Dodaj do ulubionych

Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości?

19.04.12, 09:42
Witam i proszę o poradę.
Mam 175 cm wzrostu, proporcjonalną budowę ciała, tj pełny biust (75G), wcięcie w talii oraz szerokie biodra. Moim problemem są te szerokie biodra i masywne uda. Do tego moje nogi od kolana w górę są grube, więc spódnice / sukienki wchodzą w grę tylko o długości do kolana, natomiast łydki mam szczupłe. Mam lekko wystający brzuszek.
Ostatnio mąż kupił mi kurtkę, ale stwierdziłam że mam podobną, akurat przyszła kuzynka i zapytaliśmy czy ona by nie chciała. Kuzynka zawsze była uważana za szczuplejszą ode mnie, faktycznie proporcje mamy inne, ale ona wygląda drobiniej. Założyła tę kurtkę i była na nią za mała. Każdy konsternacja: jak to? To mi dało do myślenia, że skoro mnie tak widzą, to znaczy że dużą odpowiedzialność ponosi mój ubiór.
Dziewczyny, doradźcie jak mam się ubierać, żeby sylwetka moja nabrała lekkości? Żebym wyglądała taka jak w rzeczywistości jestem, tj góra rozmiar 42-44, dół rozmiar 44. Mam 34 lata, ubieram sie dość młodzieżowo: dżinsy, kolorowy t-shirt i rozpinany sweter w serek. Ale przez te dżinsy widać doskonale moje masywne uda. Z drugiej strony lubię dżinsy, tylko może niewłaściwy fason noszę...
Pomocy....
Obserwuj wątek
    • wez_sie wg forumowiczek 19.04.12, 09:47
      rozmiar 42-44 to MEGA seksi figura, za ktora wszyscy hetero faceci sie ogladaja na ulicy.
      takze sie nie przejmuj i nos ledżinsy albo krotkie spodniczki tenisowe.
    • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 10:02
      Po co wyważać otwarte drzwi? Skoro kuzynka umie się tak sprytnie ubierać to po prostu podglądnij jej sposób lub zapytaj wprost.
      Swoja drogą jakaś rozsądna dieta + ćwiczenia np a6w...napewno by nie zaszkodziły.
      • patronka.slonka Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 10:10
        Kuzynka ma inną budowę, mały biust - co ogromnie dodaje szczupłości. Poza tym ona lubi cekiny, dżety, lampasy....więc nie nie, dziękuję ;-)
        Ćwiczę, ale nie jest lekko, te udziska są wielkie i łatwo się nie poddadzą.

Spódniczkę tenisową i ledżinsy sam/a sobie załóz i paraduj, ja dziękuję.
        • simply_z Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 10:23
          wydaje mi sie ,ze powinnas czesciej nosic spodnice i podkreslac talie ,biust .
          jesli masz wystajacy brzuch powinnas nieco pocwiczyc....
        • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 10:28
          Jeśli jeszcze tego nie widziałaś to może tu coś znajdziesz:
          www.tipy.pl/artykul_4349,jak-ukryc-duze-uda.html
          www.we-dwoje.pl/jak;zamaskowac;masywne;uda,artykul,9134.html
          lula.pl/lula/1,97804,6416129,Zapytaj_stylistke__masywne_uda.html
          kobieta.dziennik.pl/moda-na-topie/artykuly/202197,jak-optycznie-wyszczuplic-zbyt-masywne-uda.html
          Znajomi (ok 50tki) mieli pewną nadwagę, ok 10-12kg, poszli do dietetyczki i ustawiła do nich dietę i sposób jedzenia. Przestrzegali jej do tego stopnia, że w czasie jazdy autem on musiał się zatrzymac o wyznaczonej godzinie i zjeść przygotowany niewielki posiłek. Po 2-3 miesiącach musieli iść na duże zakupy odzieżowe bo wszystko co mieli było za duże. :)
          Ty jesteś znacznie młodsza i teoretycznie powinnaś mieć lepszy metabolizm.
          A próbowałaś ćwiczyc pod okiem instruktora? czasem jak się samemu ćwiczy to zamiast zrzucić to się przybiera bo... bo przy niewłaściwym tempie ćwiczenia buduje się tkankę mięśniową.
        • grassant Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 12:30
          te udziska są wielkie i łatwo się nie poddadzą.

jakiej grubości jest tłuszcz pokrywający je?
      • headvig Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 13:34
        na a62 można sobie kręgosłup załatwić, to już bezpieczniejsza deska jest...
        efekt już eidać po 2 tygodniach :)
        cwiczenia-na-plaski-brzuch.pl/cwiczenie-nr-1
    • koham.mihnika.copyright z nickiem patronka.slonia to i tak masz przechlapa 19.04.12, 10:25
      ne .... zrob cos.
      • urko70 Re: z nickiem patronka.slonia to i tak masz przec 19.04.12, 10:29
        Ma Cię nauczyć czytać?
        • koham.mihnika.copyright po co, jak trzeba to sam tworze :-{) 19.04.12, 11:44
          pwinienies wiedziec, ze czytamy pierwsza i ostatnia litere slowa, reszta moze byc w dowolnym szyku.
          Jako okolicznosc lagodzaca - juz mam weekend i humor mi sie poprawia z minuty na minute.
          • urko70 Re: po co, jak trzeba to sam tworze :-{) 19.04.12, 12:08
            koham.mihnika.copyright napisał:

> pwinienies wiedziec, ze czytamy pierwsza i ostatnia litere slowa, reszta moze b
            > yc w dowolnym szyku.

Stąd moje pytanie czy autorka ma Ciebie nauczyć czytać.
    • lazy.eye Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 11:41
      Właśnie opisałaś mój ideał szczupłe łydki, masywne uda, wąska talia i duże cycki, wzrost też idealny. Nawet chciałem się oświadczyć ale doczytałem, że masz męża:(
      Dopóki masz talie i szczupłe łydki takie uda to nie wada tylko duży plus.
    • grassant Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 12:28
      Mam 175 cm wzrostu, proporcjonalną budowę ciała, tj pełny biust (75G), wcięcie w talii oraz szerokie biodra.

po co tyle gadać, blablanie. wrzuć fote i wszystko jasne
      • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 12:46
        grassant napisał:

> Mam 175 cm wzrostu, proporcjonalną budowę ciała, tj pełny biust (75G), wcięcie
        > w talii oraz szerokie biodra.
        >
        > po co tyle gadać, blablanie. wrzuć fote i wszystko jasne

W jaki sposób wrzucenie fotki da jej odpowiedz na postawione pytanie?
        • raduch Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 13:08
          No nie widzisz, że tu niemal same samce się udzielają?! Się dobierze najodpowiedniejszy dekolt maskujący masywne uda i po problemie. :->
          • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 13:12
            raduch napisał:

> No nie widzisz, że tu niemal same samce się udzielają?!

A co to ma do mojego pytania?
          • ursyda Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 13:22
            I to jest najlepsza odpowiedz:)
      • stokrotka_a Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:39
        grassant napisał:

> po co tyle gadać, blablanie. wrzuć fote i wszystko jasne

Jeśli chcesz sobie pooglądać, to internet jest pełen przeróżnych fot. ;-)
    • lady-z-gaga Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:08
      1.Lekkości najlepiej nabiera się zrzucając z 10 kg.
      2.Brzuszek może mieć niemowlę, to idiotyczne określac w ten sposób sadło u dorosłego człowieka.
      3.Obawiam się, że nie istnieją dżinsy w rozmiarze 44, w których uda byłyby szczupłe. To nie kwestia fasonu, a rozmiaru.
      Bardzo pięknie, że masz wcięcie w talii, ale ile ono wynosi? 90 cm? to nie jest powód do zadowolenia:/
      Jesteś jeszcze młoda, zamiast szukać sztuczek ubraniowych po prostu schudnij.
      • gulcia77 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:11
        A, przepraszam bardzo, jaki jest rozmiar obowiązujący? I czy to jest karalne, że się go nie ma??? :D
      • hermina5 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:30
        >Lekkości najlepiej nabiera się zrzucając z 10 kg.

Natura jednak tak dziwnie zaprojektowała kobiety, że te, które mają z natury właśnie spore biodra i uda, stracą to 10 kg z rak, dekoltu i piersi. Takie życie - przerobione. I prosze mi nie mówić o ćwiczeniach na te partie - nawet jazda rowerem po 70 km dziennie daje efekt wychudzonej góry i lekko odchudzonego dołu...
        • gulcia77 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:34
          Dokładnie :D Ja mam 168 cm wzrostu. Nawet kiedy ważyłam 54 kg, to w biodrach miałam 104, a w pasie 60-62. I nie było zmiłuj - składałam się z dwóch części: chudej góry i pełnego dołu :D
        • lady-z-gaga Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:47
          Natura tak to zaprojektowała, że jak spalamy tkankę tłuszczową, to z tych miejsc, gdzie ona jest ;) nie ma takiej opcji, żeby schudły same piersi
          • gulcia77 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:50
            Ależ jest to absolutnie możliwe :D
            Jeśli masz chłopięcą budowę - ok. Ale nasza budowa między innymi zależy od poziomu estrogenów - i nie ma zmiłuj, żeby było inaczej. Dlatego między innymi Angelina Jolie różni się budową od Scarlett Johanson. Z tym, ze, przynajmniej dla mnie, Scarlett jest piękna i kobieca, a Angelina - obrzydliwa.
          • hermina5 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 16:24
            >nie ma takiej opcji, żeby schudły same piersi

A ktoś napisał, że jest ? Napisałam wyraźnie, u kobiet, które maja szerokie biodra i na czym siedzieć niemal zawsze tak właśnie odbywa się spalanie tkanki tłuszczowej w ramach treningu - leci góra - ręce, ramiona, piesi, brzuch, dół - z dużym oporem, na samym końcu i najmniej. Efekt mniej wiecej taki, ż e na górze nosisz po schudnieciu 10 kg 34/36 , a na dole - 38.

Zresztą, nie mam zamiaru wyjasniać, ze ta sama natura własnie naturalnie, hormonalnie odkłada w ciele kobiecym tkankę tłuszczowa na dole.
      • stokrotka_a Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:32
        lady-z-gaga napisała:

> Bardzo pięknie, że masz wcięcie w talii, ale ile ono wynosi? 90 cm? to nie jest
        > powód do zadowolenia:/

Autorka ma wcięcie w talii, z którego jest zadowolona. Ty nie musisz być z jej wcięcia zadowolona, a ona nie musi mieć takiego gustu jak ty. Proste, prawda? ;-)

> Jesteś jeszcze młoda, zamiast szukać sztuczek ubraniowych po prostu schudnij.

A dlaczego ma chudnąć? Bo istnieje medialna psychoza chudości? Bo media epatują anorektyczkami i odchudzonymi za pomocą fotoszopa "gwiazdami"? Nie dajmy się zwariować!

Nie pomyślałaś, że nie wyszystkie kobiety chudną tak samo? Być może autorka w wyniku odchudznia straciłaby w biuście, a uda pozostałyby nadal masywne.
      • ursyda Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:41
        lady-z-gaga napisała:

> 1.Lekkości najlepiej nabiera się zrzucając z 10 kg.

Czy lekkości w pisaniu komentarzy również? Bo twój lekkością przypomina podkłady kolejowe.
        • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:49
          ursyda napisała:

> lady-z-gaga napisała:
          > > 1.Lekkości najlepiej nabiera się zrzucając z 10 kg.
          > Czy lekkości w pisaniu komentarzy również? Bo twój lekkością przypomina podkład
          > y kolejowe.

Sam w tym wątku starałem się być delikatny ale... chodzi Ci o to że prawda jest za ciężka?
          • ursyda Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 16:06
            Ale jaka prawda? Czy ona napisała ile waży? Naprawdę rozmiar 42 przy wzroście 175 to dla Ciebie dużo? Kobieta jest duża, grubokoścista i pewnie ma sporo mięśni oprócz tłuszczu i jeszcze cycki jak Danuta Lato! Czy ona napisała, że przez to choruje, nie da rady się schylać czy w jakiś inny sposób ogranicza jej to aktywność fizyczną?
            Daj spokój.
            • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 19:44
              ursyda napisała:

> Ale jaka prawda?

Taka jaką zacytowałaś: "Lekkości najlepiej nabiera się zrzucając z 10 kg." .
              • ursyda Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 11:46
                No popatrz bo ja zauważam coś innego - np osoby, które pomimo, że chudną 10 kg to lekkości im to nie dodaje.
                • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 14:06
                  ursyda napisała:

> No popatrz bo ja zauważam coś innego - np osoby, które pomimo, że chudną 10 kg
                  > to lekkości im to nie dodaje.

Mezczyzna ok 60rż 175cm ze 130kg zszedł na 120 - całe otoczenie zauważyło
                  Kobieta 55rż ok 164cm z 85 zeszła na 78kg - całe otoczenie zauważyło
                  Meżczyzna 33rż 176cm, z 112 zszedł do 98 - całe otoczenie zauważyło - tu co prawda wiecej niz 10
                  Mężczyzna 34 lata, 175, z 85 zszedł na 77 - całe otoczenie zauważyło

Każde z nich i czuło się lepiej, i ruszało im sie lepiej i otoczenie to zauważyło.
                  Ale oczywiście każdy może mieć swoje obserwacje, nie znaczy to jednak, ze jak ktoś zrzuci 10kg to nie nabieże lekkości oczwyiście nie mówimy o wadze >150.
                  • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 21:45
                    ofc nabierze
                    :(
        • lady-z-gaga Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:58

Wybacz, ale nie jestesmy w kąciku porad Trinny i Susannah, ja wypowiadam własne opinie i nie muszą byc one poprawne politycznie
          Wg mnie tyłek, ktory ma w obwodzie prawie 120 cm i wystający brzuch nie należą do tej samej bajki co okreslenie "lekkość sylwetki". Uraziłam Twoją wrażliwość? będę musiała z tym życ....
          • ursyda Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 16:20
            lady-z-gaga napisała:

>
            > Wybacz, ale nie jestesmy w kąciku porad Trinny i Susannah, ja wypowiadam własne
            > opinie i nie muszą byc one poprawne politycznie

podkład kolejowy

> Wg mnie tyłek, ktory ma w obwodzie prawie 120 cm i wystający brzuch nie należą
            > do tej samej bajki co okreslenie "lekkość sylwetki".

gdzie ona napisała, że tyle ma?

Uraziłam Twoją wrażliwość?
            > będę musiała z tym życ....

nie będzie ci lekko
    • gulcia77 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:24
      Dżinsy typu bootcut - są rewelacyjne dla masywnych ud. Niugdy nie słuchaj, że powinnaś nosić rozkloszowane spódnice. Masywne uda zazwyczaj oznaczają szerokie biodra. I zdecydowanie lepiej wygląda klasyczna spódnica ołówkowa, zwłaszcza za kolano. Jeśli tuniki - to tylko z paskiem. Zwłaszcza jeśli masz wąską talię. No i największy przyjaciel kobiety - czyli dekolt :D
    • stokrotka_a Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:36
      patronka.slonka napisała:

> Kuzynka zawsze była uważana za sz
      > czuplejszą ode mnie, faktycznie proporcje mamy inne, ale ona wygląda drobiniej.
      > Założyła tę kurtkę i była na nią za mała. Każdy konsternacja: jak to? To mi da
      > ło do myślenia, że skoro mnie tak widzą, to znaczy że dużą odpowiedzialność pon
      > osi mój ubiór.

A może to ty sama siebie postrzegasz jako tęższą od kuzynki a w rzeczywistości jest inaczej?
    • light_in_august Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 15:59
      Widzę, że ile wypowiedzi, tyle opinii ;)
      Bo np. moim zdaniem, spónice ołówkowe bardzo Ci zaszkodzą - będa opinac najgrubsze miejsca i je eksponować.
      Spódnica powinna się rozszerzać dokładnie od tej wysokości ud, która jest najszersza. I spódnice/sukienki przede wszystkim! Żeby wyszczuplić górę wybieraj większe dekolty, najlepiej w serek. Brak dekoltu przy sporym biuście bardzo powiększa ten obszar. Podkreślaj też to, co masz najfajniejsze, czyli talię, np. wciętymi żakietami.
      • gulcia77 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 16:17
        Spódnica ołówkowa i lekka tunika ze sporym dekoltem, koniecznie z paskiem, do tego buty na słupku (szpilka przy masywniejszych udach jest średnio korzystna) potrafią zrobić z sylwetką cuda :D Wiem co mówię - jestem posiadaczką dużej pupy i masywnych ud :)
    • white_moon Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 16:16
      Zaopatrz się w spódnice i sukienki koniecznie, jeśli masz wąską talię noś dość szerokie paski do sukienek, którymi podkreślisz to wcięcie. Koniecznie dekolty przy dużym biuście, bo faktycznie brak dekoltu powiększa optycznie biust.
    • enith Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 16:46
      Jeśli masz faktycznie masywne uda (a nie "wyobrażone" przez ciebie), to dżinsy raczej będą to uwydatniać. Spodnie (nie dżinsy) powinnaś mieć dopasowane w talii (z której jesteś zadowolona), a od bioder powinny mieć luźniejszy fason. Spódnice to samo: dopasowane (nie obcisłe!) w talii i rozszerzające się od bioder w dół. Pokazuj łydki, dekolt i talię, które są twoimi atutami. Masz, dziewczyno szczęście. Taka figura (przy takim wzroście) to rewelacja.
      A z ciekawości, ile masz w udach? Bo może one naprawdę nie są wcale masywne, tylko tak ci się wydaje. Mam ten sam wzrost, w udach 95 cm, biodra tylko ciut szersze i nigdy te uda się jakoś w mojej sylwetce nie rzucały w oczy. Może dlatego, że jestem wysoka, mam wąską talię i szerokie ramiona, które równoważą masywny dół (niestety, Matka Natura poskąpiła mi w cyckach, za to zaszalała w łydach ;). Ciesz się babeczko, z takiej świetnej figury!
      • enith Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 17:05
        I jeszcze jedno. Wrażenie ogólnej masywności sylwetki może potęgować spory biust. Kobieta ze sporym biustem i pełnymi udami, jeśli nie podkreśla talii, wygląda jak klocek na szczupłych łydkach. Miałam okazję obserwować to zjawisko u mamy mojego eks, kobiety z fenomenalną figurą, z opisu bardzo podobną do twojej, nawet wzrost się zgadza, której cuda z sylwetką wyczyniał zwykły pasek, podkreślający szczupłą talię. Bez paska, np. w t-shircie kobitka wyglądała na 20 kilo więcej, choć, jak piszę, sylwetkę miała, jak marzenie. Zawsze więc noś pasek, albo podkreślaj talię w inny sposób. Inna sprawa, że ciężko jak diabli kupić w Polsce bluzkę, że o żakiecie czy kurtce nie wspomnę, które szyte są na pełne biusty i szczupłe talie :-/
      • susan_atkins Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 11:54
        Mam ten sam wzrost, w udach 95 cm, biodra tylko ciut sze
        > rsze i nigdy te uda się jakoś w mojej sylwetce nie rzucały w oczy.

Masz więcej w udach niż ja w biodrach :(
    • samuela_vimes Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 17:11
      takie spodnie

https://bi.gazeta.pl/im/6/5575/z5575046X.jpg

Tu masz jeszcze hop!

• po-trafie Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 24.04.12, 18:57
        Pragne!

Skad te spodnie?
    • grassant Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 19:49
      pończoszki zalóż
    • wicehrabia.julian Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 19:51
      patronka.slonka napisała:

> Witam i proszę o poradę.
      > Mam 175 cm wzrostu, proporcjonalną budowę ciała, tj pełny biust (75G), wcięcie
      > w talii oraz szerokie biodra. Moim problemem są te szerokie biodra i masywne ud
      > a. Do tego moje nogi od kolana w górę są grube, więc spódnice / sukienki wchodz
      > ą w grę tylko o długości do kolana, natomiast łydki mam szczupłe. Mam lekko wys
      > tający brzuszek.

chcesz maskować otyłość zamiast przestać się obżerać, czego to ludzie nie wymyślą...
      • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 11:34
        wicehrabia.julian napisał:

> chcesz maskować otyłość zamiast przestać się obżerać, czego to ludzie nie wymyś
        > lą...

Pi...licie Hipolicie.
    • moonogamistka Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 19.04.12, 22:48
      Mam taka przyjaciolke. Normalny piekny biust, ladna talia, a potem "gruszka".
      I Zobaczylam ja w spodnicy o kroju A. Wygladala tak seksownie, ze szlam za nia i sie zachwycalam:-)
      Wygladala BOSKO!
    • grassant Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 13:08
      weź je szeroko i unieś tyłek. będzie dobrze!
    • wez_sie pytanie 20.04.12, 13:14
      a masz tak, ze nogawki we wszystkich spodniach masz wytarte od wewnetrznej strony na wysokosci ud?
      • headvig Re: pytanie 20.04.12, 13:38
        tak dziewczynę tu wszyscy zjechali, że już pewno na to pytanie ci nie odpowie...
        • patronka.slonka Re: pytanie 20.04.12, 14:01
          wez_sie, jesteś na pewno strasznym brzydalem, do tego o paskudnym charakterze (to na pewno), dlatego ty, jak i ta cała lady zgaga i wam podobni, sobie tutaj ulewacie. Jesli o mnie chodzi, bardziej mnie to bawi niż rusza.
          Nie mam wytartych spodni w kroku/udach, nie musze mieć wszyswanych łat, ani metalowych nici używać, hahahah!
          Ogólnie się sobie podobam, mam delikatną urodę, jestem zadbana. A co najważniejsze: jestem świadoma własnych słabych i mocnych stron. Troszkę się zajęłam dzieckiem ostatnio, dlatego też i się, można powiedzieć, zapuściłam. Ale ćwiczę, zaczęłam ograniczać jedzenie. Na pewno nie dam się zwariować.
          A odpowiadając na pytania milusińskich: tak, chcę zakryć mankamenty zamiast sie odchudzić. Dasz radę to jakoś strawić? Lubię siebie, swoje piersi, twarz, włosy, mniej lubie uda ale też daję radę z tym żyć.
          Pozostałym osobom dziękuję za rady. Byłam dzisiaj tak na szybko w galerii, weszłam do reserved i top-secret, ale nic ciekawego nie ma oprócz sztampowych t-shirtów i sukienek bombek. No trudno, będę szukała dalej.
          • wez_sie Re: pytanie 20.04.12, 14:11
            potwierdzam - jestem brzydalem o podlym, czy tam paskudnym charakterze
            ale za to mam piekne uda, a ty nie :/
            • patronka.slonka Re: pytanie 20.04.12, 14:13
              wez_sie napisał:

> potwierdzam - jestem brzydalem o podlym, czy tam paskudnym charakterze
              > ale za to mam piekne uda, a ty nie :/

ja też mam piekne, nigdzie nie napisałam że nie. Są gładkie, jędrne, tylko w proporcjach są większe niż powinny.
              Do tego jestem ładna - ty wiesz, że porównują mnie do Charlize Theron?? Serio serio! Więc jednak wypadasz blado. Mścij się dalej.
              • wez_sie Re: pytanie 20.04.12, 14:16
                charlize? yhm...

https://farm5.staticflickr.com/4015/4299219317_4186da90b4.jpg
                • wez_sie Re: pytanie 20.04.12, 14:19
                  jest tez w neglizu:
                  https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcStsGxjVQvJvZzq2_kRZXHa4KK7sdEeX2cgk6uj0FpcyZ8qz8_OPWjx-lpe
                  • patronka.slonka Re: pytanie 20.04.12, 14:23
                    www.dailymakeover.com/hairstyles/all_womens_looks/charlize_theron_mar_27_2010?tid_ref=161
                    Bardziej do tej wersji jestem podobna. Ale całkiem dobrze się wkrecasz, jeszcze za mało doprawione to było zjadliwym komentarzem.
                    • wez_sie Re: pytanie 20.04.12, 14:32
                      no to piekna jestes
                      zazdroszcze, serio
    • lonely.stoner Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 14:12
      niech mi ktos objasni- jak to mozliwe ze ktos ma wciecie w talii i jednoczesnie wystajacy brzuch???? jak ma sie wystajacy brzuch to znaczy ze trzeba schudnac, a to ' wciecie w talii' o ktorym mowa to podjerzewam sa te tzw. schaby ktore wyrastaja na biodrach jak sie jest zbyt otluszczonym i faktycznie sa proprocje miedzy biodrami a talia hahaha.
      • wez_sie Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 14:19
        skad w tobie tyle nienawisci?
        • lonely.stoner Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 14:21
          wez_sie napisał:

> skad w tobie tyle nienawisci?

? jakiej nienawisci? pytanie zadalam bo mi jakos wyobraznia szwankuje :D
          • wez_sie Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 14:33
            szwankuje od jarania!
        • timetotime Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 14:22
          I kto to mówi! Czołowy hejter tego forum :).
      • patronka.slonka Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 14:27
        lonely.stoner napisała:

> niech mi ktos objasni- jak to mozliwe ze ktos ma wciecie w talii i jednoczesnie
        > wystajacy brzuch????

jak patrzysz na mnie z przodu lub z tyłu, to mam wcięcie. Jak spojrzysz z boku, widać lekko odstający brzuch.

>jak ma sie wystajacy brzuch to znaczy ze trzeba schudnac,

trzeba? bo co? ja nie piszę, że nie potrafię, nie mogę schudnać. Nie proszę o ocenę sylwetki, tylko o RADĘ jak się ubierać.

> a to ' wciecie w talii' o ktorym mowa to podjerzewam sa te tzw. schaby ktore w
        > yrastaja na biodrach jak sie jest zbyt otluszczonym i faktycznie sa proprocje m
        > iedzy biodrami a talia hahaha.
        >
        hahahaha, kolejna prostolinijna istota. Oczywiście ideał chodzący. Nie mam żadnych schabów, zwariowałaś? Górę w sieciówkach noszę 42, a dzianinowe czy też uciągliwe rzeczy to i nawet 40. Wiec jak przy moim wzroście mam mieć schaby? Mam brzuch po dziecku, kobito!
        • wez_sie pokaz fotke 20.04.12, 14:33
          uwazam ze powinnas pokazac fotke
          • patronka.slonka Re: pokaz fotke 20.04.12, 14:37
            wez_sie napisał:

> uwazam ze powinnas pokazac fotke

uważam, że powinieneś popracować nad technikami manipulacji i wywierania wpływu.
            • wez_sie Re: pokaz fotke 20.04.12, 14:42
              przelam wstyd
              • patronka.slonka Re: pokaz fotke 20.04.12, 14:43
                ależ ja się nie wstydzę absolutnie! po prostu nie zwariowałam...;-)
                • wez_sie Re: pokaz fotke 20.04.12, 15:00
                  oj tam
                  tydzien temu jedna wrzucila nawet z karteczka, bo nie wierzylem, ze to jej foto.
        • lonely.stoner Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 14:43
          rozmiar 40 czy 42 to jest kawal baby.
          Podejrzewam ze albo zaczniesz akceptowac to ze jednak jestes troche jednak wieksza niz przecietna kobita, albo bedziesz sie irytowac ze jak to mozliwe ze na kolezanke co wyglada szczuplej twoja kurtka jest zbyt ciasna??
          Poza tym zeby zgrabnie wygladac to trzeba miec zachowane proporcje, a skoro tych nie ma, to przynajmniej ten brzuch zrzucic i juz mozna pokombinowac. Skoro tak jak twierdzisz masz problem z masywnymi udami to sie przyjrzyj takim paniom ktore slyna z masywnej figury w tym miejscu (ale niestety one wszystkie nie maja brzucha albo nosza gorsety?) mam na mysli JLo, Kim Kardashian, Beyonce, Rihanne, Nigelle Lawson, etc.
          • patronka.slonka Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 14:45
            Akceptuję to, że jestem większa od innych. I przyznaję rację, powinnam zrzucić brzuch, dlatego ćwiczę. Co do reszty, to chyba mnie nie stać na takie błyskotki i ubrania jak wymienione ;-) Nie chodzę w szpilkach poza tym. Ale dzięki, zapoznam się z garderobą tychże.
          • lonely.stoner przyklady: 20.04.12, 14:49
            nie chodzi mi o stroje tylko o typ sylwetki :) potem sobie wejdz na jakies plotkarskie strony i poobserwuj w co sie ubieraja na co dzien i troche ponasladuj ten styl.

Beyonce
            https://images.starpulse.com/Photos/Previews/Beyonce-060910-0001.jpg

Rihanna
            l.yimg.com/ea/img/-/120112/rihanna_body_confidence_17gsc8f-17gscdf.jpg?x=400&q=80&n=1&sig=.T6Q9tlwQh7WUxL4vrW_Mw--
            Jennifer Lopez
            www.everythingtrends.com/wp-content/uploads/2011/08/Jennifer-Lopez-Bikini.jpg
            • wez_sie Re: przyklady: 20.04.12, 14:52
              ale one wszystkie sa malutkie i maja po 160 wzrostu
              a patronia.słonia ma 175, wiec zawsze bedzie wygladac przy kolezankach jak ich starsza siostra
              • patronka.slonka Re: przyklady: 20.04.12, 14:54
                wez_sie napisał:

> a patronia.słonia ma 175, wiec zawsze bedzie wygladac przy kolezankach jak ich
                > starsza siostra

nie dość żeś podły, to jeszcze czytać nie potrafisz.
                • wez_sie Re: przyklady: 20.04.12, 14:58
                  no to ile masz?
                  i wcale nie jestem podly, wierz?
                  przy blizszym poznaniu okazuje sie ze jestem nawet troche super... :/
              • lonely.stoner Re: przyklady: 20.04.12, 17:09
                d.pa jasia hejterze (moze pomysl nad zmiana nicka hehe)
                Beyonce: 170cm, Rihanna 173 cm, JLo 165cm (najnizsza).

I do tego kazda i tak wklada szpile.
                • wez_sie Re: przyklady: 23.04.12, 09:47
                  > d.pa jasia hejterze (moze pomysl nad zmiana nicka hehe)

no preciez mialem, to mi go zablokowali
    • niegrzesznick kabrio? 20.04.12, 14:50
      Mozna na przyklad kupic kabriolet, wlosy beda lekko powiewac a dol bedzie zakryty.
      • ursyda Re: kabrio? 21.04.12, 17:58
        :D
    • annajustyna Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 20.04.12, 18:44
      Spodnica w ksztalcie A i dzinsy rozszerzane lekko od kolan (bootcut). Podkreslaj koniecznie talie. Cuda dzialaja tez spodnie materialowe w tym samym kolorze co buty.
    • asiu_3 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 21.04.12, 14:15
      Schudnac. Taki rozmiar nie jest zdrowy.
    • gulcia77 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 22.04.12, 17:30
      Yyyyy, no zrozumiałabym ten post, gdyby wątkodawczyni nosiła rozmiar 56, ale 44???!!!! Czy was dziewczyny pogięło? 44 to jest normalna kobita :D
      • asiu_3 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 22.04.12, 18:23
        normalna kobieta? chyba zartujesz
        • gulcia77 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 09:39
          34 i 50 (rozmiarowo) to nie są normalne kobiety - w sensie nadwaga/niedowaga. Ale to co pomiędzy, to się różnorodność nazywa :) Nie ma matrycy, że każdy musi mieć tyle a tyle i nic ponadto :) Więcej tolerancji :D
          • lady-z-gaga Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 10:35
            Gdzie Ty tu widzisz brak tolerancji?
            Kobieta z tyłkiem w rozmiarze 44 pyta się, jakie dżinsy ma kupić. Bo ona lubi nosić i chciałaby wyglądać lekko, i jeszcze żeby uda wyglądały przy tym na szczuplejsze. :D
            Niech sobie każdy żyje z takim rozmiarem, z jakim jest szczęśliwy, nic nikomu do tego.
            Ale niech nie oczekuje rzeczy niemożliwych - gruby tyłek będzie grubym tyłkiem, dopóki nie schudnie. Można mieć albo rozmiar 44, albo wyglądać lekko i zgrabnie ( w innym rozmiarze).
            Czy dla Ciebie też to nie jest jasne i będziesz wszystkim zarzucać frustrację i zawiść, tak jak autorka? :D
            • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 11:02
              lady-z-gaga napisała:

> Kobieta z tyłkiem w rozmiarze 44 pyta się, jakie dżinsy ma kupić. Bo ona lubi n
              > osić i chciałaby wyglądać lekko, i jeszcze żeby uda wyglądały przy tym na szczu
              > plejsze. :D [...]
              > Ale niech nie oczekuje rzeczy niemożliwych - gruby tyłek będzie grubym tyłkiem,
              > dopóki nie schudnie. Można mieć albo rozmiar 44, albo wyglądać l
              > ekko i zgrabnie ( w innym rozmiarze).

Słyszałaś o tym:
              1. że czerń wyszczupla?
              2. że w zależności od tego, czy pasy na spodniach są pionowe czy poziome to optycznie te same nogi są szczuplejsze lub wręcz przeciwnie?
              3. Jak sądzisz, co jest powodem lub tylko skutkiem rozjaśniania jeansów na środku nogawek?
              4. Jak sądzisz, co jest powodem wszywania w sukienkach, czy strojach kąpielowych ciemnych elementów na wysokości talii?
              • susan_atkins Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 11:48
                Ale jak zdejmiesz z siebie tą czerń i pasy oraz inne maskujące ciuchy, to nadal zostają Ci masywne uda, czy wielki tyłek :(
                • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 12:12
                  susan_atkins napisała:

> Ale jak zdejmiesz z siebie tą czerń i pasy oraz inne maskujące ciuchy,
                  > to nadal zostają Ci masywne uda, czy wielki tyłek :(

JA?!
                  Nie mam ani jednego ubrania w pasy, i ani jednego które możnaby nazwać maskującym.
                  Zdaje się, że ani nie wiesz do kogo piszesz ani nie wiesz o czym piszesz... :(
                  • susan_atkins Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 12:23
                    Sry :( NIe miałam na myśli Ciebie, przecież nie wiem jak wyglądasz. Chodzi o to, że można wydziwiać z wyszczuplającymi ubraniami, ale problem i tak pozostaje po rozebraniu się.
                    • six_a Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 12:34
                      >ale problem i tak pozostaje po rozebraniu się.
                      bardzo ciekawe problemy masz.
                      naprawdę.
                    • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 13:04
                      susan_atkins napisała:

> Sry :( NIe miałam na myśli Ciebie, przecież nie wiem jak wyglądasz. Chodzi o t
                      > o, że można wydziwiać z wyszczuplającymi ubraniami, ale problem i tak pozostaje
                      > po rozebraniu się.

Chodzi o to, że:
                      1. piszesz do mnie, a potem twierdzisz, ze nie mnie masz na myśli.
                      2. ani nie wiesz jak ja wyglądam ani jak wygląda autorka wątku, wiesz tylko, że wg niej ma masywne uda
                      3. tu w ogóle nie chodzi o to czy ma masywne uda, tu chodzi o zupełnie inny problem.

I owszem, domyślam się, że przez niedokładne czytanie/pisanie pomyliłaś mnie z autorką wątku, domyślam się również, że ta niedokładność jest powodem tego, że piszesz nie o problemie autorki.
                      Uprzejmie przypominam, że problemem autorki jest problem wszystkich albo conajmniej więkoszości kobiet: jak sie ubrać, żeby dobrze wyglądać (jedno schować a inne uwypuklić).
                      • six_a Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 13:09
                        aaaale Ty to się czepiasz normalnie gorzej niż ja;)

drugiej osoby użyła jako środka, nie spotkałeś się z tym nigdy: no i jedziesz stary i wyłazi ci baba prosto pod koła, to dajesz po hamulcu i tak dalej.
                        • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 13:43
                          SIX_A ! DWÓJA ZA PODPOWIADANIE, JUTRO Z MATKĄ DO SZKOŁY! ;)
                          I jeszcze mi tu jakieś szowinistyczne zachowania kobiet na ulicy wypisuje!!! :)

A serio: trele morele z tą formą to najmiej ważne, istotne, że zaczęła pisać nie na temat.
                          • six_a Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 13:46
                            :)
                            wątek miał temat: jak się ubrać, a teraz się okazuje, że prawdziwy problem występuje po rozebraniu, a wogle 34 nie istnieje, tak że widzisz, temat nie ma żadnego znaczenia;)
                            jest tylko podnietą do wywnętrzeń, co tam komu na duszy leży;)
                            • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 22:34
                              six_a napisała:

> wątek miał temat: jak się ubrać, a teraz się okazuje, że prawdziwy problem wyst
                              > ępuje po rozebraniu,

Nie okazuje się tylko kilka osób chciało błysnąć i to powinno się ciąć.

> jest tylko podnietą do wywnętrzeń, co tam komu na duszy leży;)

I to trzeba punktować.
              • lady-z-gaga Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 12:02
                > Słyszałaś o tym:
                > 1. że czerń wyszczupla?
                > 2. że w zależności od tego, czy pasy na spodniach są pionowe czy poziome to opt
                > ycznie te same nogi są szczuplejsze lub wręcz przeciwnie?
                > 3. Jak sądzisz, co jest powodem lub tylko skutkiem rozjaśniania jeansów na środ
                > ku nogawek?
                > 4. Jak sądzisz, co jest powodem wszywania w sukienkach, czy strojach kąpielowyc
                > h ciemnych elementów na wysokości talii?

Słyszałam i widziałam.
                I nadal twierdzę, że dżinsy w rozm. 44 są po prostu wielgachne i żadne paski im nie pomogą :P
                • urko70 Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 12:17
                  lady-z-gaga napisała:

> > Słyszałaś o tym:
                  > > 1. że czerń wyszczupla?
                  > > 2. że w zależności od tego, czy pasy na spodniach są pionowe czy poziome
                  > to opt
                  > > ycznie te same nogi są szczuplejsze lub wręcz przeciwnie?
                  > > 3. Jak sądzisz, co jest powodem lub tylko skutkiem rozjaśniania jeansów n
                  > a środ
                  > > ku nogawek?
                  > > 4. Jak sądzisz, co jest powodem wszywania w sukienkach, czy strojach kąpi
                  > elowyc
                  > > h ciemnych elementów na wysokości talii?
                  >
                  > Słyszałam i widziałam.
                  > I nadal twierdzę, że dżinsy w rozm. 44 są po prostu wielgachne i żadne paski im
                  > nie pomogą :P

Jeżeli słyszałaś i nawet widziałaś to powinnaś wiedzieć, że ta sama osoba w zależności od ubrania może wyglądać szczuplej lub grubiej. Nikt tu nie mówi czy dane spodnie są duże czy małe.
          • amandaas Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 11:11
            EEEJ! Ja mam rozmiar 34 i ani widu ani słychu niedowagi! BMI mam 20, do a niedowaga jest od 18,5! Takze jest to normalny zdrowy rozmiar, czego nie można powiedziec jednak o rozmiarze 44...
            • simply_z Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 11:26
              czy ja wiem? kobieta ma 175 cm wzrostu i dosc pelne ksztalty ,mysle ,ze przy takim wzroscie jak najbardziej mozna nosic taki rozmiar 44 i nie byc otyla...34 to dla mnie dosc patykowata chudosc jakkolwiek rozumiem ,ze ktos moze miec takie geny.Mam kilka koelzanek 'baardoz chudych i nie wyglada to ladnie.
              zastanawiam sie jednak co jest gorsze byc chudym i nie moc przytyc czy walczyc z tendencja do nadwagi tak zle i tak niedobrze....
              • alpepe Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 11:45
                nie, nie da się. 175 i r. 40 jest ok.
                Brzuszek po dziecku mnie rozśmieszył.
                • simply_z Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 12:14
                  a jak ktos mial cesarke? wydaje mi sie z,e wtedy ten brzuch moze sie jakos rozciagnac i zwiotczec ,nie znam sie na tym .
            • kalllka Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 12:07
              nie wiem jak mozna slychu ( do a) niedowage zmierzyc
              ale jesli brakuje ci tylko 1.5 (kg?) to oczywistym staje sie brak rozwagi ( i logiki) wypowiedzi:
              "Takze jest to normalny zdrowy rozmiar,czego nie można powiedziec jednak o rozmiarze 44..."

sprawdz moze swoj index glikemiczny amandasso bo wyraznie ktos ci zalega na watrobie

• susan_atkins Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 11:45
            > 34 i 50 (rozmiarowo) to nie są normalne kobiety - w sensie nadwaga/niedowaga.

Rozmiar 34 (XS) nienormalny? Przecież jest dostępny w każdym zwykłym sklepie, w przeciwieństwie do rozmiaru 50!
            A jak to jest z rozmiarem 44 - czy to jest aż XXL? :(
    • wez_sie 44 to super rozmiar 23.04.12, 11:50
      dla meskiego buta.
      mihihihihi
    • crystalcityonline Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 23.04.12, 13:59
      Ja proponuje jednak rurki i tuniki :) wg mnie to wyszczupla uda:)
      • krakowskim_targiem Re: Jak zamaskować masywne uda, dodać lekkości? 10.05.12, 11:05
        rurki? to chyba wyłącznie w połączeniu z tuniką. ja jednak postawiłabym na luźne, lejące spodnie, coś tego typu. do tego spokojnie jakaś obcisła góra i nawet najbardziej 'udziasta' kobieta będzie wyglądać lekko :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka