sibeliuss 29.10.13, 08:51 kobieta.wp.pl/kat,26325,title,Jaki-ojciec-taki-maz,wid,16116409,wiadomosc.html Mechanizm tak prosty, że aż banalny, niestety częsty :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agpido Re: Jaki ojciec, taki mąż? 29.10.13, 08:58 W moim przypadku, absolutnie sie nie zgadza. Mój ojciec- artystyczna dusza, żyjący trochę w świecie marzeń, fikcji, nie przywiązuje wagi do pieniędzy, rzeczy materialnych, żyje tu i teraz. Mąż- twardo stąpa po ziemi, liczy sie dla niego dobra praca, wykształcenie dzieci, dobre szkoły. Lubi otaczać sie drogimi przedmiotami. Dwa różne światy. Dlatego pewnie nie mogą się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia23 Re: Jaki ojciec, taki mąż? 29.10.13, 10:56 Ja też się nie zgadzam. Nie chciałabym mieć męża podobnego do ojca. Zawsze unikałam i unikam ludzi podobnych po ojca. Mój ojciec nerwowy, zakompleksiony człowiek. Matka nigdy nie mogła na niego liczyć. To ona musiała dodatkowo pracować bo mój tatuś przynosił tylko połowę wypłaty. Nigdy nie mogła na niego liczyć, nic nie potrafił załatwić. Pójście do urzędu po jakieś zaświadczenie było dla niego wielkim wyczynem, dla odwagi musiał sobie coś wypić. Wyjazd na wakacje konczył się awanturą, zawsze robił problem. Ale najgorsze było jak miałysmy wypadek, nie zapytał się jak się czujemy tylko zrobuł awanturę o stary samochód, który i tak był jednym wielkim złomem. I mogłabym tak pisać i pisać ehh... Za to mój mąż jest zupełnie inny. Nawet z wyglądu jest zupełnym przeciwieństwem. Jest wesoły, usmiechnięty, wygadany i pewny siebie. Wszystko potrafi załatwić, zawsze można na niego liczyć. Mój mąż jest głową rodziny. Rodzina to dla niego priorytet, a nie jakaś zabawka. Okazuje uczucia, zależy mu. Innym wymiar życia. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jaki ojciec, taki mąż? 29.10.13, 16:22 ksenia23 napisała: > mój tatuś przynosił tylko połowę wypłaty. Taki rozrywkowy facet? Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia23 Re: Jaki ojciec, taki mąż? 29.10.13, 18:49 Możliwe, że rozrywkowy. Rozmawiałam z nim tak normalnie tylko raz. Od sześciu lat z nim nie rozmawiam. Myślę, że nawet nie zna mojego numeru telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jaki ojciec, taki mąż? 29.10.13, 20:09 W sumie tylko Cię spłodził, po co masz się zmuszać. Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: Jaki ojciec, taki mąż? 29.10.13, 11:04 Ja mam normalnego ojca i normalne z nim relacje. Tak więc wszelkie kompleksy tatusia są mi obce. Mam charakter po ojcu i facetów zawsze wybierałam na zasadzie przeciewieństwa do siebie (i do ojca jednocześnie). Choć teraz myślę, że to może błąd, bo jednak mój tato to złoty człowiek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ipsetta Re: Jaki ojciec, taki mąż? 29.10.13, 17:08 Nie, absolutnie! Wystarczy, że ja jestem odbiciem mojego ojca, a podobieństwa podobno się nie przyciągają. :) mój mąż jest różni się znacznie od mojego ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Jaki ojciec, taki mąż? 29.10.13, 17:15 akurat ja mam świetnego tatę! męża też :D jupijajej !! Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Oczywiście tylko zerknąłem... 29.10.13, 20:16 Takiej kobyły nie przeczytam. "Kiedyś nie odzywał się do mnie prawie tydzień, co było dla mnie najgorszym koszmarem” To rzeczywiście koszmar. Dla kobiety. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Oczywiście tylko zerknąłem... 30.10.13, 11:10 Chyba gorsze, że przez tydzień jej również nie słuchał? Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Jaki ojciec, taki mąż? 01.11.13, 18:04 A ja życzyłabym sobie takiego męża ja mój ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: Jaki ojciec, taki mąż? 01.11.13, 19:45 cos w tym jest..sadze, ze z tych samych powodow dla ktorych mama przeklela ojca, ja przeklinam meza i zycze mu zeby zdychal samotny jak pies przy drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
nstemi Może coś w tym jest 01.11.13, 21:00 Podświadomość to bardzo potężna siła. Racjonalne "ja" mówi coś innego, a podświadomość robi swoje:-) Mój ojciec jest wspaniałym człowiekiem. Jemu i mojej mamie nie za bardzo się ułożyło, rozwiedli się wieki temu. Ale i tak mam z ojcem świetny kontakt, jest cudownym dziadkiem, a "macochę" uwielbiam. I mój mąż to też bardzo fajny człowiek. Jeśli to tak działa, to mam nadzieję, że moja córka też wybierze na życiowego partnera faceta podobnego do taty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nerika Re: Jaki ojciec, taki mąż? 01.11.13, 21:01 Ja również się z tym nie zgadzam, mój nieżyjący ojciec bardzo różnił się od mojego męża...bardzo Odpowiedz Link Zgłoś