Dodaj do ulubionych

spa - zastanawiam się

05.11.11, 16:47
Otóż wracając ostatnio ze święta zmarłych zobaczyłam po drodze fajne spa. Weszłam do internetu a tam ciekawy opis zabiegów, pobytów, atrakcji. No i pojechałabym bardzo chętnie tak na weekend, tylko że sama - z mężem tak jakoś nie za bardzo mi się chce, koleżanka która by mogła jednak nie może. Czy odważyć się i pojechać samemu?
Obserwuj wątek
    • hotally Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 17:12
      pewnie :) do odwaznych świat należy :) Ja uwielbiam jezdzic sama :)
      • buuenos Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 21:37
        Do SPA to jak najbardzej sama,zadnej trjkoczacej kolezanki,to ma byc czas dla ciebie i na wyciszenie.
        Zastanawia mnie potrzeba bycia z kims..dziewczyno ja ponad pol roku SAMA na Srilance bylam..Nie wiem,dlaczego ludzie boja sie czasu bez towarzystwa..
    • bab111 Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 17:39
      fajna-zosia napisała:

ble-ble-ble...

Sprobuj dac ten anons na "mezczyznie".
    • fajnajozia Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 17:41
      Czy odważyć się i pojechać samemu?

To w końcu jesteś on, czy ona ? Bo że zmałpowałaś nick to wiadomo :D
      • jan_hus_na_stosie Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 17:48
        no właśnie, od razu mi się to zdanie nie podobało :)
    • jan_hus_na_stosie pytanie do językoznawczyń 05.11.11, 17:47
      autorka wątku napisała:

> Czy odważyć się i po jechać samemu?

czy forma "samemu" nie jest formą męską?

czy w przypadku kobiet zdanie to nie powinno brzmieć:

> Czy odważyć się i pojechać samej?
      • bab111 Re: pytanie do językoznawczyń 05.11.11, 17:53
        E tam, czepiacie sie. To sa czytelniczki "Wyborczej".
      • ka-mi-la789 Re: pytanie do językoznawczyń 10.11.11, 13:18
        jan_hus_na_stosie napisał:

> czy forma "samemu" nie jest formą męską?

Jest.
        >
        > czy w przypadku kobiet zdanie to nie powinno brzmieć:
        >
        > > Czy odważyć się i pojechać samej?

Powinno. Tyle, że dla niektórych to rozróżnienie jest równie trudne do pojęcia jak różnica miedzy "półtora" i "półtorej", "to" i "te", "samo" i "same" i wiele innych tego rodzaju niuansów.
    • zamysleniee Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 18:09
      po co ci mąż w spa, jak ty masz z tego korzystać? Daj mężowi luz i w tym czasie niech on zrobi sobie swoje spa, tzn. to co jemu sprawi przyjemność. Będąc w takich miejscach człowiek chce się skupić na sobie i swojej odnowie.
      • salma75 Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 21:34
        zamysleniee napisała:

> po co ci mąż w spa, jak ty masz z tego korzystać? Daj mężowi luz i w tym czasie
        > niech on zrobi sobie swoje spa

No, mój będzie miał spa - z dwójka dzieci :D. Coś czuje, ze po moim powrocie to sanatorium na NFZ będzie mu przysługiwało ;).
        • zamysleniee Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 21:41
          wredzizna :D
    • sweet_pink Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 19:03
      Jedź sama.
      Warto zobaczyć jak jest na takim samotnym wyjeździe.
      Ja dużo jeżdżę sama (bo mam wybór albo sama albo wcale) i się przyzwyczaiłam...dzięki temu zobaczyłam trochę świata i byłam na fajnych wydarzeniach.
      Zwłaszcza spa to fajny pomysł, można się wyciszyć i nie będziesz się musiała do nikogo dostosowywać z terminami zabiegów czy czasem spędzonym na basenie...wszystko tylko w swoim własnym rytmie.
    • salma75 Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 21:25
      Moja znajoma była w sierpniu sama - przez 5 dni. Mimo, ze była bardzo zadowolona, w styczniu jedziemy we 4 baby, na tydzień :D.
    • akle2 Re: spa - zastanawiam się 05.11.11, 22:05
      Spa zawsze mi się kojarzyło z miłymi zabiegami na ciało, a tu się okazuje, że potrzeba jeszcze odwagi. Czy samo wyjście z domu jest dla Ciebie tak stresujące, czy też rozstanie na chwilę z mężem, czy jeszcze coś innego? A jak idziesz do sklepu czy na pocztę to też bierzesz męża lub koleżankę? A do pracy? To Europa, a nie Zjednoczone Emiraty Arabskie (chociaż pobyt tam może mógłby być bardziej ekscytujący :P)
    • absolutfit Re: spa - zastanawiam się 09.11.11, 15:10
      no jasne, jedź kobieto sama, zobaczysz jak się zrelaksujesz, czemu nie! A co to za spa? ja mam sprawdzone spa nad morzem - Primaverę! Po ich masażu czekoladowym odpłynęłam na maxa :)
    • miau_weglowy Re: spa - zastanawiam się 09.11.11, 15:18
      a co, dzidzius jestes?
      • fajna-zosia Re: spa - zastanawiam się 09.11.11, 16:30
        No to chyba się zdecyduję, chociaż nie lubię jeździć sama - zresztą trudno powiedzieć że nie lubię, bo nigdy sama nie byłam. To może okaże się, że może być przyjemnie. Generalnie lubię wyjazdy z psiapsiółką, ale skoro nie może a inne kumpelki nie chcą (nie mogą) to trudno. Dzięki za wnikliwe uwagi.
        • mumia_ramzesa Re: spa - zastanawiam się 09.11.11, 20:52
          Jak sie jedzie samemu to ma sie o niebo wieksza szanse zawarcia ciekawych znajomosci. Sprawdzone wielokrotnie.
        • absolutfit Re: spa - zastanawiam się 10.11.11, 13:05
          no jasne, że tak, ja byłam też raz sama w Primaverze i nie narzekałam, mogłam się w końcu zrelaksowac w pełni - samotnośc mi się wtedy przydała bo na prawdę odpoczęłam i w pełni mogłam nacieszyć się relaksem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka