Dodaj do ulubionych

Siła ubrania

06.11.11, 12:39
Albo jak kto woli dress code.
Pierwszą żonę ujął czerwonym płaszczem i butelką Dom Pérignon w kieszeni.
Druga żona zapamiętała dokładnie: "Miał żółty sweter, niebieskie sztruksowe spodnie i zielone buty".
Czy na fajnego faceta, który ubiera się na szaro albo granatowo nie zwrócicie uwagi?
Obserwuj wątek
    • samuela_vimes Re: Siła ubrania 06.11.11, 12:42

> Czy na fajnego faceta, który ubiera się na szaro albo granatowo nie zwrócicie u
      > wagi?

Prędzej na takiego niż na papugę.
      • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 12:47
        Nie miałem na myśli munduru, bo to wiadomo, "za mundurem..."
        Mundur kojarzy się kobietom z siłą, odwagą, męstwem, a nawet z agresją. Taki wojownik w mundurze zdobędzie pożywienie, choćby miał odebrać innym mężczyznom, ich kobietom i dzieciom. Która nie zechce żołnierza albo pilota?
        • gyubal_wahazar Re: Siła ubrania 06.11.11, 12:52
          > Która nie zechce żołnierza albo pilota?

Nie wiem jak teraz, ale za komuny, armia grupowała najtęższe i najwrażliwsze umysły. Obcowanie z takim arystokratą ducha, było prawdziwą i niezapomnianą ucztą dla smakosza (lub smakoszki)
          • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 13:02
            gyubal_wahazar napisał:

> Nie wiem jak teraz, ale za komuny, armia grupowała najtęższe i najwrażliwsze um
            > ysły. Obcowanie z takim arystokratą ducha, było prawdziwą i niezapomnianą ucztą
            > dla smakosza (lub smakoszki)

Chodzi o tzw. trepów?
            Czy raczej żołnierzy jak gen. Jaruzelski?
            • gyubal_wahazar Re: Siła ubrania 06.11.11, 13:10
              Ooototo. A to pierwsi różnili się czymś od drugich ? Nie miałem jakiejś idącej w setki reprezerwatywnej próbki, ale nie zauważyłem
              • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 13:16
                To na pewno zauważyłeś jak wyglądały żony oficerów a nawet trepów (podoficerów zawodowych). To były najpiękniejsze polskie lalunie. Do tego zadbane, pomalowane, eleganckie.
                • ka-mi-la789 Re: Siła ubrania 06.11.11, 16:05
                  To były najpiękniejsze polskie lalunie. Do tego zadbane, pomalowane,
                  > eleganckie.

I częściej od krajowej średniej padające ofiarą przemocy domowej.
        • qw994 Re: Siła ubrania 06.11.11, 13:01

Ja.
          I tak oto twoja misterna teza poszła się...
        • izabellaz1 Re: Siła ubrania 06.11.11, 15:52
          Ja nie chcę. Za to w rodzinie mam sporo i nie robi to na mnie wrażenia.
        • ka-mi-la789 Re: Siła ubrania 06.11.11, 16:04
          kptwrona napisał:

Ja.
          • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:19
            Boisz się, że zginie?
            • ka-mi-la789 Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:24
              Nie.
            • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:26
              Może boi się, że będzie musiała śniadanie jeść na baczność i czyścić podłogę szczoteczką do zębów, jak coś przeskrobie. Ja bym się tego bała. Normalny człowiek raczej nie wstępuje do wojska. Moim skromnym zdaniem.
              • ka-mi-la789 Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:29
                O, to, to. Mundurowi dom traktują jak koszary, a rodzinę - jak rekrutów.
                • funny_game Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:36
                  Strażacy nie!
                  :F
                  • grassant Re: Siła ubrania 07.11.11, 10:20
                    strażacy ciągle wywąchują spalenizny. :))
              • rannie.kirsted Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:44
                tak oczywiscie wszyscy wojskowi to sadysci i psychole pogratulowac myslenia stereotypami.
                • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:05
                  Cóż, jeśli stwierdzenia zawarte w moim poście tak twórczo rozwinęłaś, otrzymując taki a nie inny efekt, to widocznie coś jest na rzeczy.
                  • rannie.kirsted Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:14
                    "normalny czlowiek raczej nie wstepuje do wojska"
                    masz jeszcze inne prawdy zyciowe w zanadrzu? wez sie podziel.
                    • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Siła ubrania 06.11.11, 20:11
                      Na temat wojskowych psycholi akurat nie, ale jeśli interesują cię jakieś inne, konkretne tematy, to pytaj śmiało.
                • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:09
                  Jest faktem, że mundur, a dokładniej dystynkcje, bardzo zmieniają człowieka.
    • gr.eenka Re: Siła ubrania 06.11.11, 13:06
      kptwrona napisał:

> Albo jak kto woli dress code.
      > Pierwszą żonę ujął czerwonym płaszczem i butelką Dom Pérignon w kieszeni.
      > Druga żona zapamiętała dokładnie: "Miał żółty sweter, niebieskie sztruksowe spo
      > dnie i zielone buty".
      > Czy na fajnego faceta, który ubiera się na szaro albo granatowo nie zwrócicie u
      > wagi?
      jeśli ty wylądujesz tak samo jakp. Wrona to nawet jakbyś był nagi to i tak wszyscy zwrócą na ciebie uwagę:)
      • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 13:13
        gr.eenka napisał:
        > jeśli ty wylądujesz tak samo jakp. Wrona to nawet jakbyś był nagi to i tak wszy
        > scy zwrócą na ciebie uwagę:)

Mit tego pilota już prysł. Okazało się, że nie włączył bezpiecznika awaryjnego wysuwania podwozia. Zwykły gap. Zniszczył samolot i ludziom strachu napędził. Steczkowska do dziś nie może dojść do siebie.
        Przyjechali Amerykanie, wcisnęli bezpiecznik i podwozie się wysunęło.
        • qw994 Re: Siła ubrania 06.11.11, 13:16
          Tak, tak, "Nasz Dziennik" rulez.
          Kosz.
          • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:20
            qw994 napisała:

> Tak, tak, "Nasz Dziennik" rulez.
            > Kosz.

GW jakoś szybko przedrukowała.
            • qw994 Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:59
              Tak, to uwiarygodniło tezę, masz rację. Poczekaj, niech jeszcze inne gazety napiszą, wtedy to już będzie stuprocentowa prawda.
              • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:02
                Nie trzeba czekać, wszystkie gazety i portale dały tę wiadomość tego samego dnia.
                • to.niemozliwe Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:22
                  Na razie nie potwierdzono przyczyny wylaczenia bezpiecznika.
                  Tylko fahowcy z ND juz wszystko wiedza.
                  • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:36
                    to.niemozliwe napisał:

> Na razie nie potwierdzono przyczyny wylaczenia bezpiecznika.
                    > Tylko fahowcy z ND juz wszystko wiedza.

To niedopuszczalne. Samolot powinien zawrócić. Awaria systemu hydraulicznego mogła pociągnąć za sobą inne usterki - mówił kapitan pilot Stefan Gruszczyk.
                    • protozoan Re: Siła ubrania 07.11.11, 22:31
                      Włączył czy nie włączył... Nie mnie sądzić bo pilotem nie jestem i się nie znam. ND się zna, jak zwykle. Sztuczne mgły i te sprawy...
                      Ale na "brzuchu" wylądował, a to (jak znajomy pilot twierdzi) nie je bułka z masłem i ja szacun mam, bo 230 osób najadło się tylko strachu! I jakoś nie wierzę, ze facet, który był w stanie to zrobić, tak se zapomniał o jakimś tam bezpieczniku, tudzież przełączniku. Nie ta klasa.

kptwrona napisał:

> to.niemozliwe napisał:
                      >
                      > > Na razie nie potwierdzono przyczyny wylaczenia bezpiecznika.
                      > > Tylko fahowcy z ND juz wszystko wiedza.
                      >
                      > [i]To niedopuszczalne. Samolot powinien zawrócić. Awaria systemu hydraulicznego
                      > mogła pociągnąć za sobą inne usterki - mówił kapitan pilot Stefan Gruszczyk.[/
                      > i]
        • my_favourite_axe Re: Siła ubrania 07.11.11, 22:37
          kptwrona napisał:

> gr.eenka napisał:
          > > jeśli ty wylądujesz tak samo jakp. Wrona to nawet jakbyś był nagi to i ta
          > k wszy
          > > scy zwrócą na ciebie uwagę:)
          >
          > Mit tego pilota już prysł. Okazało się, że nie włączył bezpiecznika awaryjnego
          > wysuwania podwozia. Zwykły gap. Zniszczył samolot i ludziom strachu napędził. S
          > teczkowska do dziś nie może dojść do siebie.
          > Przyjechali Amerykanie, wcisnęli bezpiecznik i podwozie się wysunęło.

No proszzz, Ty tu wieszczysz pryśnięcie mitu, a tu prezydent z orderem idzie, zwykli ludzie mają go za bohatera.. Weź im wszystkim coś powiedz. Może być tryumfalne "HA! Mówiłem że ten guzik było wcisnąć"
    • miau_weglowy Re: Siła ubrania 06.11.11, 14:25
      ja zwracam uwage przede wszystkim na tych, ktorzy ubieraja sie jak wrony ;)
      • azjaodkuchni Re: Siła ubrania 06.11.11, 15:49
        Ubranie można facetowi zmienić... ale jak śmierdzi przerąbane. Brudasa ciężko nauczyć mycia się .
        • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:18
          Ciekawe dlaczego zapamiętujecie ubrania facetów z pierwszego spotkania? Podobno to mężczyźni są wzrokowcami.
          Jeśli śmierdzi pieniędzmi, to chyba dobrze, nie?
          • miau_weglowy Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:36
            mnie nie pytaj, ja nie zapamietuje
            zwracanie uwagi, to nie zapamietywanie ;P
    • rannie.kirsted Re: Siła ubrania 06.11.11, 16:03
      to o Palikocie? toz on w kieszeni powinien miec dorato za 9,99 a nie dom perignon
      • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:16
        rannie.kirsted napisała:

> to o Palikocie? toz on w kieszeni powinien miec dorato za 9,99 a nie dom perign
        > on

To było w 1988r. kiedy dom perignon kosztował 10 średnich pensji Polaka. Jeszcze nie było Ambry. Pierwsza zona zapamiętała bardziej ten ręcznie szyty czerwony płaszcz.
    • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:23
      Zwrócę uwagę na przystojnego faceta w szarościach, ale w zasadzie zdecydowanie wolę ludzi ubranych w żywe kolory - szczególnie zimą. Może być nawet kiczowato a la Minnie z Dziecka Rosemary - wszystko mi jedno, byle nie szaro, buro i w stylu kałuży błota. Cholerna zima... Ludzie, noście kolorowe ciuchy!
      • funny_game Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:35
        rejestracja_konta_gazeta.pl napisała:

> Ludzie, noście kolorowe ciuchy!

Tajest!
        • niezmiennick Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:15
          W plecaku starczy?
    • zamysleniee Re: Siła ubrania 06.11.11, 18:24
      Prócz różowego, wszystko inne jest do przyjęcia.
    • costasa Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:06
      ostatnio zwróciłam uwagę, na wściekle żółte adidasy pana na ulicy do jakiejśtam bluzy i dzinsów. i pomyślałam, że byłabym w stanie być z facetem który nosi takie ohydztwo.
    • sid-sid Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:12
      Wydaje mi się, że generalnie patrzy się na to, czy facet jest dobrze/fajnie ubrany. A zwracanie uwagi na szczegóły, to tylko w pojedynczych przypadkach. Na przykład w podanym przez Ciebie papugowym.:)
      • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 19:31
        Papugi sa b. ładne.
        • sid-sid Re: Siła ubrania 06.11.11, 20:09
          Racja, co nie znaczy, że trzeba się za nie przebierać.:)
        • miau_weglowy Re: Siła ubrania 06.11.11, 20:23
          e tam, jakby byly wielkosci czlowieka, to bys inaczej spiewal ;)
    • pochodnia_nerona Re: Siła ubrania 06.11.11, 20:01
      "Pierwszą żonę ujął czerwonym płaszczem i butelką Dom Pérignon w kieszeni.
      Druga żona zapamiętała dokładnie: "Miał żółty sweter, niebieskie sztruksowe spodnie i zielone buty".

Pozer!

Mnie tam zawsze pociągali faceci w czerni ;-)
      • kptwrona Re: Siła ubrania 06.11.11, 21:28
        pochodnia_nerona napisała:
        > Mnie tam zawsze pociągali faceci w czerni ;-)

Sutanna, to też mundur. :)
        • pochodnia_nerona Re: Siła ubrania 06.11.11, 21:42
          Ale ja nie o mundurach ani sutannach :-D
          Black is great, ale w cywilnym odzieniu.
    • vandikia Re: Siła ubrania 06.11.11, 21:49
      nie oceniam ludzi po wyglądzie

a Perignon jest przereklamowany :]
    • headvig Re: Siła ubrania 07.11.11, 07:00
      mój uznaje tylko czarny kolor, a wcale nie jest satanistą czy metalem. ma 12 czarnych koszul, które zmienia codziennie, a wygląda to tak jakby chodził w jednej. do tego kilka par czarnych spodni, czarne kurtki, czarne garnitury (do nich akurat ma jedną białą a drugą niebieską koszulę). najpierw mnie to wkurzało, ale wczoraj jak założył jasną bluzę, to wydało mi się że jest coś nie tak :D
      • kptwrona Re: Siła ubrania 07.11.11, 09:40
        Jeśli nie satanista, czy matal, to pewnikiem emo, albo gothic. :)
    • zielona.zgaga Re: Siła ubrania 07.11.11, 10:08
      Generalnie to fajnie jak ktos ubiera sie z pomyslem, niekoniecznie modnie. No ale te opisane kolorki u chopa to nieee :/ Widzialam niedawno faceta w rozowych obcislych gaciach, tra ge dia.

Szarosc i granat to przeciez kolory wyzszych sfer, co nie?
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Siła ubrania 07.11.11, 10:11
        > Szarosc i granat to przeciez kolory wyzszych sfer, co nie?

Chyba w komunistycznej Rosji :)
        Wyższe sfery zawsze nosiły się dość ekstrawagancko. Może niekoniecznie jak pawie, ale kolor w połączeniu z jakością wcale unikany nie jest.
        • zielona.zgaga Re: Siła ubrania 07.11.11, 10:48

> Chyba w komunistycznej Rosji :)<
          :D
          No w Chinach tez granatowe uniformy.

Nie no, nie mow. Granat w polaczeniu z biela jest jak najbardziej kolorem wyzszych sfer. To taki klasyk do bolu.
          Mialam na mysli bardziej te konserwatywna czesc bogoli.
    • kochanic.a.francuza Re: Siła ubrania 07.11.11, 10:49
      Zalezy.
      Mozna miec kika styli na rozne okazje. Ja do pracy chodze na szro-granatowo, a po domu i na wakacje we wsciekle indygo. Na studiach chodzilam zima we wsciekle zielonej pelerynie i czapce z pomponem. Dzialalm w kolku teatralnym a to inspiruje ubraniowo.
      Dlatego dziwny zestaw kolorow zaintrygowalby moze, co nie znaczy ze chlop zaraz by sie spodobal. Musialby miec osobowosc rownie intrygujaca, co zestaw kolorystyczny ubran. Pusty facet w kolorowych laszkach raczej smieszy.
      • kptwrona Re: Siła ubrania 07.11.11, 11:02
        Od ilu tysięcy PLN liczy się intrygująca osobowość?
        • protozoan Re: Siła ubrania 07.11.11, 22:35
          Ostatnio czytałam książkę-polski kryminał (skądinąd zupełnie nienajgorszy) i tam pojawił się tekst w stylu:
          "Elegencja? Elegancja to zaczyna się od 10 tys w górę. Mniej to najwyżej schludnie"
          • protozoan Re: Siła ubrania 07.11.11, 22:35
            Pewności nie mam czy chodziło o złotówki czy euro
    • mechantloup Re: Siła ubrania 07.11.11, 15:06
      Intrygująca, to nie wiem.
      Ale facet to od 2,5 patyka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka