Gość: Pomyłka Re: Tiszerty dla wolności IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.07.04, 18:49 Myślałem, że p. Holland jest mądrzejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LATAWIEC BRAWO IP: *.media4.pl 10.07.04, 19:04 Ludzie albo są kompletnie po***ni w tym kraju, albo ja ich kompletnie nie rozumiem (wtedy oznaczałoby, ze to ja jestem po***ny... właściwie to bez znaczenia). Przecież w tej akcji chodzi o szerzenie tolerancji wobec inności, odmienności innych upodobań (ja mam brązowe włosy, on ma zieloną kurtkę a ona ma czarną skurę, a Zenek nie chodzi do kościoła - wszyscy się przecież czymś różnimy, i co z tego?), a nie dewiacji i zboczeń, jak np. pedofilii. Jest to tzw. zdrowa tolerancja. Cały trick polega na tym, że zdrowa tolerancja ma swoje granice - tolerancja nieograniczona mogłaby ciągnąć za sobą akceptację np. wobec faszyzmu i innych skrajności (w tym zboczeń jak np. pedofilii). Jest to zrozumiałe dla każdego rozsądnie myślącego i średnio inteligentnego człowieka. Z postów, które przeczytałem wnioskuje natomiast, że ludzie stawiają w jenej linii np. nie chodzenie do kościoła i bycie pedofilem (teksty w stylu "wyślijcie do więzienia Anrzejowi S. koszulkę "Jestem pedofilem" ") - kompletny brak kumacji dla zagadnienia, albo jakieś straszne ograniczenie mentalne... nie wiem czym to jest spowodowane... Właściwie jestem zażenowany, że muszę tłumaczyć ludziom takie żeczy... ale na głupotę nie ma lekarstwa... Popieram tę akcję. W moim stosunkowo dość krótkim życiu już zdążyłem się przekonać, że jeżeli próbujesz coś robić na rzecz szerzenia tolerancji w tym kraju, to zosatajesz upolityczniony, zmieszany z błotem, dowiadujesz się, że jesteś ukrytym komuchem (w najlepszym wypadku lewakiem), tudzież nomen omen Żydem, popierasz zbrodnie Saddama etc... ale nie ważne jak bardzo ludzie zgnoją ciebie i to co robisz - WARTO TO ROBIĆ, bo zawsze są jakies pozytywne efekty. Trzeba być po prostu przygotowanym na to, ze zostaniesz obrzucony błotem i mieć to gdzieś, bo ludzie którzy cie oczerniają nie są warci pogardy... Najlepszego, pozdrawiam. California Uber Alles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: BRAWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:04 > granice - tolerancja nieograniczona mogłaby ciągnąć za sobą akceptację np. > wobec faszyzmu i innych skrajności (w tym zboczeń jak np. pedofilii). Jest to Homoseksualizm to też zboczenie (oczywiście pedofilia jest przestępstwem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem normalny Re: Tiszerty dla wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 19:07 Szczególnie spodobała mi sie dyplomacja Najsztuba "JESTEM GEJEM ?Mogę założyć taką koszulkę, ale nic więcej istotnego nie mogę dla was zrobić. Geje i lesbijki, macie prawo czuć się wyśmiewani, dyskryminowani i marginalizowani. Namawiam - przestańcie chować się po kątach i po klubach.? - PIOTR NAJSZTUB, REDAKTOR NACZELNY ?PRZEKROJU?" oj prowokator z tego "Najsztubka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: Tiszerty dla wolności IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.07.04, 19:08 Szczuka ma okres. Koszulka dla gejów: Mam sraczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: Tiszerty dla wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 15:11 Szowinistyczna swinia. Tak objawia sie brak tolerancji dla kobiety tylko z powodu ze kobieta ma okres. Ja bym chciała taka koszulke jest słodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01boryna Popieram Andrzeja S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 19:54 Popieram Andrzeja S., Samson Forever, Samson Rulez, Każdy Ma Prawo Do Orgazmu, Nawet Samson. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01boryna Islam to zaraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 19:58 Islam to zaraza, Dobry islamus to martwy islamus, Zabiłbym jakiegoś komucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01boryna Re: Tiszerty dla wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:03 Mam rozchlapany odbyt, bo jestem gejem, Krwawię z odbytu - gej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivian Darkbloom Ludzie skąd w was tyle nietolerancji? IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 10.07.04, 20:04 Jak widać taka akcja jest potrzebna... Najpierw o plusach - uważam, ze tiszerty wywołają debatę, która w naszym kraju jest niezbędna. Wydaję mi sie, ze podstawą tolerancji jest dialog, bo nieuchronnie przekonamy się, że ten "obcy/inny/..." jest takim czlowiekiem jak my i nie trzeba sie bo bać. (dowodem chociażby dzisiejszy reportaż w Wysokich obcasach o związkach lesbijskich). Teraz minusy - uważam, że fanatyków pielęgnujących swoje uprzedzenia ta akcja nie przekona, wręcz przeciwnie (widac to na forum) Ale z tymi ludzmi (chyba) już nic nie mozna zrobić. Akcja jest jednak szansą dla tych, którzy stawiają pierwsze kroki na drodze wyrwania sie ze stereotypów, zaczynają mieć jakieś wątpliwości , myślą "może nie jest tak jak dotąd uważałem". Ja też mam jedną wątpliwość dotyczącą akcji - czy, przykładowo, jakiś bezrobotny, czy osoba chora na AIDS nie pomyślą o osobie noszacej koszulkę: "Co ty naprawde wiesz o mojej sytuacji? To nie jest autentyczne. Ty swoją koszulkę możesz w każdej chwili ściągnąć. OK, manifestujesz swoje poglądy, walczysz o tolerancję, to dobrze, ale dla mnie moje bezrobocie to nie jest kwestia ideologiczna, tylko tragedia, część mojego życia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Ludzie skąd w was tyle nietolerancji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:21 Gość portalu: Vivian Darkbloom napisał(a): > Jak widać taka akcja jest potrzebna... Najpierw o plusach - uważam, ze tiszerty > > wywołają debatę, która w naszym kraju jest niezbędna. Wydaję mi sie, ze > podstawą tolerancji jest dialog, bo nieuchronnie przekonamy się, że > ten "obcy/inny/..." jest takim czlowiekiem jak my i nie trzeba sie bo bać. Widzisz tolerancie, normalnego człowieka nie obchodzi to czy ktoś jest homo czy nie. Natomiast może go już drażnić sfiksowany pedał na paradzie z gołym tyłkiem na wierzchu. Nie pozwolimy jednak napewno, aby tolerant wciskał naszym dzieciom w szkołach naukę, według której mizdrzenie sie dwóch facetów do siebie jest czymś normalnym (czego domagają się różne krzykliwe organizacje pod wezwaniem towarzyszki Jarugi-Nowackiej). > (dowodem chociażby dzisiejszy reportaż w Wysokich obcasach o związkach > lesbijskich). Heh, Wysokie Obciachy nie są już w stanie pisać o niczym innym jak tylko o zboczonych związkach.... Co do samej akcji - to zwykły debilizm. Przełknij ślinę i sobie to powiedz. Zwykły debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Ludzie skąd w was tyle nietolerancji? 10.07.04, 20:24 Wyobraź sobie, że gdy przeglądałem napisy i sprawdzałem jakie uczucie we mnie wywołuje wyobrażenie , że to ja publicznie je demonstruje to chyba "Jestem bezrobotny" wywołało mój największy opór. Spróbowałem zrozumieć dlaczego. (Był duży teks - wyszło, że się wymądrzam - usunąłem go) Ja najbardziej boję się litości a zauważyłem, że przyznać się do słabości znaczy otrzymać litościwy zwrot z komentarzem dla mojego nieszczęścia. Akcja jest potrzebna. Ja często byłem nieakceptowany i cieszę się z każdego gestu, który może sprawić, że ludziom trochę innym od reszty będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOGO TO OBCHODZI!! Re: Tiszerty dla wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:24 "Nie chodzę do kościoła" NIE DZIWI NIC!!! TYLKO TYLE POTRAFISZ!!! GDYZ TWOJE FILMY TO TOTALNA POMYLKA,KICZ!!!?? ZROB COS DLA KINEMATOGRAFII: PRZESTAN LUDZIOM OBRZYDZAC KINO!A WIEC NIC NIE ROB-PROSZE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Tiszerty dla wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:53 Uważam, że to świetny pomysł. Mam nadzieję, że znajdą się chętni (poza osobami publicznymi), którzy będą nosić takie koszulki. Ja sam na pewno taką kupię i będę nosił! Zachęcam do tego wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak Re: Sprostowanie!Powinno byc JESTEM PEDALEM IP: *.chello.pl 10.07.04, 21:39 A nie gejem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robet Re: Tiszerty dla wolności IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 10.07.04, 22:18 Jeste przeciw i nawet za... przeciw konspirze towarzyszacej naszemu zyciu (co to znaczy jestesm zydem leslbijka mam okres, mam aids ??) to jest nasze zycie, kazdego z nas i nie ma znaczenia kto kim jest i czy jeszt chory, jaki i kogo kocha... ilu z nas zna ludzi chorych, homoseksualistow, innej narosowosci? zapewnie niewielu... bo nie mowia tego otwatrcie: ale za razem przeczy to wszelkim teoriom o zboczeniach, wrogiej robocie, abenturze itp.... a jestem za gdyz wreszcie normalniejemy... a poza tym powiem Wam, ze mam znakomnych Murzynow i sa to tacy sami Ludzie... identyczni, no oze lepiej graja w kosza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Tiszerty dla wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 22:23 I mają niższe,śregnio o 16 punktów, IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Tiszerty dla wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 22:37 Ja też mam "tiszerta" z napisem. To modlitwa do Świetego Michała Archanioła. Polecam wszystkim. Nawet jeśli nie wierzysz. To jest dopiero prowokacja! To, że Agnieszka Holland nie chodzi do Kościoła to nawet lepiej. Dla Kościoła,oczywiscie, bo jej już nic nie pomoże. Co do Kazimiery Szczuki... Aż tak się menstruacja rzuciła jej na mózg? I na artykulację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześladowany Chodzę do Kościoła IP: *.neting.com.pl 10.07.04, 22:53 I jestem dyskryminowany w dyskursie publicznym. Pełne prawa dla katolików ! Dlaczego są ośmieszani przez media ? Czy wreszcie można nas tak samo respektować jak mniejszości seksualne ? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Chodzę do Kościoła 10.07.04, 23:15 rozumiem że to jest dowcip. eh, i tak mało śmieszny. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
budyn38 Re: Chodzę do Kościoła 10.07.04, 23:23 Przeciez to nie dyskryminacja ! To, że ktoś nosi koszulke z napisem "nie chodzę do kościoła" pokazuje swój własny stosunek do religii katolickiej, lub swoją tolerancję dla takich poglądów u innych ! To nie atakuje np. Ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Chodzę do Kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 10:01 Zdecyduj się bydyń co jest dyskryminacją. Noszenie koszulki z napisem nie cierpie pedałów, spowodowałoby od razu agresje i nazwanie człowieka homofobem. To jak to w końcu jest z tą tolerancją? Po drugie tylko głupiec nie widzi że to jest bezczelna prowokacja i próba osmieszenia Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Chodzę do Kościoła 11.07.04, 10:19 kościołowi katolickiemu w polsce ośmieszać się nie trzeba pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Chodzę do Kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 11:44 To dzięki Bogu twoje zdanie. Osmieszają go przede wszystkim tacy popaprańcy jak ty, zapewne ochrzczeni, po komuni sw a może i slubie a na końcu zebrzący o księdza na pogrzebie. Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Chodzę do Kościoła 11.07.04, 12:48 ochrzczony, po komuni świętej (dostałem koparkę lego technic:)), ale od zawsze ateista. coż błedy młodości, od ośmiolatka raczej ciężko wymagać by zdawał sobie sprawę co to komunia, a na chrzest to w ogóle mało kto ma wpływ. mam jednak swój rozum i z katolikami nie lubię być kojarzony. jeśli mówimy o samych wyznawcach, którzy przynoszą wstyd swojemu wyznaniu, to byłbyś dobrym przykładem. choć może nie.. znam wielu mądrych katolików, ciebie nie wiem czy można nawet nim nazwać - wyglądasz mi raczej na przedstawiciela sekty rydzyko-katolickiej, która to z oficjalnym katolicyzmem niewiele ma wspólnego. a jeśłi chodzi o sam kościół, to ośmiesza się sprawami typu np. abp. paetza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Chodzę do Kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 13:42 Zakładam się że na twoim pogrzebie ateisto będzie ksiądz!!! I to jest żenujące. Mam nadzieje że przejzysz kiedys chłopie. A w sprawie petza to osmieszył sie on a nie Kościół. Rozbawiłes mnie zaliczeniem do sekty Rydzyka:) A o mój katolicyzm nie musisz się martwic Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Chodzę do Kościoła 11.07.04, 13:46 no cóż, poglady z o.dyrektorem bardzo zbierzne, nie ma się co śmiać, misiu:) nawet jeśli na moim pogrzebie będzie ksiądz, to na pewno nie na moje zaproszenie:). poza tym wolałbym być raczej skremowany. Odpowiedz Link Zgłoś
budyn38 Re: Chodzę do Kościoła 11.07.04, 20:43 a jeśłi chodzi o sam kościół, to ośmiesza się sprawami typu np. abp. paetza. Blinski ma rację !A co do samego tekstu na koszulce chodzi tu o hasło dość nonkonformistyczne w Polsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Wyborcza! Opamietaj sie! Co to za chora akcja? IP: *.magma / *.magma-net.pl 10.07.04, 23:10 Czy w 'Wysokich Obcasach' pracuja sami lewacy i "postepowcy" ? Co to jest za chora akcja? Czy rzeczywiscie Polska jest tak rzekomo nietolerancyjnym krajem? Rozumiem,ze plona juz stosy. Skoro za pomoca koszulek mamy walczyc z ludzmi,ktorzy sprzeciwiaja sie "postepowi", to wprowadzcie hasla typu "Jestem zoofilem", "nie chodze do synagogi", "nie podobaja mi sie czarnoskorzy mezczyzni", "jestem morderca,ale wyszedlem za dobre sprawowanie", "nie lubie Wladka Frasyniuka", 'Saddam Hussein to fajny gosc', 'Dekalog do smietnika','Malzenstwa pederastow to prawdziwa przyszlosc','Rodzina i malzenstwo to zniewolenie','samochod prowadze tylko po pijaku' itd. Droga Redakcjo,opamietaj sie! Skoncz z tym lewactwem! W kraju sa zdecydowanie wazniejsze sprawy niz problemy mniejszosci sexualnych. Zainicjujcie akcje majaca na celu np.walke z przestepczoscia! To jest problem i prawdziwe wyzwanie! Odpowiedz Link Zgłoś
budyn38 Re: Wyborcza! Opamietaj sie! Co to za chora akcja 10.07.04, 23:19 Jednym z problemów z przestępczością jest np. to, że podczas Marszu Tolerancji Młodzież Wszechpolska, kibole, dresiarze i trochę nieprzynaleznych do żadnej z poprzednich grup (np.niektórzy metale) rzucali jajkami, kuflami i kamieniami w stronę maszerujących i pobili kilka osób. Jeśli nie zajmiemy się problemem mniejszości seksualnych to będzie coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysemita Re: Wyborcza! Opamietaj sie! Co to za chora akcja IP: *.chello.pl 11.07.04, 05:05 Budyniu problem pedałów i innych zboczeńców jest marginalny(na szczęście jest tego garstka),a tak jak pisze Przemo GW powinna podejmować problemy bandytyzmu i złodziejstwa(które nie są marginalne).Ale wszyscy wiemy że GW jest ŻYDOSKO- LEWACKA więc nie ma o czym mówić Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Wyborcza! Opamietaj sie! Co to za chora akcja 10.07.04, 23:21 i przestępczość, i nietolerancja to ważne polskie problemy. z punktu widzenia konserwatysty, nietolerancja to problem błachy. tyle że gdyby nie było tych głupich postępowców, nie byłoby prawa wyborczego dla kobiet, czarni jeździliby w osobnych przedziałach w autobusach, a być może i czarownice by się paliło. poza tym to nie lewactwo, tylko liberalizm światopoglądowy - który może być częscią składową lewactwa, a może też funkcjonować na spółkę z liberalizmem gospodarczym, czego lewactwem już nie nazwiesz. taki profil ma gazeta (pomijając że na jej łamach może się wypowiadać prawie każdy, z każdego kąta sceny politycznej - o ile jest poważnym rozmówcą), i za to ją lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
budyn38 Re: Wyborcza! Opamietaj sie! Co to za chora akcja 10.07.04, 23:28 i jeśli nie będzie tych postepowców to znowu może sie zdarzyć sytuacja gdy 2- óch policjantów aresztowało całujących sie mężczyzn ?!!! Chore, ale niestety prawdziwe .Ta poza : ja też blinski, ja też :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patton Nadajcie medal Yad Vashem Eichmanowi! IP: *.union01.nj.comcast.net 11.07.04, 02:49 Kiedy widze starego komucha Kaluzynskiego, wyjatkowego brudasa, jak ma na sobie t-shirta symbolizujacego jakas kolejna polska kretynska nagrode, tym razem za ,,tolerancje" to wybucham smiechem. Pamietam jak Zygi opieprzal Filipskiego w 1987 czy 1988 roku za serial o Pilsudzkim i o zamachu majowym. Zygi Kaluzynski za wszelka cene chcial, zeby Filipski powiedzial cos zlego o Pilsudzkim i o Berezie Kartuskiej. Dla wonnego Zygiego nie wazne bylo, ze zyjemy pod wszechwladza poznego Jaruzela tylko wazne bylo jak zle bylo pod Pilsudskim. Kaluzynski zawsze wiedzial komu wejsc w odbyt bez uzycia srodka wslizgowego! Obok zdjecia Kaluzynskiego, czerwonego oprycha, zdjecie tej cioty Jarugi- Nowackiej, ktora pobila mistrzostwo Polski w marnowamiu publicznych pieniedzy. Niech pani Jaruga bedzie laskawie tolerancyjna wobec moich konserwatywnych pogladow i przestanie promowac idee zabijania bezbronnych malenstw. To rownie glupie co brzydkie babsko stalo na czele najbardziej niepotrzebnego i zlodziejskiego resortu w dziejach Polski. Jaruga pokaz osiagniecia! Ale Jaruga woli zakladac jakies koszulki, bo jakis idiota wymyslil kolejna polska bzdurke. A pani Agnieszka Holland wspomina cos o chodzeniu na msze? Pani rezyser, przeciez pani jest najbardziej starozakonna pod sloncem, coz mialaby pani robic na mszy droga pani? Oj, jakie piekne towarzystwo pelne tolerancji. Pewnie od was Szaron wpadl na pomysl muru, w ramach promocji przyjazni dwoch bratnich narodow palestynskiego i zydowskiego. HUCPA i syf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Kane Kazia Szczuka ma go non-stop haha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 02:52 najslabsze ogniwo akcji haha,a akcja rewelacjna, tylko Jarudze cos nie wierze ze jest Arabka, bo by musiala zmienic poglady na tradycjonalistyczne haha. MUNIEK I FRASYNIUK gratulacje! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baks tak w ogole IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.07.04, 03:09 Umieszczenie Zygmunta Kaluzynskiego jako barda wolnosci, u staruszkow, takich jak ja, wywoluje tylo ogromny niesmak (uczucie przeciwne do jakiegolwiek smaku - Henryk E. sie klania). Panie Adamie! Czyzby to co pisal Kaluzynski przy okazji smierci ks. Popieluszki nie powinnismy pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Tiszerty dla wolności-ZAŁOSNE!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 03:13 a moze koszulke -Jestem pedofilem"!!!przeciez TOLERANCJA jest taka fajna...zwlaszcza jak ma mniej niz 15 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszczędny Re: Tiszerty dla wolności IP: 217.153.182.* 11.07.04, 07:42 to rozpusta tyle tych koszulek - wystarczyłby jeden wzór :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszulka Re: Tiszerty dla wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 08:09 Jestem IZABELA JARUGA-NOWACKA, WICEPREMIER swietny napis na tshirt:)nie wiem czy sie wstydzic czy nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww to jest program UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 09:14 "Nia słucham papieża", "nie chodzę do kościoła", "usunęłam ciążę", "masturbuję się", no i oczywiście: "Jestem Żydem" - to przystępnie wyłożony program Uni Wolności. No i dobrze. Z pokrętnych zawijasów Gieremka nie wynikało to tak jasno. Zawsze pozostawała wątpliwość, że może się mylę. Wreszcie Frasyniuk wyłożył kawę na ławę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Ale kupa z tej GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 09:45 Michnik i jego banda już się zatracają do końca. A później pieprzy o Polsce, jej rozwoju, kulturze!!! Oczywiście nie obeszło się bez ruszenia Kościola bo jakże inaczej, swoich ziomków nie ruszył bo byłby antysemitą! A antykleykałem byc dobrze to takie modne! Gnoje Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: to jest program UW 11.07.04, 10:25 gdyby taki był rzeczywiście program uw, to nie miałbym wątpliwości żeby na nich głosować:) (choć żydem nie jestem) hm.. choć i tak nie mam:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ars Re: to jest program UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 11:17 Wymowne jest, że program Unii Wolnosci opublikowany został w dziale "moda na demokrację". Gazeta i UW chcą byc dyktatorami mody. Modny w warszawskich salonach ma być nade wszystko: antykatolicyzm ("nie chodzę do kościoła", "nie słucham papieza"), rozwiązłość obyczajowa ("masturbuję się", "jestem gejem"), żydowskość ("jestem Żydem", "wszyscy Polacy są Źydami"). Najbardziej żałosne jest w tym wszystkim wykorzystywanie naiwności młodych ludzi - bezwiednych ofiar socjotechniki, ktorym ich starsi opiekunowie nieźle mieszają w głowach. To taka polityczna pedofilia. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: to jest program UW 11.07.04, 11:37 naiwność - mówisz. powiedz mi, w jaki sposób ci młodzi ludzie, omamieni w tak perfidny sposób, stracą na tym wyborze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: to jest program UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 11:48 Obudzą się kiedyś z ręką w nocniku blinski ale wtedy będzie juz za późno aby coś zmienić. Spaprają sobie życie przez takich kundli jak ty, promujących różne zboczenia Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: to jest program UW 11.07.04, 12:29 nie chcę cię za bardzo przemęczać, misiu drogi, ale wielcem ciekaw co sformułowanie 'obudzą się kiedyś z ręką w nocniku' mogłoby w tym przypadku oznaczać KONKRETNIE. podobnie jak 'spapreają sobie życie' - co np. się z nimi może stać? pytam, bo właśnie uświadamiam sobie jak niebezpieczny jestem. nie chciałbym nikogo więcej narażać na niebezpieczeństwo, więc powiedz misiu. dla dobra ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: to jest program UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 13:48 Wiem blinski że dla ciebie takie pojęcia jak godność ludzka, szczęscie, miłość, rodzina są zbyt abstrakcyjne abys je zrozumiał albo jedyne na co się stac to myslenie zmysłowe. Paplając się w brudzie sodomi, narkotyków i inhych używek prędzej czy później odkryją pustke jaka za tym wszystkim stoi. Samotność samobójstwa to finisz ich życia. Nie jest to teoria ale życie wielu ośródków które starają się takim ludziom pomagac Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: to jest program UW 11.07.04, 13:59 godność ludzka, szczęscie, miłość? nie, ja nie znam, ale miś który nie cierpi zboczonych pedałów i odmawia im praw, to wie, o ho ho. nadal nie rozumiem, jak szerzenie tolerancji dla zjawiska, którego choćbyś stawał na uszach nie wyeliminujesz ma wpływać negatywnie na posiadanie takich cech jak godność ludzka, szczęscie, miłość. ahh, wieszczysz samobójstwo wszystkim tolerancyjym ludziom? misiu, powiedz mi - ile holendrom zostało jeszcze godzin życia, bo chyba nie lat? Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak Re: to jest program UW 11.07.04, 14:02 Gość portalu: miś napisał(a): > Wiem blinski że dla ciebie takie pojęcia jak godność ludzka, szczęscie, miłość, > > rodzina a czy to przypadkiem nie są suche pojęcia te wymienione.. można być godnym i szczęśliwym aż nawet za tymi wartościam zagrzmi vanitas..i obsesyjne myślenie o sznurze znajdzie swój finał w tym..że chociaż istnieje pan to przestanie chcieć pan istnieć.. dlaczego płodzenie i unieszczęśliwianie trójki dzieci ma stać wyżej niż nałogowe branie? coś chyba narzucać chcesz moralność..napisałbym pierdol się..ale podobno nie mogę.. koszulka z wykrzyknikiem.. na piersi PIERDOLĘ WAS na plecach (jakby się ktoś oglądnął) CIEBIE TEŻ.. fajna? jak tak to se zrób..ja ci nie sprzedam skunksie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: to jest program UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:50 "Nie-chodze do koscioła", "Nie-słucham papieża"... "Nie- szanuję katolików", "Nie szanuję Polaków i ich tradycji" "Nie-chcę żyć wstrzemięźliwie" Pytasz Biliński co to komu szkodzi taki program na "nie"? To jest program indoktrynacji a nie program poszukiwania prawdy. Indoktrynacja polega na odrzucaniu. Tutaj, w wyborze rzeczy do odrzucenia "pomagają" młodym ludziom stare wygi, polityczni pedofile. Wskazują oni co ma być modne a co nie jest dziś "szik". Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: to jest program UW 11.07.04, 17:54 'nie chodzę do kościoła' czy 'nie słucham papieża' (bo resztę według zupełnie innej - czyli antykatolicko-spiskowej - teorii sobie dopowiedziałeś) ma być programem indoktrynacji? a jak by było napisane 'chodzę do kościoła' to jak byś to nazwał? wtedy by to pewnie była pochwała tradycji, tak? te koszulki mają prowokować. są na nich oświadczenia w polsce raczej niepopularne, dla niektórych ciężkie do zaakceptowania, a przy tym tak naprawdę powszechne i znaczeniowo neutralne (a nie że niby przez noszenie takiej koszulki ktoś, czyli niepraktykujący, homo czy żyd mają się czuć lepiej). rolą tych koszulek jest ukazanie, że tacy ludzie istnieją, tylko się na ogół do tych spraw nie przyznają, bo czują pewnien społeczny terror. i nie ma w tym przesady. nikt nikomu nie musi wskazywać co jest 'modne' - kto ma rozum, ten ma - i żadna moda tego nie zmieni; modne, czy raczej bardziej powszechne, może się stać co najwyżej nie ukrywanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Bilinski popraw się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 14:55 wiesz Bliński, twoje epistoły nie są wysokiej próby bo lubisz ułatwiac sobie zadanie uciekając się do nadinterpretacji wypowiedzi z ktorymi polemizujesz, ale co gorsze, lubisz przeinaczać sens cudzych wypowiedzi. Masz temperament adwokata ale nie szczególnie uczciwego... Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Bilinski popraw się 13.07.04, 15:11 podaj przykłądy, skopiuj linki do moich postów, w których dopuszczam się tego niecnego występku;) używam nadinterpretacji, ale tylko w postaci pytań lub przykładów odnoszących się do wypowiedzi, ale nie koniecznie przystających do niej, np. właśnie w kwestii gejów zadaję pytania lub odnoszę to do murzynów czy żydów - lecz staram się nie wciskać słów które nie zostały wypowiedziane innym w usta. jeśli tak robię, i ktoś mi to udowodni - nie widzę problemu by przeprosić;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivian Darkbloom O "normalności" IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 11.07.04, 11:15 Wiele osób powołuje się tutaj na to, że homoseksualizm jest "zboczeniem", czymś "nienormalnym". Czy nie rozumiecie, że pojęcia "normalności" czy "nienormalności" to konstrukt kulturowy? Wasze zasady nie są czymś absolutnym, uniwersalnym, należącym do porządku rzeczy. Z badań porownawczych różnych kultur przeprowadzonych przez etnologa George;a Murdocka wynika, że tylko dwie zasady są powszechne: reguła "nie zabijaj" i zakaz kazirodztwa (podam żrodlo, zeby z góry odeprzeć pytanie skąd to wzięłam: Piotr Sztompka "Socjologia"). Kultura nie jest czymś niezmiennym. Homoseksualiści sa kolejną grupą, ktora walczy o uznanie swoich praw. Gdy Murzyni w USA czy kobiety zyskiwaly prawa obywatelskie też było wielu oburzonych, gdy walczono z niewolnictwem tez byli tacy, którzy uważali je za część naturalnego porządku rzeczy... I jak ci ludzie wyglądają z dzisiejszej perspektywy? O was homofobach przyszle pokolenia będą myśleć tak jak my dzisiaj o zwolennikach segregacji rasowej - uświadomcie to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak Re: O "normalności" 11.07.04, 11:27 abstrahując od homofobii.. z całą pewnością bóg tak stworzył świat żeby się ludzie łączyli w dopasowane pary..a dopasowana para to i plemniki i jajo..przetrwanie gatunku.. dla mnie to kwestia smaku i homo budzi we mnie obrzydzenie niemalże równe kazirodztwu..ale staram się..bardzo się staram być trolerancyjny..pocieszać się tym że to jednak bardzo zdecydowana mniejszość..ale przecież ta mniejszość nie musi m,ieć ordynacją zagwarantowanych kilku miejsc w parlamencie ..czy musi? jeżeli mówisz o weryfikacji historycznej..to faktycznie przyszłe pokolenia będą nas osądzać..i może nawet sie będą dziwyły że zamykaliśmy do więźień..złodzieji pedofilów morderców..wszystko..również wolność ma swoje granice.. homofobia to zły termin..wskazuje na lęk..ja się nie boję..mógłbym to co czuję nazwać homowstręt..choć ani myślę żeby pedałów leczyć czy na siłe zmieniać..niech sobie są..tyle że niech na Boga pozostają w mniejszości.. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: O "normalności" 11.07.04, 11:35 homo zawsze stanowią ok 3-5% społeczeństwa, jak już wcześniej napisałem, więc raczej ci ich zalew nie grozi:) poza tym nie używaj tylu wielokropków, bo strasznie męczącym jest to czytać;) (a w końcu piszesz to po to, by inni czytali, a nie dal siebie, nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak Re: O "normalności" 11.07.04, 11:52 blinski napisał: > homo zawsze stanowią ok 3-5% społeczeństwa, jak już wcześniej napisałem, więc > raczej ci ich zalew nie grozi:) poza tym nie używaj tylu wielokropków, bo > strasznie męczącym jest to czytać;) (a w końcu piszesz to po to, by inni > czytali, a nie dal siebie, nie?) > > nie jestem pewny po co piszę..:)..poza tym taki już mój interpunkcyjny styl.. dal siebie ..dla siebie..dał siebie?:)..podaje jak na tacy ale komplikuję ..muszę..pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla pedalizmu. NORMALNOSC TO TO CO JEST STARE I IP: *.freebsd.lublin.pl / *.freebsd.lublin.pl 15.07.04, 13:24 SPRAWDZONE-cala historia opiera sie na nierownosci ras,i nienawisci rasowej,poczawszy od Grecji,Persji,Rzymu,starozytnych Indii(okreslenie autochtonicznych Drawidow mianem szczekających psów przez Białych Ariów),az po ostatnią wojnę ideologii rasistowskiej z ideologiamiami bolszewicką i żydowsko-liberalną,niestety przegraną.I co i było dobrze świat sie rozwijał,dlatego istniejemy. Pedały nigdy nie były szanowane,zawsze określano to coś mianem straszliwego zboczenia,o jak nazwać cos co nie występuje nawet u zwierząt.Pedalizm nelaży zwalczać tak jak brednie o równosci ras. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: NORMALNOSC TO TO CO JEST STARE I 15.07.04, 13:32 nędzna prowokacja, mało wiarygodna.. bywały lepsze:). Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak a wiecie że? 11.07.04, 13:56 ten wątek na forum mówi tysiąc razy więcej niż ich wszawe bluzeczki? mi osobiście tak się podoba iż sobie wydrukuję.. tylko choilera tyle słów padło..że na jednym kawałku szmaty nie ma jak się pomieścić.. hahihohe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Korman Re: Tiszerty dla wolności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 20:37 Moim zdaniem inicjatywa jest bardzo sluszna. Bo za tym bardzo cenie Kazimiere Szczuke i Jaruge Nowacka. Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Tiszerty dla wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 20:40 Bardzo piękne to co napisałaś. Ten brudas w koszulce z napisem że ma spiralę naprawdę może przemówić do drugiego człowieka. Fajna jest też ta z informacją że ma się ejca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: Tiszerty dla wolności IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.04, 09:34 Chciałbym zamówić koszulkę: "Jestem głupim homofobem". Odpowiedz Link Zgłoś