pola-84 16.01.12, 06:46 o takim mężczyźnie który nie zna się na komputerze i telefonie ( potrafi tylko odebrać połączenie ale sms-a już nie napisze ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola-84 Re: Co myślicie 16.01.12, 06:47 pola-84 napisała: > o takim mężczyźnie który nie zna się na komputerze i telefonie ( potrafi tylko > odebrać połączenie ale sms-a już nie napisze ) Ps. Nie przeszkadzałoby wam to w związku? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Co myślicie 16.01.12, 07:49 Pomyślałbym, że to mój szwagier. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Co myślicie 16.01.12, 08:31 a ja, że to jak ja. prawie. bo sms-a już umiem napisać, poczty odsłuchać nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaci1990 Re: Co myślicie 16.01.12, 08:03 Wiele kobiet też nie umie obsługiwać komputera i jakoś żadnego faceta to nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Co myślicie 16.01.12, 08:17 wlasnie! Wystarczy ze ma prawidlowo skonfigurowany access point. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 08:20 Ma 80 lat? Jeśli ktoś nie używa komputera i telefonu, to widocznie mu to niepotrzebne. Ja nie umiem używać frezarki. Co o mnie myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 12:04 Trudno mi sobie wyobrazić osobę, której nie jest potrzebny telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 12:44 Komórkowy. Znam kilka takich osób. Mają stacjonarne i w zupełności im wystarczają. I nie zamierzają tego zmieniać. To kwestia potrzeb. Realnych.;) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Co myślicie 16.01.12, 12:54 wersja_robocza napisała: > Komórkowy. Znam kilka takich osób. Mają stacjonarne i w zupełności im wystarcza > ją. I nie zamierzają tego zmieniać. To kwestia potrzeb. Realnych.;) Też znam, ale każda z tych osób jest po 60 roku życia. Choć starsze osoby też chcą iść z duchem czasu. Jeśli mój rówieśnik nie czuje takich zapędów i wydaje się niereformowalny w temacie, to automatycznie uważam taką osobę za oportunistę i nieuspołecznioną jednostkę. W dobie komputeryzacji koniecznym jest znanie podstaw inaczej to dyskwalifikuje osobę na wielu płaszczyznach. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 12:58 Moja babcia jest po 70-tce i śmiga z sms-ami i mms-ami aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Zdaje się 16.01.12, 13:13 że nie masz pojęcia co znaczy słowo "oportunista" albo zupełnie nie wiesz jak je stosować. Oczywiście możesz sobie skreślać ze swojego otoczenia kogo chcesz ale przyznam, że posiadanie/obsługa jakiegoś urządzenia jest kiepskim powodem do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:17 co Ty nie powiesz silic;-) Moje powody nie są Twoimi, więc o co chodzi? Nie lubię leniwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Zdaje się 16.01.12, 13:23 Zdecydowanie nie są to moje powody. Zdawało mi się tylko, że segregacja ludzi ze względu na posiadanie/obsługę określonych gadżetów kończy się w okolicach wieku licealnego - ale jak widać się myliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:31 Dla mnie komórka, czy komputer to nie gadżet. To codzienność. Jak się jeden z drugim znajdzie w sytuacji kryzysowej, niech napisze list i poszuka gołębia pocztowego;-p Albo krzyczy w lesie-echo mu odpowie. Znajdź pracę nie znając obsługi komputera.Fakt łopatą można machać i bez takowych znajomości o ile nie szukasz pracy przy pomocy komputera rzecz jasna. Nie segreguję ludzi, a ich postawy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zdaje się 16.01.12, 13:35 Kseniu, a jeśli komuś to nie jest potrzebne i sobie radzi w życiu to co? Też jest niedobrze?;) Mnie pewne rzeczy nie interesują i nie mam zamiaru się ich uczyć i nie czuję się ani wykluczona, ani ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:42 A jakoś tutaj zawitałaś, przy pomocy czego i jaką umiejętność musiałaś posiąść?Czy toś pisze za Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zdaje się 16.01.12, 13:45 Ale nie posiadam masy innych umiejętności. Tak jak ci, którzy nie dotykają komputerów. I tak oni jak i ja żyjemy i mamy się wcale nieźle.;) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:51 Ja też nie znam się na wszystkim, ten co zna się na wszystkim, nie zna się na niczym. W tej chwili zapoznanie się z niektórymi urządzeniami elektronicznymi to mus. W szkołach panuje komputeryzacja i trzeba się znać na obsłudze poniektórych-egzaminują z tego. Czyli póki co, sobie radzicie. Rozwój wymaga , by człowiek szedł z biegiem czasu, a nie się uwsteczniał. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zdaje się 16.01.12, 13:54 Rozwój wymaga od wszystkich tego samego?;) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Zdaje się 16.01.12, 13:57 Jak widać z życia codziennego sporej większości. Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 13:21 > nie umiem używać frezarki. Co o mnie myślisz? Trudno mi sobie wyobrazić osobę, która nie umie obsługiwać frezarki. Dla mnie jesteś skreślona. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 13:29 kusznik_z_tatarstanu napisał: > > nie umiem używać frezarki. Co o mnie myślisz? > > Trudno mi sobie wyobrazić osobę, która nie umie obsługiwać frezarki. Dla mnie j > esteś skreślona. Kusznik, nie bądź wredny i daj mi jeszcze szansę. Odróżniam za to fiolet od amarantu, co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 14:08 Troichę Cię to rechabilituje. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 14:10 Spoko. Będą pewnie kolejne okazje i zrehabilituję się na tip top. Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 14:44 Pisze się "zrechabilitować", błędziaro. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 14:52 Pórysto z tatarstanó powinni być. Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 15:06 Bierz się lepiej za naukę frezowania: www.narzedzia.pl/GKF-600-frezarka-600W,3675.html Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 15:10 Mogę za nią nie nadążyć, bo jest szybsza od mojej pralki 27,5 razy. Nie ma czegoś prostszego w obsłudze? Grabi do liści czyco? Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 15:49 Musiałabyś umieć kosić zboże kombajnem, ale pewnie też nie umiesz. www.youtube.com/watch?v=Bo9-Sy2Oqek&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 15:53 I kolejna kłoda pod moje nóżyny. Sierpy się skończyły? Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 16:00 W dzisiejszych czasach nawet snopowiązałka jest już przeżytkiem. A orać umiesz? www.youtube.com/watch?v=ahfzyxy4p-g&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 17:24 Mam doniczki z kwiatami, rosną, kwitną.Znam się na ziemi i roślinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 17:36 Szkoda. Zawsze podobały mi się kobiety na traktorze: pu.i.wp.pl/k,Mjg4NTA4MTksNTA5Nzc1,f,268952_traktorzystka2_big.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 17:38 Plakat nie jest z PRL, a poza tym, żeby traktorem popylać trzeba mieć prawo jazdy i odróżniać prawą stronę od lewej. A ja jestem drugą osobą na forum po józku,która nie ma prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 17:46 To zmień sobie nicka na wersja_nierobocza. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 18:07 Wersja_złośliwa już mi proponowano. I ta mi się podoba bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 18:23 Twoja złośliwość wynika pewnie stąd, że nie wiesz, co kobieta powinna zrobić w sytuacji trudnej: www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NXOGxgECsZw#t=91s Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 18:25 A nawiasem mówiąc, to prawdziwa wersja robocza jest właśnie tu: www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NXOGxgECsZw#t=149s Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 18:28 Rola mężczyzny w domu jest podrzędna.Za to ich sukcesy zawodowe mają znaczenie podstawowe. Oczywiście tylko dla nich samych.:cool: Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 18:25 Hahahaha szarlotka to ok, ale skąd ja Ci śliwki teraz wytrzasnę? Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 18:27 Mogą być nawet z kompotu, to wszystko jedno :) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Co myślicie 16.01.12, 18:29 Miniony rok był nieurodzajny.Suszonych też nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
kusznik_z_tatarstanu Re: Co myślicie 16.01.12, 19:06 To upiecz swojemu chłopu ta szarlotkę, a ja teraz ide na randkę. Gudbaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Co myślicie 16.01.12, 10:11 może czytać nie umi, bo inaczej to by w instrukcji przeczytał, jak już ma ten telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Co myślicie 16.01.12, 10:42 Co myślimy? Że to na pewno pijak i złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Co myślicie 16.01.12, 10:46 Że jest posłem na sejm, premierem albo ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Co myślicie 16.01.12, 11:28 ja znałam takiego. Facet jest nienormalny. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Co myślicie 16.01.12, 12:11 Ja znam kobiety,ktore nie potrafia obiadu ugotowac albo pralki obslugiwac-to dopiero porazka.:) Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Co myślicie 16.01.12, 12:41 Mezczyzn o takie rzeczy nie pytam:) Kolezanka oczekuje od faceta obslugi kompa i komory,wiec ja moge oczekiwac od kobiety obslugi pralki i piekarnika;) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 12:59 magnusg napisał: > Mezczyzn o takie rzeczy nie pytam:) A szkoda, czyżbyś wyznawał filozofię Kobiety do garów? > Kolezanka oczekuje od faceta obslugi kompa i komory,wiec ja moge oczekiwac od k > obiety obslugi pralki i piekarnika;) Pierwsze słyszę, że komp i telefon to męskie gadżety. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Co myślicie 16.01.12, 13:25 To przejdz sie na uniwerek na wydzial informatyki i przelicz ile dziewczyn znajdziesz,a ilu facetow:) Mozesz tez w weekend uderzyc do Media Marktu albo podobnego sklepu i zobaczyc ktora plec znacznie przewaza na stoiskach z komorami i kompami:) "A szkoda, czyżbyś wyznawał filozofię Kobiety do garów?"-w czyms musicie w koncu byc dobre?:) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Co myślicie 16.01.12, 13:46 Do podstawowej obsługi kompa nie potrzeba studiów informatycznych... A co do facetów w Media Markt to chyba dlatego, że faceci przywiązują większą wagę do gadżetów, nigdy nie widziałam kobiety, która by się jarała ajfonem, a mężczyzn co najmniej kilku. Kobiety, które znam, radzą sobie z obsługą kompa i komórki, przynajmniej w zakresie codziennym, w gotowaniu zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: Co myślicie 16.01.12, 12:23 nie interesuje się chłopina po prostu, może to i dobrze. Te komputery i telefony zabierają nam najlepsze chwile w życiu. czasem to się można nawet cieszyć bo maili nie będzie wysyłał do kochanki lub sms-ów :D Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Co myślicie 16.01.12, 12:30 Widzi mi się wtedy jako nieambitny typ.Czyli już idzie w odstawkę. Chyba, że na propozycję iż mu pomogę opanować te diabelne urządzenia zapatruje się przychylnie . Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Co myślicie 16.01.12, 13:18 Kolejne trudne słowo. Wszak niepisanie krótkich wiadomości tekstowych w świecie telefonów komórkowych wymaga większego samozaparcia i radzenia sobie z przeciwnościami. Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: Co myślicie 16.01.12, 13:46 pola-84 napisała: > o takim mężczyźnie który nie zna się na komputerze i telefonie ( potrafi tylko > odebrać połączenie ale sms-a już nie napisze ) Że się nie zna:)I dobrze, że umie odebrać połączenie:) Znam ludzi (ok 30-tki), którzy w ogóle nie korzystają z tel kom. Aczkolwiek prędzej czy później zaczynają mówić, że to jednak jest utrudnienie. A w związku byłoby mi pewnie trudno, bo to jest wygodna forma komunikacji, zwłaszcza tel. Chociaż jak to mówią...miłość pokona wszystkie przeszkody:D Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Co myślicie 16.01.12, 13:58 troche dziwne ,bo czym w takim razie taka osoba sie zajmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Co myślicie 16.01.12, 15:06 > No właśnie, nie może siedzieć na FK:) no ba xD Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: Co myślicie 16.01.12, 14:31 simply_z napisała: > troche dziwne ,bo czym w takim razie taka osoba sie zajmuje? Hmm.. może być np. artystą malarzem:) I ma swój świat w którym oddaje się tej pasji:) A po jego dzieła przyjeżdżają ludzie bezpośrednio do niego do domu. Nie musi się z nimi kontaktować poza tym, że odbierze tel. połączenie -kiedy będzie odbiór:) może być też np. stolarzem w lesie:) Mieszka tam, ma tam drewno. I też nie potrzebuje się kontaktować:) No chyba, że w celach takich jak wyżej:) Pewnie dużo jest takich zawodów w których można by tak poszukać:) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Co myślicie 16.01.12, 15:05 > Hmm.. może być np. artystą malarzem:) I ma swój świat w którym oddaje się tej p > asji:) > A po jego dzieła przyjeżdżają ludzie bezpośrednio do niego do domu. Nie musi si > ę z nimi kontaktować poza tym, że odbierze tel. połączenie -kiedy będzie odbiór > :) > > może być też np. stolarzem w lesie:) Mieszka tam, ma tam drewno. I też nie potr > zebuje się kontaktować:) No chyba, że w celach takich jak wyżej:) > > Pewnie dużo jest takich zawodów w których można by tak poszukać:) mzoe byc tez zakonnikiem albo pustelnikiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: Co myślicie 16.01.12, 14:46 mysle ze moze miec dosc trudne zycie poza swoja wioska amiszow Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: Co myślicie 16.01.12, 15:01 Myślę sobie - pierdoła albo totalny ignorant. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Co myślicie 16.01.12, 16:26 > o takim mężczyźnie który nie zna się na komputerze i telefonie ( potrafi tylko > odebrać połączenie ale sms-a już nie napisze ) Zdefiniuj, co to znaczy "znać się". Ja też nie piszę SMS-ów na komputerze. Za to nie wstawiam spacji między nawias i wyraz, a do tego używam przecinków ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt za tego SMS -a to ma u mnie Plusa + 16.01.12, 16:46 pola-84 napisała: > o takim mężczyźnie który nie zna się na komputerze i telefonie ( potrafi tylko > odebrać połączenie ale sms-a już nie napisze ) za tego SMS-a to ma u mnie Plusa + - gdyz to najbardziej idiotyczny sposob komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: za tego SMS -a to ma u mnie Plusa + 16.01.12, 17:07 > > - gdyz to najbardziej idiotyczny sposob komunikacji. Masz sytuacje w której ktoś coś Ci długo tłumaczy, i masz zadecydować za 5 minut: tak albo nie, i o której. Pech chciał, że akurat jesteś w miejscu gdzie nie możesz zadzwonić. O.k, nawet jak nie masz pecha:) To nie jest ułatwieniem wysłać tylko te 2,3 słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: za tego SMS -a to ma u mnie Plusa + 16.01.12, 17:14 caloka napisała: Pech chciał, że akurat jesteś w miejscu gdzie nie > możesz zadzwonić. Tez niekoniecznie, bo masz w koncu funkcje automatycznej sekretarki i gdy juz mozesz, to odzwaniasz. Ale ten przypadek, to pal je licho. Przez idiotyczne rozumiem SMS-y: "Kocham Cie robaczku, wstales juz ? Nie zloscisz sie na mnie ?" Odpowiedz Link Zgłoś
caloka Re: za tego SMS -a to ma u mnie Plusa + 16.01.12, 17:17 facettt napisał: > caloka napisała: > Pech chciał, że akurat jesteś w miejscu gdzie nie > możesz zadzwonić. > > Tez niekoniecznie, bo masz w koncu funkcje automatycznej sekretarki i gdy juz m > ozesz, > to odzwaniasz. Też można :) ale sms-em jest wygodniej :) > Ale ten przypadek, to pal je licho. > :)) O.k:)) > Przez idiotyczne rozumiem SMS-y: "Kocham Cie robaczku, wstales juz ? Nie zlosci > sz sie na mnie ?" A to z tym się zgadzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: Co myślicie 16.01.12, 18:59 Znam takiego:-) ale super inteligentny i nagle okazalo sie, ze moze to mu sie przydac i sie szybko uczy:-) Nie skreslaj:-) Odpowiedz Link Zgłoś