20.10.13, 19:41
Dziewczyny, macie mnostwo dobrych pomyslow, to pewnie mi pomozecie.
Mam zimowy klopot. odkad zerwalam z jeansami sprawilam sobie kilka spodnic typu kilt. Do nich zakladam swetry -( najchetniej kaszmir) gladkie, kolorystycznie dobrane do odcienia kraty. Ale w samym swetrze jest mi zimno. Poradzcie co wkladac pod sweter skoro klasyczne t-shirty z golfem baardzo mi nie pasuja ( wygladam paskudnie w golfie). Jakies kokretne porady, linki, baardzo prosze.
Obserwuj wątek
    • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Pomocy 20.10.13, 20:01
      koszule, t-shirty polo
    • loginoftheyear Re: Pomocy 20.10.13, 20:41
      kaszmir my a** ;P

moze jeszcze 100% kaszmir i ci zimno haha, a to dobre ;D
      • 0fix Re: Pomocy 21.10.13, 08:14
        po co ten komentarz? dziewczyna zadała konkretne pytanie...
        • loginoftheyear Re: Pomocy 21.10.13, 10:30
          to odpowiedz na nie

gwoli wyjasnienia; ja pisze o kaszmirze, ktory jest cieplejszy od welny owczej i prawdziwy po prostu grzeje.
          inna kwestia jest pytanie przez dorosla (!) osobe, co zakladac pod sweter, zeby bylo cieplej...
          • sfornarina Re: Pomocy 21.10.13, 17:44
            > gwoli wyjasnienia; ja pisze o kaszmirze, ktory jest cieplejszy od welny owczej
            > i prawdziwy po prostu grzeje.

Bzdura.

Mam niejeden kaszmir 100% i wcale aż tak nie grzeje. Owszem, jest bardziej miękki i ciepły niż zwykłe swetry z sieciówek, ale też wolę coś pod niego założyć gdy jest chłodniej.
      • kordula22 Re: Pomocy 21.10.13, 17:18
        No wlasnie, kaszmir 100% i mi zimno....
        taka zimnokrwista jestem....
        a z tym kaszmirem, to bedz uprzejma zauwazyc, ze obecnie robione swetry robione sa z najwyzej 2 nitek i sa tak cienkie, ze wiatr ci prosto na skore wieje
    • stephanie.plum Re: Pomocy 20.10.13, 21:44
      ja w golfie wyglądam jak cyborg.
      do spódnic noszę dopasowane sweterki z dekoltem V, a pod spodem tylko podkoszulkę na ramiączka, może być na dole dekoltu swetra widać jej górę w jakimś ciekawie kontrastującym kolorze.
      może być to cieniutki pasek koronki, wygląda fajnie, jak naszyjnik.

ale u mnie odwrotna sytuacja, ja zdradziłam kiecki dla jeansów...
      • kordula22 Re: Pomocy 20.10.13, 23:27
        ja w gofie tez jak cyborg wygladam. Do spodnic najlepiej wygladaja dosc dopasowane sweterki.
        Pod nie zakladam krotka koszulke "cargo" i tak jest mi zimno. Wieksza czesc dnia spedzam przy komputerze, odwrocona plecami do okna, skad wieje zimno ( pracuje w domu). Szukam czegos sensownego by wkladac pod te dosc obcisle sweterki. Koszule damskie odpadaja bo staly sie niemodne i jest ich bardzo maly wybor i do tego obcisly sweterek wyglada na nich fatalnie. Szukam t-shirtow z dlugimi rekawami, z okraglym dekoltem by je zestawic kolorystycznie z reszta i nich by tam troche wystawaly w dekolcie w serek od sweterka. Natrafilam necie na duzy wybor body w rozmaitych kolorach i z dlugimi rekawami. Nosilyscie kiedys cos takiego? jak to wyglada w praktyce i czy jest higieniczne i dobrze ociepla?
        • stephanie.plum Re: Pomocy 21.10.13, 08:15
          w domu pracujesz w spódnicy? podziwiam!

w razie czego, na plecy super się sprawdza duża chusta z prawdziwej wełny. Wygodna i można się dowolnie okutać, a przy tym ładna rzecz.

albo może jakiś zabawny bezrękawek, futrzasty na przykład...
          • grassant Re: Pomocy 21.10.13, 10:38
            może meksykańskie poncho i sombrero?
        • light_in_august Re: Pomocy 21.10.13, 17:32
          Yyyy... Ale pracujesz w domu w sensie budynku czy we własnym domu, bo nie bardzo rozumiem? Jeśli we własnym, to nic Ci nie poradzę, bo to jakiś absurd... o_OOO
    • headvig Re: Pomocy 21.10.13, 09:09
      tu by się przydał taki jeden pan od kiltów - swego czasu często tu kiedyś bywał :) bardzo doświadczony w tych sprawach człowiek...
    • a_nonima Re: Pomocy 21.10.13, 09:20
      Ja też nie lubię golfów. Wg mnie ładnie w golfach wyglądają tylko elfy z długą, smukłą szyją.
      Pod sweter koszulka na ramiączkach.
    • six_a Re: Pomocy 21.10.13, 09:25
      kup uszczelkę do okna, to powinno być prostsze.
      ew. zostaje bielizna termoaktywna, ale w domu + w swetrze raczej się w takim zestawie zagotujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka