20.08.04, 16:56
Czy któraś z was bierze tabletki antykoncepcyjne Diane-35??Jak wasz organizm
je przyjął?? przybrałyśme na wadze?? pojawiły się jakieś skutki uboczne??
proszę napiszcie...
Obserwuj wątek
    • ruda_szczurka Re: Tabletki 20.08.04, 17:35
      kredko, kazdy organizm reaguje inaczej. Wpisz w googla "diane35" i poszukaj
      strony ze skukami ubocznymi.
    • Gość: X Re: Tabletki IP: 217.153.79.* 20.08.04, 18:17
      diane 35 to tabletki z duza dawka hormonow i juz troche starsze, wejdz na
      Zdrowie Kobiety i wpisz do wyszukiwarki, duzo bylo o tym watkow. wiele osob,
      uwaza, ze wyrzadzily im o wiele wiecej zlego niz dobrego, ale czesci sluzyly.
      co ciekawe, w usa sa zakazane. najlepiej poszperaj w necie i porozmawiaj ze
      swoim lekarzem, moze zaproponuje Ci cos "nowszej generacji" i z mniejsza
      iloscia hormonow. jak napisano wyzej kazdy organizm jest inny i co dobre dla
      jednej osoby, nie oznacza, ze i dla Ciebie tez. pozdrawiam
    • mariolka99 Re: Tabletki 20.08.04, 19:18
      Diane to nie są tabletki antykoncepcyjne. Zapytaj lekarza. Jesli twierdzi
      inaczej- idź do innego. Wpływanie na płodność to tylko ich uboczne działanie.
    • creddka Re: Tabletki 21.08.04, 00:30
      Czytałam ulotkę na której było napisane że nie wolno ich brać jako leki
      antykoncepcyjne więc zadzwoniłam do ginekologa by się upewnić czy wszystko jest
      w porządku i on stwierdził że pomimo tego one są bardzo dobre więc nie wiem co
      dalej robić... :( Dodam że powiedziałam mu że chciałam dostać tabletki z małą
      liczbą hormonów gdyż mam dopiero 17 lat i nie chciałabym tak bardzo truć
      organizmu. co mam robić???
      • zalotnica Re: Tabletki 21.08.04, 03:05
        creddka napisała:

> Czytałam ulotkę na której było napisane że nie wolno ich brać jako leki
        > antykoncepcyjne więc zadzwoniłam do ginekologa by się upewnić czy wszystko
        jest w porządku i on stwierdził że pomimo tego one są bardzo dobre więc nie
        wiem co
        > dalej robić... :( Dodam że powiedziałam mu że chciałam dostać tabletki z małą
        > liczbą hormonów gdyż mam dopiero 17 lat i nie chciałabym tak bardzo truć
        > organizmu. co mam robić???

a co na to Twoja mama ...?
        • panidanka Re: Tabletki 21.08.04, 07:27
          zalotnica napisała:

> a co na to Twoja mama ...?
          >

mama POWINNA wiedzieć !!!
          bo ....
          przecież jak ciebie kocha to i za twoje zdrowie odpowiada także.
          może nie przed prawem, ale w swojej matczynej miłości

danka
        • Gość: jana Re: Tabletki IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.04, 07:28
          brałam dianę-35 ze względów zdrowotnych [nieregularne strasznie opóźniające się
          miesiączki, owłosione nogi itd]. to trwało ponad 10 lat. czułam się dobrze, nie
          przytyłam. jednak po pownym okresie lekarz zmienił mi na Logest. czułam się
          fatalnie-miałam wrazenie,ze rosnę z minuty na minute jak balon. widocznie cos
          nie pasowało. potem znowu Diane, ale tu niespodzianka-przed okresem objadałam
          się jak nigdy, puchłam itd. Lekarz zminił mi na Mercilon twierdząc,że musze
          przyjmować mniej estrogenów. I jest dobrze-przyjmuję 4 miesiące, nie mam ochoty
          na słodycze, nie puchne. tak wiec wszystko zależy od "profilu hormonalnego,
          który i tak z wiekiem kobiety się zmienia i ta sama kobieta nie przyjmuje całe
          zycie tego samego:) Pozdrawiam
    • Gość: X Creddka IP: 217.153.79.* 21.08.04, 07:39
      Piszesz, ze jestes mloda, moze skonsultuj sie z jakims innym lekarzem, Diane sa
      mocne. Bywa,ze niektorzy lekaze "wpychaja" tabletki wszystkim takie same i nie
      zawsze chodzi o to, ze pasuja one najbardziej dla danej pacjentki. pozdrawiam
    • creddka Re: Tabletki 21.08.04, 09:58
      Heh! gdyby moja mama się otym dowiedziała to by mnie chyba wydziedziczyła :(
      wolę b nic nie wiedzieała bo jeszcze zakaże mi się spotykać z chłopakiem. Ona
      jest za tym by współżycie zaczynać po 20stce no a na to to już za późno :/
      • zalotnica Re: Tabletki 21.08.04, 13:14
        Z tego co piszesz wynika, ze dziewczyny na ZDROWIU KOBIETY wiedza wiecej
        o Diane-35 niz Twoj lekarz. Poczytaj sobie zanim zaczniesz lykac, znajdziesz w
        wyszukiwarce naprawde ciekawe posty dziewczyn, wiedza z pewnoscia Tobie nie
        zaszkodzi. A swoja droga to dziwne, ze lekarz Ci przepisal wlasnie
        Diane-35 jako tylko anty, kiedy one maja za zadanie leczyc, a anty
        jest tylko przy "okazji". Czyzby byl az tak beztroski i nieodpowiedzialny ?

Zwracaj uwage na towarzystwo w jakim sie obracasz, nie wszyscy chlopcy
        w tym wieku ciagna dziewczyny do lozka, moze warto takiego poszukac ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka