Dodaj do ulubionych

jeśli jest Ci źle

03.04.12, 22:33
życie się nie układa, coś Cię wkurza, nie wszystko wychodzi tak jak trzeba, czujesz się potraktowana/potraktowany przez los niesprawiedliwie

wtedy trzeba się wziąć w garść i iść dalej :)
wczoraj trafiłem na filmy o Nicku Vujicic, człowiek robi niesamowite wrażenie, oto jeden z nich www.youtube.com/watch?v=xVWIWUyf2gA&feature=related

PS.
tak józek, on ma żonę i robi z nią no wiesz..., dasz wiarę? ;)
Obserwuj wątek
    • b_a_n_s_h_e_e Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 22:37
      Nie puszczaj takich filmów, może i optymistyczny kontekst że facet sobie radzi, ale nie każdy jest w stanie to oglądać.
      • jan_hus_na_stosie Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 22:39
        dlaczego? trzeba się hartować, życie to nie bajka :)
    • eat.clitoristwood Będąc w kiblu 03.04.12, 22:39
      WSM zwrócił moją uwagę napis "gdy ci życie zbrzydnie a świat stanie się piekłem to wpie...łeb do kibla i przypie...deklem", tuż obok "byłem tu, tony halik".
      • jan_hus_na_stosie Re: Będąc w kiblu 03.04.12, 22:40
        a co to ma wspólnego z wątkiem?
        • eat.clitoristwood Re: Będąc w kiblu 03.04.12, 22:47
          jan_hus_na_stosie napisał:
          > a co to ma wspólnego z wątkiem?

Zapomniałeś już, jak go zatytułowałeś? ..."Jeśli jest ci źle"...
    • kombinerki.pinocheta Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 22:45
      Ja pier.dole. To juz jest szczyt wszystkiego.

Jakby sie zaczal topic i bylbym w poblizu - a sam plywac nie potrafie - to bym krzyczal do niego zeby mi podal reke albo zeby zlapal sie kola ratunkowego.

• jan_hus_na_stosie Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 22:50
        szczyt wszystkiego, że można urodzić się bez rąk i nóg?

czy szczyt wszystkiego, że pomimo tego można próbować czerpać z życia tak wiele jak się da i nie poddawać się przeciwnościom?
        • kombinerki.pinocheta Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:00
          Po cholere to tutaj wstawiles?

Myslisz, ze ogladanie kadlubka poprawi komus humor, pobudzi do dzialania?

Chore umysly tym wyleczysz, glodnych nakarmisz, umarlych wskrzesisz?

Kto mu to wszystko sponsoruje? Myslisz, ze wchodzimy tutaj zeby poogladac sobie goscia bez konczyn?

Do refleksji chcesz zmusic?

Kur.wa, zaloze sie, ze czesc ludzi po obejrzeniu kilkunastu sekund tych bzdetow poszla sie wylac, a dziewczyny poszla zmywac.

Jaki byl twoj zamysl, bo za cholere nie kminie?
          • jan_hus_na_stosie Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:03
            a ja nie kminie twojej agresji, ten filmik aż tak cię zabolał?
          • jan_hus_na_stosie Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:07
            nie pomyślałeś, że ten człowiek zrobił tak duże wrażenie na ludziach, że sponsorzy się znaleźli bez problemu? masz mu to za złe? zamieniłbyś się z nim? czy może ten człowiek burzy twój poziom estetyki i najlepiej wszystkich kalekich, bezdomnych i ogólnie odstających od normy najchętniej zamknąłbyś w jakiejś hali i nie pozwolił aby psuli oni swoją obecnością poczucie estetyki i samozadowolenia ogółu społeczeństwa?
            • kombinerki.pinocheta Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:12
              Taa, zaraz bedziesz pier.dolil bzdety, ze najchetniej zamknalbym ich w kosciele i podpalil.

Po cholere ten film tutaj zamiesciles?

Chciales pokazac, ze sa ludzie z wadami? Myslisz, ze nie jestesmy tego swiadomi?

Gosc to zagraniczny Zbyszek Nowak, czyli "rece, ktore lecza"? Komu ten typ pomoze? Rozwiaze moje problemy, Siksy, Alpepe czy Metresy?

Wklej moze jeszcze filmy z gosciem, ktory je budyn, a ktoremu pocisk rozwalil pol glowy i napisz, ze sa ludzie, ktorzy maja gorzej.

Po co te wzruszajaco-pierdzace filmiki tutaj wrzucasz?
              • six_a Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:16
                ja mam jakieś problemyyyyy?
                olol:)

a ja se obejrzałam, i fajne: gra w golfa, rybki łowi. niestety na końcu powiało kaznodzieją.
                ale i tak podziwiam.
              • jan_hus_na_stosie Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:25
                potrzebujesz specjalisty, serio :)
            • princessjobaggy Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:31
              Janek, moja pierwsza reakcja byla podobna do reakcji Kombiego. I nie ma to nic wspolnego z poczuciem estetyki. Podejrzewam, ze i tak nie zrozumiesz.

Mieszkalam kiedys z kolezanka, ktora wprost uwielbiala ogladac programy tego typu. Wiem, "uwielbiala" wydaje sie nieodpowiednim slowem, ale tak to dla mnie wygladalo - jak napawanie sie. Brrr.
              • jan_hus_na_stosie Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:38
                zapewne należysz do tych kilku procent ludzi, którzy przy filmikach z Nickiem Vujicic na youtubie klikają "minusa"
                • princessjobaggy Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:45
                  jan_hus_na_stosie napisał:

> zapewne należysz do tych kilku procent ludzi, którzy przy filmikach z Nickiem V
                  > ujicic na youtubie klikają "minusa"

Nie czuje potrzeby ogladania, a juz na pewno nie wrzucania, takich filmikow.

Masz zamiar wysnuc kolejne wnioski na tej podstawie?
                  • jan_hus_na_stosie Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:47
                    wnioski już dawno wysnułem
          • wredny-typek Re: jeśli jest Ci źle 05.04.12, 09:14
            > Kto mu to wszystko sponsoruje? Myslisz, ze wchodzimy tutaj zeby poogladac sobie
            > goscia bez konczyn?

Nick ukończył studia z zarządzania i finansów, założył organizację non profit, Sam zarabia na siebie i pomaga ludziom.

wujek google nie gryzie.
        • spawacz.drewna Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 00:22
          szczyt wszystkiego, że można urodzić się bez rąk i nóg?

szczyt wszystkiego to urodzic sie toba
          • marguy Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 00:32
            spawacz.drewna napisał:

> szczyt wszystkiego, że można urodzić się bez rąk i nóg?
            >
            > szczyt wszystkiego to urodzic sie toba

Lubie cie, spawacz :)

Co do filmiku i 'szlachetnych' intencji jasia, to byloby dobrze gdyby zaczal naprawianie swiata i ludzi od siebie.
            To bardzo latwo grac na ludzkich uczuciach wstawiajac tego rodzaju filmy. O wiele trudniej jest samemu nie byc chamem i prostakiem w zyciu codziennym i... forumowym.
            • lacido Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 00:35
              a jakby ktoś inny taki watek zapodał to byłby ekstra co?

masakra
              watek nie jest o chamstwie i prostactwie, co za ludzie;/
              • spawacz.drewna Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 01:02
                a jakby ktoś inny taki watek zapodał to byłby ekstra co?

nie, napisalbym dokladnie to samo
            • lidka449 Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 00:56
              To bardzo latwo grac na ludzkich uczuciach wstawiajac tego rodzaju filmy. O wie
              > le trudniej jest samemu nie byc chamem i prostakiem w zyciu codziennym i... for
              > umowym.
              Popieram Margo :)
            • spawacz.drewna Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 01:01
              dobrze napisane
    • eat.clitoristwood Przepraszam, 03.04.12, 22:55
      jak zwykle przeczytałem pierwsze zdanie, nie otworzyłem linki, stąd głupkowate cytaty z kibla.
    • dzidzia.doc Re: jeśli jest Ci źle 03.04.12, 23:14
      Widziałam już kiedyś fragmenty filmów z Vujcicem, to niesamowity człowiek, a takie historie uczą mnie pokory, bo czasami zaczynam użalać się nad sobą, że ocena niedobra, że głowa mnie boli itp. głupoty - i wtedy warto pomyśleć o problemach innych (chociaż od czasu gdy mama była bardzo chora, mam bardzo mało takich chwil użalania się nad sobą).
    • spawacz.drewna Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 00:21
      życie się nie układa, coś Cię wkurza, nie wszystko wychodzi tak jak trzeba....

znowu wypiles wino...
    • bijatyka Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 00:58
      Serio myślisz, że ten człowiek jest szczęśliwy ? I w jaką (sorry) garść się bierze ? Daje się obejmować przez wzruszone na chwilę nastolatki, które uronią parę łez. Nie przekonuje mnie to. Ani-ani. Po co robi ten szoł ? Ja nie kupuję.
      • kseniainc Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 01:02
        Każdy ma swój sposób na to by nie zwariować.
        • bijatyka Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 01:07
          Wolałabym po cichu. Moje nieszczęście sfilmowane przez X kamer nie stałoby się szczęściem. Punkt.
          • viviene Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 08:10
            Biorąc pod uwagę fakt, że nie zawsze potrafimy pokonać własnych słabości, boimy
            się kłopotów, odgradzamy się od problemów innych, zasłaniając się murem
            obojętności.
            Nie radzimy sobie w obliczu choroby, przeraża nas starość
            i choroby psychiczne czasem nawet bliskich nam osób.
            Pozbywamy się słabych, chorych, kalekich, brzydkich bo jakoś
            nie pasują do naszego wizerunku bo się ich wstydzimy, bo po prostu
            się boimy wszystkiego co mogłoby w jakiś chocby niewielki sposób
            skomplikować nam życie.
            Boimy się nawet kochać a jeśli już to tylko wtedy, kiedy wyczuwamy, że
            wybranek/a będzie w stanie dopasować się do naszego całokształtu.
            Nie lubimy ryzyka i zawsze pozostawiamy drogę odwrotu.
            A facet żyje-jednak i to , że zrobili show, on sam lub inni z jego zycia to już zupełnie odrębna sprawa.
            Jak ci smutno idz na cmentarz tam się może opamiętasz.
            V.
    • samuela_vimes Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 08:19
      nie wiem czemu, ale wszystko wydaje mi się sztuczne i mało szczere.
    • rob.salto.kiemon Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 11:38
      Pierdolicie że głowa boli. Co wam przeszkadzają wykłady tego gościa? Akurat moim zdaniem robi dobrą robotę w tych popapranych czasach, w których niemal każdy jeden ma jakiś "problem", wystarczy poczytać sobie trochę choćby to forum, żeby to wiedzieć. Ludzie płaczą, narzekają, nie potrafią żyć, nie mają motywacji, ciągle czegoś im brakuje, zazdroszczą i tak dalej, chociaż nic im nie dolega i nie ogranicza ich możliwości. Jeśli dzięki takim wykładom choć paru walnie się w dekiel i zacznie żyć to moim zdaniem warto. Dzisiaj mamy masę głęboko nieszczęśliwych ludzi którym obiektywnie nic nie jest. I to nie jest normalne.

Ale nie, źle że gość jeździ z wykładami motywacyjnymi, bo "nie każdy musi chcieć oglądać człowieka bez kończyn". Wy w ogóle słyszycie siebie? Pewnie lepiej by było, żeby siedział na forum i płakał nad swoim losem, co? Swoją droga też dobre są te czasy politycznej poprawności, że nie można użyć słowa "pedał" czy "Murzyn", a wolno otwarcie domagać się, żeby niepełnosprawni nie pokazywali się publicznie, a już broń boże nie próbowali przekazywać swoich poglądów, bo przecież forumowicze "mają swoje poczucie estetyki". wtf?
    • sweet_pink Re: jeśli jest Ci źle 04.04.12, 18:36
      Ja ostatnio gdzieś po serwisach widziałam jego zdjęcie ślubne, śliczną ma tą żonę :D

Ogólnie nawet nie trzeba słuchać jego kaznodziejstwa, wystarczy popatrzeć ile rzeczy robi. Może mówić cokolwiek, dla mnie facet jest esencją pozytywnej energii. Choć powiem że jestem ciekawa ludzi, którzy stoją za nim i pomagają mu w tym wszystkim.

Ale....to nie jest filmik dla tych co po prostu mają źle, bo ci są skupieni na sobie i maja takich ludzi w dupie. To jest filmik do przekazywania energii, odwagi tym którzy chcą własnoręcznie kształtować swoje życie, ale chwilowo zgubili siły w biegu.
      • dzidzia.doc Re: jeśli jest Ci źle 05.04.12, 08:53
        sweet_pink napisała:

> Ogólnie nawet nie trzeba słuchać jego kaznodziejstwa, wystarczy popatrzeć ile r
        > zeczy robi. Może mówić cokolwiek, dla mnie facet jest esencją pozytywnej energi
        > i. Choć powiem że jestem ciekawa ludzi, którzy stoją za nim i pomagają mu w tym
        > wszystkim.
        >
        > Ale....to nie jest filmik dla tych co po prostu mają źle, bo ci są skupieni na
        > sobie i maja takich ludzi w dupie. To jest filmik do przekazywania energii, odw
        > agi tym którzy chcą własnoręcznie kształtować swoje życie, ale chwilowo zgubili
        > siły w biegu.

Bardzo fajnie i mądrze to moim zdaniem ujęłaś :) :) :)
      • wredny-typek Re: jeśli jest Ci źle 05.04.12, 09:18
        Podpisuję się obiema rękami ;-))
    • wredny-typek NIck Vujcic z żoną........ 05.04.12, 09:20
      photography.ratishnaroor.com/tag/nick-vujicic-married/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka