Dodaj do ulubionych

Personalna łamigłówka

29.01.13, 11:27
Taka oto sytuacja:

Trójka bohaterów:
- dziewczyna
- jej były facet (3 lata stażu)
- jej nowy facet (od 2 miesięcy - ale oficjalny)

Wszyscy pracują w jednej firmie, są handlowcami, cała trojka ma do dyspozycji jeden samochód. Umawiają sobie spotkania z klientami w pobliżu więc tak jest wygodnie. Dopóki dziewczyna była z pierwszym facetem "problem" nie istniał. Od kiedy zmieniła faceta pojawiły się zgrzyty (panowie się lubią, tutaj chodzi chyba o to co robi a czego nie robi dziewczyna).

Pytanie brzmi:
gdzie powinna siedzieć dziewczyna (z przodu czy z tyłu) jeśli:
1)auto prowadzi eks
2)auto prowadzi nowy

Dziewczyna ma chorobę lokomocyjna i stwierdziła ze ma w tylnej części ciała co sobie panowie myślą bo ona nie będzie robiła szopki, jest w pracy a nie na randce. Z tego co sie zorientowałam, według grafiku raz jeden pan, raz drugi jest odpowiedzialny za auto i wtedy on musi prowadzić. Nowy facet robi lasce wymowki że jakim prawem ona siada obok byłego.

Wczoraj usłyszałam tą historię z ust kolezanki i naprawdę nie wiedziałam co mam jej powiedziec tylko się śmialam. A Wy jak uwazacie?
Obserwuj wątek
    • six_a Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:31
      niech urodzi. będzie siedziała z tyłu.

• mariuszg2 Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 13:15
        chciałem nieśmiało zauważyć, że zbliża się luty i jest dużo śniegu....
        • six_a Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 15:10
          to niedobrze czy dobrze?
          :)
          • mariuszg2 Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 15:20
            no chyba dobrze co? a co? może niedobrze?
            • six_a Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 15:28
              dobrze, już dobrze:)
              • mariuszg2 Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 16:15
                aha....:D

czyli spokojnie czekać do lutego tak? jakby śnieg sie roztopił to armatką nasnieżymy i .... no wiesz...tak?
          • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 16:52
            a Wy to o czym sobie gadacie? he?
            • six_a Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 20:35
              o seksie:)
              • mariuszg2 Re: Personalna łamigłówka 30.01.13, 08:23
                trzeba było powiedzieć, że o zimowych krajobrazach a tak umieści nas w swoim blogu i bedziemy czescia jej fabolous zycia...a ja nieche byc na pierwszych stronach "życia na gorąco"
                • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 30.01.13, 09:05
                  spoko loko, nie bój żaby.
                  póki co to od sixy zerżnęłam grafikę, ale ją o tym lojalnie poinformowałam i uzyskałam pozwolenie :P
                  • mariuszg2 Re: Personalna łamigłówka 30.01.13, 12:41
                    chodzi o tę panienę żygającą serduszkami?
                    serduszka musiały być z tesco i zawierać końskie dna...
                    • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 30.01.13, 12:53
                      aaaaaa! czyli jednak Twoj ptaszek zadziałał skoro widziałeś panne !!!!
                      • mariuszg2 Re: Personalna łamigłówka 31.01.13, 13:13
                        tak ale u sixy :p
    • georgia241 Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:33
      Niech zmieni nowego na eksa. eks chyba był normalniejszy
      • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:36
        znam eksa - jest fajny ale nie chciał się że tam powiem ustatkować na dobre i na złe z koleżanką. Nowego nie widzialam tylko o nim słyszałam. Podobno jest fajny, ale nie daje sobie rady z zazdroscia. Chce zeby ona zawsze była blisko (dwa miesiace sie spotykaja i emocje sa duze) i nie moze zrozumiec ze ona "wybiera" miejsce obok bylego.
    • fuzja.jadrowa Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:34
      > Pytanie brzmi:
      > gdzie powinna siedzieć dziewczyna

Savoir-vivre podpowiada, ze w tym przypadku zawsze na kolanach kierowcy.
    • piataziuta Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:35
      Ad.1) z przodu, lub z tyłu - jeśli jej obecny kupi aviomarin
      Ad.2) z przodu
      • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:38
        no ale czy cos zlego jest w tym ze ona siedzi obok bylego?
        • piataziuta Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:23
          Nic, o ile jej obecnemu to nie przeszkadza.

A skoro przeszkadza, to o ile nie ma się obecnego faceta w dupie, należy znaleźć rozwiązanie, nawet jeśli samemu się nie widzi problemu.

No chyba że za tym wszystkim kryje się połechtane sytuacją ego koleżanki.
          Wtedy powinna się ona zastanowić nad sobą.
          • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:34
            z tego co pamietam ona zawsze siedziala z przodu. Bo po 5 km zaczyna sie robic zielona :)
            wiec facet nie powinien robic cyrkow. moim zdaniem.
            az sie nie moge doczekac kiedy go poznam :) o ile zdąże w ogole - skoro on takie "problemy" ma.
    • triismegistos Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:35
      Lubię to forum :D
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:50
        triismegistos napisała:

> Lubię to forum :D

Bo to są prawdziwe zmagania codzienności :D
    • light_in_august Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:46
      Jak eks prowadzi, to nowy powinien siedzieć obok niego, a ona mu na kolanach :)
      Ja osobiście nie widzę problemu, że ona siedzi obok eksa - może by jakoś spróbowała z nowym pogadać, wytłumaczyć, że siedzenie obok to nie zdrada ;) A jak dziewczyna nie chce robić kwasów, to niech aviomarin łyka.
      A tak w ogóle to niech pracę zmienią na normalną, gdzie każdy ma samochód do własnej dyspozycji.
    • nosorozecwlochaty Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:46
      A powiadają mądrzy Rosjanie "Gdie żywiosz nie jebiosz" czyli w luźnym tłumaczeniu na polski "Nie bierz dupy z własnej grupy" :)

Tak to jest jak sie zmienia kolegę z pracy na innego kolegę z pracy a potem trzeba na kupie siedzieć w jednym pokoju,
    • kruche_ciacho Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:52
      niech siadze obok obecnego
      jak mu zarz.yga raz czy dwa spodnie moze obecny zmieni punkt widzenia
      • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:58
        też jej to zaproponowalam :)
        ale ona jest z tych które jak trzeba to tupnie nóżką. Tutaj powiedziała obecnemu żeby nie robił cyrków a on ze jak ona siedzi obok byłego to on sie czuje pominiety bo oni mają wspomnienia i rozmawiają ze sobą "inaczej". Ręce opadają :)
        • kruche_ciacho Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:00
          ... i cycki rowniez ;)
        • piataziuta Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:25
          i wszystko jasne
    • stokrotka_a Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 11:55
      Ta łamigłówka to doskonały materiał na zadanie dla gimnazjalistów. ;-)
      • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:03
        ale ale...
        przypomniała mi się sytuacja jak byłam na studiach i czasami po moja kolezankę (byłysmy z tego samego miasta) przyjezdzał chlopak i nas w piatki zabierał do domu. I tak samo ona musiała siedziec z przodu bo inaczej on sie obrazał. Pamiętam jak miałaysmy na poniedzialek przygotowac jakiś konspekt i nie mogła usiasc obok mnie tylko siedziała tak wykręcona do tyłu. Było jej niedobrze, bolala ją szyja, musiała do mnie krzyczeć i była w niebezpieczeństwie bo jakby się zdarzyl jakiś wypadek to nie wiem czy te pasy by cos pomogły. masakra jakas.
    • blond_suflerka Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:04
      A czy ona najpierw się rozstała a potem zaczęła być z nowym? Czy miał miejsce romans?
      • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:08
        rozstala sie z pierwszym kiedy po trzech latach pan otwarcie powiedzial ze nie jest gotowy na slub ani na dziecko. Minął jakiś czas - 3 miesiące chyba i zaczeła sie spotykac z drugim.

mysle ze jakby był romans i dziewczyna sie rozstala z pierwszym dla drugiego to ten pierwszy predzej by go przejechał niz wsiadł z nim do auta.
        • blond_suflerka Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:14
          No to po tych wyjaśnieniach stwierdzam, że powinna siedzieć tam gdzie najmniej odczuwa swoją chorobę. A jak obecny tego nie rozumie to niech ona przemyśli czy nie wpadła z deszczu pod rynnę. Sytuacja jest faktycznie trochę skomplikowana-cała trójka razem pracuje i to jeszcze w jednym samochodzie;) no ale nie z takich rzeczy da się jakoś kulturalnie wyjść. No i moim zdaniem jej samopoczucie jest tu ważniejsze aniżeli jego zazdrość. Btw. jest zazdrosny o wszystkich czy tylko o byłego?
          • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:28
            Btw. jest zazdrosny o wszystkich czy ty
            > lko o byłego?

trudno powiedziec, ja słyszałam tylko tą jedna historię. Na oczy go nie widziałam.
    • light_in_august Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:19
      A w sumie to dlaczego ona nie może zawsze prowadzić? To chyba najlepsze i najmniej konfliktowe wyjście ;)
      • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:32
        hahahaha, noooo.... wiem że tak glupio o kolezance mówić ale ja bym jej nawet roweru nie powierzyła, nie wspominajac o samochodzie. Jej szef się zorientowal ze to zly pomysł jak wyjezdzajac z parkingu nowym autem porysowała auto obok :) mocno...
        • light_in_august Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:35
          Aha, przedstawiciel handlowy, który nie umie prowadzić samochodu - czyli ona zawsze musi z kimś jeździć?? Gratuluję pracodawcy świetnego wyboru ;)
          • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:49
            moim zdaniem dobry przedstawiciel to taki który potrafi dobrze sprzedawać a nie dobrze prowadzić pojazdy ;)
            Dziewczyna od lat jest w pierwszej piątce najlepszych w przeciwieństwie do obu panów ;)
            • light_in_august Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 12:54
              Jest niesamodzielna - jak sobie poradzi, kiedy obaj panowie pójdą w tym samym czasie na l4 i nie będą jej wozić? Autobusami do kleintów będzie dojeżdżać czy taksówką? :)
              Ale oczywiście to nie mój problem. Dziwne po prostu.
              • triismegistos Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 16:44
                Jeżdziłam do klientów kominikacją miejską. O podwózkę prosiłam tylko w przypadku podwarszawskich dziur.
    • wez_sie a w biurze? 29.01.13, 12:48
      a w biurze maja jedno biurko i jednego lapa
      i tu powstaje pytanie: jak tym sie dzielic?
    • dziewczyna_rzeznika Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 13:17
      > A Wy jak uwazacie?

Uważamy, że nie należy brać sobie dziewczyny z własnej drużyny, wtedy unika się takich problemów.
    • stephanie.plum Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 14:58
      niech ona prowadzi,
      a panowie mogą bić się o miejsca, będzie im wesoło.
      • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 16:50
        ona by chciała bardzo ale szef sie nie zgadza :)
        co dziwne ona uszkadza tylko czyjes samochody, swojego nawet nie otarła...
    • grassant Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 16:56
      koleżanka powinna siadać za kółko.
    • grassant Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 16:59
      czy to jest ten słynny problem komoiwojażera?
    • nosorozecwlochaty Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 17:38
      > co dziwne ona uszkadza tylko czyjes samochody, swojego nawet nie otarła...

To zupełnie nie jest dziwne ;))))

Przytoczę stary dowcip jakby ktoś nie znał.

Pyt: Jaki samochód wjedzie na półmetrowy krawężnik?
      Odp: Służbowy
    • jeriomina Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 18:04
      Powinna prowadzić :)
      Wielu kierowcom choroba lokomocyjna przechodzi, jak sami siadają za kierownicą :) sama znam takie przypadki, osobiście :)
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 18:40
      > A Wy jak uwazacie?

Ja uważam, co następuje:

1) Najlepsze scenariusze pisze nie życie, ale forum
      2) Handlowcy to największe gnidy zaraz po prawnikach
      3) Najczęściej interesuje mnie: ziemia, woda, halucynacja, hemoglobina, dwutlenek węgla, chema, mistyfikacja i proszki. :)
    • gr.eenka jak przeczytałam to sięuśmiałam 29.01.13, 20:06
      później co sobie przypomniałam, to też się śmiałam
    • soulshuntr Re: Personalna łamigłówka 29.01.13, 21:04
      ja psze pani, o uwazam, ze zabrac im w pizdu ten samochod sluzbowy i niech popierdzielaja pekaesem.
      • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 30.01.13, 09:08
        no ale po co karać ich wszystkich :)
        tylko jeden ma problem z siedzeniem :D
        • soulshuntr Re: Personalna łamigłówka 31.01.13, 20:20
          no bo to tak jak muszkieterowie - 1 za wszystkich, wszyscy za 1. Po za tym co to za kara? Zasluga to jest! Podratuja nasz budzet narodowy.
          • gr.eenka Re: Personalna łamigłówka 31.01.13, 21:02
            soulshuntr napisał(a):

> no bo to tak jak muszkieterowie - 1 za wszystkich, wszyscy za 1. Po za tym co t
            > o za kara? Zasluga to jest! Podratuja nasz budzet narodowy.
            po wcześniejszym pytaniu furii też pomyslałam o muszkieterach
            :D
            użeram się z bandą facetów przez cały dzień, to przynajmniej na koniec się uśmiałam
            :D
      • gr.eenka Re: Personalna łamigłówka 31.01.13, 20:59
        soulshuntr napisał(a):

> ja psze pani, o uwazam, ze zabrac im w pizdu ten samochod sluzbowy i niech popi
        > erdzielaja pekaesem.
        to też dobrej jak i początkowy wątek :D
    • mila2712 Re: Personalna łamigłówka 31.01.13, 21:07
      Mam lepsze rozwiązanie: dziewczyna zmienia pracę ( niezdrowe pracować z byłym i obecnym facetem :p) i wszyscy są zadowoleni.
      • gr.eenka Re: Personalna łamigłówka 31.01.13, 21:09
        mila2712 napisała:

> Mam lepsze rozwiązanie: dziewczyna zmienia pracę ( niezdrowe pracować z byłym i
        > obecnym facetem :p) i wszyscy są zadowoleni.
        a czemu to dziewczyna ma zmieniać pracę, skoro i tak wszyscy sypiają ze sobą, to to akurat jest szowinsityczne rozwiąznaie
        • wielkafuria Re: Personalna łamigłówka 31.01.13, 21:35
          eeeeej :D:D
          nie pisz takich rzeczy bo ja to podesłałam koleżance (ten watek znaczy sie) i ona chce go pokazać temu nowemu :)
          Z eksem na bank nie sypia, bo nie.

pozdrowienia dla nowego :D
        • mila2712 Re: Personalna łamigłówka 31.01.13, 21:44
          lepsze to niż wieczne kłótnie i pretensje .....dobrze niech jeden z nich zmieni pracę ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka