Gość: Ewa Re: uwazaj na tego Araba IP: *.ras.ccs.cantv.net 05.07.04, 14:38 Jesli Arab mysli o Tobie powaznie,to bierze slub z Toba w swoim kraju.Tylko taki slub oni uznaja za wazny.Znam historie Polki,ktora wziela slub cywilny,a nawet koscielny w Polsce z Syryjczykiem,ktory po pewnym czasie stwierdzil,ze ten slub dla niego nie ma znaczenia ani tez dla jego rodziny.Musi byc potwierdzony ich slubem.Gdy malzenstwo wyjechalo do innego kraju-i to nawet nie arabskiego,po prostu do kraju,w ktorym mieszka rodzina araba,ten wraz z poparciem wuja,zostawil polska legalnie poslubiona zone na ulicy.I zaczal zyc z siostra wujeczna,czyli corka wuja.Wiec dziewczyno,nie zawracaj sobie glowy tym arabem,bo on -jesli nie zrobil nic zebys byla przedstawiona swojej rodzinie-nie traktuje Cie powaznie.Pamietaj-jesli jeszcze o tym nie wiesz,ze oni maja "uswiecony" zwyczaj zenic sie z corkami swoich wlasnych wujow lub ciotek!I to wlasnie te siostry wujeczne-cioteczne sa dla nich kobietami godnymi szacunku i opieki.Uwazaj,prosze Cie.Wiem ,ze jestes zakochana.Ale jednak to inna mentalnosc,falszywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re:polecam "Tylko razem z córką" , IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.07.04, 18:37 polecam Ci film nakręcony na podstawie prawdziwych wydarzeń jakie miały miejce w życiu pewnej zakochanej amerykanki i zamerykanizowanego araba (wzięli ślub), człowiek ten - arab studiował medycyne w usa , tam też pracował jako lekarz , jednak po 15 latach życia=sielanki w usa zdecydował że wraca do ojczyzny razem z amerykańską żoną i córką. i dopiero tam na miejscu pokazał swoja druga twarz . jest też książka pod tym samym tytułem "Tylko razem z córką". kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab Re: ślub z Arabem za granicą IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 06.07.04, 09:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=7909376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. W DANII IP: *.adsl.hansenet.de 27.07.04, 16:14 nie chce mi sie czytac co tam dalej napisane, wiec nie wiem czy padnie moja propozycja, jesli jestescie w niemczech to wybierzcie sie do Danii, tak zrobila moja znajoma, ktora planuje slub ze swoim mezczyzna, ktora pochodzi z ghany, w niemczech straszne siupy, bo oczywiscie wszyscy ich podejrzewaja o scheinehe i traktuja jak ostatnio smiecie... pojechali do danii do pierwszego wiekszego miasteczka i od razu bez problemu dostali termin, slub 20 sierpnia, powodzenia zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aretse11 Re: ślub z Arabem za granicą 27.07.04, 19:00 mam wielu przyjaciol Arabow..i ci ,ktorzy mieszkaja juz jakis czas w Pl potrafia sami o sobie mowic..ze traktuja kobiete miedzy kotkiem a pieskiem..a jak jest zona to juz zamknieta..ich..i nie ma takiej wolnosci..Wierze,ze Twoj to fajny facet..ale wierz mi..oni sie nie zmieniaja-jak sa w Europie to tylko sie dostosowuja..wiec nie wyjezdzaj z nim nigdy do niego..bo naprawde czar prysnie..Wierz mi..mialam duzy kontakt z ich religia,kultura..nie daj sie namowic..na mieszkanie w jego kraju..bo wszystko sie zmieni..nacisk rodziny,spoleczenstwa..a poza tym oni maja gleboko zakorzenione pewne przyzwyczajenia ,tradycje..Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś