Dodaj do ulubionych

Remont kuchni - jakie wyposażenie?

02.02.13, 12:09
Witam, pomału zbliżamy się do kończenia remontu w kuchni, niemniej chcielibyśmy jeszcze dokupić coś z wyposażenia. Chodzi głównie o wymianę starego, anachronicznego z wyglądu i psującego się już sprzętu agd. Mam tutaj pytanie, co byście polecili z nowych rzeczy. Głównie idzie o piekarnik. Co jest warte uwagi, nowoczesne, a przy tym solidne? Za wszelkie rady z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • modna.wygodna Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 22.02.13, 08:34
      Myślę, że ładnie i nowocześnie wyglądają teraz piekarniki do zabudowy z osobną płytą. Czasami wręcz piekarnik jest po jednej stronie kuchni, zabudowany w szafce wraz z np. mikrofalówką, jedno pod drugim, a płyta jest gdzieś po drugiej stronie zamontowana na jakiejś zwykłej szafce. Wygląda to moim zdaniem naprawdę bardzo ładnie. No i zdecydowanie jestem fanką sprzętów w kolorze srebrnym, ewentualnie czarnym. Myślę, że wyglądają dużo bardziej nowocześnie niż te białe i lepiej się prezentują w takich stylowych, modnych aranżacjach. Mój remont już na szczęście skończony. Muszę jeszcze ogarnąć wszystkie rzeczy ze starego mieszkania i zająć się ich transportem. Tak czy inaczej życzę powodzenia i szybkiego zakończenia remontu :)
    • liliiiana Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 28.02.13, 14:11
      Jeżeli chodzi o kuchenkę, to wbrew powszechnemu poglądowi ja stawiałabym na taką, która ma piekarnik gazowy. Według mnie lepiej się w nich piecze niż takich elektronicznych. W modzie są teraz kuchenki indukcyjne, ale nie miałam z nimi do czynienia, więc nie doradzę Ci w tej kwestii:)
    • nita90 Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 02.03.13, 17:51
      Ja mam Amice , jestem zadowolona.
    • atosiek32 Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 23.07.13, 14:44
      Meble w stylu modern, czyli takie białe, bez zbędnych ozdób tylko proste ale bardzo dobre jakościowo i stylowe. Dodatkowo piece kondensacyjne by te meble się jakoś trzymały kilka lat a nie zaczęły żółknąć od niechcianej wilgoci itd. ;) stół duży, albo barek nawet lepszy.
    • glouvier Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 16.08.13, 09:40
      My jeszcze okap mamy kupić. I też mamy spory problem z podjęciem decyzji :) Trochę do tyłu jesteśmy z tym, co nowe w sprawie okapów. Stary służył i straszył wyglądem przez lata.
      • ola87r Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 27.08.13, 15:37
        jak szukacie okapów, to radzę się przyjrzeć tym Amiki - tanie i wygodne w obsłudze, tzn bardzo szybko zaczynają pracę i są b. dokładne..
        • blubih Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 11.10.13, 14:38
          A gdybyś miała polecić coś z piekarników, to co by to było? Masz też jakieś swoje typy w tej materii?
          • ola87r integra smart 06.11.13, 22:08
            bez dwóch zdań wart polecenia jest piekarnik integra smart
            • blubih Re: integra smart 07.11.13, 11:52
              Te piekarniki mają coś takiego jak sterowanie dotykowe? Przydaje się to? :) A jak z pirolizą?
            • rosyrose Re: integra smart 12.02.14, 11:17
              Wygląda ok, tylko ciekawe czy długo pociąga, bo sporo takich różnych funkcji i bajerów. Nie jest awaryjny?
    • winogronowa Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 24.10.13, 09:16
      Sprawdź sobie dział pomysły kuchnia, tam masz różne elementy wyposażenia, w tym rozmaite sprzęty agd, można porównać wygląd, funkcjonalność, ceny, a później jak już coś wybierzesz, to można od razu przeskoczyć z tej stronki do sklepu, w którym mają dany sprzęt. Bardzo wygodne rozwiązanie, sama je stosowałam niedawno, bo też robiłam generalny remont kuchni :)
    • lukas86 Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 20.01.14, 18:48
      Fakt, w kuchni światło jest ważne. Zależy jaką masz kuchnię. Jeżeli masz większą kuchnię z dużym stołem to może fajnym pomysłem są designerskie lampy, które można zawiesić nisko nad stołem. Ja tak sobie urządziłem. Nie wydałem za dużo pieniędzy a efekt jest fajny. Taki abażur powiesiłem na zawieszeniu w czarnym oplocie, mieli wtedy promocję na stronie. Na początku myślałem o klasycznym białym kablu, ale biała lampa z czarnym wygląda naprawdę fajnie. Tym bardziej, że mam białe wnętrze i meble, i do tego dodatki w czerni, ciemnej czerwieni i kilka szarości.
    • plotker Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 04.03.14, 00:08
      Ja mam wszystko z Boscha produkowanego w Niemczech wg mnie na wielu forach takze polecaja tego producenta.
    • modna.wygodna Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 11.03.14, 12:08
      Nie wiedziałam nawet, że w BRW mają jakieś dekoracje. Myślałam, że są tam tylko meble.
    • odrej Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 11.03.14, 15:22
      Fajne są piekarniki umieszczone nie przy podłodze, ale na wysokości naszego tułowia, jakby wbudowane w meble.
    • hlovia Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 13.03.14, 14:05
      Ja mogę przeznaczyć więcej tylko na jeden ze sprzętów w kuchni i raczej skłaniam się ku temu, żeby to był piekarnik, a nie np. lodówka. Dobry piekarnik to chyba większy wydatek, jak sądzicie?
      • alis81 Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 19.05.14, 13:54
        Kiedy urządzałam swoją kuchnię starałam się kupić zarówno dobrą lodówkę jak i piekarnik, ale rozumiem sytuację kiedy trzeba podjąć decyzję: w co lepiej zainwestować? Uważam, że lepiej kupić dobry piekarnik, który będzie większym wydatkiem niż lodówka. Dla mnie równie ważne jak sprzęty w remoncie kuchni były solidnie wykonane meble na wymiar, które zamówiłam tu: www.aranzacjekuchni.com.pl/jakie-meble-do-kuchni
    • dzdzasta Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 24.05.14, 19:03
      Na pewno jakaś fajna lodówka. Nie musi być od razu nie wiadomo co, ale lodówka w kuchni to podstawa. Poza tym kuchenka-ja mam gazową Amicę z piekarnikiem elektrycznym - w porównaniu do mojej starej kuchenki - niebo a ziemia.:) Dzisiaj co byś nie kupiła będzie się dobrze prezentować, a jeśli chodzi o jakość, to niestety, ale przeważnie można się przekonać dopiero po zakupie.:)
    • atolijka Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 28.06.14, 21:37
      Dziewczyny, a gdzie można kupić ładne meble do kuchni? Niedługo będziemy przeprowadzać remont i przydałoby się je wymienić :) Zastanawialiśmy się nad meblami na wymiar. Na stronie iform.com.pl mają naprawdę ciekawe aranżacje - wpadają w nasz gust i mocno się nad tym wykonawcą zastanawiamy. Co wy na to?
    • stanna Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 17.07.14, 10:13
      Ja mam sprzęt z samsunga i jestem bardzo zadowolona :brawo:
      Co do mebli w kuchni, to znalazłam w swojej okolicy pana, który robi meble na zamówienie i mi zrobił, mam wszystko w zabudowie. Wyszło tyle co dobre meble ze sklepu;-)
    • emaniss Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 21.07.14, 18:32
      Skoro już była mowa o piekarnikach i okapach, to może jeszcze o lodówkach? Najlepiej coś niedrogiego, tylko żeby poziom trzymała. Może wiecie, co warto polecić?
    • lulrun Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 28.07.14, 10:44
      amica albo bosch. na pewno coś się uda znaleźć z tych firm
    • niltawa Re 29.07.14, 11:03
      Jeżeli chodzi o przydatne informacje o remontowaniu i urządzaniu polecam przeczytać artykuły na temat dekoracji mieszkania gdzie sama znalazłam mnóstwo porad odnoście dopasowania aranżacji oraz mebli w pomieszczeniach. Dzięki temu możemy samemu dowiedzieć się jak wykonywać niektóre rzeczy bez potrzeby marnowania pieniędzy na usługi fachowców.
    • barba22 sprzęt 30.07.14, 13:56
      My mamy w domu sprzęt LG i Siemens. Od LG mam lodówkę i jest bardzo fajna, dobrze chłodzi, nie pożera dużo prądu i jest pojemna. Piekarnik też fajny, szybko się nagrzewa, dobrze w nim działają teleskopy.
    • stefania1234 Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 04.08.14, 18:58
      najnowsze rankingi popularnych sprzętów AGD: www.net-ranking.pl/487-sprzet-agd.html:shock:
      • stefania1234 Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 04.08.14, 19:00
        super sprzęt AGD: www.net-ranking.pl/487-sprzet-agd.html
    • luluska Re: Remont kuchni - jakie wyposażenie? 02.09.14, 10:32
      Ja meble ściągam z Tajlandii, zastanawiam się tylko jak. Najlepiej będzie chyba transportem morskim, sama nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka