Dodaj do ulubionych

odwrócony trójkąt

18.08.13, 11:54
co oznacza taki tatuaż?
- osobę aseksualną
- żywioł powietrza
???
nic nie mogę znaleść na ten temat
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 11:55
      A jak odróżnić zwykły trójkąt od odwróconego?
    • jan_hus_na_stosie2 męskie wc /nt. 18.08.13, 12:00
    • loginoftheyear Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:06
      www.google.co.uk/search?q=triangle+tatoos+meaning&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr#bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&cad=b&ei=s5sQUvnmGIub0AWrmoCwDA&fp=1&q=triangle+tattoos+meaning&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=X&spell=1&ved=0CCoQvwUoAA
      • jan_hus_na_stosie2 Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:13
        ciekawych rzeczy się człowiek dowiaduje...

www.whats-your-sign.com/triangle-meaning.html
        Symbolic Meaning of Upright vs Upside Down Triangles:
        https://www.whats-your-sign.com/images/InvertedTriangleSymbol.jpg
        oznacza Kobietę

https://www.whats-your-sign.com/images/ErectTriangleSymbol.jpg
        oznacza Mężczyznę

a niemal na całym świecie pierwszy znaczek na drzwiach oznacza kibel męski, a tu niespodzianka, to symbol kobiety...

• krytyk-systemu-edukacji Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:16
          > a niemal na całym świecie pierwszy znaczek na drzwiach oznacza kibel męski, a t
          > u niespodzianka, to symbol kobiety...

Może symbol na drzwiach ubikacji mówi, komu nie wolno tam wchodzić, coś w rodzaju zakazu wstępu.

PS Swoją drogą: czyż symbolika masońska nie eksponuje trójkątów?
          • jan_hus_na_stosie2 Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:27
            krytyk-systemu-edukacji napisał:

> PS Swoją drogą: czyż symbolika masońska nie eksponuje trójkątów?

przypomniało mi się jak w 8 klasie podstawówki na lekcji informatyki rysowaliśmy domek w logo (taki pseudo język uczący podstaw programowania), 90% osób w klasie nie potrafiło narysować komina na spadzistym dachu domku, czyli zastosować chociażby Twierdzenia Pitagorasa, którego dzieci się uczą w 4 lub 5 klasie podstawówki... Masakra :)

• krytyk-systemu-edukacji Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:38
              > taki pseudo język uczący podstaw programowania

Ja również, panie kolego, uczyłem się podstaw programowania w podstawówce w pseudojęzyku. Z tym że w moim wypadku było to nie logo, ale Turbo Pascal. :( Potem uczyłem się C oraz Javy – by na koniec zostać programistą HTML. :/

Ech, te koleje losu…
              • jan_hus_na_stosie2 Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:46
                krytyk-systemu-edukacji napisał:

> by na koniec zostać programistą HTML. :/

HTML to nie język programowania i kolega zapewne o tym wie ;) Ale już JavaScript to jest coś, niedługo będzie można tworzyć w tym języku gry komputerowe 3D, potrzeba jedynie nieco lepszej implementacji WebGL w przeglądarkach niż jest obecnie no i szybkich łącz internetowych choć to drugie w dużych miastach to nie problem :)
                www.babylonjs.com/index.html
                • krytyk-systemu-edukacji Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:50
                  > HTML to nie język programowania i kolega zapewne o tym wie ;)

Programista HTML/CSS, mile widziana znajomość PHP i MySQL oraz zagadnień SEO.
                  • jan_hus_na_stosie2 Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:58
                    pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_programowania
                    Języki, w których nie da się realizować obliczeń (języki znaczników, jak HTML czy XML oraz gramatyki formalne, np. BNF), nie są zazwyczaj uznawane za języki programowania.
                    • krytyk-systemu-edukacji Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 13:01
                      > Języki, w których nie da się realizować obliczeń (języki znaczników, jak HTM
                      > L czy XML oraz gramatyki formalne, np. BNF), nie są zazwyczaj uznawane za język
                      > i programowania.

Sprawdziłbyś priv, Hus, zamiast się mądrzyć. ;)
        • tymon99 Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 15:57
          jan_hus_na_stosie2 napisał:

> niemal na całym świecie pierwszy znaczek na drzwiach oznacza kibel męski

w polsce 30 lat temu na pewno, a jeszcze gdzieś?
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 16:00
          Nadal nie wiem który to odwrócony...
          • six_a Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 16:07
            > Nadal nie wiem który to odwrócony...
            watoliną do frontu.
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: odwrócony trójkąt 19.08.13, 01:14
          > a niemal na całym świecie pierwszy znaczek na drzwiach oznacza kibel męski, a t
          > u niespodzianka, to symbol kobiety...

Na całym świecie Polski;)
          Nie widziałam takich znaczków nigdzie, ale w sumie, jak nie oczekujesz, że zobaczysz, to nie widzisz. To bardziej refleksja obcokrajowców w Pl.
    • krytyk-systemu-edukacji Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:08
      > co oznacza taki tatuaż?

A artykule o tatuażach aktora Deppa twierdzą, że taka dziara jest symbolem „kobiecości serca”. Cokolwiek to znaczy.

> nic nie mogę znaleść na ten temat

Ja z kolei nie rozumię ludzi, którzy sobie tatuują różne rzeczy. Ostatnio, z nieniejszego forum zresztą, dowiedziałem się, że moja własna dziewczyna partnerka planowała dwa lata temu obtatuowanie swojego ciała różnymi rzeczami – i teraz nie mogę przestać o tym myśleć, straszna sprawa. :(
    • mila2712 Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 12:58
      czyżby interesował Cię facet posiadający taki tatuaż :)
    • brak.polskich.liter Re: odwrócony trójkąt 18.08.13, 15:59
      Pierwsze skojarzenie - toaleta meska.
      Byly kiedys takie trojkaty na drzwiach, zatem moze to oznaczac milosnika pisuarow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka