01.03.12, 13:33
Mojej koleżanki matka zwariowała na jego punkcie i jego porad. Wszystko co powie jest niemalże święte i większość tego ,co wyogląda wprowadza w życie. Co sądzicie o nim, jego poradach i czy ktoś z waszego otoczenia też stosuje się do tego co on zaleca?
Obserwuj wątek
    • headvig Re: Dr.Oz 01.03.12, 13:37
      znam tylko czarnoksiężnika z Oz - może to ta sama osoba? z czarami trzeba uważać ;)
    • soulshunter Re: Dr.Oz 01.03.12, 13:40
      masz na mysli Dr Ozda? Kiedys byl nawet smieszny, ale to se ne vrati Pane Havranek.
      • kseniainc Re: Dr.Oz 01.03.12, 13:52
        Tekst linka

tego mam na myśli;-)
        • masklina Re: Dr.Oz 01.03.12, 14:31
          Przerażające są te wypowiedz na forum pod tekstem, który zalinkowałaś. Boli mnie paluch, jajnik, miałem zawał etc. Paczemu na boską litość ci ludzie nie idą do lekarzy? Ten dr Oz ma im odpowiedzieć, czy ten co go boli jajnik temu co palec i odwrotnie?
          • soulshunter Re: Dr.Oz 01.03.12, 14:36
            przeciez tutaj na forum, z reszta nie tylo na tym jest dokladnie to samo. Idz np na forum auto moto. Ludzie sie pytaja co to jest jak mu puka cos w lewym tylnym kole jak jedzie, bo jak stoi to mu nie puka.
            • masklina Re: Dr.Oz 01.03.12, 14:57
              :)
              Dziwie się mocno i pojąc nie mogę. To pól biedy jak pytają co im w aucie puka, ale pytanie co im w sercu rzęzi to już mnie obezwładnia.
              • kseniainc Re: Dr.Oz 01.03.12, 15:03
                No własnie masklina-jej (koleżanki) matka uznaje, że inny lekarz jej nie jest potrzebny.Dr.Oz dobry na wszystko.Hmmm
                Jest już mocno dojrzałą kobietą, uważam że powinna odwiedzać lekarzy tak samo jak jej córa podobnie uważa.Mamusia się zawzięła i zapatrzona na serce kupiła sobie aspirynę.
              • anaisanais96 Re: Dr.Oz 01.03.12, 23:05
                To jak kiedyś ci będzie coś rzęziło i będziesz musiała czekać pół roku do specjalisty to pogadamy.
                • masklina Re: Dr.Oz 02.03.12, 10:15
                  A to tyż prawda :)
                  Podobno nalepszą metodą w takiej sytuacji jest położyć się na ławce w parku i czekać aż ktoś wezwie pogotowie. Wtedy przebadają.
                  Jednak nie zakładałabym, iż wszyscy skarżący się na forum co i gdzie ich boli mają kłopoty z dostaniem się do specjalisty.
    • raohszana Re: Dr.Oz 01.03.12, 14:13
      A jakieś konkrety? Co un doradza? Jak Alka - lewatywę na złamany paznokieć?
      • pamana Re: Dr.Oz 02.03.12, 09:11
        Nie znam a Polszmat" ogladam tylko przez ułamek sekndy klikając po kanałach :)
        Ale az obejrzę z ciekawości :)
    • princess_yo_yo Re: Dr.Oz 01.03.12, 14:33
      no ale co on takiego doradza, ma jakies nieortodoksyjne pomysly? bo tak to zabrzmialo jakby uprawial telwizyjna szarlatanerie a z opisu w linku tak nie wynika
      • anka.2 Re: Dr.Oz 01.03.12, 16:18
        Widzialam kilka razy program Dr.Oz. Nie ukrywam, że ogladam go z usmiechem na twarzy, ale nie dlatego ze facet jest szarlatanem czy cos, po prostu jest sympatycznym, wesolym facetem. Ponoc lekarzem chirurgiem. Dowiedzialam sie kilku ciekawych rzeczy z jego programu, co sobie chwale. Dziwie sie tylko, ze ludziom wystarczy program by wszystko wiedzieli. Widzialam tylko kilka odcinkow, ale w kazdym facet mowi wyraznie by w razie "tego czy owego" ZGŁASZAC SIE do lekarza. Tylko tego jak widac ludzie juz nie slysza, bo tylki ciezkie i po co im lekarz. Co do aspiryny o ktorej tutaj ktos wspomnial- to fakt, mowil o tym, ale w konkretnej sytuacji ratowania komuś zycia. Kiedy zastajemy kogos u kogo podejrzewa sie atak serca, dobrze jest podlozyc pod jezyk rozkruszona aspiryne, wezwac pogotowie, a w razie potrzeby zrobic masaz serca (tez pokazywal jak to zrobic). Czyli sprawy oczywiste, o ktorych czesto sie nie wie, a ktore moga bardzo sie przydac.
        • baba-baba Re: Dr.Oz 01.03.12, 17:02
          Oglądam jak da radę to zawsze.Bardzo fajny program,każdy coś tam znajdzie dla siebie.Nawet ciekawa jestem opinii osoby,która jest przeciw.Nie wprowadzam rad w życie,bo mi się nie chce np.cwiczyc 5 minut dla wyrzezbienia tyłka,bo na drugi dzień mówią że kolejne 5 na nogi itd.Najbardziej mi się podoba pokazywanie ludzkich organów z formaliny,chorych i zdrowych.No a do tego facet całkiem,całkiem i co tu się dziwic babkom:)
        • kseniainc Re: Dr.Oz 01.03.12, 17:34
          No tak, tylko ciekawe ile osób jeszcze traktuje te porady tak dosłownie, a jego samego niczym guru. Też widziałam kilka programów, dla mnie to rozrywka jedynie;-)
    • eat.clitoristwood Babka pewnej znajomej 01.03.12, 17:16
      leczyła się podług wskazań niejakiej doktor Quinn, z serialiku kostiumowego. Ale to była już stara kobieta z zeschniętym deklem.
    • moonogamistka Re: Dr.Oz 01.03.12, 17:30
      To jest program produkowany dla AMERYKANOW:-) Czy to nie mowi Ci wszystkiego?;-)
      Facet swietny, madrze gada, pare razy widzialam, bo moja matula namietnie Oprah ogladala swego czasu:-)
      • i.am.girl Re: Dr.Oz 01.03.12, 18:46
        To mówi wszystko :)
        Ale jak się za bardzo przejąć tym co on mówi,, to można się zeschizować nieźle, hipochondrycy nie powinni oglądać. Za przeproszeniem nie można dłubać w nosie paluchem tradycyjnie, bo przez mikrouszkodzenia dostają się bakterie które mogą dotrzeć do mózgu i skutkować nawet śmiercią. Więc dla mnie ten program jest niepoważny
        • moonogamistka Re: Dr.Oz 01.03.12, 18:52
          To jest proglam produkowany dla AMERYKANOW. I tej wersji bede sie trzymala:-)
          Nie rozwine tematu, bo wyjde na szowinistke;-)
          Dobrze, ze parenascie procent narodowosci zydowskiej zamieszalo sie w ogol. To ratuje ogolnonarodowe IQ;-)
          • kseniainc Re: Dr.Oz 01.03.12, 21:14
            Niestety jestem podobnego zdania;-)
          • zeberdee28 Re: Dr.Oz 01.03.12, 21:42
            Szkoda że u nas nie ma kto uratować tego IQ.
    • zeberdee28 Re: Dr.Oz 01.03.12, 21:41
      A kiedyś oglądałem przez przypadek - gość wali banałami w stylu: 'nie pij i nie pal to dłużej pożyjesz', do tego dokłada symulację jak się skóra bardziej zniszczy od fajek, zaleca dietę, pokazuje cudowny przyszły efekt diety i swoich porad, po czym odsyła do domu z poleceniem nawrócenia 35-letnią bardzo zdrowo i atrakcyjnie wyglądającą kobietę(bo chora i brzydka by kiepsko wyglądała w tv). Jak dla mnie amerykański folklor medialny, ale dla części Polaków pewnie drugi Kaszpirowski.
      • maitresse.d.un.francais Zeb, cudnie to ująłeś! 02.03.12, 17:25
        po czym odsyła do domu z poleceniem nawrócenia 35-letnią bardzo zdrowo i at
        > rakcyjnie wyglądającą kobietę(bo chora i brzydka by kiepsko wyglądała w tv).

hehehehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka