Dodaj do ulubionych

Co myślicie

16.01.12, 06:46
o takim mężczyźnie który nie zna się na komputerze i telefonie ( potrafi tylko odebrać połączenie ale sms-a już nie napisze )
Obserwuj wątek
    • pola-84 Re: Co myślicie 16.01.12, 06:47
      pola-84 napisała:

> o takim mężczyźnie który nie zna się na komputerze i telefonie ( potrafi tylko
      > odebrać połączenie ale sms-a już nie napisze )

Ps. Nie przeszkadzałoby wam to w związku?
    • eat.clitoristwood Re: Co myślicie 16.01.12, 07:49
      Pomyślałbym, że to mój szwagier. :)
      • chersona Re: Co myślicie 16.01.12, 08:31
        a ja, że to jak ja. prawie. bo sms-a już umiem napisać, poczty odsłuchać nie umiem.
    • jaci1990 Re: Co myślicie 16.01.12, 08:03
      Wiele kobiet też nie umie obsługiwać komputera i jakoś żadnego faceta to nie obchodzi.
      • soulshunter Re: Co myślicie 16.01.12, 08:17
        wlasnie! Wystarczy ze ma prawidlowo skonfigurowany access point.
    • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 08:20
      Ma 80 lat?
      Jeśli ktoś nie używa komputera i telefonu, to widocznie mu to niepotrzebne. Ja nie umiem używać frezarki. Co o mnie myślisz?
      • sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 12:04
        Trudno mi sobie wyobrazić osobę, której nie jest potrzebny telefon.
        • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 12:44
          Komórkowy. Znam kilka takich osób. Mają stacjonarne i w zupełności im wystarczają. I nie zamierzają tego zmieniać. To kwestia potrzeb. Realnych.;)
          • kseniainc Re: Co myślicie 16.01.12, 12:54
            wersja_robocza napisała:

> Komórkowy. Znam kilka takich osób. Mają stacjonarne i w zupełności im wystarcza
            > ją. I nie zamierzają tego zmieniać. To kwestia potrzeb. Realnych.;)

Też znam, ale każda z tych osób jest po 60 roku życia. Choć starsze osoby też chcą iść z duchem czasu. Jeśli mój rówieśnik nie czuje takich zapędów i wydaje się niereformowalny w temacie, to automatycznie uważam taką osobę za oportunistę i nieuspołecznioną jednostkę. W dobie komputeryzacji koniecznym jest znanie podstaw inaczej to dyskwalifikuje osobę na wielu płaszczyznach.
            • sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 12:58
              Moja babcia jest po 70-tce i śmiga z sms-ami i mms-ami aż miło.
            • silic Zdaje się 16.01.12, 13:13
              że nie masz pojęcia co znaczy słowo "oportunista" albo zupełnie nie wiesz jak je stosować.

Oczywiście możesz sobie skreślać ze swojego otoczenia kogo chcesz ale przyznam, że posiadanie/obsługa jakiegoś urządzenia jest kiepskim powodem do tego.
              • kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:17
                co Ty nie powiesz silic;-)
                Moje powody nie są Twoimi, więc o co chodzi? Nie lubię leniwych ludzi.
                • silic Re: Zdaje się 16.01.12, 13:23
                  Zdecydowanie nie są to moje powody. Zdawało mi się tylko, że segregacja ludzi ze względu na posiadanie/obsługę określonych gadżetów kończy się w okolicach wieku licealnego - ale jak widać się myliłem.
                  • kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:31
                    Dla mnie komórka, czy komputer to nie gadżet. To codzienność. Jak się jeden z drugim znajdzie w sytuacji kryzysowej, niech napisze list i poszuka gołębia pocztowego;-p Albo krzyczy w lesie-echo mu odpowie. Znajdź pracę nie znając obsługi komputera.Fakt łopatą można machać i bez takowych znajomości o ile nie szukasz pracy przy pomocy komputera rzecz jasna.
                    Nie segreguję ludzi, a ich postawy;-)
                    • wersja_robocza Re: Zdaje się 16.01.12, 13:35
                      Kseniu, a jeśli komuś to nie jest potrzebne i sobie radzi w życiu to co? Też jest niedobrze?;)

Mnie pewne rzeczy nie interesują i nie mam zamiaru się ich uczyć i nie czuję się ani wykluczona, ani ograniczona.
                      • kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:42
                        A jakoś tutaj zawitałaś, przy pomocy czego i jaką umiejętność musiałaś posiąść?Czy toś pisze za Ciebie?
                        • wersja_robocza Re: Zdaje się 16.01.12, 13:45
                          Ale nie posiadam masy innych umiejętności. Tak jak ci, którzy nie dotykają komputerów. I tak oni jak i ja żyjemy i mamy się wcale nieźle.;)
                          • kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:51
                            Ja też nie znam się na wszystkim, ten co zna się na wszystkim, nie zna się na niczym. W tej chwili zapoznanie się z niektórymi urządzeniami elektronicznymi to mus. W szkołach panuje komputeryzacja i trzeba się znać na obsłudze poniektórych-egzaminują z tego. Czyli póki co, sobie radzicie. Rozwój wymaga , by człowiek szedł z biegiem czasu, a nie się uwsteczniał.
                            • wersja_robocza Re: Zdaje się 16.01.12, 13:54
                              Rozwój wymaga od wszystkich tego samego?;)
                              • kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:57
                                Jak widać z życia codziennego sporej większości.
                                • wersja_robocza Re: Zdaje się 16.01.12, 14:03
                                  I jak widać nie jest to obligo.;)
      • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 13:21
        > nie umiem używać frezarki. Co o mnie myślisz?

Trudno mi sobie wyobrazić osobę, która nie umie obsługiwać frezarki. Dla mnie jesteś skreślona.
        • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 13:29
          kusznik_z_tatarstanu napisał:

> > nie umiem używać frezarki. Co o mnie myślisz?
          >
          > Trudno mi sobie wyobrazić osobę, która nie umie obsługiwać frezarki. Dla mnie j
          > esteś skreślona.

Kusznik, nie bądź wredny i daj mi jeszcze szansę. Odróżniam za to fiolet od amarantu, co Ty na to?
          • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 14:08
            Troichę Cię to rechabilituje.
            • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 14:10
              Spoko. Będą pewnie kolejne okazje i zrehabilituję się na tip top.
              • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 14:44
                Pisze się "zrechabilitować", błędziaro.
                • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 14:52
                  Srechabilitować, pórysto!
                  • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 14:52
                    Pórysto z tatarstanó powinni być.
                    • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 15:06
                      Bierz się lepiej za naukę frezowania: www.narzedzia.pl/GKF-600-frezarka-600W,3675.html
                      • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 15:10
                        Mogę za nią nie nadążyć, bo jest szybsza od mojej pralki 27,5 razy. Nie ma czegoś prostszego w obsłudze? Grabi do liści czyco?
                        • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 15:49
                          Musiałabyś umieć kosić zboże kombajnem, ale pewnie też nie umiesz.
                          www.youtube.com/watch?v=Bo9-Sy2Oqek&feature=related
                          • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 15:53
                            I kolejna kłoda pod moje nóżyny. Sierpy się skończyły?
                            • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 16:00
                              W dzisiejszych czasach nawet snopowiązałka jest już przeżytkiem. A orać umiesz?
                              www.youtube.com/watch?v=ahfzyxy4p-g&feature=related
                              • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 17:24
                                Mam doniczki z kwiatami, rosną, kwitną.Znam się na ziemi i roślinkach.
                                • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 17:36
                                  Szkoda. Zawsze podobały mi się kobiety na traktorze: pu.i.wp.pl/k,Mjg4NTA4MTksNTA5Nzc1,f,268952_traktorzystka2_big.jpg
                                  • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 17:38
                                    Plakat nie jest z PRL, a poza tym, żeby traktorem popylać trzeba mieć prawo jazdy i odróżniać prawą stronę od lewej. A ja jestem drugą osobą na forum po józku,która nie ma prawa jazdy.
                                    • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 17:46
                                      To zmień sobie nicka na wersja_nierobocza.
                                      • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 18:07
                                        Wersja_złośliwa już mi proponowano. I ta mi się podoba bardziej.
                                        • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 18:23
                                          Twoja złośliwość wynika pewnie stąd, że nie wiesz, co kobieta powinna zrobić w sytuacji trudnej: www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NXOGxgECsZw#t=91s
                                          • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 18:25
                                            A nawiasem mówiąc, to prawdziwa wersja robocza jest właśnie tu: www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NXOGxgECsZw#t=149s
                                            • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 18:28
                                              Rola mężczyzny w domu jest podrzędna.Za to ich sukcesy zawodowe mają znaczenie podstawowe. Oczywiście tylko dla nich samych.:cool:
                                          • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 18:25
                                            Hahahaha szarlotka to ok, ale skąd ja Ci śliwki teraz wytrzasnę?
                                            • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 18:27
                                              Mogą być nawet z kompotu, to wszystko jedno :)
                                              • wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 18:29
                                                Miniony rok był nieurodzajny.Suszonych też nie mam.
                                                • kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 19:06
                                                  To upiecz swojemu chłopu ta szarlotkę, a ja teraz ide na randkę. Gudbaj :)
    • six_a Re: Co myślicie 16.01.12, 10:11
      może czytać nie umi, bo inaczej to by w instrukcji przeczytał, jak już ma ten telefon.
      • dzidzia_bojowa Re: Co myślicie 16.01.12, 10:42
        Co myślimy? Że to na pewno pijak i złodziej.
    • nangaparbat3 Re: Co myślicie 16.01.12, 10:46
      To zalezy co on potrafi.
    • zeberdee24 Re: Co myślicie 16.01.12, 10:46
      Że jest posłem na sejm, premierem albo ministrem.
    • alpepe Re: Co myślicie 16.01.12, 11:28
      ja znałam takiego. Facet jest nienormalny.
    • magnusg Re: Co myślicie 16.01.12, 12:11
      Ja znam kobiety,ktore nie potrafia obiadu ugotowac albo pralki obslugiwac-to dopiero porazka.:)
      • sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 12:12
        A mężczyzn, którzy nie potrafią znasz?
        • magnusg Re: Co myślicie 16.01.12, 12:41
          Mezczyzn o takie rzeczy nie pytam:)
          Kolezanka oczekuje od faceta obslugi kompa i komory,wiec ja moge oczekiwac od kobiety obslugi pralki i piekarnika;)
          • sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 12:59
            magnusg napisał:

> Mezczyzn o takie rzeczy nie pytam:)

A szkoda, czyżbyś wyznawał filozofię Kobiety do garów?

> Kolezanka oczekuje od faceta obslugi kompa i komory,wiec ja moge oczekiwac od k
            > obiety obslugi pralki i piekarnika;)

Pierwsze słyszę, że komp i telefon to męskie gadżety.
            • magnusg Re: Co myślicie 16.01.12, 13:25
              To przejdz sie na uniwerek na wydzial informatyki i przelicz ile dziewczyn znajdziesz,a ilu facetow:)
              Mozesz tez w weekend uderzyc do Media Marktu albo podobnego sklepu i zobaczyc ktora plec znacznie przewaza na stoiskach z komorami i kompami:)

"A szkoda, czyżbyś wyznawał filozofię Kobiety do garów?"-w czyms musicie w koncu byc dobre?:)
              • sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 13:46
                Do podstawowej obsługi kompa nie potrzeba studiów informatycznych... A co do facetów w Media Markt to chyba dlatego, że faceci przywiązują większą wagę do gadżetów, nigdy nie widziałam kobiety, która by się jarała ajfonem, a mężczyzn co najmniej kilku. Kobiety, które znam, radzą sobie z obsługą kompa i komórki, przynajmniej w zakresie codziennym, w gotowaniu zresztą też.
    • zetka50 Re: Co myślicie 16.01.12, 12:23
      nie interesuje się chłopina po prostu, może to i dobrze. Te komputery i telefony zabierają nam najlepsze chwile w życiu.
      czasem to się można nawet cieszyć bo maili nie będzie wysyłał do kochanki lub sms-ów :D
    • kseniainc Re: Co myślicie 16.01.12, 12:30
      Widzi mi się wtedy jako nieambitny typ.Czyli już idzie w odstawkę. Chyba, że na propozycję iż mu pomogę opanować te diabelne urządzenia zapatruje się przychylnie .
      • silic Re: Co myślicie 16.01.12, 13:18
        Kolejne trudne słowo. Wszak niepisanie krótkich wiadomości tekstowych w świecie telefonów komórkowych wymaga większego samozaparcia i radzenia sobie z przeciwnościami.
    • switonemsi Re: Co myślicie 16.01.12, 12:39
      Czy to coś złego?
    • caloka Re: Co myślicie 16.01.12, 13:46
      pola-84 napisała:

> o takim mężczyźnie który nie zna się na komputerze i telefonie ( potrafi tylko

Że się nie zna:)I dobrze, że umie odebrać połączenie:)
      Znam ludzi (ok 30-tki), którzy w ogóle nie korzystają z tel kom. Aczkolwiek prędzej czy później zaczynają mówić, że to jednak jest utrudnienie.
      A w związku byłoby mi pewnie trudno, bo to jest wygodna forma komunikacji, zwłaszcza tel.
      Chociaż jak to mówią...miłość pokona wszystkie przeszkody:D
      • simply_z Re: Co myślicie 16.01.12, 13:58
        troche dziwne ,bo czym w takim razie taka osoba sie zajmuje?
        • sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 14:05
          No właśnie, nie może siedzieć na FK:)
          • simply_z Re: Co myślicie 16.01.12, 15:06

> No właśnie, nie może siedzieć na FK:)
            no ba xD
        • caloka Re: Co myślicie 16.01.12, 14:31
          simply_z napisała:

> troche dziwne ,bo czym w takim razie taka osoba sie zajmuje?

Hmm.. może być np. artystą malarzem:) I ma swój świat w którym oddaje się tej pasji:)
          A po jego dzieła przyjeżdżają ludzie bezpośrednio do niego do domu. Nie musi się z nimi kontaktować poza tym, że odbierze tel. połączenie -kiedy będzie odbiór:)

może być też np. stolarzem w lesie:) Mieszka tam, ma tam drewno. I też nie potrzebuje się kontaktować:) No chyba, że w celach takich jak wyżej:)

Pewnie dużo jest takich zawodów w których można by tak poszukać:)
          • simply_z Re: Co myślicie 16.01.12, 15:05
            > Hmm.. może być np. artystą malarzem:) I ma swój świat w którym oddaje się tej p
            > asji:)
            > A po jego dzieła przyjeżdżają ludzie bezpośrednio do niego do domu. Nie musi si
            > ę z nimi kontaktować poza tym, że odbierze tel. połączenie -kiedy będzie odbiór
            > :)
            >
            > może być też np. stolarzem w lesie:) Mieszka tam, ma tam drewno. I też nie potr
            > zebuje się kontaktować:) No chyba, że w celach takich jak wyżej:)
            >
            > Pewnie dużo jest takich zawodów w których można by tak poszukać:)
            mzoe byc tez zakonnikiem albo pustelnikiem:)
            • caloka Re: Co myślicie 16.01.12, 16:28
              też może:))
    • princess_yo_yo Re: Co myślicie 16.01.12, 14:46
      mysle ze moze miec dosc trudne zycie poza swoja wioska amiszow
    • looona Re: Co myślicie 16.01.12, 15:01
      Myślę sobie - pierdoła albo totalny ignorant.
    • mmagi Re: Co myślicie 16.01.12, 15:21
      ze robi cie w wała
    • gobi05 Re: Co myślicie 16.01.12, 16:26

Zdefiniuj, co to znaczy "znać się". Ja też nie piszę SMS-ów na komputerze. Za to nie wstawiam spacji między nawias i wyraz, a do tego używam przecinków ;-)
    • facettt za tego SMS -a to ma u mnie Plusa + 16.01.12, 16:46
      pola-84 napisała:

za tego SMS-a to ma u mnie Plusa +

- gdyz to najbardziej idiotyczny sposob komunikacji.

• caloka Re: za tego SMS -a to ma u mnie Plusa + 16.01.12, 17:07
        >
        > - gdyz to najbardziej idiotyczny sposob komunikacji.

Masz sytuacje w której ktoś coś Ci długo tłumaczy, i masz zadecydować za 5 minut: tak albo nie, i o której. Pech chciał, że akurat jesteś w miejscu gdzie nie możesz zadzwonić.
        O.k, nawet jak nie masz pecha:)
        To nie jest ułatwieniem wysłać tylko te 2,3 słowa?

• facettt Re: za tego SMS -a to ma u mnie Plusa + 16.01.12, 17:14
          caloka napisała:
          Pech chciał, że akurat jesteś w miejscu gdzie nie > możesz zadzwonić.

Tez niekoniecznie, bo masz w koncu funkcje automatycznej sekretarki i gdy juz mozesz,
          to odzwaniasz.

Ale ten przypadek, to pal je licho.

Przez idiotyczne rozumiem SMS-y: "Kocham Cie robaczku, wstales juz ? Nie zloscisz sie na mnie ?"
          • caloka Re: za tego SMS -a to ma u mnie Plusa + 16.01.12, 17:17
            facettt napisał:

> caloka napisała:
            > Pech chciał, że akurat jesteś w miejscu gdzie nie > możesz zadzwonić.
            >
            > Tez niekoniecznie, bo masz w koncu funkcje automatycznej sekretarki i gdy juz m
            > ozesz,
            > to odzwaniasz.
            Też można :) ale sms-em jest wygodniej :)
            > Ale ten przypadek, to pal je licho.
            >
            :)) O.k:))

> Przez idiotyczne rozumiem SMS-y: "Kocham Cie robaczku, wstales juz ? Nie zlosci
            > sz sie na mnie ?"

A to z tym się zgadzam:)
    • moonogamistka Re: Co myślicie 16.01.12, 18:59
      Znam takiego:-) ale super inteligentny i nagle okazalo sie, ze moze to mu sie przydac i sie szybko uczy:-)
      Nie skreslaj:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka