasuj sobie coś z polskich firm, nawilżanie to absolutna podstawa zdrowego wyglądu skóry)
      zarwanie jednej nocy nie powinno mieć skutków przez tydzień, nawet gdybyś miała dwa razy tyle lat - lepiej zrób jakieś badania, być może brakuje Ci podstawowych pierwiastków.
      przemyśl swoją fryzurę i standardowy makijaż - jeżeli są nietrafione, to mogą baaardzo postarzać.
      • czarnyedka wazne 03.10.11, 12:48
        Rzadko wychodze na powietrze. Moj dzien to 75% czasu przed kompem!
    • anaisanais96 Muszę cię zmartwić, ale... 03.10.11, 12:21
      Mniej więcej w tym wieku człowiek zaczyna dostrzegać że jego ciało nie jest już takie jak kiedyś. JA również się tym przejmowałam, ale szybo zaakceptowałam. U mnie pierwsze zmarszczki pojawiły się bardzo szybko bo wieku 23 lat, do tego spora nadwaga i juz dzisiaj będąc przed trzydziestką wyglądam jak co najmniej 40 latka. To dośc dołujące, ale niedługo nastolatki będą mówić ci dzień dobry:)
      • czarnyedka Re: Muszę cię zmartwić, ale... 03.10.11, 12:53
        anaisanais96 napisała:

> Mniej więcej w tym wieku człowiek zaczyna dostrzegać że jego ciało nie jest już
        > takie jak kiedyś. JA również się tym przejmowałam, ale szybo zaakceptowałam. U
        > mnie pierwsze zmarszczki pojawiły się bardzo szybko bo wieku 23 lat, do tego
        > spora nadwaga i juz dzisiaj będąc przed trzydziestką wyglądam jak co najmniej
        > 40 latka. To dośc dołujące, ale niedługo nastolatki będą mówić ci dzień dobry:)
        >
        To chyba chodzi o to ,ze moje cialo sie nie zatrzymało na tym pięknym okresie dojrzewania. Wtedy czułam sie normalnie. Zwyczajnie. Byłam soba. W tej chwili jest tak:
        -nie nałożę obcislej bluzki, bo wystaje z niej brzuch
        -piersi nie sa na swoje starej wysokości
        -jak mi robi ktos zdjęcie twarzy to tylko z gory, bo buzi mi sie bardzo zaokraglila..
        -na karku odkalda isie tluszcz-kiedys bylo seskowne wcięcie teraz jest zgrubienie
        -plecy są zaokrąglone
        -rece to jak racuchy, takie gubiutkie ikrociotkie sie zorbiliy
        -palce u rak jak krotkie i grube marchewki..

Mam oczywiscie nadzieje, ze jak schudnę, to odmlodnieje, ale czuej sie parszywie
        Za tym idize ogromna niechec do kupwiana ubran. Po prostu patrzec na siebie nie potrafie!
    • takajatysia Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 12:23
      Czuję się niekiedy strasznie pomarszczona, zacelulowana, bez kondycji (sportowej i alkoholowej), z siwym włosem nawet. Ostatnio skonsultowałam z rówieśniczką - ona również się czuje się pomarszczona, sflaczała, podstarzała wręcz. No więc stwierdziłyśmy, że to już chyba wiek taki przyszedł (26 lat).

Następnie skonsultowałyśmy to z mamami, ciociami, starszymi siostrami i wyszło że gadamy bzdury kompletne, zmarszczki mamy wyimaginowane a figury co najmniej fajne.

Wniosek z tego taki, że nie trzeba imaginować sobie i wyolbrzymiać pierwszych (niezauważalnych dla otoczenia) oznak starzenia. Obawiam się, że również to robisz.
      Żeby się poczuć normalnie warto przyjrzeć się rówieśnicom (wnikliwie) zamiast wyretuszowanym zdjęciom w gazetach. Od razu się zorientujesz, że nie odbiegasz od reszty. Chyba że rzeczywiście odbiegasz, to warto trochę udoskonalić tryb życia.

Na sflaczałe ciało i kiepską kondycję to pomaga sport - w każdym wieku.
      • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 12:58
        takajatysia napisała:

> Następnie skonsultowałyśmy to z mamami, ciociami, starszymi siostrami i wyszło
        > że gadamy bzdury kompletne, zmarszczki mamy wyimaginowane a figury co najmniej
        > fajne.
        >
        > Wniosek z tego taki, że nie trzeba imaginować sobie i wyolbrzymiać pierwszych (
        > niezauważalnych dla otoczenia) oznak starzenia. Obawiam się, że również to robi
        > sz.
        > Żeby się poczuć normalnie warto przyjrzeć się rówieśnicom (wnikliwie) zamiast w
        > yretuszowanym zdjęciom w gazetach. Od razu się zorientujesz, że nie odbiegasz o
        > d reszty. Chyba że rzeczywiście odbiegasz, to warto trochę udoskonalić tryb życ
        > ia.
        >
        > Na sflaczałe ciało i kiepską kondycję to pomaga sport - w każdym wieku.

Wyglądam młodziej od rówieśniczek, ale ja się porównuje do licealistek, bo jednak miałam nadzieje, ze czas będzie dla mnie dłużej łaskawy, a teraz widzę że nawet gorzej wyglądam od niejednej rówieśniczki, a co gorsza.. przytyłam zupełnie dla siebie niezauważalnie. Diety nie mzeinilam, pory jedzenia tez nie, a i tak dibli to wzieli. ie mam obciazen genetycznych w postaci grubasow w ordzinie.. A to, ze jak 80 latka nie wygladam nie znaczy, ze chcialabym wygladac bardzije siwezo...
        • sumire Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:09
          ale po co porównujesz się do licealistek?
          • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:14
            sumire napisała:

> ale po co porównujesz się do licealistek?

bo wtedy czulam sie najlepiej i WYGLADALAM O NIEBO LEPIEJ -ale nie jest to zwiaznae z tamty zyciem, tylk oz wylgadem
            W tej chwili po 22, wyglądam na mzeczona..
            • sumire Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:18
              no, ale to było parę lat temu i taki wygląd nie jest dany na zawsze. później to już trzeba pracować na ładną skórę i linię. ale to jest nawet przyjemne :)
        • anaisanais96 Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 18:17
          POwiem ci tylko, że jeśli w krótkim czasie przytyłaś dużo warto się wybrać do lekarza bo możesz mieś niedoczynność tarczycy. Idź, może jesteś chora. Lepiej wcześniej wykryć niż czekać, tak jak ja, aż się utyje 30kg.
    • violon-czela Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 12:42
      1. Nie strasz mnie:D
      2. Do tego dramatycznego opisu wypadałoby żebyś dodała jak o siebie dbasz?

Bo wiesz jeśli w tym makijażu który tuszuje twe niedoskonałości zamiata upiększać ( choć swoją droga na jedno wychodzi) latasz cały dzień a potem jeszcze sypiasz to ja się nie dziwię...albo jeśli używasz go w nadmiarze ażeby się zatuszować (:D) to też się nie dziwię że masz problemy.

A teraz szokujące wyznanie LUDZIE MAJA rożne rodzaje/ typy ( zwał jak zwał) skóry i należny ja odpowiednio pielęgnować pod tym kątem. Inaczej z może być kiepsko..wiesz ile młodszych od ciebie dziewczyn na problemy z swoją skórą i też się zastanawiają czemu tamta 30 ma taką cerę jak nastolatka w przeciwieństwie do nich?

Do liceum nie chodzisz wiec nie musisz wyglądać jak licealistka. Ty..albo pryszcze sobie wyhoduj będziesz wypisz wymaluj licealistka albo nawet gimnazjalistka.

No jak nie masz kondycji to jak ty się dziwisz ze ty masz zadyszkę?

I najważniejsze o siebie należy dbać zanim pierwsze objawy starzenia się przyplączą :DDD
      • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:00
        Ale ja sie nie maluje. od wielkiego dzownu! A jezlei juz to nawet podkladu nie uzywam, bo mam wypryski...
        Wiem ,ze do liceum nie chodze, lae sadzielam, ze jendak dluzej bede wygladla jak nastolatka:(()
    • czarnysmaczek Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 12:57
      Jest tylko jeden sposób na zachowanie młodości, musisz znaleźć sobie młodszego faceta, im będziesz starsza tym starszego.
      smakizdrowia.blogspot.com/
    • a_nonima Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:10
      Zrób badania podstawowe, sprawdź cukier.
      Dla mnie powerem do życia i działania są dzieci głównie. Nie mam czasu się zastanawiać nad zmęczeniem i zmarszczkami.
      • czarnyedka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:15
        a_nonima napisała:

> Zrób badania podstawowe, sprawdź cukier.
        > Dla mnie powerem do życia i działania są dzieci głównie. Nie mam czasu się zast
        > anawiać nad zmęczeniem i zmarszczkami.

To przykre, ze tak sie poświeciłaś, ze nie zauważyłaś jak zmieniasz. A po dzieciach z pewnosica sie zmeinilas!
        • a_nonima Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 13:18
          Przykre?? Żartujesz?? Ja mam świadomość, że się zmieniam, ale wcale nie jest mi źle z tymi zmianami. Ja się nie poświęciłam dla dzieci. Żyję normalnie. Jestem świadomą siebie mamą i przede wszystkim zadowoloną z życia kobietą.
        • tabeletka Re: nie chce sie tak szybko starzec 03.10.11, 15:28
          nie dosc, ze wygladasz jak 50-latka, to jeszcze wredna jestes jak moja s.p. babcia. weiter so!

czarnyedka napisała:

> a_nonima napisała:
          >
          > > Zrób badania podstawowe, sprawdź cukier.
          > > Dla mnie powerem do życia i działania są dzieci głównie. Nie mam czasu si
          > ę zast
          > > anawiać nad zmęczeniem i zmarszczkami.
          >
          >
          > To przykre, ze tak sie poświeciłaś, ze nie zauważyłaś jak zmieniasz. A po dziec
          > iach z pewnosica sie zmeinilas!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka