Dodaj do ulubionych

Facet i ciągłe wymówki

07.04.13, 13:39
Piszę do was ponieważ mam taki problem związany z moim facetem i jego podejście do pewnych spraw. Ciągle siedzimy w domu a jedyne wyjście to do znajomych na piwo. Mam już tego dość ponieważ czuję że się cofam mentalnie. Nie mamy wspólnych zainteresowań, nie możemy się dogadać w sprawie spedzania wolnego czasu. Ja bym chciała wkońcu coś zacząć robić, idzie wiosna, spędzać czas na świerzym powietrzu. Ale to co mnie by interesowało, mój facet zawsze znajdzie wytłumaczenie, że nie możemy tego zrobić. Ja już nie wiem czy to ja jestem taka upierdliwa i z nudów mi odbija i wymyślam niestworzone rzeczy czy to facet jest poprostu taki. Dlatego proszę o obiektywną opinię. Przytoczę wam kilka przykładów tak na gorącą. Moje propozycje spędzenia czasu: Ja że fajnie by było gdzieś pojechać na ryby, tak ja baba he he he łowić ryby :) poprostu lubię, kiedyś jeździłam z kumplem ale teraz jest za granicą. Za proponowałam to mojemu facetowi to powiedział że nie mamy wędek, żeby kupić to za drogo ten cały sprzęt itd. ok zaproponowałam że może byśmy na kort poszli pograć w tenisa bo jego kumpel gra, to usłuyszałam że Marek ma tylko jedną rakietę a my nie mamy drugiej. Rowerów nie mamy, nie mamy gdzie trzymać ponieważ mamy małe mieszkanie. No więc na rowerze też sobie nie pojeżdżę chodź bardzo lubię. Marzy mi się posiedzenie na działce, zrobienie grila ale nie mamy działki :( O wyjezdzie gdziekolwiek możemy pomarzyć ponieważ finansowo tragedia. Więc chyba pozostaje mi tylko siedzenie w domu przed kompem, kompa MAM :D Co o tm myślicie? Czy to ja mam wygórowane oczekiwania czy facet ci.a?
Obserwuj wątek
    • aka667 Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 13:46
      a na spacer was stać?
    • rekreativa Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 13:47
      Proponuję marszobiegi.
    • sundry Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 14:05
      Jesteś przyspawana do niego i nie możesz robić nic bez jego towarzystwa?
    • allatatevi1 Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 14:08
      Nie masz wygórowanych oczekiwań, ale nie ma co zmuszać faceta na siłę.
      Niech sobie siedzi w domu przed kompem, a ty się umawiaj na tenisa, rower i ryby z koleżankami.

Mój akurat uwielbia wychodzić na miasto, ale nie przepada za rowerem, więc umawiam się zawsze z przyjaciółką.
      Jak jest ładna pogoda to w soboty zdarza mi się wyjść z domu o 9 a wrócić o 21, biorę ze sobą do plecaka picie, jedzenie i pieniądze na obiad w jakiejś knajpce i tak jeździmy z koleżanką po mieście i okolicach cały dzień.
    • vel_hornet Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 15:30
      świerzym , buhahahaha
    • sfornarina Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 15:41
      > Za proponowałam to mojemu facetowi to powiedzia
      > ł że nie mamy wędek, żeby kupić to za drogo ten cały sprzęt itd. ok zaproponowa
      > łam że może byśmy na kort poszli pograć w tenisa bo jego kumpel gra, to usłuysz
      > ałam że Marek ma tylko jedną rakietę a my nie mamy drugiej. Rowerów nie mamy, n
      > ie mamy gdzie trzymać ponieważ mamy małe mieszkanie. No więc na rowerze też sob
      > ie nie pojeżdżę chodź bardzo lubię. Marzy mi się posiedzenie na działce, zrobie
      > nie grila ale nie mamy działki :( O wyjezdzie gdziekolwiek możemy pomarzyć pon
      > ieważ finansowo tragedia.

A jakieś bardziej realistyczne pomysły miewasz, czy nie bardzo?

Proponujesz wypad na ryby, jak nie macie wędek, grę w tenisa, jak nie macie rakiet, marzysz o wypadzie rowerowym, jak nie macie rowerów, albo o grillu na działce, której nie macie?

Jakbym swojemu facetowi zaproponowała podróż statkiem kosmicznym albo polowanie w Kongo, to chyba też wziąłby mnie za fraki i na piwo zabrał.
      • wolverine_14 Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 15:44
        Nie wiem gdzie autorka postu mieszka. ale rowery czy rakiety tenisowe da się wypożyczyć...
        • sfornarina Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 15:48
          wolverine_14 napisał:

> Nie wiem gdzie autorka postu mieszka. ale rowery czy rakiety tenisowe da się wy
          > pożyczyć...

Nie wiem, czy doczytałeś, że finansowo leżą i kwiczą.
          Może więc lepiej wyjść na spacer albo pobiegać, zamiast proponować zajęcia z księżyca i jęczeć, że facet się wymawia.
          • wolverine_14 Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 15:55
            Do biegania przydałyby się z kolei odpowiednie buty sportowe. Picie piwa też darmowe nie jest. Jakby sobie tak odpuścili jedną czy dwie piwem zakrapiane posiadówy, to z pewnością by wystarczyło na wypożyczenie rowerów.
            • sfornarina Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 16:03
              > Do biegania przydałyby się z kolei odpowiednie buty sportowe. Picie piwa też da
              > rmowe nie jest. Jakby sobie tak odpuścili jedną czy dwie piwem zakrapiane posia
              > dówy, to z pewnością by wystarczyło na wypożyczenie rowerów.

Ja o jednym, Ty o drugim. Mnie do sportu przekonywać nie musisz, to nie ja mam problem.

Ale upieranie się przy wydaniu choćby grosza na sprzęt, w momencie kiedy głównym argumentem faceta autorki jest brak sprzętu i funduszy, jest nielogiczne.
              Poza tym mam wrażenie że autorka to troll.
              • wolverine_14 Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 16:15
                > Ale upieranie się przy wydaniu choćby grosza na sprzęt, w momencie kiedy główny
                > m argumentem faceta autorki jest brak sprzętu i funduszy, jest nielogiczne.

To można mu uświadomić, że sprzęt można wypożyczyć, nie trzeba od razu go kupować.

> Poza tym mam wrażenie że autorka to troll.

Być może jest.
    • wredny-typek po pierwsze 07.04.13, 15:45
      Pewnego razu cesarz Napoleon jechał przez niewielki miasteczko francuskie.Zdziwiony tym, ze nie przywitały go salwy armatnie pyta burmistrza:
      - Dlaczego nie strzelacie z armat na moją cześć :?:
      - Powodów jest ze......dwadzieścia.Po pierwsze nie mamy armat.Po drugie......
      - Dziękuje to pierwsze wystarczy - odrzekł cesarz.
    • gree.nka Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 15:49
      ależ skąd, po prostu kup mu tę drugą rakietę, ciuchy jeśl są potrzebne, proste. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego tego do tej pory nie zrobiłaś.
      Dość tanim rozwiązaniem będzie bieganie dookoła bloku.
      • twojabogini Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 15:57
        gree.nka napisała:

> Dość tanim rozwiązaniem będzie bieganie dookoła bloku.

Bardzo tanią aktywnością na dworze będzie też odśnieżanie - aura sprzyja, a mogą za to i zapłacić co nieco. Można też sadzić drzewka, albo zamiatać blokowisko.
        Żeby nie ponosić niepotrzebnych wydatków na rekreację można też wyszydełkować zośkę z resztek starego swetra i wypchać ja grochem, albo jakąś starą kaszą. Gra w zośkę z tego co pamiętam była fajna, choć graliśmy głównie na szkolnym korytarzu, więc nie wiem jak się sprawdzi w terenie. Ale będzie tanio.
        W kręgle można pograć pustymi butelkami - a jeśli oszczędzacie też na piwie - to można wyzbierać pozostawione butelki - co da jeszcze więcej bezpłatnego czasu spędzonego na świeżym powietrzu.
    • twojabogini Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 15:51
      Szkoda że nie ma konkursu na najbardziej głupi post tygodnia. Wygrywasz o trzy dystanse. Łowienie ryb bez wędek, tenis bez rakiet do tenisa, wyjazd rowerowy bez rowerów i grill na działce bez działki.
      Proponuję niniejszym konkurs na inne tego rodzaju aktywności. Ja zgłaszam:

1. Pingpong bez piłeczek.
      2. Siatkówkę plażową, bez siatki, bez drużyny przeciwnej, bez piłki i bez plaży.
      3. Popijawkę bez alkoholu.
      • gree.nka Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 15:54
        ja myślę, że propozycja grilla bez posiadanej działki zupełnie by wystarczyła :)
        • grassant Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 17:05
          grillować można na balkonie, albo na trawniku. ostatecznie w kuchni lub na korytarzu.
          • rekreativa Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 19:31
            To chyba pod warunkiem, że sąsiadów zaprosisz.
    • light_in_august Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 16:46
      Raczej masz/macie problemy z brakiem pieniędzy, a nie z niechęcią faceta do robienia czegoś.
      Na spacery czy wyjście na kawę (no tak, kawa za darmo nie jest, ale raz na jakiś czas te paręnaście złotych można wydać?) też nie ma ochoty? Czy raczej proponujesz tylko kosztowne aktywności? ;)
      Co do wędkowania - cóż, niewiele osób to lubi... ja osoboście się Twojemu chłopakowi nie dziwię.
    • grassant Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 17:11
      tak wygląda zderzenie marzeń z rzeczywistością:)))
    • paco_lopez Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 19:08
      do kitu ten twój facet. takie rzeczy jak rower czy rakieta do tenisa , to każdy ma nawet w mikroskopijnym mieszkaniu.
    • rekreativa Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 19:40

Koszt wypożyczenia rakiety tenisowej to między 5 a 10 zł za godzinę,
      roweru - też 10 zł, ok. 50 za dobę
      wędki + opłata za miejsce do wędkowania ok. 10-12 zł za dzień.

Faktycznie, koszty takie, że łeb urywa.
      • mojemieszkanie24 Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 19:52
        spacer, bieganie ( nie trzeba wielce jakiegoś sprzętu do tego)- za darmo
        jezioro- pływanie za darmo, ludzie nad jeziorem robia grilla ( sa wyznaczone miejsca)
        rower- na allegro nieraz za 50 zł sprzedają ( nie gadaj bzdur, ze nie macie gdzie trzymać. Mieszkacie w 17 metrowej kawalerce czy gdzie?)
        grill- do tego nie jest potrzebna SWOJA działka, mozna umowić się ze znajomymi ktorzy ja mają..

Facet to domator. Jak dla mnie- nuda...
        • rekreativa Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 19:53
          Pilnuj drzewka, bo się źle podpięłaś
      • gree.nka Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 20:19
        rzeczywiście, niezbyt dużo , koszt tych piw u kumpla
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 20:47
      > Za proponowałam to mojemu facetowi

„Świerze powietrze” jeszcze jakoś przełknąłem, ale czy naprawdę uważasz, że wyraz zaproponować piszemy rozdzielnie?
    • triss_merigold6 Re: Facet i ciągłe wymówki 07.04.13, 21:01
      Może, zamiast siedzieć w domu i marzyć o przyszłych atrakcjach, wykorzystajcie czas na dorobienia jakiejś kasy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka